Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
-
hmlol
#1 Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
Pozdrav svima,
već neko vrijeme radim na razvoju jednog portala koji je namijenjen firmama i njihovoj komunikaciji s posjetiocima, kao i međusobnoj saradnji među firmama. Portal je još u fazi razvoja i zaista bih volio čuti vaša iskrena mišljenja, ideje i prijedloge – bilo šta što bi moglo pomoći da ga unaprijedim i prilagodim stvarnim potrebama korisnika.
Glavna ideja je da firme mogu koristiti ovaj portal za:
komunikaciju s posjetiocima (potencijalnim klijentima ili partnerima),
objavljivanje informacija o svojoj djelatnosti,
korištenje praktičnih alata kao što su:
QR meniji za restorane,
evidencija poslovanja (npr. vođenje troškova, podsjetnici za registracije vozila i sl.),
masovni upiti – recimo, firma koja gradi zgradu može poslati upit svim građevinskim firmama da pošalju ponudu, i sve to na jednom mjestu.
Također, planiram dodati i oglase za posao, gdje bi firme mogle objavljivati otvorene pozicije, a korisnici se direktno prijavljivati putem portala. Mislim da bi to mogla biti korisna funkcionalnost, posebno za domaće firme koje traže radnike bez komplikovanih procedura.
Portal se zove poslovno.ba, i možete ga pogledati ovdje: https://poslovno.ba
Volio bih da mi napišete šta mislite – ima li smisla ovakav koncept? Šta biste vi kao korisnici (bilo kao firme ili kao posjetioci) voljeli vidjeti na ovakvom portalu? Koje funkcionalnosti bi vam bile stvarno korisne?
Hvala unaprijed svima koji odvoje vrijeme da pročitaju i napišu koju riječ – znači mi puno!
već neko vrijeme radim na razvoju jednog portala koji je namijenjen firmama i njihovoj komunikaciji s posjetiocima, kao i međusobnoj saradnji među firmama. Portal je još u fazi razvoja i zaista bih volio čuti vaša iskrena mišljenja, ideje i prijedloge – bilo šta što bi moglo pomoći da ga unaprijedim i prilagodim stvarnim potrebama korisnika.
Glavna ideja je da firme mogu koristiti ovaj portal za:
komunikaciju s posjetiocima (potencijalnim klijentima ili partnerima),
objavljivanje informacija o svojoj djelatnosti,
korištenje praktičnih alata kao što su:
QR meniji za restorane,
evidencija poslovanja (npr. vođenje troškova, podsjetnici za registracije vozila i sl.),
masovni upiti – recimo, firma koja gradi zgradu može poslati upit svim građevinskim firmama da pošalju ponudu, i sve to na jednom mjestu.
Također, planiram dodati i oglase za posao, gdje bi firme mogle objavljivati otvorene pozicije, a korisnici se direktno prijavljivati putem portala. Mislim da bi to mogla biti korisna funkcionalnost, posebno za domaće firme koje traže radnike bez komplikovanih procedura.
Portal se zove poslovno.ba, i možete ga pogledati ovdje: https://poslovno.ba
Volio bih da mi napišete šta mislite – ima li smisla ovakav koncept? Šta biste vi kao korisnici (bilo kao firme ili kao posjetioci) voljeli vidjeti na ovakvom portalu? Koje funkcionalnosti bi vam bile stvarno korisne?
Hvala unaprijed svima koji odvoje vrijeme da pročitaju i napišu koju riječ – znači mi puno!
-
HelaS
#2 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
Hoće li taj portal biti besplatan za korišćenje,kad ga završiš, uključujući i niz savjeta, preporuka, instrukcija, i svega odavde?hmlol wrote: ↑20/06/2025 23:06 Pozdrav svima,
-
hmlol
#3 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
Da, bice besplatan osim posebnih alata za firme. Neke stvari cu morati naplatiti kasnije, moram i ja nekako naplatit trud. Ali vecina stvari ce biti besplatno.HelaS wrote: ↑20/06/2025 23:09Hoće li taj portal biti besplatan za korišćenje,kad ga završiš, uključujući i niz savjeta, preporuka, instrukcija, i svega odavde?hmlol wrote: ↑20/06/2025 23:06 Pozdrav svima,
-
Djewojka
#4 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
Sve to sto se plaća, nikad nezaživi u potpunosti
-
1Dante1
#5 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
Ne postoji razlog zasto bih platio pored vlastite stranice, facebooga i google inofmracija.
