IRAN

armin071

#47301 Re: IRAN

Post by armin071 »

brlja, nebeski narod, nobelovci, znači košer sendviči legli…. tema je narednih 5 dana kontaminirana cionističkim izmetom.
skupljac_zeljeza

#47302 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

SaraFina wrote: 24/06/2025 22:40 Ubiše Zidove Iranci nogama.
Vrhovno sigurnosno vijeće Irana: Izrael je prihvatio poraz, naši prsti su na okidaču
Vrhovno vijeće za nacionalnu sigurnost Irana izdalo je izjavu o „nacionalnoj odluci o nametanju prekida rata cionističkom neprijatelju i njegovim podlim pristašama“.
Imaju i razloga i za ovakav narativ zbog toga što ih je izrael napao kršeći dva razloga pokretanja sukoba po UN-u, a oni njima od famoznog, čuvenog Iron Dome napravili đevđir. Ne znam kakva je tu pobjeda Izraela o kojoj večeras pričaju.

ImageImage
Image
sumirprimus

#47303 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Ovakvom politikom i razmisljanjem necete nikad vise imati jednog recimo emerika bluma u sarajevu. Ljude koji prave razliku.
Pa vi gledajte i uzivajte. Mala je razlika izmedju vas i dodikovaca. Dovoljni sami sebi.
mist

#47304 Re: IRAN

Post by mist »

Ako već mjeris vrijednost naroda brojem Nobelovaca, mozda bi trebao i sam aplicirati za jednu nagradu – za najvise samopouzdanja po kvadratnom centimetru intelektualne praznine. Što se tiče 'zaobilazenja' – ne brini, zdrav razum te je već elegantno zaobisao.
Smaras ljudino mjesecima :zzzz:
SaraFina

#47305 Re: IRAN

Post by SaraFina »

skupljac_zeljeza wrote: 24/06/2025 22:47
SaraFina wrote: 24/06/2025 22:40 Ubiše Zidove Iranci nogama.
Vrhovno sigurnosno vijeće Irana: Izrael je prihvatio poraz, naši prsti su na okidaču
Vrhovno vijeće za nacionalnu sigurnost Irana izdalo je izjavu o „nacionalnoj odluci o nametanju prekida rata cionističkom neprijatelju i njegovim podlim pristašama“.
Imaju i razloga i za ovakav narativ zbog toga što ih je izrael napao kršeći dva razloga pokretanja sukoba po UN-u, a oni njima od famoznog, čuvenog Iron Dome napravili đevđir. Ne znam kakva je tu pobjeda Izraela o kojoj večeras pričaju.

ImageImage
Image
Ma da su Zidovi bili u prednosti i da je USA nastavila izigravati židovsku marionetu, ne bi se ovo zaustavilo ko zna kada. Nego su popusili i to debelo. A Iran je majstorski nadigrao i žutog govnara i židovskog genocidaša. Svaka im čaše. Slobodno mogu reci da su pobijedili. I to im niko osporiti ne može.
sumirprimus

#47306 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

armin071 wrote: 24/06/2025 22:47 brlja, nebeski narod, nobelovci, znači košer sendviči legli…. tema je narednih 5 dana kontaminirana cionističkim izmetom.

i dalje gubis vrijeme na forumu armine? Pitaj anexa antisemitu za savjet kako se zaposlit u bingu. I dalje ne vrijedam samo konstatujem fakte . Vasa Je nemoc sve dalje od psovki, uvreda, do zabrane postova i banova. :) ko iran proglasite pobedu i pozdravite sarafinu lol
jeza u ledja

#47307 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

JovicSA wrote: 24/06/2025 13:17
Škobo Habu wrote: 24/06/2025 13:14
Vjecita_zavrzlama wrote: 24/06/2025 13:06

Pa evo Benjamin Netanjahu rodjen u tel avivu a on djed vec njegova zena Sara rodjena isto u izraelu
Kako je pravo prezime Bibija?

Milkovsky, zar ne?

Djed mu u Pelestinu doselio iz Bjelorusije.
99% njih doselilo negdje iz I. Evrope i Evrope općenito. Da je pravde kao što nema Izrael bi trebao biti u Bavarskoj a Minhen da bude Jerusalem njihov glavni grad. To bi bila istorijska i moralna pravda pa neka po Evropi šestokuti nobelovci dijele svoje znanje i blagodeti.
Lupio si totalno.

