Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

gradskadjeca

#26301 Re: Telemach BH

Post by gradskadjeca »

gradskadjeca wrote: 22/06/2025 17:57
Telemach wrote: 22/06/2025 17:23
gradskadjeca wrote: 22/06/2025 16:42 Drugovi, mozda samo meni prekida internet cijeli dan. U miljacka naselju zivim. Ima li jos neko prpblema ? Hvala
Zdravo @gradskadjeca,
Budući da smo nakon dodatnih detaljnih provjera pronašli korisničke podatke, Tim tehničke podrške će izvršiti provjeru internet usluga za Vaš ugovor te će Vas u najkraćem roku kontaktirati za više informacija.
Da, ok, dostavio sam vam jedne prilike u pm podatke.
Hvala, javio se vas kolega iz podrske, fino smo popricali, ustanovljeno je da zaista postoje problemi kako sam i naveo, malo smo resetirali modem i tako to. Uglavnom kako rece kolega sa foruma, podrska vam je stvarno uvijek bila ok. Moguce je da je moj modem pokusavao da povuce neki update file, i da ja zabagovao kako rece vas kolega, uglavnom nadam se da cemo uspjesno rijesiti problem.
CooK

#26302 Re: Telemach BH

Post by CooK »

Moze li mi neko ovo pojasniti? Naime, istice mi ugovor za EON Light Duo paket za desetak dana i pocinjem razmatrati opcije koje imam. Na Telemach-ovoj stranici je za taj paket navedeno da za obnovu ugovora za postojece korisnike nude sljedece: "PLAĆAJ DO 12 MJESECI STARU CIJENU". Nije mi jasno koju staru cijenu ako sam vec na tom paketu? Cijenu prije ovog poskupljenja u aprilu ili?
Sta mogu ocekivati kao pogodnost ako odlucim obnoviti ugovor na 2 godine? Samo da napisem da nisam zainteresovan ni za kakve uredjaje, ni na rate ni bez njih, iskljucivo me zanima sto niza cijena paketa koji koristim.

Hvala Vam unaprijed.
doff

#26303 Re: Telemach BH

Post by doff »

CooK wrote: 22/06/2025 19:32 Moze li mi neko ovo pojasniti? Naime, istice mi ugovor za EON Light Duo paket za desetak dana i pocinjem razmatrati opcije koje imam. Na Telemach-ovoj stranici je za taj paket navedeno da za obnovu ugovora za postojece korisnike nude sljedece: "PLAĆAJ DO 12 MJESECI STARU CIJENU". Nije mi jasno koju staru cijenu ako sam vec na tom paketu? Cijenu prije ovog poskupljenja u aprilu ili?
Sta mogu ocekivati kao pogodnost ako odlucim obnoviti ugovor na 2 godine? Samo da napisem da nisam zainteresovan ni za kakve uredjaje, ni na rate ni bez njih, iskljucivo me zanima sto niza cijena paketa koji koristim.

Hvala Vam unaprijed.
Ako si postojeći korisnik telemach usluge, i kad prelaziš na neki od ovih paketa onda ti ova ponuda važi (12 mjeseci stara cijena) a ako obnavljaš za postojeći paket, obično odobravaju popust za prvu godinu ugovora. Javi se pa da te kontaktiraju.
semsasuljakovic

#26304 Re: Telemach BH

Post by semsasuljakovic »

CooK wrote: 22/06/2025 19:32 Moze li mi neko ovo pojasniti? Naime, istice mi ugovor za EON Light Duo paket za desetak dana i pocinjem razmatrati opcije koje imam. Na Telemach-ovoj stranici je za taj paket navedeno da za obnovu ugovora za postojece korisnike nude sljedece: "PLAĆAJ DO 12 MJESECI STARU CIJENU". Nije mi jasno koju staru cijenu ako sam vec na tom paketu? Cijenu prije ovog poskupljenja u aprilu ili?

Hvala Vam unaprijed.
Prema onome što su nudili drugima, možeš očekivati maksimalno 15% popusta u toku 12 mjeseci.
A pošto si na najjeftinijem paketu, vjerovatno će ti ponuditi neke dodatne kanale i sl., odnosno prelazak na veći paket uz neki malo veći popust.
Uglavnom, velike su šanse da ti za ostanak na tom paketu neće ništa ni ponuditi osim dodatnih kanala. Ne jebu oni puno te "najjeftinije" korisnike.
Telemach

#26305 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Hvala Vam unaprijed.
Zdravo @CooK,
Hvala Vam na obraćanju. Vaše podatke smo proslijedili Timu brige o korisnicima te će Vas isti pozvati u najkraćem roku kako bi Vam prezentovali ponudu za obnovu Vašeg ugovora. Stojimo Vam na raspolaganju.
CooK

#26306 Re: Telemach BH

Post by CooK »

Hvala puno svima na odgovorima. Kontaktirali su me iz Telemach-a i dogovorili smo nastavak saradnje.

Lijep pozdrav i ugodan Vam dan.
Hakiz

#26307 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

Upravo platio račun u Ariji.

