"Trojka"

Post Reply
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5176 Re: "Trojka"

Post by Bobi »

tramvajtrojka wrote: 26/06/2025 11:29
Point. wrote: 26/06/2025 11:28 Trojka je svjesno dala HDZu priliku da fol zastupa BiH protiv ove odluke, to je jasno kao dan. Definicija apsurda je da HDZ se fol nešto bori za interes BiH.
A HDZ se ne bori za interes BiH tj. drzave u kojoj zive :?
Realno, oni u svom službenom nazivu imaju BiH a DF šta ima...Željko Komšić :D, eh sad koje interese te stranke imaju ako gledamo nazive :D ?
SaraFina

#5177 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

[quote=drug_profi post_id=19931003 time=1750929970 user_id=234536]
[quote=SaraFina post_id=19931001 time=1750929888 user_id=279776]
Pa koji se K ginulo ako cemo rastaliti drzavu u mirnodopskim uvjetima? Trebalo je BiH podijeliti onda 92.
[/quote]

Pogrešnoj osobi postavljaš pitanje.
Pitaj ove što su glasali za nacionalne 1990, 1996...itd
[/quote]

Pitam tebe jer tvrdiš da je ovo sto se desilo sa presudom beznacajno. Ja ti kazem ako je sahranjena ideja gradjanske drzave, a jeste, sta preostaje sada? Nacionalni torove. A to je zasluga trojke i njihove nesposobnosti. Rastaljuju drzavu i to na medjunarodnim sudovima. Kome ti nije jasno, lud je.
Point.

#5178 Re: "Trojka"

Post by Point. »

Point. wrote: 26/06/2025 11:28 Trojka je svjesno dala HDZu priliku da fol zastupa BiH protiv ove odluke, to je jasno kao dan. Definicija apsurda je da HDZ se fol nešto bori za interes BiH.
Ne.

Oni se bore isključivo i jedino za interes Herceg Bosne i Hrvatske.

Nisam ni sumnjao da ćeš ti uskočiti u odbranu HDZa. :bih:
Point.

#5179 Re: "Trojka"

Post by Point. »

U prvi mah sam pomislio da su citirali nekog forumaša, a ono prehrabri MVP. Kakav je ovo riječnik, nedostojan ozbiljnog političara.
"Sjedne grupa ublehaše negdje na pivu i skonta foru kako da se nastavi priča o građanskoj državi koju su u njihovim peticijama podržali i Paja Patak, Alberto Tomba, Alan Ford, Joh Lenon i drugi istaknuti nepostojeći likovi. Ta priča je pitka, mnogo nas živi za građansku BiH i na tome se dobiju glasovi. U vatru gurnu Komšićevog savjetnika Slavena Kovačevića i obrate se Evropskom sudu za ljudska prava. Prvostepena presuda se desi u vremenu kad je Trojka na vlasti, al' tad ublehaši naravno ne vide nikakvu vezu vlasti i presude, zaslužni su samo oni",
Novak20

#5180 Re: "Trojka"

Post by Novak20 »

SaraFina wrote: 26/06/2025 11:36
drug_profi wrote: 26/06/2025 11:26
SaraFina wrote: 26/06/2025 11:24 Pa koji se K ginulo ako cemo rastaliti drzavu u mirnodopskim uvjetima? Trebalo je BiH podijeliti onda 92.
Pitam tebe jer tvrdiš da je ovo sto se desilo sa presudom beznacajno. Ja ti kazem ako je sahranjena ideja gradjanske drzave, a jeste, sta preostaje sada? Nacionalni torove. A to je zasluga trojke i njihove nesposobnosti. Rastaljuju drzavu i to na medjunarodnim sudovima. Kome ti nije jasno, lud je.
Krivi su ublehaši koji misle da će sve proći na foru. Nikome spletkarenje, laganje i varanje nije donijelo nešto dobroga na duge staze.

Vrijeme je da se sahrane političke iluzije pa ako treba i ova o bošnjačkoj "građanskoj" državi.
SaraFina

#5181 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

Hakiz wrote: 26/06/2025 11:32
Naravno da se ne bori.
Bori kao i @tramvajtrojka Za nacionalni tor i teritoriju. Gdje ce moci biti apsolutni politicki gospodar. I vi ste mu to omogucili. Ovom zalbom. I to svjesno. I svjesno vas treba za tu izdaju poslati na smetljiste. Bez nade da ikad zazivite kao politicka opcija. I nametnete se kao lideri.
Last edited by SaraFina on 26/06/2025 11:52, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#5182 Re: "Trojka"

Post by DonieBrasco »

Novak20 wrote: 26/06/2025 11:41 Vrijeme je da se sahrane političke iluzije pa ako treba i ova o bošnjačkoj "građanskoj" državi.
Sahraninmo jedne iluzije a otvorimo vrata novim, hrvatskoj FBiH i bosnjackoj sudbini palestinaca samo jer su "muslimani".
SaraFina

#5183 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 26/06/2025 11:41
drug_profi wrote: 26/06/2025 11:26

Krivi su ublehaši koji misle da će sve proći na foru. Nikome spletkarenje, laganje i varanje nije donijelo nešto dobroga na duge staze.