Vecina jevreja u Izraelu su Mizrahi, tj. bliskoistocnog/sjevernoafrickog porijekla, od Maroka do Irana. Nekad su ovi iz Evrope (Ashkenazi) bili vecina, ali vise nije tako, cak i sa dolaskom miliona jevreja iz bivseg SSSRa.
I politicke podjele u Izraelu idu na tom fonu - Mizrahi plus ovi iz Rusije glasaju za desnicare, dok Ashkenazi uglavnom podrzavaju ljevicarske stranke. Slicna podjela i po socioekonomskoj ljestvici.

Posto se odnos broja jednih i drugih tokom decenija promjenio, u korist ovih bliskoistocnih, tako je i politika otisla skroz udesno.

A sa svim tim i sam Izrael sve vise pocinje liciti na samo jos jednu bliskoistocnu drzavu.

Naravno, druga je stvar ko su same vodje partija i glavni politicari.
SaraFina

#47308 Re: IRAN

Post by SaraFina »

mist wrote: 24/06/2025 22:50 Ako već mjeris vrijednost naroda brojem Nobelovaca, mozda bi trebao i sam aplicirati za jednu nagradu – za najvise samopouzdanja po kvadratnom centimetru intelektualne praznine. Što se tiče 'zaobilazenja' – ne brini, zdrav razum te je već elegantno zaobisao.
Kad pogledaš smijuriju i nominirane tijekom godina, i taj nobel je ravan ….. Zuti senilni govnar ima veliku šansu i nominacija mu je već upucena. 🤣

A Perzija je bila civilizacija prije novela na koliko!
sumirprimus

#47309 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Ma.nemaju pojma o izraelu i zidovima.lupaju samo sto prociraju na ovim islamistickim sajtovima. Postaju pravi rasisti i antisemiti.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#47310 Re: IRAN

Post by Bobi »

haj dobro je, nije gorivo poskupilo :D.
MarlboroGold

#47311 Re: IRAN

Post by MarlboroGold »

sumirprimus wrote: 24/06/2025 22:48 Ovakvom politikom i razmisljanjem necete nikad vise imati jednog recimo emerika bluma u sarajevu. Ljude koji prave razliku.
Pa vi gledajte i uzivajte. Mala je razlika izmedju vas i dodikovaca. Dovoljni sami sebi.
Kako ti više ne dosadi. Ti ovdje na forumu isključivo vodiš neki svoj rat protiv "glupih Bošnja" iz samo tebi poznatih razloga. Svugdje i na svakoj sličnoj temi. Svi mogu osuditi Izrael, ali Bošnjo ne smije i glup je ako to uradi i te priče. Treba da bude vazda ponizan i da šuti na licemjerje i genocid u svijetu koji se dešava pred očima svijeta.

Vidi Bošnjo da ljudska prava i sve ostale međunarodne povelje i propisi ne važe za određene države koje ih krše bez ikakve frke ili grižnje savjesti kad god im je ćejf, a ostalima morališu i prodaju muda pod bubrege o važnosti istih i da se poštuju.

Ti si baš zaglibio u tom svom nekom privatnom ratu.
sumirprimus

#47312 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

SaraFina wrote: 24/06/2025 22:56
mist wrote: 24/06/2025 22:50 Ako već mjeris vrijednost naroda brojem Nobelovaca, mozda bi trebao i sam aplicirati za jednu nagradu – za najvise samopouzdanja po kvadratnom centimetru intelektualne praznine. Što se tiče 'zaobilazenja' – ne brini, zdrav razum te je već elegantno zaobisao.
Kad pogledaš smijuriju i nominirane tijekom godina, i taj nobel je ravan ….. Zuti senilni govnar ima veliku šansu i nominacija mu je već upucena. 🤣

:lol: evo ga i nobel krcu ne valja po klixovim mahalasima i zagondzijama :lol: I ja bi me stavio na blok :lol:
Toffee karamela

#47313 Re: IRAN

Post by Toffee karamela »

Za Barbu i neupućene, još jednom obavijest!

Brljator iz Kalesije je na kolektivnom foe!

Vratio se nakon proglašenja primirja da upeca kog neupućenog za nastavak boravka ovdje.