Ako na pretragu "Moja firma" na google dobije sve informacije, od kontakta, maila, lokacije, sta ce mi tvoj servis? Da imas posjetu u hiljadama, kao popularne stranice, ok mozda.
Najveci problem startupa jeste sto odmah jasno ne definisu monetizaciju, skontaju da li je to moguce i sta treba postici da se dodje do toga.
Ipak, sretno, jer ko zna, mozda i prodje.
PS: Evo samo recenzije. Dodje mujo, konkurencija, lazno, ili zaista stvarno, ostavi mi jedinicu. Mislis da cu biti tvoj klijent ako ne uklonis tu jedinicu? Malo sutra.
S druge strane, mislis da ce korisnici koristi stranicu ako se recenzije brisu?
-
pinkman
#6 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
Ako ti je cilj da izgradis portfolio - super.
Inace, sve ostalo ces tesko monetizirati.
Mozda da napravis nesto kao Akta gdje ce biti tenderi i ostale stvari, ali ovako kao baza firmi - ne vjerujem.
Inace, sve ostalo ces tesko monetizirati.
Mozda da napravis nesto kao Akta gdje ce biti tenderi i ostale stvari, ali ovako kao baza firmi - ne vjerujem.
-
hmlol
#7 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
Odlicno razmisljas! I sam sam o ovome razmisljao sto si pisao.1Dante1 wrote: ↑21/06/2025 16:56Ne postoji razlog zasto bih platio pored vlastite stranice, facebooga i google inofmracija.
Ako na pretragu "Moja firma" na google dobije sve informacije, od kontakta, maila, lokacije, sta ce mi tvoj servis? Da imas posjetu u hiljadama, kao popularne stranice, ok mozda.
Najveci problem startupa jeste sto odmah jasno ne definisu monetizaciju, skontaju da li je to moguce i sta treba postici da se dodje do toga.
Ipak, sretno, jer ko zna, mozda i prodje.
PS: Evo samo recenzije. Dodje mujo, konkurencija, lazno, ili zaista stvarno, ostavi mi jedinicu. Mislis da cu biti tvoj klijent ako ne uklonis tu jedinicu? Malo sutra.
S druge strane, mislis da ce korisnici koristi stranicu ako se recenzije brisu?
Ovo ce sve biti besplatni alati, imam neke ideje sta cu firmama prodavati mimo ovoga. Ali svaka ce firma moci preuzeti svoj profil. Razlika izmedju facebooka i ostalih? Pa, ovdje ce moci besplatno oglase za posao da postavljaju, imaju verifikovan nalog. Svako moze na facebooku napravit fejk profil firme, ja sam napravio da se profil verifikuje i tek onda dobiva pristup profilu firme. Verifikacija se vrsi uploadovanjem ID broja firme za sada, mislim da je to sasvim dovoljno. Pored toga, pravljenje profila, popunjavanje podataka na fb izuzima vremena, ovdje je profil vec spreman, popunjen. Cak vecina firmi imai "O nama" tekst napisan.
Sta se recenzija tice, brisanje recenzija nece biti! Osim u slucaju da je vulgarnost u pitanju, prijetnje nasiljem i sl. Ali ce vlasnik firme imati mogucnost da odgovori na recenziju. A isto tako sam planirao da se recenzije mogu upvote i downvote tako da u slucaju da je recenzija bas recimo od konkurencije, ako je dovoljno ljudi downvota onda nece biti ukljucena u racunanje prosjecne ocjene. I dalje ce stajati tu, samo nece kvariti ukupnu ocjenu. Tako da, ideja je da se oslanjam na ljude kao najbolje mjerilo iskrenosti recenzija.