Vrijeme je da se sahrane političke iluzije pa ako treba i ova o bošnjačkoj "građanskoj" državi.
Nije vam se svidjala gradjanska. Sad Idemo na verziju gradjanske opet, sa bosnjackom vecinom od 80% stanovnistva i nacionalnim manjinama. SVA prava garantivana. 😁 kao sto Imaju Cesi u Slovackoj recimo.
Bobi
Forum administrator

#5184 Re: "Trojka"

Post by Bobi »

Jel ono Slovak predsjednik Češke? A nije, to sam ja nešto pobrkao, izvinjavam se :D. Postao sam kao Sanjarko :D.
SaraFina

#5185 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

Bobi wrote: 26/06/2025 11:53 Jel ono Slovak predsjednik Češke?
Jeste. Bices i ti na mjestu Cavare. 🤣
Novak20

#5186 Re: "Trojka"

Post by Novak20 »

SaraFina wrote: 26/06/2025 11:50

Nije vam se svidjala gradjanska. Sad Idemo na verziju gradjanske opet, sa bosnjackom vecinom od 80% stanovnistva i nacionalnim manjinama. SVA prava garantpvana. 😁 kao sto Imaju Cesi u Slovackoj recimo.
Gdje to ?

U trećem entitetu ?

Mani se SaraFino politike, nije to za tebe jer svaki put u svemu ofulaš. Samo se sekiraš bez veze.

:run:
1Dante1

#5187 Re: "Trojka"

Post by 1Dante1 »

SaraFina wrote: 26/06/2025 11:50 Sad Idemo na verziju gradjanske opet, sa bosnjackom vecinom od 80% stanovnistva i nacionalnim manjinama. SVA prava garantivana.
Ne idemo. To sto vi minderasi sanjate to, to je samo vas problem.
Bobi
Forum administrator

#5188 Re: "Trojka"

Post by Bobi »

SaraFina wrote: 26/06/2025 11:55
Bobi wrote: 26/06/2025 11:53 Jel ono Slovak predsjednik Češke?
Jeste. Bices i ti na mjestu Cavare. 🤣
Ne bi valjalo, ja sam tiranin :evil:
SaraFina

#5189 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 26/06/2025 11:55
SaraFina wrote: 26/06/2025 11:50

Nije vam se svidjala gradjanska. Sad Idemo na verziju gradjanske opet, sa bosnjackom vecinom od 80% stanovnistva i nacionalnim manjinama. SVA prava garantpvana. 😁 kao sto Imaju Cesi u Slovackoj recimo.
Gdje to ?

U trećem entitetu ?

Mani se SaraFino politike, nije to za tebe jer svaki put u svemu ofulaš. Samo se sekiraš bez veze.

:run:
Vidjecemo Hocete dobiti treci. Izvjesnije je da cu ja dobiti gradjansku sa politickom, teritorijalnom i ekonomskom dominacijom bosnjackog naroda. Zivi bili 😁
1Dante1

#5190 Re: "Trojka"

Post by 1Dante1 »

SaraFina wrote: 26/06/2025 12:03 Vidjecemo Hocete dobiti treci.
Oni vec imaju treci. Zastava Hrvatske u Zepcu i to ne u sred grada, vec oko grada i na ulazu u grad. Aferim, znaju sta hoce i kako hoce.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5191 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

ja se nadam, da će nekada, ovi što danas brane legitimno predstavljanje, ponavljajući HDZ-ov spin narativ, shvatiti da u tom konceptu treNerko, Kifla i Bezlični, odnosno komplet Trojka, nema nikakve legitimnosti, pa čak ni izborne.

