Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post Reply
last mohicans

#701 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by last mohicans »

HD_2015 wrote: 04/06/2025 12:59
HD_2015 wrote: 04/06/2025 07:12 Nemojte reći kako vlada KS-a ne radi ništa. Kamere pod autobuskim stanicama, pa sada ovo
Ministar Pandurević najavljuje: Kanton Sarajevo kreće u obračun sa neplatišama komunalnih usluga, sprema se pljenidba imovine građana
Kvalitet života je u usponu :D
Evo ga, reče i da će "sve kontejnere pokriti kamerama". Što se nekome štele tenderi za kamere.

Gdje nalaze ovakve likove?
Sad opći fetiš na kamere, a sve je krenulo od debeljka. On je ubjeđen da je grad sigurniji i bolji od postavljanja radara, lezećih i kamera. Kretene sa ceste nije time makao. A nikako da kamere nabaci i na drotove, valjda bi bilo očito koliko nisu na "poslu" a koliko jesu u birtijama, buregdzinicama, kladionicama i njima omiljenim mjestima puNpama.
A koliko su kamere dokazni materijal, eno skinuli baš kamere sa skenerom na parkingu ispred Istiklal dzamije, još pod nadzorom druge kamere, onaj pod kamerama maznu dva romobila, onaj obi dzamiju pod kamerom,itd. Ufatiše li ikoga?
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#702 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by teskeredzic_22 »

HD_2015 wrote: 04/06/2025 07:12 Nemojte reći kako vlada KS-a ne radi ništa. Kamere pod autobuskim stanicama, pa sada ovo

Budimo dobre komšije :mrgreen:

Nikada više nikoga i nikada , ali nikada , svaka prva nedelja u oktobru bude sjajna za izlet.

Ni "samo pet minuta" ni "pobijediće zeleni" ni "iskoristiće tvoj glas ako se ne potpišeš" , nikad više , nikad i nikome.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#703 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by JoseMujica »

last mohicans wrote: 04/06/2025 17:26
HD_2015 wrote: 04/06/2025 12:59

Evo ga, reče i da će "sve kontejnere pokriti kamerama". Što se nekome štele tenderi za kamere.

Gdje nalaze ovakve likove?
Sad opći fetiš na kamere, a sve je krenulo od debeljka. On je ubjeđen da je grad sigurniji i bolji od postavljanja radara, lezećih i kamera. Kretene sa ceste nije time makao. A nikako da kamere nabaci i na drotove, valjda bi bilo očito koliko nisu na "poslu" a koliko jesu u birtijama, buregdzinicama, kladionicama i njima omiljenim mjestima puNpama.
A koliko su kamere dokazni materijal, eno skinuli baš kamere sa skenerom na parkingu ispred Istiklal dzamije, još pod nadzorom druge kamere, onaj pod kamerama maznu dva romobila, onaj obi dzamiju pod kamerom,itd. Ufatiše li ikoga?
dobro neko napisa u komentarima ispod gostovanja Pandurevića: De stavite kamere i u vaše kancelarije da vidimo radi li tamo iko išta :lol:
HelaS

#704 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by HelaS »

Je li neko ikad čuo za Ured za dijasporu Vlade Kantona Sarajevo, osnovan 2022. godine, Okerić inicirao? izvjesni Emir Ibrahimagić direktor

