Sve kazne dolaze na vlasnika vozila ako su slikana da li prekoracenje brzine ili nepropisno parkirano. Jer sve ima u sistemu. Kako ce bilo ko znati da je dobio kaznu ako ne dodje obavjest na kucnu adresuAnne Boleyn wrote: ↑24/06/2025 14:46Jesam ja ovo dobro skontala - kad ti dođe ono da su te zapisali, mora se otići po kaznu, ne dolazi više na kućnu adresu?nepass1 wrote: ↑24/06/2025 14:42U franjevackoj su isto jucer popisali sve redom. Fasovo i jakonektovan wrote: ↑24/06/2025 13:55 Prekjucer,..policija slika vozila na trotoaru oko auto pijace, i s jedne i s druge strane...ponajvise je bilo oko wise.![]()
I onda moras u logavinu po kaznu ici jbt.
"Majstori" parkiranja Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kakaljin
#4376 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
- Saian
#4377 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
On topic, neki dan kod Inine pumpe na Grbavici, ima ona jednosmjerna iza zgrade i pored pumpe, i obicno su tu jedan ili 2 auta na izlazu iz jednosmjerne parkirana, al dalje, do pjesackog tamo i moze se proc'. Neki dan neko parkirao trece prije te dvojice, u ulicu bukvalno, i sad nema mjesta izmedju zida pumpe i tog auta. Dovezoh se ja i skontam nema shanse proc' i gledam auto, dignuti oni brisachi, i sad, jel odvaljen ili je neko probao proci pored pa odvalio retrovizor i izgrebo fino i svoje i njegovo auto, ne znam, desilo se prije, al bome poskup parking mu/joj bi. Nista ja u rikverc u okuci jedno 100m i okolo. Al ga bas "zapisase".
- nepass1
#4378 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Pitam danas na salteru reko bi li mi postom doslo kaze ne bi. Ove manje prekrsaje stave bijeli papir i moras po nalog a za vece prekrsaje dolazi kuci i ne ostavljaju obavjestenje.drug_profi wrote: ↑24/06/2025 14:45Što moraš ići? Zar je nećeš dobit poštom?nepass1 wrote: ↑24/06/2025 14:42U franjevackoj su isto jucer popisali sve redom. Fasovo i jakonektovan wrote: ↑24/06/2025 13:55 Prekjucer,..policija slika vozila na trotoaru oko auto pijace, i s jedne i s druge strane...ponajvise je bilo oko wise.![]()
Pa reko moram maksuz dolaziti, kaze zakomplikovali su malo ali je tako.
Tako mi je rekla. A pise na obavjestenju da odem u logavinu i uzmem kaznu.
Jedino da ni ona ne zna kako to sve fercera
Mislim svakako bih uz reg znao da imam kaznu
- nepass1
#4379 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Tako mi rece policajka na salteru u logavinoj. Nidje vezeAnne Boleyn wrote: ↑24/06/2025 14:46Jesam ja ovo dobro skontala - kad ti dođe ono da su te zapisali, mora se otići po kaznu, ne dolazi više na kućnu adresu?nepass1 wrote: ↑24/06/2025 14:42U franjevackoj su isto jucer popisali sve redom. Fasovo i jakonektovan wrote: ↑24/06/2025 13:55 Prekjucer,..policija slika vozila na trotoaru oko auto pijace, i s jedne i s druge strane...ponajvise je bilo oko wise.![]()
- drug_profi
#4380 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ma sere ba.nepass1 wrote: ↑24/06/2025 15:03Pitam danas na salteru reko bi li mi postom doslo kaze ne bi. Ove manje prekrsaje stave bijeli papir i moras po nalog a za vece prekrsaje dolazi kuci i ne ostavljaju obavjestenje.
Pa upravo je radi toga što se ostavljanje na brisaču ne smatra uručenjem, promijenjen postupak.
Uručenje je kad potpišeš da si primio.
-
tokio25
#4381 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
za parking isto dodjenepass1 wrote: ↑24/06/2025 15:03Pitam danas na salteru reko bi li mi postom doslo kaze ne bi. Ove manje prekrsaje stave bijeli papir i moras po nalog a za vece prekrsaje dolazi kuci i ne ostavljaju obavjestenje.