Smućko, kakav god da je i šta god mislili o njemu, ima barem izborni legitimitet, jer je izabran direktnim glasanjem građana Pederacije

Kemo Ademović je sam za sebe rekao da je izabran u Kolegij Doma naroda rukama HDZ-a i SNSD-a...jedina bošnjačka ruka je bila njegova, kada je sam za sebe glasao....e to vam je HDZ-ovsko legitimno predstavljanje u političkoj praksi..treNerka je nametnuo Šmit suspenzijom Ustava Pederacije, dok Kifla i Bezlični sjede u Vijeću ministara zahvaljujući volji HDZ-a i SNSD-a, jer su im bili najpoželjniji partneri i najbolje trgovali

iz današnje perspektive, sasvim je jasno i zašto :skoljka:

Sarajevo je danas toliko palo da više nije ni kasaba, već debela provincija u pozadini koja nema čak ni orginalnih ideja, nego ih posuđuje iz škriparskih pripizdina...barem nam to govore ovi Trojkini ćaciji...čitaš njihove komentare ili slušaš Čirilicu, isto ti ga dođe
Last edited by JoseMujica on 26/06/2025 12:05, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#5192 Re: "Trojka"

Post by Bobi »

Navedite mi primjer gradjanske države ?
dr_Evil

#5193 Re: "Trojka"

Post by dr_Evil »

Nego, @SaraFina i @Prpa.ba, jeste li vas dvoje razmisljali o randesu kakvom.

:D
Dozer

#5194 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

Mozemo se natezati do besvijesti, ali cinjenica je da u BiH niko ne zeli da se stanje mijenja. Ni Bosnjaci, ni Srbi, ni Hrvati. Pricam o politikama, i onima koji ih vode.
SDA je 30 godina, od samog svog nastanka, radila sve da udovolji S i H komponentama. Nikad im cilj nije ni bio gradjanska drzava, nego samo mladomusilmanski san na dijelu BiH, u koji bi okupili sve bh. muslimane. I to su na kraju i uspjeli. Nacionalnu bosansku (bosansko-hercegovacku) pricu su eliminsali jos 1993. uvodjenjem trece etnicke kategorije/grupe, tj. Bosnjaka, cime su se zabetornirale etnicke podjele unutar BiH. Na kraju, eto bh. muslimana na 24% bh. teritorije, i to je to. Primary goal accomplished.

Nikad tu nije bilo nikakve stvarne drzavotvorne intencije, a iskreno, nije tu nikad bilo ni znanja ni kapaciteta za takvo nesto. Podanicki mentalitet traje od 15. vijeka, i samo se gleda nekakav sitnosicarski interes. NiP je, kao izdanak SDA, nastavio danas s tom politikom, iako javno prica nesto drugo. Ali, identicno je radila i SDA, zar ne? Partneri u vidu NS i SDP su potkapacitirani u svakom smislu, kao i NiP uostalom, i ta koalicija ima ocigledne velike interne probleme.

Slucaj Kovacevic je svima njima trn u oku, kao i Sejdic-Finci, itd., jer to udara direktno na debilni daytonski etnicki Ustav, koji etnickim grupama u BiH daje svu vlast. A vlast = raspolaganje budzetskim milijardama. I klepanje istih.
Etnicki Ustav takodje daje "odabranima" i odredjenu sigurnost u politickom smislu, tj. izbornom, jer im garantuje da ce uvijek imati troslojnu vecinu (B, H i S komponenti).
Zamislite sad da se odjednom taj Ustav i postojece zabetonirano etnicko uredjenje promijeni u gradjansko.... Nastao bi opsti haos jer bi automatski nestao famozni "etnicki kljuc", po kojem je u raznoraznim drzavnim entitetskim, kantonalnim i opstinskim strukturama zaposleno na hiljade ljudi, koji najcesce nemaju niakkvog stvarnog posla da rade, ali uredno primaju plate samo zato sto su B, H ili S, zavisno od dijela BiH u kojem se nalaze i rade.
X puta sam vec pisao o ovome, kako po kancelarijama s 1 ili 2 kompjutera sjedi po 3-4-5+ "radnika", pri cemu je za realni obim posla tu dovoljna jedna osoba, max. dvije, pa da se ne ponavljam.

S druge strane, imamo i latentni kontinuirani hladni rat krscanske EU protiv muslimana, tako da svako ko misli da ce BiH s vecinskim muslimanskim zivljem tako lako uci u EU - nada se uzalud. Turska je na kraju i odustala od toga, nakon decenija cekanja.