Ured Vlade Kantona Sarajevo za dijasporu - Nadležnosti
Ured vrši stručne i administrativno- tehničke poslove koji se odnose na:
povezivanje institucija, organizacija i pojedinaca iz oblasti obrazovanja, nauke, kulture i sporta iz Kantona Sarajevo sa institucijama, organizacijama i pojedincima iz dijaspore u cilju podsticanja njihove saradnje;
povezivanje ljudskih, profesionalnih, naučnih, kulturnih i stručnih potencijala Kantona Sarajevo i dijaspore;
kreiranje i podsticanje programa jačanja obrazovne, naučne, kulturne i sportske saradnje sa dijasporom;
angažovanje na osmišljavanju i realizaciji projekata učešća i saradnje mladih, razmjene učenika i studenata, kao i naučnih i stručnih kadrova između Kantona Sarajevo i države u kojoj dijaspora živi (u daljem tekstu: zemlja prijema);
podsticanje upisa i studiranja dijaspore pod jednakim uslovima koji važe za studente iz Kantona Sarajevo, a u skladu sa zakonom koji uređuje visoko obrazovanje i statutima ustanova visokog obrazovanja;
razvijanje mogućnosti, odnosno osnivanje fonda za stipendiranje učenika iz dijaspore;
uspostava održive aktivnosti na redovnim posjetama edukacionog karaktera mladih iz dijaspore u Kanton Sarajevo, kroz organizaciju uzajamnih projekata, ljetnih škola i druženja mladih dijaspore i Kantona Sarajevo;
informisanje dijaspore o mogućnostima i uslovima zapošljavanja u Kantonu Sarajevo;
podsticanje povezivanja privrednika i udruženja privrednika iz zemalja prijema sa privrednim subjektima u Kantonu Sarajevo;
analiza strategije i politike privrednog razvoja Kantona Sarajevo i iniciranje uključivanja potencijala, potreba i interesa dijaspore u te strategije i politike;
iniciranje osnivanja namjenskih finansijskih fondova ili fondacija u saradnji sa dijasporom;
podržavanje rada inovatora i inovacija iz Kantona Sarajevo i dijaspore;
podsticanje učešća dijaspore u promociji turističkog potencijala Kantona Sarajevo;
aktivnosti na uspostavljanju i održavanju Međunarodne mreže dijaspore i socijalne interakcije, kroz uspostavljanje portala i platformi za saradnju;
podsticanje i pojednostavljenje procesa povratka dijaspore u Bosnu i Hercegovinu;
pružanje administrativne i tehničke pomoći, usluga i davanje informacija o različitim procedurama vezanim za administraciju u raznim segmentima života i pružanje informacija potrebnih za ostvarivanje prava dijaspore u Kantonu Sarajevo;
prikupljanje, obrada, analiza i objavljivanje statističkih podataka u vezi utvrđivanja tačnih podataka o broju građana Bosne i Hercegovine u dijaspori, u pogledu identiteta i nivoa integracije i asimilacije;
saradnja i koordinacija sa organima i institucijama Bosne i Hercegovine, institucijama Federacije Bosne i Hercegovine i jedinicama lokalne samouprave, kao i sa nevladinim sektorom.
Ured uspostavlja i vodi Registar udruženja i organizacija dijaspore koji obuhvata sljedeće podatke udruženja i organizacija bosanskohercegovačke dijaspore:
Postoje li gdje izvještaji o radu, utrošak novca, realizacija, opravdanost ovakvog Ureda, i sl?
tramvajtrojka

#705 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tramvajtrojka »

Image
Image
Image

I onda neko nesto protiv rada govori ev jutros na aneksu situacije kontenjeri prazni al stoka izbaca sve zivo i mrtvo, niti zeli da baci smece u zatvoreni kontenjer :-) :-)

dobro mi i ikako sa kakvim sugradjanima zivimo
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#706 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by JoseMujica »

treba narod promjenit i prilagodit ovoj europejskoj i naprednjačkoj vlasti :lol:
Prpa.ba

#707 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Prpa.ba »

Ne treba, treba s vrata besplatno odnositi kabasti otpad gospode koja plate 4000 KM/kvadrat i onda renoviraju za 1000 KM/kvadrat.. ako moze i sutu odnositi, da se sirotinja ne izlaze dodatnim troskovima. Nazvati to subvencijom za mlade. Mozda i Campara uskoci sa nekom inicijativom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#708 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote: 05/06/2025 09:07 Ne treba, treba s vrata besplatno odnositi kabasti otpad gospode koja plate 4000 KM/kvadrat i onda renoviraju za 1000 KM/kvadrat.. ako moze i sutu odnositi, da se sirotinja ne izlaze dodatnim troskovima. Nazvati to subvencijom za mlade. Mozda i Campara uskoci sa nekom inicijativom.
:lol:
Trappist

#709 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Trappist »

Prpa.ba wrote: 05/06/2025 09:07 Ne treba, treba s vrata besplatno odnositi kabasti otpad gospode koja plate 4000 KM/kvadrat i onda renoviraju za 1000 KM/kvadrat.. ako moze i sutu odnositi, da se sirotinja ne izlaze dodatnim troskovima. Nazvati to subvencijom za mlade. Mozda i Campara uskoci sa nekom inicijativom.
dze ima 4000 km/kvadrat :D :D
Qler

#710 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Qler »

Ma stoka seljačka, debili nekulturni. I treba da plijene, i to sve na bubanj. Nisi platio 5KM smeće a imaš za 1000 druičgih gluposti, jebo se. Auto na prodaju lagani, pa ćeš sljedeći put paziti. Mi koji plaćamo ko neki debili ispadamo. Samo udarati po džepu. Vala ja podržavam ovaj potez 100 posto
tomhagen

