Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Thorgerson wrote: ↑18/06/2025 19:41
Najjace kad mi, bosanci, pocnemo pametovati nekome ima li ili nema slobodu. A jos ne smjesnije ako to radis civilizaciji staroj nekoliko tisucljeta.
Mi, koji imamo svabu za "vrhovnog" poglavara i koji samo fiktivno imamo suverenitet i kao "biramo" nesto svako dvije godine.
Prestanimo se sramotiti.
"svabo" je samo zadnji poglavar. prijesnji ti nisu smetali? samo da ti ponovim jednu rijec - integritet!
P.S. a ti ne biras nista. ocigledno je samo da ti biras ono sto ti drugi predloze...
SaraFina wrote: ↑20/06/2025 00:33
Treba krenuti i njih iznutra razarati. Primjeniti njihovu taktiku. Ako ima Iran spavaca neka izazovu eksplozije. Bumerang efekt.dok traje zracna polako eksplozije izazivati na desetak mjesta.
Onih raketa dometa par stotina kilometara imaju dosta (do 700-800 km). Mogu sa njima gađati dosta ciljeva iz Iraka i Jemena. Hutima u Jemenu trebaju hipersonične protubrodske rakete na čamcima. Jedno par stotina raketa im poslati da redovno bubaju zapadne tankere i kargo brodove.
Ali ovo što pokušavaju u Iranu, tu taktiku najbolje da Rusi u Evropi koriste. Ima dosta rafinerija i u Njemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, Engleskoj.
Civilne dronove FPV koriste za masovnu upotrebu Nakači kilo eksploziva na Fpv dron i bubaj po rafinerijama fabrikama skladištima, bazama, kasarnama, hemijskim fabrikama. To je taktika koju planiraju da naprave u Teheranu.
U slucaju Izraela ne postoji prljava i nedopustiva taktika. Jednostavno taj njihov vojni vrh je kriminalan. Gori neljudi od terorista. Pa neka ih narod izvoli skinuti. Znaci konstantan pritisak i opasnost.
Treba krenuti i njih iznutra razarati. Primjeniti njihovu taktiku. Ako ima Iran spavaca neka izazovu eksplozije. Bumerang efekt.dok traje zracna polako eksplozije izazivati na desetak mjesta.
meni je proslo kroz glavu da bi poneki unutrasnji dusman lako mogao upasti u sklonista, svi ovi klipovi sto su postavljali zidovi iznutra, ne djeluju sklonista previse dobro branjena
alijagoro wrote: ↑20/06/2025 00:40
Jedina nada su ima Kinezi i Pakistanci,mada onaj pakistanski general skoro je bio sa trumpom,ko zna,sta se i tu mulja.
Za izravno ukljucenje bilo jednih ili drugih, neka ponude crno zlato.
Neka zenska(navodno strateg za Kinu) kaze da Kinezi ne planiraju da se mjesaju,sto ima smisla,nisu jos na tom nivou da mogu parirati Amerikancima
Mislim da nije nuzno da neko parita USA. Nego da se pozicinira otvoreno uz Iran. To bi jos vecu pomutnju uveo za ove u USA koji su protiv izravnog uplitanja USA u sukob.
Ovaj je vladin zvaničnik i to države koja je nakon smrtne preinačila kaznu iranskom reperu Amiru Tataloo-u na 10 godina, ne vidjeh da se nešto nasekirao.
Postajes smijesan Edine.
Sta bi mogli reci o izjavama i ponasanju Izraelskih zvanicnika.
Neznam jel ko postavljao, na tiktoku mi izleti ambasador izraela u Americi, gdje kaze vidjet cete u Cetvrtak navece/Petak iznenadjenje za koje ce biper operacija izgledati jednostavno.
meni je proslo kroz glavu da bi poneki unutrasnji dusman lako mogao upasti u sklonista, svi ovi klipovi sto su postavljali zidovi iznutra, ne djeluju sklonista previse dobro branjena
Nemaju oni iskustva od izravne opasnosti. Jer su uvjek nekaznjeno prolazili. Lako je lupati Palestince koji nemaju ni praćke i zlostavljati. Muka je kad udariš na temlju poput Irana. Pa svira zracna i letiš cijelu noc u sklonista. Narod nervozan i neispavan. Djeca vriste. Opca gungula. To treba hajcati non stop. SVA sredstva su opravdana.
husein_kapetan wrote: ↑20/06/2025 00:40
Ovo 15-to dnevno temporiziranje Trampovo postade noćna mora bibijeva..kako se ono kaže..AIPAC na aparatima..mislim da je ovo presedan..ipak mislim da će Tramp kao iskoro uvijek..promjeniti mišljenje..
