Standardna stvar zasto se VOZI ISKLJUCIVO VANJSKOM osim ako unutrasnjom ne ustedis pet miuta.
Samo VANJSKA.
Standardna stvar zasto se VOZI ISKLJUCIVO VANJSKOM osim ako unutrasnjom ne ustedis pet miuta.
26m od stuba do stubakonektovan wrote: ↑21/06/2025 16:1839.6 km/hnoviclan wrote: ↑21/06/2025 15:54SpoilerShowDaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 12:13
Poenta racunice i nije da oslobodi motor prekrsaja, vec da pokaze da je passat grozomorno kriv u ovoj situaciji.
Ko je sta vozio, apsolutno mi nije bitno.
Ako racunas komplet putanju motora od pocetka klipa do udara, brzina je oko 70 km/h, treba uzeti u obzir da je kocio, ali brzina od 130 je nerealna, golim okom se vidi da brzina nije velika.SpoilerShowhttps://m.youtube.com/watch?v=4_vAi15nxCo
Koliko je na ovom snimku vozio
I da jeste i da nije ne smije uci u KT.
Najzalosnije fakat bi ti bio kriv. Ja zbog brzine idem pretezno unutrasnjom ali cu morati umanjiti praksuJovicSA wrote: ↑21/06/2025 13:05Naravno da sam dao žmigavac otprilike na pola puta mog kretanja kroz kružni i pazio na kretanje ova dva vozila u desnoj traci da budem siguran da neće nastaviti vanjskom trakom skroz, međutim su izašli su na izlazu prije, ja nastavio kretanje sa uključenim desnim žmigavcem i skoro završio prestrojavanje.dječak sa šibicama wrote: ↑21/06/2025 12:53 Ako je vozac sa kamerom dao zmigavac, papak u zutom kombiju je morao da ga pusti.
Prosto ko pasulj, frajer je izlazio na trecem izlazu, dakle pravilno je usao u unutrasnju traku, ovaj sto bi odmah da se bije, klasicna papcina.
![]()
![]()
E pazi sada zaplet. Odem u PU Novi Grad da prijavim bahatu vožnju i sve hajde ok, sada pokazujem policajcu snimak i tako kroz priču kaže on da je došlo do sudara ti bi bio kriv.
Meni upitnik iznad glave? Reko kako? Kaže on pa desna strana.
Kakva desna strana, čovjek ima znak da se uključuje na put sa prvenstvom prolaza, mora čekati i biti siguran da može bezbjedno i sigurno da se uključi. Policajac kaže da oni to tumače da kada ispraviš te trake u kružnom on tebi dolazi sa desne strane, reko jeste ali gdje je onda njegova treća traka i znak? Kaže on ja radim ovo ja znam valjda boilje. Vidim ja da se ne isplati tu raspravlajti reko OK, hvala na pojašnjenju i odem.
Tako da znate da morate pustiti ove što se uključuju u kružni tok sa desne strane iako oni imaju znak koji označava raskrsnicu na kojem vozač mora dati prednost svim vozilima koja se kreću cestom na koju on nailazi.
![]()
Zato kralju posto je ovo Bosna i vidiš kakvih ima, uvijek vozi vanjskom da budeš siguran a ne da bude stete na tvom autu i da još mora platit a najbolje je stetu izbjeciJovicSA wrote: ↑21/06/2025 13:05Naravno da sam dao žmigavac otprilike na pola puta mog kretanja kroz kružni i pazio na kretanje ova dva vozila u desnoj traci da budem siguran da neće nastaviti vanjskom trakom skroz, međutim su izašli su na izlazu prije, ja nastavio kretanje sa uključenim desnim žmigavcem i skoro završio prestrojavanje.dječak sa šibicama wrote: ↑21/06/2025 12:53 Ako je vozac sa kamerom dao zmigavac, papak u zutom kombiju je morao da ga pusti.
Prosto ko pasulj, frajer je izlazio na trecem izlazu, dakle pravilno je usao u unutrasnju traku, ovaj sto bi odmah da se bije, klasicna papcina.
![]()
![]()
E pazi sada zaplet. Odem u PU Novi Grad da prijavim bahatu vožnju i sve hajde ok, sada pokazujem policajcu snimak i tako kroz priču kaže on da je došlo do sudara ti bi bio kriv.