Šekelima se u zube ne gleda :sampanjac:
Tyke

#47314 Re: IRAN

Post by Tyke »

Niko u ovom mini ratu nije pobjednik, samo su i jedni i drugi otkrili slabe tacke, a itekako ih ima.

Iran bi u startu se trebao posvetiti otkrivanju petokolonasa, pojacati kontrolu i provjeru izlaza iz zemlje da isti ne bi sad smugnuli. A onda nastaviti i sto prije sklopiti atomsku ili sta vec zarad mira na BI i spustanja djeciubica na zemlju. Takodjer umutsrnju politiku i odnos prema svom narodu pod hitno moraju moderirati.

A ne znam kako imate stomaka i dalje citirati i objasnjavati nesto ovom kontrasu koji uziva na pomen ubijanja u Gazi i generalno muslimana. Takve po Tuzli treba pljuvati i letke lijepiti s njihovim glavama da se zna sutra ko nas mrzi kad zagusti.
sumirprimus

#47315 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Bobi wrote: 24/06/2025 22:58 haj dobro je, nije gorivo poskupilo :D.
Evo ga jos jedan forumski licemjer jos forumska policija i to iz.zenice. :shock: :lol:( teski radikali i islamisti uvijek bili realno) Nije banovo antisemitu anexa sugradjanina,.Za uvrede na vjerskoj i nacionalnoj osnovi i to na nivou ww2 nacija. :thumbup:
skupljac_zeljeza

#47316 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Da su se Nobelove dijelile prije 900 godina ne mali broj Perzijanaca bi dobilo tu nagradu. Nauka je tok i proces od točka do AI. Ne bi bilo AI da nije neko prvo skonto točak.

A teško je biti Ben Gvir bilo gdje. Što li?

BarbaDue

#47317 Re: IRAN

Post by BarbaDue »

sumirprimus wrote: 24/06/2025 22:43
BarbaDue wrote: 24/06/2025 22:39
sumirprimus wrote: 24/06/2025 22:28
Au teske rijeci. I ti si barba indoktriniran nazalost.
Pogledaj malo vijesti van bosne, niko ne sljivi Iranni 2 %, vecina je za bombardovanje drzave koja decenijama sponzorira terorizam. Izadjite iz okvira jbmu misa.
Ne dovodite se u ravan sa proiranskim pripagandistima, Rusima i cetnicima.
Znaš koliko me boli ćošak što Iran ne šljivi ni 2%, ja ga šljivim i to mi je dovoljno. Znam da sam na pravoj strani, kao i mnoge države...dozivamo se! :izet:

Dupeuvlakači cionistima ne vide dalje od nosa, ali da malo uprate istinite news programe, onako samo od sebe progledaju, vidjeli bi da i izrahell sve više gubi podršku i čak šta više postaju narod koji će za 10 godina svi zaobilaziti. Easy boy :mrgreen:
Koje mnoge drzave barba? :-) Narod koji ima vise nobelovaca nego mnogi filmskih zvijezda se ne moze zaobici barba. Zalosno
Cujete li vi sebe sta pisete, mislite i govorite?
Naravno da se čujem, i ne treba niko da mi suflira drugačije, niti mi čak sa megafonom može promijeniti percepciju o zločinu i čločinačkom narodu. U zadnje vrijueme sam blizu mišljenja da su Ameri i cionisti ista govna i da ih se treba pod svaku cijenu kloniti.

A što se tiče nobelovaca, čast izuzecima ali među njima ima i onih koji su zaslužili rešetke. Pa ovaj narandžasti klovn sutra može dobiti nobela za mir. Ne bi se iznenadio kada bi neka budala i ratnog zločinca natanjahua prodložio za nobela.

P.S. da zna koga se predlaže za nagradu Alfred bi se u grobu okrenuo
sumirprimus

#47318 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Tyke wrote: 24/06/2025 23:03 Niko u ovom mini ratu nije pobjednik, samo su i jedni i drugi otkrili slabe tacke, a itekako ih ima.

Iran bi u startu se trebao posvetiti otkrivanju petokolonasa, pojacati kontrolu i provjeru izlaza iz zemlje da isti ne bi sad smugnuli. A onda nastaviti i sto prije sklopiti atomsku ili sta vec zarad mira na BI i spustanja djeciubica na zemlju. Takodjer umutsrnju politiku i odnos prema svom narodu pod hitno moraju moderirati.