Meni vise djeluje kao da daje vremenu izraelu da unistava iran a mozda izraelci imaju jos neko iznenadjenje spremno
Ma jok..nešto drugo je u pitanju..sa Diego Garcije su mogli od prvog trenutka djelovati i parcijalno spriječiti trenutno razaranje Izraela i održati mit "nedodirljivosti i superiornosti"..
Ako pogledaš duhovi Colina Powella su i danas sveprisutni..a svjesni su da njihovo direktno angažovanje podrazumijeva širi regionalni sukob na koji ni oni imuni nebi bili..zbrajaju se brojke sada..
japin_mutapi wrote: ↑19/06/2025 19:33
iranci ce dobiti ponudu koju nece moci odbiti(a ipak ce odbiti) - da predaju ovu podzemnu bazu, uniste je sami ili ce ih amerika bombardovati
dovlace se brodovi i avioni, sprema logistika, prave planovi za udare
isto ko libija kada evropljani nisu mogli da zavrse gadafija pa morali amerikanci uskociti
Zasto su evropljani trebali zavrsavati Gadafija? Zasto ga je uopste trebalo "zavrsavati"?
Pa jer Ameri nisu htjeli da plate dug za naftu, pa ga proglasise diktatorom koji pomaze ISIL. Bezocna laz.
A nemojte misliti da ce Ameri.proci neokrznuti s Iranom. I znaju to Ameri, zato se.i oklijeva. Vrse se pripreme, ali se svi i te kako boje Iranaca Opet ponavljam - Iran nije gomila neorganizovane arapcadi.
Kako da ne.
Jedan Izrael koji je površinom skoro 100 puta manji i sa deset puta manje stanovništva im preko noći dominira nebom i krstari i istresa bombe gdje poželi. Više ljudi živi u Teheranu nego u čitavom Izraelu. Ne znam za ostale nivoe i sigurno da su jaki u drugim oblastima, ali Iranska PVO je najveće razočarenje ikad. A zemlja u nekoj fazi rata i prijetnji već decenijama. Mogli su se bar malo pripremiti za sve ovo jer su znali da će se desiti kad tad.
asker wrote: ↑20/06/2025 00:56
Neznam jel ko postavljao, na tiktoku mi izleti ambasador izraela u Americi, gdje kaze vidjet cete u Cetvrtak navece/Petak iznenadjenje za koje ce biper operacija izgledati jednostavno.
Onih raketa dometa par stotina kilometara imaju dosta (do 700-800 km). Mogu sa njima gađati dosta ciljeva iz Iraka i Jemena. Hutima u Jemenu trebaju hipersonične protubrodske rakete na čamcima. Jedno par stotina raketa im poslati da redovno bubaju zapadne tankere i kargo brodove.
Ali ovo što pokušavaju u Iranu, tu taktiku najbolje da Rusi u Evropi koriste. Ima dosta rafinerija i u Njemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, Engleskoj.
Civilne dronove FPV koriste za masovnu upotrebu Nakači kilo eksploziva na Fpv dron i bubaj po rafinerijama fabrikama skladištima, bazama, kasarnama, hemijskim fabrikama. To je taktika koju planiraju da naprave u Teheranu.
U slucaju Izraela ne postoji prljava i nedopustiva taktika. Jednostavno taj njihov vojni vrh je kriminalan. Gori neljudi od terorista. Pa neka ih narod izvoli skinuti. Znaci konstantan pritisak i opasnost.
Zato su u Teheranu ugasili internet i telekomunikacije.
