Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bogata_sirotinja wrote: ↑17/06/2025 10:02
Samo mi nije jasno zašto onda nisu ukinuli i Nova Series kanal.
Kanal Nova Series se emituje iz sjedišta United Medije, dok se kanal Nova Max emitovao iz sjedišta PINK-a, a ovo je više puta dokazano kad je dolazilo do prekida svih PINK kanala zbog nestanka struje u zgradi PINK-a, tad nije radila Nova Max i proradila bi svaki put kad bi se struja vratila i proradili i PINK kanali.
Opet je pukla ljubav između Mitrovića i SBB-a, pa se sad opet natežu na štetu gledatelja.
Posljednjih nekoliko dana nekoliko kanala "nestane", na ekranu piše "Slab signal ili ga nema, STB ne dobija signal", pa se pojave. Danas jedan, sutra drugi...
Trenutno nema Pickbox TV. Prije neki dan je to bilo sa Al Jazeera Balkan. Itd.
Pokušava se nešta probiti, neki zvuk ide prekidan smetnjama, crn ekran.
bogata_sirotinja wrote: ↑17/06/2025 10:02
Samo mi nije jasno zašto onda nisu ukinuli i Nova Series kanal.
Kanal Nova Series se emituje iz sjedišta United Medije, dok se kanal Nova Max emitovao iz sjedišta PINK-a, a ovo je više puta dokazano kad je dolazilo do prekida svih PINK kanala zbog nestanka struje u zgradi PINK-a, tad nije radila Nova Max i proradila bi svaki put kad bi se struja vratila i proradili i PINK kanali.
Opet je pukla ljubav između Mitrovića i SBB-a, pa se sad opet natežu na štetu gledatelja.
Misliš Mitrovica i UG jer ljubav sa SBB je sada ljubav sa Arapima
Izgleda Telemach ugasio nova hr i nova srb, RTL,fox serie.. bez ikakvoga objašnjena nestali iz analogne ponude sa cca26 kanala sveli na 17..a prije toga uredno poskupjeli uslugu..
colobrk wrote: ↑17/06/2025 13:45
Izgleda Telemach ugasio nova hr i nova srb, RTL,fox serie.. bez ikakvoga objašnjena nestali iz analogne ponude sa cca26 kanala sveli na 17..a prije toga uredno poskupjeli uslugu..
ne znam ko uopšte gleda tu analognu i zasto se ne ukine
Nisma želio plaćati dodatni resiver imao sam tih par kanala koje sam gledao malo prije spavanja al eto izgleda odlučili su uzeo još par maraka za resiver pored već poskupljenja koje su nametnuli nedavno.
Nisma želio plaćati dodatni resiver imao sam tih par kanala koje sam gledao malo prije spavanja al eto izgleda odlučili su uzeo još par maraka za resiver pored već poskupljenja koje su nametnuli nedavno.
Ukoliko imaš TV sa DVB-C tjunerom, možeš preskenirati kanale i imat ćeš priličan broj otključanih kanala i bez preplate za digitalnu. Postoji i besplatna digitalizacija, ako imaš samo analognu TV.
Naselje Miljacka. Nemam interneta, tv ne gledam, samo F1. Nazovem nakon 2 sata da provjerim sta je. Veceras imam let, printanje dokumenata, priprema isprintanih planova posjete google maps pa malo u paintu. Boarding dokumenti itd. Sipak. Zovem podrsku, kazu unesite broj ugovora. MOLIM. Svaki racun mi dodje 0 KM jer ga platim prije stampanja. Sad jos treba da rovim i trazim broj ugovora a gori mi. A ovo kvalitet usluge, ovo ono. Vec je bht umijesao prste cini mi se pa stimaju kako ce biti kod njih kad se sve finalizira.
Da nemam mobilnog interneta dovoljno, bilo bi zeznuto pravo.
gradskadjeca wrote: ↑17/06/2025 20:02
Naselje Miljacka. Nemam interneta, tv ne gledam, samo F1. Nazovem nakon 2 sata da provjerim sta je. Veceras imam let, printanje dokumenata, priprema isprintanih planova posjete google maps pa malo u paintu. Boarding dokumenti itd. Sipak. Zovem podrsku, kazu unesite broj ugovora. MOLIM. Svaki racun mi dodje 0 KM jer ga platim prije stampanja. Sad jos treba da rovim i trazim broj ugovora a gori mi. A ovo kvalitet usluge, ovo ono. Vec je bht umijesao prste cini mi se pa stimaju kako ce biti kod njih kad se sve finalizira.
