Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#50701 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo da iscrtaju kruzne tokove drugacije i svi bi "pravnici" g. pojeli.
- Pandakonda
#50702 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vec prezvakana prica, uvijek je kriv onaj koji iz unutrasnje presjece onoga u vanjskoj. Nazalost zakon je takav da ovi u vanjskoj mogu guslati koliko hoce i ne mozes im nista. Zakonski treba obavezati vozace da ako je kruzni sa 2 izlaza, onaj sto je usao u vanjsku mora odma na prvi izlaz izaci jer se samo tako mogu sprijeciti sudarne tacke. Jer u suprotnom zasto onda uopste praviti kruzne sa dva prstena kad svi voze vanjskom 
- drug_profi
#50703 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a ako bi pravio samo jednotračne, onda bi svaki bio usko grlo
-
1Dante1
-
kakaljin
#50705 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da pravi kruzni sa jednom trakom i po jednom ulaznom i jednom izlaznom i bice onda po volji onima koji guslaju i prave probleme ostalim vozacima.Pandakonda wrote: ↑23/06/2025 12:57 Vec prezvakana prica, uvijek je kriv onaj koji iz unutrasnje presjece onoga u vanjskoj. Nazalost zakon je takav da ovi u vanjskoj mogu guslati koliko hoce i ne mozes im nista. Zakonski treba obavezati vozace da ako je kruzni sa 2 izlaza, onaj sto je usao u vanjsku mora odma na prvi izlaz izaci jer se samo tako mogu sprijeciti sudarne tacke. Jer u suprotnom zasto onda uopste praviti kruzne sa dva prstena kad svi voze vanjskom![]()
Najveci problem kod nas je NEKULTURA u saobracaju i sto nema SOLIDARISANJA sa ostalim vozacima nego postoji samo EGOIZAM da je bitan samo on i drugi ucesnici nisu bitni.
-
1Dante1
#50706 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako ces dokazati gdje je ko usao u KT?Pandakonda wrote: ↑23/06/2025 12:57 Zakonski treba obavezati vozace da ako je kruzni sa 2 izlaza, onaj sto je usao u vanjsku mora odma na prvi izlaz izaci jer se samo tako mogu sprijeciti sudarne tacke
- drug_profi
#50707 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako imas za kruzni, imas i za video nadzor i arhiviranje snimka bar 48h
-
1Dante1
#50708 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To se zove sistem i toga nece biti nikada sa ovakvom pamecu svih nas.
-
artur morgan
#50709 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na snimku se vidi da vozač koji snima ulazi u vanjsku traku dok se vozač žutog vozila u tom momentu nalazi ispred kružnog toka. To znači da se vozač žutog vozila nije mogao uključiti u vanjsku traku kružnog toka jer nije bila slobodna.
Druga situacija bi bila da se vozač žutog vozila uključio u vanjsku traku kružnog toka a da se nakon toga drugi vozač iz unutrašnje trake prestrojava u njegovu vanjsku. Tad bi bio kriv vozač koji se prestrojavao iz unutrašnje u vanjsku.
Treća situacija bila, da su istovremeno to uradili, vozač iz unutrašnje u vanjsku i drugi ispred kružnog u vanjsku. U toj situaciji, pravo prvenstva ima vozač koji je u kružnom toku.
Druga situacija bi bila da se vozač žutog vozila uključio u vanjsku traku kružnog toka a da se nakon toga drugi vozač iz unutrašnje trake prestrojava u njegovu vanjsku. Tad bi bio kriv vozač koji se prestrojavao iz unutrašnje u vanjsku.
Treća situacija bila, da su istovremeno to uradili, vozač iz unutrašnje u vanjsku i drugi ispred kružnog u vanjsku. U toj situaciji, pravo prvenstva ima vozač koji je u kružnom toku.
- Zombi_Rex
#50710 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da ja ne bi morao istjeravat pravdu i glumit sud i policiju
Vozim uvijek iskljucivo vanjskom i cao, kaznit me ne može niko za to
- Zombi_Rex
#50711 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da ja ne bi morao istjeravat pravdu i glumit sud i policiju
- madesa
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#50713 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U pravilu ne smije se ukljucit nikako, bez obzira u kojoj je traci vozilo u kruznom tokuartur morgan wrote: ↑23/06/2025 13:35 Na snimku se vidi da vozač koji snima ulazi u vanjsku traku dok se vozač žutog vozila u tom momentu nalazi ispred kružnog toka. To znači da se vozač žutog vozila nije mogao uključiti u vanjsku traku kružnog toka jer nije bila slobodna.
Joj kako bi ga kroz prozor spuco odma po labrnji seljackoj...