Može se platiti karticom, najzad :thumbup:
Telemach

#26308 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Hakiz wrote: 23/06/2025 12:52 Upravo platio račun u Ariji.

Zdravo @Hakiz
Hvala na obraćanju. Kako bismo našim korisnicima olakšali sam proces plaćanja, u našim poslovnicama u Sarajevu, odnedavno je omogućeno kartično plaćanje. Kada su u pitanju ostali gradovi, implementacija se očekuje u narednom periodu. Za sve dodatne upite stojimo Vam na raspolaganju.
kakaljin

#26309 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Telemach wrote: 23/06/2025 14:09

Zdravo @Hakiz
Hvala na obraćanju. Kako bismo našim korisnicima olakšali sam proces plaćanja, u našim poslovnicama u Sarajevu, odnedavno je omogućeno kartično plaćanje. Kada su u pitanju ostali gradovi, implementacija se očekuje u narednom periodu. Za sve dodatne upite stojimo Vam na raspolaganju.
Imate veliku cestitku za uvodjenje pos terminala za placanje karticama u poslovnicama

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Telemach

#26310 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

kakaljin wrote: 23/06/2025 17:07
Telemach wrote: 23/06/2025 14:09

Zdravo @Hakiz
Imate veliku cestitku za uvodjenje pos terminala za placanje karticama u poslovnicama

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zdravo @kakaljin Zahvaljujemo se na riječima podrške.Vjerujemo da će omogućeni kartični način plaćanja u mnogome olakšati proces plaćanja. Našim korisnicima se zaista trudimo uvijek biti na raspolaganju.
tesla1969

#26311 Re: Telemach BH

Post by tesla1969 »

Od 2 sata na podrucju Tuzle nema usluge telelmacha sta je u pitanju.
gradskadjeca

#26312 Re: Telemach BH

Post by gradskadjeca »

Ja zaglavio do sutra bez tv-a, interneta....
Uglavnom zamijenjen modem. Prekida vise nema. Tehnicari se culi sa mnom i rekli koji su pristupni podaci da iskljucim wifi mreze i prebacim u bridge, kcerka bila u kuci, ja dosao kuci i nikako da se logiram, nazovem 1360, javise se odmah, sve ispricam, spojise me na drugu ekipu. Sve objasnim, nadodje mi da pokusam sa edge i prodje i meni. Hvala dalje cu sam. Pokusam da prebacim u bridge, nece pa nece, ne da mi dropdown menu da se otvori. Nazovem, ponovo sve 2 puta objasnim i tehnicar prebaci u bridge mode. Zahvalim se. Resetujem svoj router, spojim iz lan porta modema u wan port mog routera, ali nista. Sve sam zivo pokusao. Hajde rekoh da se vratim iz bridge mode-a, bar da imam nesto veceras, kad promijenili mi password za novi modem a kraj radnog vremena, tako da....

Samo mi nije jasna jedna stvar, ali nisam je odmah shvatio, tehnicar je trazio da se spojim direktno racunarom na lan port routera i nisam nista dobio, zar nisam trebao autokonfigiracijom dobiti javnu ip adresu ili ??? Nadam se da cemo sutra ovo rijesiti dragi moj telemaše.
semirsar

#26313 Re: Telemach BH

Post by semirsar »

gradskadjeca wrote: 23/06/2025 22:39 Ja zaglavio do sutra bez tv-a, interneta....
Uglavnom zamijenjen modem. Prekida vise nema. Tehnicari se culi sa mnom i rekli koji su pristupni podaci da iskljucim wifi mreze i prebacim u bridge, kcerka bila u kuci, ja dosao kuci i nikako da se logiram, nazovem 1360, javise se odmah, sve ispricam, spojise me na drugu ekipu. Sve objasnim, nadodje mi da pokusam sa edge i prodje i meni. Hvala dalje cu sam. Pokusam da prebacim u bridge, nece pa nece, ne da mi dropdown menu da se otvori. Nazovem, ponovo sve 2 puta objasnim i tehnicar prebaci u bridge mode. Zahvalim se. Resetujem svoj router, spojim iz lan porta modema u wan port mog routera, ali nista. Sve sam zivo pokusao. Hajde rekoh da se vratim iz bridge mode-a, bar da imam nesto veceras, kad promijenili mi password za novi modem a kraj radnog vremena, tako da....

Samo mi nije jasna jedna stvar, ali nisam je odmah shvatio, tehnicar je trazio da se spojim direktno racunarom na lan port routera i nisam nista dobio, zar nisam trebao autokonfigiracijom dobiti javnu ip adresu ili ??? Nadam se da cemo sutra ovo rijesiti dragi moj telemaše.
Pa zar nemaju podrsku u svako doba?
Ja sam znao zvati i u 22h i dobio teh. podrsku.
gradskadjeca

#26314 Re: Telemach BH

Post by gradskadjeca »

semirsar wrote: 23/06/2025 22:55 Pa zar nemaju podrsku u svako doba?
Zvao sam u 22:06 i samo me ukine nakon pozdravne poruke o problemima u Tuzli. Ma i ja sam preumoran.
gradskadjeca