#711 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tomhagen »

tramvajtrojka wrote: 05/06/2025 08:47 Image
Image
Image

I onda neko nesto protiv rada govori ev jutros na aneksu situacije kontenjeri prazni al stoka izbaca sve zivo i mrtvo, niti zeli da baci smece u zatvoreni kontenjer :-) :-)

dobro mi i ikako sa kakvim sugradjanima zivimo
i onda se digne kuka i motika na ideju da se krene sa stavljanjem kamera, jer bi to normalno znacilo i da ce se lakse kaznjavati (a to jebiga nikom ne odgovara).
ps. na stranu sto je ministar (ispao?) idiot
pepeljara

#712 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by pepeljara »

meni nije jasno sta ce kamera promjeniti ? Pored sto ce kostati par miliona za ugradnju....odrzavanje servisiranje bla bla.. da ne kazem da nece biti do 2030 uvedeno, prica za malu djecu.

Meni je bolja opcija da uvedu nagradjivanje, da raja uslika i posalje m a zauzvrat dobije 50% kazne za svaku prijavu. Kako za ovo tako i za saobracaj krsenje i slicno ;)
drug_profi

#713 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by drug_profi »

dječak sa šibicama wrote: 04/06/2025 17:20 Gledam dokumentarac na HRT u vezi nuklearki pa ono u Cernobilu, da je jedna hrabra doktorica na ZG 101 radiju spasila ko zna koliko zivota jer je javno progovorila o posljedicama i upozorila gradjane. Ante Markovic predlagao da je se uhapsi, a drzavna komanda je bila stroga - zabraniti bilo kakvo izvjestavanje o Cernobilu.

Ovi su valjda nasljednici te politike, nema veze sto ce narod umirati, idemo cenzuru jer nam ne odgovara istina.
U to doba sam služio JNA, po VES bio ABHO izviđač. U petoj vojnoj oblasti (Zagreb).
Razbacali nas da mjerimo radijaciju po livadama, lokvama, barama.
I da šaljemo izvještaje. Nosili lične dozimetre stalno.
Radijacija jeste bila veća nego se objavljivalo, ali ne baš da je bilo katastrofalno.
Najgora i zaista opasna je bila uz akumulacije stajaće vode. Dakle lokve po ulicama i bare po oranicama i livadama su bile strašne!
Srećom, mahom jod 131 koji ima vrijeme poluraspada oko 7 dana, tako nešto. Tako da je za 2-3 sedmice radijacija sišla u normalne okvire.

Nije bilo pametno jesti zelenu salatu, jagode i generalno to rano povrće i voće te godine.
ljubijankic

#714 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by ljubijankic »

pepeljara wrote: 05/06/2025 09:39 meni nije jasno sta ce kamera promjeniti ? Pored sto ce kostati par miliona za ugradnju....odrzavanje servisiranje bla bla.. da ne kazem da nece biti do 2030 uvedeno, prica za malu djecu.

Meni je bolja opcija da uvedu nagradjivanje, da raja uslika i posalje m a zauzvrat dobije 50% kazne za svaku prijavu. Kako za ovo tako i za saobracaj krsenje i slicno ;)
Sa drugom opcijom je lakse manipulisati i lazno prijavljivati, a postene Bosnje bi to jedva docekale :bih:
made_in_sarajevo

#715 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by made_in_sarajevo »

Sivro nakon 200 strajkova i trazenja vece plate svaki mjesec, pogotovo ako se kaze da se kupuju tramvaji, trolejbus, helikopter, sivro iskace svakodnevno daj pare jebo vas tramvaj. Onda taj isti sivro dodje i sad kmeci kako kanton nema para. Jebem ti zivot pa sta smo mi zgrijesili da njega gledamo kao bitnu figuru
Styling

#716 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Styling »

made_in_sarajevo wrote: 19/06/2025 20:25 Sivro nakon 200 strajkova i trazenja vece plate svaki mjesec, pogotovo ako se kaze da se kupuju tramvaji, trolejbus, helikopter, sivro iskace svakodnevno daj pare jebo vas tramvaj. Onda taj isti sivro dodje i sad kmeci kako kanton nema para. Jebem ti zivot pa sta smo mi zgrijesili da njega gledamo kao bitnu figuru
Dozvolilo mu se. On je jedan od onih koji u svakom sistemu opstaju. Malo ga još SDA potpuca i sva zgoda.
insaneinthebrain

#717 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by insaneinthebrain »

Sivro u odbrani pedofila :zzzz:
Trappist

#718 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Trappist »

Voda poskupljuje :bih:
Jedva cekam da prvog jula poskupi a onda 15og idu redukcije, kakva ce biti prica botova na forumu, uzeti kokice i citati :bih:
Prpa.ba

#719 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Prpa.ba »

Cestitke na odluci da se ne nastavlja sa unistavanjem javnih preduzeca.