ja sam 30og aprila na ilidzi negdje parkirao gdje je nepropisno i dobio cestitku mozda pocetkom ovog mjeseca (ne uzimaj me za rijec oko datuma primitka)
- Better Man
#4382 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Potpisujem. Kazne moraju biti drastične za parkiranje na trotoaru. To je najgora i najbahatija sorta ljudi, ako se ikako mogu nazvati ljudima.tokio25 wrote: ↑24/06/2025 12:46 ma samo nositi jer nekome je 20 maraka jeftinije nego ostaviti na parking 8 sati po 3 marke
treba samo nositi jer kao sto rekoh ovih 20 maraka je sica
ili povecati kazne za aprkiranje na 200 pa upola je 100 pa da vidimo isplati li se
sve dok je kazna manja od dnevne karte za parking ili za x sati na parkingu nema smisla onda sama kazna
-
tokio25
#4383 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
a za parkiranje na sredini ceste ?Better Man wrote: ↑24/06/2025 15:33Potpisujem. Kazne moraju biti drastične za parkiranje na trotoaru. To je najgora i najbahatija sorta ljudi, ako se ikako mogu nazvati ljudima.tokio25 wrote: ↑24/06/2025 12:46 ma samo nositi jer nekome je 20 maraka jeftinije nego ostaviti na parking 8 sati po 3 marke
treba samo nositi jer kao sto rekoh ovih 20 maraka je sica
ili povecati kazne za aprkiranje na 200 pa upola je 100 pa da vidimo isplati li se
sve dok je kazna manja od dnevne karte za parking ili za x sati na parkingu nema smisla onda sama kazna
-
Anne Boleyn
#4384 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Meni je poštom stigla obavijest da sam nepropisno parkirala, odnosno k'o neka izjava da se potpiše ko je vozio i da to moram dostaviti u Logavinu. Meni bilo mrsko da sad idem gore i kontam doći će mi svakako kazna na adresu, ali, eto, izgleda da ću morati. Niđe veze sve to, ko im je ovo osmislio, svaka čast.nepass1 wrote: ↑24/06/2025 15:03Pitam danas na salteru reko bi li mi postom doslo kaze ne bi. Ove manje prekrsaje stave bijeli papir i moras po nalog a za vece prekrsaje dolazi kuci i ne ostavljaju obavjestenje.
-
tokio25
#4385 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
zaboravio sam reci da je meni uz obavijest ono da prijavim je li neko drugi vozio disla i uplatnica tako da ja nisam morao nigdje ici
odmah uplatio i gotovo jer znam da sam ja vozio
odmah uplatio i gotovo jer znam da sam ja vozio
- nepass1
#4386 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
I ja sam mislio dodje na adresu ali jutros imao vremena i odem do logavine.Anne Boleyn wrote: ↑24/06/2025 15:47Meni je poštom stigla obavijest da sam nepropisno parkirala, odnosno k'o neka izjava da se potpiše ko je vozio i da to moram dostaviti u Logavinu. Meni bilo mrsko da sad idem gore i kontam doći će mi svakako kazna na adresu, ali, eto, izgleda da ću morati. Niđe veze sve to, ko im je ovo osmislio, svaka čast.nepass1 wrote: ↑24/06/2025 15:03Pitam danas na salteru reko bi li mi postom doslo kaze ne bi. Ove manje prekrsaje stave bijeli papir i moras po nalog a za vece prekrsaje dolazi kuci i ne ostavljaju obavjestenje.
Fino je pitao bi li meni doslo na adresu da nisam dosao sad, kaze ne bi
Ali i dalje kontam da ne moze biti. Mislim ono zivis u hadzicima i moras maksuz do logavine, nidje veze
-
elcaliente
#4387 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
U BiH je citav sistem nakardno postavljen kao i razumjevanje ljudi.
Imam osjecaj da ljudi misle da im drzava mora obazbjediti parking ispred zgrade itd. Valjda je to iz komunizma ostalo.
Valjda grad treba raspisati natjecaj na recimo 5 godina za sluzbe koje dizu/slepaju auta.
Ko dobije koncesiju taj je zaduzen za red i dizanje.
Recimo Firma Sarajevo slepa ima 3 kamiona u funkciji i oni su odgovorni da dizu po gradu. Ne treba policija ako nije neka eskalacija.
Zna se gdje se ne smije stati, ovi sto stoje pogresno, posada kamiona uslika, posalje u policijski cloud i dize vozilo.
Tako se to radi u svjetu a ne ovaj komunisticki sistem gdje sluzbe same sebe blokiraju i treba im sta vremena da dodju.
Imam osjecaj da ljudi misle da im drzava mora obazbjediti parking ispred zgrade itd. Valjda je to iz komunizma ostalo.
Valjda grad treba raspisati natjecaj na recimo 5 godina za sluzbe koje dizu/slepaju auta.
Ko dobije koncesiju taj je zaduzen za red i dizanje.
Recimo Firma Sarajevo slepa ima 3 kamiona u funkciji i oni su odgovorni da dizu po gradu. Ne treba policija ako nije neka eskalacija.
Zna se gdje se ne smije stati, ovi sto stoje pogresno, posada kamiona uslika, posalje u policijski cloud i dize vozilo.
Tako se to radi u svjetu a ne ovaj komunisticki sistem gdje sluzbe same sebe blokiraju i treba im sta vremena da dodju.
-
tokio25
#4388 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
ma dovoljno bi bilo da se napravi aplikacija da mozes uslikati nepropisno parkirano auto i posaljes u policiju
naravno moze se uslikati jednom dnevno i to je to jer po zakonu i ne mozes dobiti vise kazni za nepropisno parkiranje za jedan dan
mislim da to ima moskva na taj nacin rijeseno ne znam za ostale gradove po europi i svijetu da li imaju tako ili slicno
naravno moze se uslikati jednom dnevno i to je to jer po zakonu i ne mozes dobiti vise kazni za nepropisno parkiranje za jedan dan
mislim da to ima moskva na taj nacin rijeseno ne znam za ostale gradove po europi i svijetu da li imaju tako ili slicno
-
noviclan
#4389 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ma jbg uvijek im reci da je vozilo na invalidskom mjestu ali eto pobjeze minutu prije vaseg dolaska ali evo da niste dzaba dosli mozete sarnuti ovog nepropisno parkiranogadrug_profi wrote: ↑24/06/2025 08:18 Kad sam god zvao, nikad nema slobodnih patrola.