#26315 Re: Telemach BH

Post by gradskadjeca »

gradskadjeca wrote: 23/06/2025 23:04
Zvao sam u 22:06 i samo me ukine nakon pozdravne poruke o problemima u Tuzli. Ma i ja sam preumoran.
Sad su mi potvrdili da call centar radi do 22h
Benq

#26316 Re: Telemach BH

Post by Benq »

gradskadjeca wrote: 24/06/2025 08:36 Sad su mi potvrdili da call centar radi do 22h
Ne znam ko ti je to mogao reci, ali call centar radi 24/7. Potrebno je sacekati da se zavrsi snimljena poruka, i ako ti treba dezurni agent javice se.
Telemach

#26317 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tesla1969 wrote: 23/06/2025 20:02 Od 2 sata na podrucju Tuzle nema usluge telelmacha sta je u pitanju.
Zdravo @tesla1969,
Hvala Vam na obraćanju. Na lokalitetu Tuzle je, nažalost, došlo do prekida optičkog kabla te je isto rezultiralo sa grupnim prekidom servisa. Kolege nadležnog odjeljenja aktivno rade na sanaciji te vjerujemo da će isto biti riješeno u najkraćem mogućem roku. Unaprijed se zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju te Vam stojimo na raspolaganju za dodatne upite.
Telemach

#26318 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

gradskadjeca wrote: 24/06/2025 08:36
Zdravo @gradskadjeca,
Zaista nam je žao ukoliko su Vam pružene oprečne informacije. Kada je u pitanju Kontakt centar isti je dostupan 24/7 te je nekad potrebno malo duže sačekati na liniji, a kako bi Vam se javio prvi slobodan operater. Uvidom u sistem, jutros ste kontaktirali našu podršku te su Vam pružene potrebne instrukcije budući da ste kolegama naveli da niste na adresi. Ukoliko i nakon primjene navedenog budete bilježili poteškoće budite slobodni da nas informišete na ovaj način, a kako bi Vas kolege kontaktirale po prioritetu. Stojimo Vam na raspolaganju.
gradskadjeca

#26319 Re: Telemach BH

Post by gradskadjeca »

Telemach wrote: 24/06/2025 09:34

Zdravo @gradskadjeca,
Zaista nam je žao ukoliko su Vam pružene oprečne informacije. Kada je u pitanju Kontakt centar isti je dostupan 24/7 te je nekad potrebno malo duže sačekati na liniji, a kako bi Vam se javio prvi slobodan operater. Uvidom u sistem, jutros ste kontaktirali našu podršku te su Vam pružene potrebne instrukcije budući da ste kolegama naveli da niste na adresi. Ukoliko i nakon primjene navedenog budete bilježili poteškoće budite slobodni da nas informišete na ovaj način, a kako bi Vas kolege kontaktirale po prioritetu. Stojimo Vam na raspolaganju.
Dosao kuci, restartovao opremu, sve ok. SInoc sam takodjer restartovao 7 puta nije radilo. Vazno je da je nakon mog jutrosnjeg poziva problem rijesen.

Hvala
Telemach

#26320 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

gradskadjeca wrote: 24/06/2025 17:14
Telemach wrote: 24/06/2025 09:34

Zdravo @gradskadjeca,
Dosao kuci, restartovao opremu, sve ok. SInoc sam takodjer restartovao 7 puta nije radilo. Vazno je da je nakon mog jutrosnjeg poziva problem rijesen.

Hvala
Pozdrav @gradskadjeca Hvala na povratnim informacijama. Drago nam je da usluga nastavlja uredno raditi. Ukoliko budete bilježili bilo kakve poteškoće uvijek smo Vam na raspolaganju.
bocaboca

#26321 Re: Telemach BH

Post by bocaboca »

Jel se moze dobiti benefit (veci uload) za produzenje ugovora na 2 godine, ako ne koji je moze dobiti benefit,a paket je EON PREMIUM
duffy_duck

#26322 Re: Telemach BH

Post by duffy_duck »

Prekid signala Dobrinja ? Ima li neko više vjjesti i informacija
Telemach

#26323 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

bocaboca wrote: 24/06/2025 20:47 Jel se moze dobiti benefit (veci uload) za produzenje ugovora na 2 godine, ako ne koji je moze dobiti benefit,a paket je EON PREMIUM
Zdravo @bocaboca,
Hvala na interesovanju za obnovu ugovora. Kako bismo Vam prezentirali ponudu i benefite koje možete ostvariti potpisom novog aneksa ljubazno Vas molimo da nam se javite putem privatne poruke sa korisničkim podacima. Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#26324 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

duffy_duck wrote: 25/06/2025 00:51 Prekid signala Dobrinja ? Ima li neko više vjjesti i informacija
Zdravo @duffy_duck,
Na području Vašeg stanovanja je bio detektovan grupni preki signala, o čemu su Vas kolege informisale prilikom poziva. U slučaju da Vam bude potrebna dodatna podrška svakako stojimo na raspolaganju.
gaasim

#26325 Re: Telemach BH

Post by gaasim »

Prekid signala u Hadžićima? Već nekih par sati nema signala. Ima i neka informacija o tome?
Post Reply