Pozdrav. Neiskusan vezano za dosta stvari u životu, pa tako i za pitanje nabavke naočala prvi put. Naravno, dioptrijske, ne sunčane.
Lokacija Sarajevo. Imam zdravstveno osiguranje. Zanima me i javno i privatno. Prvi put sam primijetio da slabo vidim tokom pregleda za vozačku.
Rekli su mi u privatnoj klinici da odem u dom zdravlja i tako pokrenem proces, i izmjerili su mi vid (dioptriju).
Potrebne su mi naočale jer slabo vidim na daljinu tokom vožnje auta. Mada mogu zatrebati i za edukaciju i posao, recimo ako želim postati programer jednog dana.
Koja je procedura? Koji je prvi korak? Gdje se ode, da li se plaća, kako odabrati itd.? Naravno, čuo sam i za prirodno liječenje vida, kao i za leće i operacije laserima, tako da ovo je samo jedno od mogućih rješenja i možda privremeno, i trenutno najviše radi vožnje mogu zatrebati.
Kako nabaviti naočale?
Moderator: anex
- Better Man
#2 Re: Kako nabaviti naočale?
Ako imaš izmjerenu i tačno utvrđenu dioptriju, odeš u optičarsku radnju dadneš im to, onda izaberem okvir, oni ti urade dioptrijske stakla na taj okvir platiš i to je to.GrozniKlosar wrote: ↑21/06/2025 20:41 Pozdrav. Neiskusan vezano za dosta stvari u životu, pa tako i za pitanje nabavke naočala prvi put. Naravno, dioptrijske, ne sunčane.
Lokacija Sarajevo. Imam zdravstveno osiguranje. Zanima me i javno i privatno. Prvi put sam primijetio da slabo vidim tokom pregleda za vozačku.
Rekli su mi u privatnoj klinici da odem u dom zdravlja i tako pokrenem proces, i izmjerili su mi vid (dioptriju).
Potrebne su mi naočale jer slabo vidim na daljinu tokom vožnje auta. Mada mogu zatrebati i za edukaciju i posao, recimo ako želim postati programer jednog dana.
Koja je procedura? Koji je prvi korak? Gdje se ode, da li se plaća, kako odabrati itd.? Naravno, čuo sam i za prirodno liječenje vida, kao i za leće i operacije laserima, tako da ovo je samo jedno od mogućih rješenja i možda privremeno, i trenutno najviše radi vožnje mogu zatrebati.
-
HelaS
#3 Re: Kako nabaviti naočale?
Oprosti na privatnom pitanju - imaš li roditelje, rodbinu ikakvu, nekog starijeg u blizini, bilo koga koga možeš pitati za naočareGrozniKlosar wrote: ↑21/06/2025 20:41 Pozdrav. Neiskusan vezano za dosta stvari u životu, pa tako i za pitanje nabavke naočala prvi put. Naravno, dioptrijske, ne sunčane.
Ne branim ti, Bože sačuvaj, ali nevjerovatno mi je da se na forumu mogu postavljati ovakva pitanja
-
Naslovnica
#4 Re: Kako nabaviti naočale?
Onda sigurno nisi vidio njegovu prethodnu temu?HelaS wrote: ↑21/06/2025 21:18Oprosti na privatnom pitanju - imaš li roditelje, rodbinu ikakvu, nekog starijeg u blizini, bilo koga koga možeš pitati za naočareGrozniKlosar wrote: ↑21/06/2025 20:41 Pozdrav. Neiskusan vezano za dosta stvari u životu, pa tako i za pitanje nabavke naočala prvi put. Naravno, dioptrijske, ne sunčane.
Koja je procedura? Koji je prvi korak? Gdje se ode, da li se plaća, kako odabrati itd.? Naravno, čuo sam i za prirodno liječenje vida, kao i za leće i operacije laserima, tako da ovo je samo jedno od mogućih rješenja i možda privremeno, i trenutno najviše radi vožnje mogu zatrebati.![]()
Ne branim ti, Bože sačuvaj, ali nevjerovatno mi je da se na forumu mogu postavljati ovakva pitanja![]()