smijesni_ste wrote: ↑20/06/2025 19:18 Realno, ne mogu mu ništa ako se vratio u Ameriku. Ni Spahovići, ni naša država...![]()
![]()
Ne mlavi.
smijesni_ste wrote: ↑20/06/2025 19:18 Realno, ne mogu mu ništa ako se vratio u Ameriku. Ni Spahovići, ni naša država...![]()
![]()
Viša*drug_profi wrote: ↑20/06/2025 13:50Gledaj ovo kao da imaš instrumente velike preciznosti, ali su ograničenja za 10 km/h visočija
Ma obojica voze sporo, ali je problem sto je motor tabut na dva tocka tu nisi zasticen, ovaj ga je samljeoDead Man Walking wrote: ↑20/06/2025 20:29 Krivicu Pasata niko nije sporio, bilo je samo pitanje koliko je Bengele uticao na sve brzinom. Po ovom snimku sto se da zakljuciti puno manje nego sto sam mislio, mada je kratak snimak da bi se procjenila brzina.
DaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 20:48Vrlo lako je procijeniti brzinu.Dead Man Walking wrote: ↑20/06/2025 20:29 Krivicu Pasata niko nije sporio, bilo je samo pitanje koliko je Bengele uticao na sve brzinom. Po ovom snimku sto se da zakljuciti puno manje nego sto sam mislio, mada je kratak snimak da bi se procjenila brzina.
Ako uzmemo da je distanca koju je presao na snimku 20 metara (a nije, manja je, tacna se moze utvrditi na google maps) i da ju je na snimku presao za sekundu, jednostavnom (osnovna skola level) matematikom dodjemo do rezultata od 72 km/h.
Kad strucnjak na osnovu 2 sekunde snimka procijeni brzinu do u 1 kmh...csi miami ti nije ravanDaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 20:48Vrlo lako je procijeniti brzinu.Dead Man Walking wrote: ↑20/06/2025 20:29 Krivicu Pasata niko nije sporio, bilo je samo pitanje koliko je Bengele uticao na sve brzinom. Po ovom snimku sto se da zakljuciti puno manje nego sto sam mislio, mada je kratak snimak da bi se procjenila brzina.
Ako uzmemo da je distanca koju je presao na snimku 20 metara (a nije, manja je, tacna se moze utvrditi na google maps) i da ju je na snimku presao za sekundu, jednostavnom (osnovna skola level) matematikom dodjemo do rezultata od 72 km/h.
dječak sa šibicama wrote: ↑20/06/2025 19:05 lijepo rekoh nedavbno, na kraju ce Bengele dobiti spomenik, ulicu i sestoaprilsku![]()
karanana wrote: ↑20/06/2025 21:05 mimo ko je kriv a ko ne, e mozete li zamisliti da mu se zazmiri na cinjenicu da bi mogao pobjeci prije zavrsetka istrage i da mu se ne oduzmu dokumenti ili ako mu se zakonski ne mogu uzet dokumenti da bude pod prismotrom i na listi da ne moze izaci iz bih.
da recimo tomo nije zrtva nego neki fini djecak na vespi ili tomosu i da je ovaj shmugno za ameriku, ovde bi vec bilo jedno 5 stranica pisanja o tuzilastvu i kako je ovo moguce. ciji je i zasto se ne brane djeca obicnih ljudi.
Ali nije presao za pola sekunde vec za sekundu, lako je izmjeriti na snimku.Dead Man Walking wrote: ↑20/06/2025 20:57DaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 20:48Vrlo lako je procijeniti brzinu.Dead Man Walking wrote: ↑20/06/2025 20:29 Krivicu Pasata niko nije sporio, bilo je samo pitanje koliko je Bengele uticao na sve brzinom. Po ovom snimku sto se da zakljuciti puno manje nego sto sam mislio, mada je kratak snimak da bi se procjenila brzina.
A ako je presao za pola sekunde onda jer duplo veca. Kako god, kao sto sam i rekao, na osnovu snimka i manevra da ee zakljuciti da je Pasat daleko vise kriv.
