Bilo je prica i prica oko toga. Mislim da je bio napravljen kompromis gdje je AOC malo spustila loptu, Pelosi je prestala pokusavati skinuti, kompromis ih nije bas napravio besties.jeza u ledja wrote: ↑26/06/2025 01:03Ovaj clanak sam ja kvotao iznad.Velkoski wrote: ↑26/06/2025 00:51 https://www.theguardian.com/books/2023/ ... ncy-pelosi
Pelosi mrzi AOC.
Ista priča k'o Bernie, samo što svaki 'centrist' Demokrat tvrdi da podapinjanja nije bilo i da je sve narod odlučio
liberali i progresivci se poprilično ne podnose
Ziv bio, Pelosi i AOC su jedno vrijeme bile besties. Ne da mi se traziti clanke i intervjue. Vjerovatno je to bilo malo nategnuto da se pokaze jedinstvo, ali samo navodim kako se u tome plivalo.
Ako mene pitate - progresivci trebaju predstavljati progresivne sredine. San Francisco i New York ne trebaju predstavljati metuzalemi. South Carolinu trebaju predstavljati Clyburni i slicni. Texas ne moze predstavljati Beto, jbg. Jednostavno se ne uklapa u pricu. Sredine koje su bare-bare trebaju predstavljati umjerenjaci.
Bitno je uzeti Kongres, bitno je uzeti White House. I sve to uzimati stalno, sa velikom razlikom. Ostale stvari su manje bitne.
Ali mimo toga, oba clanka pokazuje isti problem o odnosu prema progresivcima. Kazem ti, ne ocekujem ja da ce se stranka transvormisati u socijaldemokrate, ali treba uspostaviti barem jednakost, a ne kao sada gdje stranka pokusava unistiti svoje najjace kandidate kao Zohrana.