Kakva desna strana, čovjek ima znak da se uključuje na put sa prvenstvom prolaza, mora čekati i biti siguran da može bezbjedno i sigurno da se uključi. Policajac kaže da oni to tumače da kada ispraviš te trake u kružnom on tebi dolazi sa desne strane, reko jeste ali gdje je onda njegova treća traka i znak? Kaže on ja radim ovo ja znam valjda boilje. Vidim ja da se ne isplati tu raspravlajti reko OK, hvala na pojašnjenju i odem.
Tako da znate da morate pustiti ove što se uključuju u kružni tok sa desne strane iako oni imaju znak koji označava raskrsnicu na kojem vozač mora dati prednost svim vozilima koja se kreću cestom na koju on nailazi.
![]()
Zombi_Rex wrote: ↑21/06/2025 17:12Zato kralju posto je ovo Bosna i vidiš kakvih ima, uvijek vozi vanjskom da budeš siguran a ne da bude stete na tvom autu i da još morš ti platit a najbolje je stetu izbjeci. Unutarnja je za papkeJovicSA wrote: ↑21/06/2025 13:05Naravno da sam dao žmigavac otprilike na pola puta mog kretanja kroz kružni i pazio na kretanje ova dva vozila u desnoj traci da budem siguran da neće nastaviti vanjskom trakom skroz, međutim su izašli su na izlazu prije, ja nastavio kretanje sa uključenim desnim žmigavcem i skoro završio prestrojavanje.dječak sa šibicama wrote: ↑21/06/2025 12:53 Ako je vozac sa kamerom dao zmigavac, papak u zutom kombiju je morao da ga pusti.
![]()
![]()
![]()
Niko te ne može kaznit da kruzis cijeli dan vanjskom uvijek imaš izgovor da se nisi mogao bezbjedno iskljucit pa praviš krug
nepass1 wrote: ↑21/06/2025 17:06Najzalosnije fakat bi ti bio kriv. Ja zbog brzine idem pretezno unutrasnjom ali cu morati umanjiti praksuJovicSA wrote: ↑21/06/2025 13:05Naravno da sam dao žmigavac otprilike na pola puta mog kretanja kroz kružni i pazio na kretanje ova dva vozila u desnoj traci da budem siguran da neće nastaviti vanjskom trakom skroz, međutim su izašli su na izlazu prije, ja nastavio kretanje sa uključenim desnim žmigavcem i skoro završio prestrojavanje.dječak sa šibicama wrote: ↑21/06/2025 12:53 Ako je vozac sa kamerom dao zmigavac, papak u zutom kombiju je morao da ga pusti.
![]()
![]()
![]()
Ma znam ja to ali meni je fakat čudno da se o tome i raspravlja i da je policija podijeljena po tome ako se zna da ovaj dobro poznati znak znači...

Ne možeš ranije imaš dva auta u desnoj traci koji izlaze na drugom izlazu. Pogledaj link sa stranice MUP-a koji sam gore postavljao o kretanju u kružnom pa ćeš vidjeti da je ono školski ulazak i kretanje sa izlaskom.
Znaci njoBe je preletio 6 isprekidanih, punu pred pjesacki, pjesacki i zabio se u Passata poslije njega za cca 3 sec. Grubom racunicom to je cca 80-90m.
Ma 40-46 km/h, vidis sta ljudi pisumk ultra wrote: ↑21/06/2025 16:5226m od stuba do stubakonektovan wrote: ↑21/06/2025 16:1839.6 km/hnoviclan wrote: ↑21/06/2025 15:54SpoilerShowSpoilerShowhttps://m.youtube.com/watch?v=4_vAi15nxCo
Koliko je na ovom snimku vozio
8.97 stub 1
9.77 stub 2
~ 117km/č
Pošto je snimak sa stvarni malo frejmkva, kalkulacija bi varirala od 110 do 120kmh...
Dosta tacno smo utvrdili brzinu, otprilike 30 m/s. Dakle, bilo je preko 100 na sat.konektovan wrote: ↑21/06/2025 18:30Ma 40-46 km/h, vidis sta ljudi pisu
Cini se da si propustio doktorsku disertaciju iz forenzike i matematike od juce.sime_cipol wrote: ↑21/06/2025 18:35
Dosta tacno smo utvrdili brzinu, otprilike 30 m/s. Dakle, bilo je preko 100 na sat.
PardoniramDead Man Walking wrote: ↑21/06/2025 18:42Cini se da si propustio doktorsku disertaciju iz forenzike i matematike od juce.sime_cipol wrote: ↑21/06/2025 18:35
Dosta tacno smo utvrdili brzinu, otprilike 30 m/s. Dakle, bilo je preko 100 na sat.