A ne znam kako imate stomaka i dalje citirati i objasnjavati nesto ovom kontrasu koji uziva na pomen ubijanja u Gazi i generalno muslimana. Takve po Tuzli treba pljuvati i letke lijepiti s njihovim glavama da se zna sutra ko nas mrzi kad zagusti.
Bujrum druze prvi pljuni kad.vidis. Al mojne.licemjerestva onda :) prvi ti :bih: :thumbup: nemoj zajebavat.
armin071

#47319 Re: IRAN

Post by armin071 »

Toffee karamela wrote: 24/06/2025 23:02 Za Barbu i neupućene, još jednom obavijest!

Brljator iz Kalesije je na kolektivnom foe!

Vratio se nakon proglašenja primirja da upeca kog neupućenog za nastavak boravka ovdje.

Šekelima se u zube ne gleda :sampanjac:
:thumbup:
SaraFina

#47320 Re: IRAN

Post by SaraFina »

skupljac_zeljeza wrote: 24/06/2025 23:03
Da su se Nobelove dijelile prije 900 godina ne mali broj Perzijanaca bi dobilo tu nagradu. Nauka je tok i proces od točka do AI. Ne bi bilo AI da nije neko prvo skonto točak.

A teško je biti Ben Gvir bilo gdje. Što li?

Ma da. Drzava na guzove, nobel takodjer. Mislim nije da nema nijedne istinske face, aki daleko je to od naduvavanja koje prate cijelu priču.

Nego Teheran slavi:

Veliki skup na ulicama Teherana, građani izašli da podrže iranske oružane snage i odgovor Izraelu i Americi
drag_gost

#47321 Re: IRAN

Post by drag_gost »

sumirprimus wrote: 24/06/2025 22:48 Ovakvom politikom i razmisljanjem necete nikad vise imati jednog recimo emerika bluma u sarajevu. Ljude koji prave razliku.
Kopitar,sariel
sumirprimus

#47322 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

BarbaDue wrote: 24/06/2025 23:05
sumirprimus wrote: 24/06/2025 22:43
BarbaDue wrote: 24/06/2025 22:39

Znaš koliko me boli ćošak što Iran ne šljivi ni 2%, ja ga šljivim i to mi je dovoljno. Znam da sam na pravoj strani, kao i mnoge države...dozivamo se! :izet:

Dupeuvlakači cionistima ne vide dalje od nosa, ali da malo uprate istinite news programe, onako samo od sebe progledaju, vidjeli bi da i izrahell sve više gubi podršku i čak šta više postaju narod koji će za 10 godina svi zaobilaziti. Easy boy :mrgreen:
Koje mnoge drzave barba? :-) Narod koji ima vise nobelovaca nego mnogi filmskih zvijezda se ne moze zaobici barba. Zalosno
Cujete li vi sebe sta pisete, mislite i govorite?
Naravno da se čujem, i ne treba niko da mi suflira drugačije, niti mi čak sa megafonom može promijeniti percepciju o zločinu i čločinačkom narodu. U zadnje vrijueme sam blizu mišljenja da su Ameri i cionisti ista govna i da ih se treba pod svaku cijenu kloniti.

A što se tiče nobelovaca, čast izuzecima ali među njima ima i onih koji su zaslužili rešetke. Pa ovaj narandžasti klovn sutra može dobiti nobela za mir. Ne bi se iznenadio kada bi neka budala i ratnog zločinca natanjahua prodložio za nobela.

P.S. da zna koga se predlaže za nagradu Alfred bi se u grobu okrenuo
Cuj cast izuzecima a on iz gorazda dolazi ne mozemo tunel do,gorazda da probijemo 30 godina, a nalazio bi mahane nobelovcima :lol:
SaraFina

#47323 Re: IRAN

Post by SaraFina »

sumirprimus

#47324 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

drag_gost wrote: 24/06/2025 23:07
Kopitar,sariel
Tacno ko sns mladez nikakve razlike . Isti mentalni sklop. Sitni jadni rasisticko nacionalisticki.
sumirprimus

#47325 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

SaraFina wrote: 24/06/2025 23:08 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/veli ... /250624171

U Teheranu dernek na ulicama.
Slave prestanak spektakularnog i sokantnog lupanja? I ja bi slavio lol
Sara suti i dalje :lol:
Post Reply