Dakle, sve ce to biti besplatno kako za firme, tako i za korisnike; Oglasi za posao, komunikacija putem sajta izmedju "firma prema firmi" i firmi i korisnika, editovanje profila itd. Ono sto cu naplacivati firmama su neki drugi alati koje planiram releasat u skorije vrijeme.
-
hmlol
#8 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
Nisam vidio kako akta objavljuje tendere, kako to radi? Mozes li mi objasniti? Hvala
-
1Dante1
#9 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
Ovo nije moguce, osim ako ne mislis zaradjivati. Ne postoji stranica u BIH koja nece izbrisati recenzije ako se javi neka firma. Samo kaze "nije tacno to sto je naveo, neka me tuzi,a ti izvbrisi".
Ti mozes reci da neces izbrisati, ali gubis klijenta. Da li bi izgubio bingo i recimo XXX prihod od istog?
-
hmlol
#10 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
Ja nemam nikakve zarade od toga sto neko zeli ili ne zeli da koristi profil firme. Sve je to besplatno ako se gazdi ne svidja sta je neko pisao, ima mogucnost replike na recenziju. Jedini slucaj gdje cu brisati recenzije su prijetnje nasiljem i vulgarnost. Ostalo, bujrum lijepo verifikuj profil i odgovori na klevete1Dante1 wrote: ↑21/06/2025 18:24Ovo nije moguce, osim ako ne mislis zaradjivati. Ne postoji stranica u BIH koja nece izbrisati recenzije ako se javi neka firma. Samo kaze "nije tacno to sto je naveo, neka me tuzi,a ti izvbrisi".
Ti mozes reci da neces izbrisati, ali gubis klijenta. Da li bi izgubio bingo i recimo XXX prihod od istog?
-
pinkman
#11 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
Klikni u meniju gore na tenderi pa ces vidjeti spisak.. ne moze se otvorit pojedinacni bez pretplate. To je koristan feature za firme koje se prijavljuju na tendere. Stalno mogu dobijati obavijesti za ono sto im je interesantno
-
hmlol
#12 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
Hvala, pogledat cu bas. Moj moto je, sve sta drugi naplacuju ja cu dati besplatno. A naplacivat cu nesto trecepinkman wrote: ↑21/06/2025 18:34Klikni u meniju gore na tenderi pa ces vidjeti spisak.. ne moze se otvorit pojedinacni bez pretplate. To je koristan feature za firme koje se prijavljuju na tendere. Stalno mogu dobijati obavijesti za ono sto im je interesantno
-
belfy
-
Djewojka
-
belfy
#15 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
-
Djewojka
#16 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
-
belfy
-
hmlol
#18 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
Uvijek ce biti onih koji ce ti reci "sts ce ti to" ili "gubis vrijeme" "nadji poso u firmi, da ti penziono uplacuju", ja se na to ne obazirem
Stranica ima vec mjesecno cca 80 000 unikatnih posjetioca i preko 150 000 page views, 20 verifikovanih firmi i 450 registriranih korisnika. Ovo sta sam do sad napravio vec mnogima od koristi. Samo zelim prosiriti funkcionalnosti. Zato sam pitao ljude, mozda reko ima poslodavaca i korisnika koji bi zeljeli nesto vidjeti da se napravi.
-
belfy
#19 Re: Radim na portalu za firme – trebam vaša iskrena mišljenja i sugestije
nema potrebe da joj to kazes tako direktno. evo, kaze da se ne isplati sve sto se placa, te da su i to drugi potvrdili (mada je malo nejasno koji su ti drugi).
elem, ne obaziri se i guraj, siri i unapredjuj. sve i da ne uspijes samo si na istom mjestu. nemas sta izgubiti samom probom.
elem, ne obaziri se i guraj, siri i unapredjuj. sve i da ne uspijes samo si na istom mjestu. nemas sta izgubiti samom probom.