Ali fakat nije visa matematika, ovako se to racuna...izvrsni direktor wrote: ↑20/06/2025 21:08Kad strucnjak na osnovu 2 sekunde snimka procijeni brzinu do u 1 kmh...csi miami ti nije ravanDaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 20:48Vrlo lako je procijeniti brzinu.Dead Man Walking wrote: ↑20/06/2025 20:29 Krivicu Pasata niko nije sporio, bilo je samo pitanje koliko je Bengele uticao na sve brzinom. Po ovom snimku sto se da zakljuciti puno manje nego sto sam mislio, mada je kratak snimak da bi se procjenila brzina.
Ako uzmemo da je distanca koju je presao na snimku 20 metara (a nije, manja je, tacna se moze utvrditi na google maps) i da ju je na snimku presao za sekundu, jednostavnom (osnovna skola level) matematikom dodjemo do rezultata od 72 km/h.![]()
Pitao chatgpizvrsni direktor wrote: ↑20/06/2025 21:08Kad strucnjak na osnovu 2 sekunde snimka procijeni brzinu do u 1 kmh...csi miami ti nije ravanDaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 20:48Vrlo lako je procijeniti brzinu.Dead Man Walking wrote: ↑20/06/2025 20:29 Krivicu Pasata niko nije sporio, bilo je samo pitanje koliko je Bengele uticao na sve brzinom. Po ovom snimku sto se da zakljuciti puno manje nego sto sam mislio, mada je kratak snimak da bi se procjenila brzina.
Ako uzmemo da je distanca koju je presao na snimku 20 metara (a nije, manja je, tacna se moze utvrditi na google maps) i da ju je na snimku presao za sekundu, jednostavnom (osnovna skola level) matematikom dodjemo do rezultata od 72 km/h.![]()
Tebi je na osnovu ovog snimka lahko izmjeriti da je u pitanju tacno sekunda, a ne 0,5s ili 0,75s, ili mozda 1,25s? A na daljinu od tih tvojih zamisljenih 20m to egzaktnu brzinu mjenja za nekih 50-80 km/h. A uostalom sve i da jeste 72km/h, ogranicenje je koliko?DaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 21:37
Ali nije presao za pola sekunde vec za sekundu, lako je izmjeriti na snimku.
Dead Man Walking wrote: ↑20/06/2025 21:50Tebi je na osnovu ovog snimka lahko izmjeriti da je u pitanju tacno sekunda, a ne 0,5s ili 0,75s, ili mozda 1,25s? A na daljinu od tih tvojih zamisljenih 20m to egzaktnu brzinu mjenja za nekih 50-80 km/h. A uostalom sve i da jeste 72km/h, ogranicenje je koliko?DaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 21:37
Ali nije presao za pola sekunde vec za sekundu, lako je izmjeriti na snimku.
vjeshalica wrote: ↑20/06/2025 20:49smijesni_ste wrote: ↑20/06/2025 19:18 Realno, ne mogu mu ništa ako se vratio u Ameriku. Ni Spahovići, ni naša država...![]()
![]()
![]()
Ne mlavi.
Zašto bi Izo i Tomo trebali "posjetiti" tog likazdruzdjo wrote: ↑20/06/2025 18:34E gledajuci ovo, sada bih stvarno volio da Izo i Tomo "posjete" ovog lika...insaneinthebrain wrote: ↑20/06/2025 18:15 Evo i snimke pogibije Spahovica
https://vm.tiktok.com/ZMSmDU7eV/
Pa i jeste, nekako je s tom brzinom sav u kontekstu. On, onakav, pa je tu blizina škole, pa pješački prelaz, i konačno i radar na 40 km brzine... To je to
Jučer bio u Crvenoj Jabuci kod Binga u Pofalićima i imam šta vidjeti. Lik uspio izazvati saobraćajni udes, tako što je udario u uredno parkiranom auto.
Ja sam otvoren za sve kontraargumente.
Onako.