Voda mora poskupiti jos barem dva puta, ali u prilicno manjem obimu, po 5-10% da bi bilo odrzivo.

Sada jos odvoz smeca.
1Dante1

#720 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by 1Dante1 »

Obicno smece. Povecanje cijene a nisu rijesili osnovne stvari kao sto su visegodisnja curenja.

Da da, sada ce prica pa kako ce, iz cega ce. Sredi majstore, digni kredit, pa onda povecaj cijenu za 200%, ali sada gubitas jos vise gubi.
Prpa.ba

#721 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Prpa.ba »

Bolje rjesenje je da se radnicima smanje plate na jedno 2 stoje, pa moze voda i pojeftiniti.
axe22

#722 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by axe22 »

Da se priznaju glasovi iz drugih gradova, uvijek bi trojku zaokruzio da vlada Sarajevom.
k4mi

#723 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by k4mi »

1Dante1 wrote: 26/06/2025 18:49 Obicno smece. Povecanje cijene a nisu rijesili osnovne stvari kao sto su visegodisnja curenja.

Da da, sada ce prica pa kako ce, iz cega ce. Sredi majstore, digni kredit, pa onda povecaj cijenu za 200%, ali sada gubitas jos vise gubi.
nepovezane stvari u potpunosti. Imas povecan trosak poslovanja, plata, struje, goriva, mora cijena ici gore.

Curenje vode mozes posmatrati u kontekstu redukcija koje su bile prosle godine a moguce da ce biti i ove ako se nastavi susa.

Nadam se da ce uskoro i cijene odvoza smeca ici gore. Cijena mora biti ekonomicna i preduzeca ne smiju biti u sluzbi kupovine socijalnog mira. Sto zaposljavanjem sto drzanjem niskih cijena.

Naravno treba i glasati i traziti od stranaka da se urede preduzeca a ne samo precutno to odobravati jer i mi hajrujemo od populisticke politike i niskih cijena.
Trappist

#724 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Trappist »

k4mi wrote: 26/06/2025 19:36
1Dante1 wrote: 26/06/2025 18:49 Obicno smece. Povecanje cijene a nisu rijesili osnovne stvari kao sto su visegodisnja curenja.

nepovezane stvari u potpunosti. Imas povecan trosak poslovanja, plata, struje, goriva, mora cijena ici gore.

Curenje vode mozes posmatrati u kontekstu redukcija koje su bile prosle godine a moguce da ce biti i ove ako se nastavi susa.

Nadam se da ce uskoro i cijene odvoza smeca ici gore. Cijena mora biti ekonomicna i preduzeca ne smiju biti u sluzbi kupovine socijalnog mira. Sto zaposljavanjem sto drzanjem niskih cijena.

Naravno treba i glasati i traziti od stranaka da se urede preduzeca a ne samo precutno to odobravati jer i mi hajrujemo od populisticke politike i niskih cijena.
Ma jasta, povecaj cijenu a sto ce svi isti problemi ostati ili samo biti jos gori, jebo to.
k4mi

#725 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by k4mi »

Trappist wrote: 26/06/2025 19:39
k4mi wrote: 26/06/2025 19:36

Ma jasta, povecaj cijenu a sto ce svi isti problemi ostati ili samo biti jos gori, jebo to.
jesi li procitao post do kraja? Treba traziti da se svako preduzece poboljsa, da se ne koristi za uhljebljenje itd itd.

A ne ovako oni rade sta hoce sa preduzecima, mi cemo kao malo prozivati a u realnosti nek je niska cijena nek mene to ne dotice. Glavna stvar jel direktor "nas" ili "njihov" pa cemo hvaliti ili kuditi. U realnosti sve stranke isto rade, zaposli svoje, zavrni na tenderu i to je to.

Mi ne trazimo bolje niti nam smeta to stanje. Da nam smeta ne bi bilo 30 godina isto. Samo da cijena ne skoci neka rade sta hoce. U medjuvremenu nek sve propada.
Post Reply