Nema ovdje promjene bez novog sranja, a i tada bi se morao pojaviti neko ala Tito, ko ce potamaniti etno-vjersku zgadiju iz politike, i praviti drzavu od maltene nule. Reset je ovdje neophodan, ali sigurno se nece desiti u naredne 2-3 decenije.
JoseMujica

#5195 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

Bobi wrote: 26/06/2025 12:05 Navedite mi primjer gradjanske države ?
navedi mi primjer legitimnog predstavljanja?
Bobi
Forum administrator

#5196 Re: "Trojka"

Post by Bobi »

SaraFina wrote: 26/06/2025 12:03 Izvjesnije je da cu ja dobiti gradjansku sa politickom, teritorijalnom i ekonomskom dominacijom bosnjackog naroda.
A ostali, kao na primjer Slaven ?
Dozer

#5197 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

Svedska, Holandija, Danska, Japan, Belgija, Italija, Spanija............itd.
Dozer

#5198 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

JoseMujica wrote: 26/06/2025 12:06
Takvo nesto ne postoji nigdje na planeti, kao ni etnicki Ustav i uredjenje.
JoseMujica

#5199 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

Dozer wrote: 26/06/2025 12:06 Mozemo se natezati do besvijesti, ali cinjenica je da u BiH niko ne zeli da se stanje mijenja. Ni Bosnjaci, ni Srbi, ni Hrvati. Pricam o politikama, i onima koji ih vode.
SDA je 30 godina, od samog svog nastanka, radila sve da udovolji S i H komponentama. Nikad im cilj nije ni bio gradjanska drzava, nego samo mladomusilmanski san na dijelu BiH, u koji bi okupili sve bh. muslimane. I to su na kraju i uspjeli. Nacionalnu bosansku (bosansko-hercegovacku) pricu su eliminsali jos 1993. uvodjenjem trece etnicke kategorije/grupe, tj. Bosnjaka, cime su se zabetornirale etnicke podjele unutar BiH. Na kraju, eto bh. muslimana na 24% bh. teritorije, i to je to. Primary goal accomplished.

Nikad tu nije bilo nikakve stvarne drzavotvorne intencije, a iskreno, nije tu nikad bilo ni znanja ni kapaciteta za takvo nesto. Podanicki mentalitet traje od 15. vijeka, i samo se gleda nekakav sitnosicarski interes. NiP je, kao izdanak SDA, nastavio danas s tom politikom, iako javno prica nesto drugo. Ali, identicno je radila i SDA, zar ne? Partneri u vidu NS i SDP su potkapacitirani u svakom smislu, kao i NiP uostalom, i ta koalicija ima ocigledne velike interne probleme.

Slucaj Kovacevic je svima njima trn u oku, kao i Sejdic-Finci, itd., jer to udara direktno na debilni daytonski etnicki Ustav, koji etnickim grupama u BiH daje svu vlast. A vlast = raspolaganje budzetskim milijardama. I klepanje istih.
Etnicki Ustav takodje daje "odabranima" i odredjenu sigurnost u politickom smislu, tj. izbornom, jer im garantuje da ce uvijek imati troslojnu vecinu (B, H i S komponenti).
Zamislite sad da se odjednom taj Ustav i postojece zabetonirano etnicko uredjenje promijeni u gradjansko.... Nastao bi opsti haos jer bi automatski nestao famozni "etnicki kljuc", po kojem je u raznoraznim drzavnim entitetskim, kantonalnim i opstinskim strukturama zaposleno na hiljade ljudi, koji najcesce nemaju niakkvog stvarnog posla da rade, ali uredno primaju plate samo zato sto su B, H ili S, zavisno od dijela BiH u kojem se nalaze i rade.
X puta sam vec pisao o ovome, kako po kancelarijama s 1 ili 2 kompjutera sjedi po 3-4-5+ "radnika", pri cemu je za realni obim posla tu dovoljna jedna osoba, max. dvije, pa da se ne ponavljam.

S druge strane, imamo i latentni kontinuirani hladni rat krscanske EU protiv muslimana, tako da svako ko misli da ce BiH s vecinskim muslimanskim zivljem tako lako uci u EU - nada se uzalud. Turska je na kraju i odustala od toga, nakon decenija cekanja.

Nema ovdje promjene bez novog sranja, a i tada bi se morao pojaviti neko ala Tito, ko ce potamaniti etno-vjersku zgadiju iz politike, i praviti drzavu od maltene nule. Reset je ovdje neophodan, ali sigurno se nece desiti u naredne 2-3 decenije.
može su u građanskoj državi ispoštovati i (č)etnički ključ, samo se svako od (č)etničkih legitimnih predstavnika mora odreći dijela kolača
Last edited by JoseMujica on 26/06/2025 12:09, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#5200 Re: "Trojka"

Post by Bobi »

JoseMujica wrote: 26/06/2025 12:06
BiH, kako se upeca :mrgreen: .
Post Reply