Da nemam mobilnog interneta dovoljno, bilo bi zeznuto pravo.
Zdravo @gradskadjeca,
Žao nam je čuti da su prisutne poteškoće pri korištenju naših usluga. Odmah ćemo izvršiti provjeru stoga Vas ljubazno molimo da nam putem privatne poruke dostavite korisničke podatke. Kada pozivate Kontakt centar, za podršku za internet usluge potrebno je da pritisnete broj 2, zatim broj 1 te sačekate da se javi operater. Stojimo Vam na raspolaganju.
Zanima me na koliko se godišnje može zalediti usluga Telemach?
Hvala
Zdravo @saraxy hvala Vam na obraćanju na ovaj način. Svi naši korisnici imaju mogućnost korištenja opcije mirovanja usluga, u skladu s Uslovima poslovanja – stav 9. Mirovanje pretplatničkog odnosa.
Prema članu 9.1, pretplatnik ima pravo na 1 do 3 mjeseca mirovanja u toku jedne kalendarske godine. Tokom trajanja mirovanja ne plaća se pretplata, a po isteku tog perioda obračunava se naknada za ponovno uključenje, u skladu s važećim Cjenovnikom. Nakon završetka perioda mirovanja, sve aktivne usluge se automatski reaktiviraju, a Telemach počinje s naplatom korištenja od dana reaktivacije. Ukoliko je korisnik prethodno prihvatio minimalni period obavezne pretplate, isti se automatski produžava za onoliko koliko je trajalo mirovanje.
Ukoliko Vam možemo dodatno pomoći, rado stojimo na raspolaganju.
saraxy wrote: ↑18/06/2025 18:22
@Telemach zanima me, zašto se naplaćuje ponovo naknada za priključenje? I koja je visina te naknade...?
Hvala 🖐
Zdravo @saraxy,
Naknada za ponovno uključenje nakon mirovanja je definisana Uslovima poslovanja i cjenovnikom. Ista se obračunava jednokratno u iznosu od 15,00 KM. Na raspolaganju smo za sve dodatne informacije.
chakany wrote: ↑19/06/2025 15:19
Zaista se počela srozavati usluga već neko vrijeme.
Kanal Nova Series danima nije sinhronizovan preko D3.Preko EON uredno se emituje.
Zdravo @chakany,
Izvršili smo provjeru s kolegama koji su nas informisali da se navedeni kanal uredno emituje na svim platformama. Ukoliko su poteškoće i dalje prisutne ljubazno molimo da nam putem pp dostavite više informacija. Na raspolaganju smo.
Od prije par dana imam problem da na bilo kojem routeru (ubiquiti ili tplink) na 5ghz wifi ne mogu dobiti preko 50mb brzinu... na kablu uredno ide na 300mb..@Telemach jel mozete provjeriti sta se desava? Hvala
Edit: rijesio nije bilo do routera nego do telefona
BaDa wrote: ↑20/06/2025 07:59
Od prije par dana imam problem da na bilo kojem routeru (ubiquiti ili tplink) na 5ghz wifi ne mogu dobiti preko 50mb brzinu... na kablu uredno ide na 300mb..@Telemach jel mozete provjeriti sta se desava? Hvala
Isti problem imam sa TP-Link ruterom, na Telemachovom mi ide normalno koliko mi je predviđeno u paketu, međutim na ovom TP-L ne mogu dogurati na 100Mbps, kako si riješio?
Paja Eldin wrote: ↑20/06/2025 09:03
Isti problem imam sa TP-Link ruterom, na Telemachovom mi ide normalno koliko mi je predviđeno u paketu, međutim na ovom TP-L ne mogu dogurati na 100Mbps
Koji je model TP-Link routera? Moguce je da su portovi na routeru ograniceni na 100Mb.
Isti problem imam sa TP-Link ruterom, na Telemachovom mi ide normalno koliko mi je predviđeno u paketu, međutim na ovom TP-L ne mogu dogurati na 100Mbps, kako si riješio?
probao od supruge telefon speedtest vidim urdno 300/30 probam svoj telefon 50/20 resetujem telefon i proradilo
Zdravo @BaDa,
Hvala na javljanju. Drago nam je da ste uspješno riješili problem te da je sada sve uredu. Stojimo Vam na raspolaganju.