A ne zovem radi gluposti vjeruj, već kod baš bahatog parkiranja.
Ali uredno dođu kad neko parkira na invalidsko čak i na 5-10 minuta. Tu se stvore s neba. Ne opravdavam to parkiranje, ali je zanimljivo da ima slobodna patrola i u sred špice.
-
1Dante1
#4390 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ovaj vikend smo radili na izmjenama zakona koji se dominantno odnosi na omogućavanje zaustavljanje taksi vozila na stajalištima za javni prijevoz u trajanju do 3 minuta, kako je to riješeno i u drugim državama. Zakon će u toku ove sedmice biti pušten u hitnu proceduru. Imajući u vidu dosadašnje stavove iz različitih stranaka, kao i potrebu rješavanja ovog problema u svim gradovima, vjerujem da neće biti teško “braniti” ovaj zakon u državnom parlamentu i ishodovati njegovo usvajanje.
- JavierBosnia
#4391 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
A sta ako policija zaustavlja na stajalistu? Na Mojmilu redovno patrola na trolejbus stajalistu zaustavlja, danas sutra da je to pokriveno kamerom, jel neko opet rucno obradjuje te snimke ili automatski
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4392 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Jel zakon vrijedi za ilegalne taksiste1Dante1 wrote: ↑24/06/2025 20:46Ovaj vikend smo radili na izmjenama zakona koji se dominantno odnosi na omogućavanje zaustavljanje taksi vozila na stajalištima za javni prijevoz u trajanju do 3 minuta, kako je to riješeno i u drugim državama. Zakon će u toku ove sedmice biti pušten u hitnu proceduru. Imajući u vidu dosadašnje stavove iz različitih stranaka, kao i potrebu rješavanja ovog problema u svim gradovima, vjerujem da neće biti teško “braniti” ovaj zakon u državnom parlamentu i ishodovati njegovo usvajanje.
- vjeshalica
#4393 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Zakomplikovao je onaj sto mu je to smetalo pa se vucao po Ustavnom sudu BIH. Sad kusamo nesposobnost da se to rijesi na drugi nacin.nepass1 wrote: ↑24/06/2025 15:03Pitam danas na salteru reko bi li mi postom doslo kaze ne bi. Ove manje prekrsaje stave bijeli papir i moras po nalog a za vece prekrsaje dolazi kuci i ne ostavljaju obavjestenje.
-
tokio25
#4394 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
pa samo izostave vozila sa ta tablicama i to je tomk ultra wrote: ↑24/06/2025 21:25Jel zakon vrijedi za ilegalne taksiste1Dante1 wrote: ↑24/06/2025 20:46Ovaj vikend smo radili na izmjenama zakona koji se dominantno odnosi na omogućavanje zaustavljanje taksi vozila na stajalištima za javni prijevoz u trajanju do 3 minuta, kako je to riješeno i u drugim državama. Zakon će u toku ove sedmice biti pušten u hitnu proceduru. Imajući u vidu dosadašnje stavove iz različitih stranaka, kao i potrebu rješavanja ovog problema u svim gradovima, vjerujem da neće biti teško “braniti” ovaj zakon u državnom parlamentu i ishodovati njegovo usvajanje.
znaci ilegalni zdrao
-
noviclan
#4395 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Pa znas da ne vazi za policijska vozila, sigurno ne vazi niti za njihova osobna kompletno zatamnjena bez prednje tabliceJavierBosnia wrote: ↑24/06/2025 21:23 A sta ako policija zaustavlja na stajalistu? Na Mojmilu redovno patrola na trolejbus stajalistu zaustavlja, danas sutra da je to pokriveno kamerom, jel neko opet rucno obradjuje te snimke ili automatski
-
1Dante1
#4396 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Vjerujem da je pitao ako zaustavlja, sta ako zaustavi njega, kako se to gleda.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4397 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Nisam stigao slikati ali kod Veterine pa preko puta gdje je DM, frajer CG table stade bocno uz cestu na travu i u upali sva 4 i to tacno ispod znaka zabrane parkirao
Koja lobanja moras biti
Koja lobanja moras biti
-
tokio25
#4398 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
te strance samo kupiti paukom treba
- drug_profi
#4399 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Vrijedi ostaviti na ovoj temi da se doslika nivo bezobrazluka i besramlja u kandaharu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nesavje ... /250625043
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#4400 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Paja neznam štaim smeta nijenaveče božemili kopoovoj fjakivodidjecu uparkniko valani japrvine idemšta imsmeta štojene komalo staobože kakviljudi imadrug_profi wrote: ↑25/06/2025 11:05 Vrijedi ostaviti na ovoj temi da se doslika nivo bezobrazluka i besramlja u kandaharu