- drug_profi
-
1Dante1
#50715 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako je, samo se ti brines o papcima hoce li te zveknut pa na sudu dokazivati ko je papak, a ja papak samo picim.
Ne kazem ja da je tvoje lose, stavise, drago mi je da podmeces ledja za postivnaje zakona. Podrzavam. Ja ne podmecem.
Ne kazem ja da je tvoje lose, stavise, drago mi je da podmeces ledja za postivnaje zakona. Podrzavam. Ja ne podmecem.
-
kakaljin
#50716 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako cemo da nam je bolje u drzavi i svima treba nekada podmetuti i ledja za postivanje zakona.
Sutnja je odobravanje nakaradnog
-
zdruzdjo
#50717 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja pokusavao da budem fin i ispravan u KT, ali jednostavno nije islo. Stres samo takav.
Ovako sada ulazim u kruzni sa oprezom u vanjsku. Polako guslam ali bez da usporavam. Ako vidim da se neko moze ukljuciti ispred mene i gleda, mahnem mu prstima da oplete po gasu. radije to nego da skacem po kocinici. Bacim pogled da me neko ne sasjece iz unutrasnje. dadnem na vrijeme zmigavac gdje se iskljucujem, i mirna bosna.
Tih par sekundi koliko se zadrzim u kruznom, mi nije vrijedno stresa oko toga da me neko opali ili da nekoga opalim i da se peglem sa izjavama, sudovima, kaznama, popravkom auta, ganjanjem dijelova, osiguranjima....
Jednostavno ne mozes. Mozda 5% vozaca zna pravila kruznog a ostalih 95% ne zna. A tih 5% nece nikad moci da nauci onih 95%. A bas iz tih 5% je najveci broj onih koji imaju sudare u KT. Ne zelim da budem dio statistike.
Ovako sada ulazim u kruzni sa oprezom u vanjsku. Polako guslam ali bez da usporavam. Ako vidim da se neko moze ukljuciti ispred mene i gleda, mahnem mu prstima da oplete po gasu. radije to nego da skacem po kocinici. Bacim pogled da me neko ne sasjece iz unutrasnje. dadnem na vrijeme zmigavac gdje se iskljucujem, i mirna bosna.
Tih par sekundi koliko se zadrzim u kruznom, mi nije vrijedno stresa oko toga da me neko opali ili da nekoga opalim i da se peglem sa izjavama, sudovima, kaznama, popravkom auta, ganjanjem dijelova, osiguranjima....
Jednostavno ne mozes. Mozda 5% vozaca zna pravila kruznog a ostalih 95% ne zna. A tih 5% nece nikad moci da nauci onih 95%. A bas iz tih 5% je najveci broj onih koji imaju sudare u KT. Ne zelim da budem dio statistike.
- Zombi_Rex
#50718 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To ti pričam ne vrijedi ovdje ljudima objasnjavatizdruzdjo wrote: ↑23/06/2025 22:44 Ja pokusavao da budem fin i ispravan u KT, ali jednostavno nije islo. Stres samo takav.
-
NediM17
#50719 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Napravis kruzni k'o na sjevernom ulazu u Mostar i mogu qrcu pjevat' ovi sto voze vanjskom cijeli krug.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
-
NediM17
#50721 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo ivicnjak, kakve linije i qrci.
-
tokio25
#50722 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mene najvise nervira u kruznom kad sjece kruzni i ide prvo na drugi izlaz
iz vanjske trake se ukljucuje ide u unutrasnju i izlazi u vanjsku (mislim da sam dobro objasnio)
iz vanjske trake se ukljucuje ide u unutrasnju i izlazi u vanjsku (mislim da sam dobro objasnio)
- drug_profi
#50723 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja odgovorno tvrdim da svi vi koji imate stres od kruznog jednostavno ne znate vozit...
Nije voznja samo volan i pedale.
-
zdruzdjo
#50724 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja nemam ni najmanji stres od kruznog toka. Nisam nikad ni imao.drug_profi wrote: ↑24/06/2025 00:51 Ja odgovorno tvrdim da svi vi koji imate stres od kruznog jednostavno ne znate vozit...
Ja imam stres od korisnika kruznog toka.
Pa mozes tu u mostaru napraviti takav kruzni. Kad nema nista okolo.
U sarajevu bi se mjestu takvog kruznog mogle napraviti jedno 4 TIBRA zgrade.
- drug_profi
#50725 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma tomato tomejto.
Kruzenje vanjskom je papanijada.
Hvala, dovidjenja.
Kruzenje vanjskom je papanijada.
Hvala, dovidjenja.