Nema upravljanje civilnim dronovima putem interneta 4/5G mreže. Nema da mogu izvidjati potencijalne mete, da mogu vršiti koordinacije sa drugim grupama. Nema slikanja i snimanja pokreta trupa na putevima i dojavljivanja o vrstama, tipovima i količini naoružanja. Ovako ih naprave ćoravim i gluhim i neka mašu ušima. Trenutno je veća prijetnja peta kolona od ove vojne. Sabotaže, terorizam, atentati i slično.
japin_mutapi wrote: ↑19/06/2025 19:33
iranci ce dobiti ponudu koju nece moci odbiti(a ipak ce odbiti) - da predaju ovu podzemnu bazu, uniste je sami ili ce ih amerika bombardovati
dovlace se brodovi i avioni, sprema logistika, prave planovi za udare
isto ko libija kada evropljani nisu mogli da zavrse gadafija pa morali amerikanci uskociti
Zasto su evropljani trebali zavrsavati Gadafija? Zasto ga je uopste trebalo "zavrsavati"?
Pa jer Ameri nisu htjeli da plate dug za naftu, pa ga proglasise diktatorom koji pomaze ISIL. Bezocna laz.
A nemojte misliti da ce Ameri.proci neokrznuti s Iranom. I znaju to Ameri, zato se.i oklijeva. Vrse se pripreme, ali se svi i te kako boje Iranaca Opet ponavljam - Iran nije gomila neorganizovane arapcadi.
Kako da ne.
Jedan Izrael koji je površinom skoro 100 puta manji i sa deset puta manje stanovništva im preko noći dominira nebom i krstari i istresa bombe gdje poželi. Više ljudi živi u Teheranu nego u čitavom Izraelu. Ne znam za ostale nivoe i sigurno da su jaki u drugim oblastima, ali Iranska PVO je najveće razočarenje ikad. A zemlja u nekoj fazi rata i prijetnji već decenijama. Mogli su se bar malo pripremiti za sve ovo jer su znali da će se desiti kad tad.
Da je sve to tako, kao sto bi ti volio, „desetljecima“ ne bi Zuco trazio da se pregovara. Nego bi pustio da Zidovi poravnaju Teheran. Mislim vidjeli smo na primjeru Gaze to. Nisu Iranci Palestinci. Zato udri dok se boje ne rastope. Hebo rezolucije i pregovore. Kao da se toga Zidovi drze. Ne?
asker wrote: ↑20/06/2025 00:56
Dozer wrote: ↑19/06/2025 19:38
Kako da ne.
Da je sve to tako, kao sto bi ti volio, „desetljecima“ ne bi Zuco trazio da se pregovara. Nego bi pustio da Zidovi poravnaju Teheran. Mislim vidjeli smo na primjeru Gaze to. Nisu Iranci Palestinci. Zato udri dok se boje ne rastope. Hebo rezolucije i pregovore. Kao da se toga Zidovi drze. Ne?
Pa Zuco samo na dan ili dva,prije napada u petak,hvalio Irance kako su teski,nezgodni pregovoraci.Razlog za pregovore je vjerovatno da se opipa situacija,jesu li Iranci omeksali i koliko
Zato su u Teheranu ugasili internet i telekomunikacije.
Nema upravljanje civilnim dronovima putem interneta 4/5G mreže. Nema da mogu izvidjati potencijalne mete, da mogu vršiti koordinacije sa drugim grupama. Nema slikanja i snimanja pokreta trupa na putevima i dojavljivanja o vrstama, tipovima i količini naoružanja. Ovako ih naprave ćoravim i gluhim i neka mašu ušima. Trenutno je veća prijetnja peta kolona od ove vojne. Sabotaže, terorizam, atentati i slično.
Iran je ogromna zemlja. I ovi sto pisu da su Iranci razocarenje i da su im se zidovske tajne sluzbe uvukle i da konstatno daju informacije Zidovima i ubijaju iranske zvanicnike su budale. Zamisli ti da neko kontrolira granice TK a neko granice EX YU. To ni bila neka usporedba Zudova i Izraela sa Iranom i Irancima. Pa Izrael je barica. Lokva. I logicno da je to lako kontrolirati. A Iran okean.
Postavi i slike svih baza okolo. Pozicije radara u Turskoj, Iraku, okupiranoj Palestini, Jordanu, Saudijskoj Arabiji, Katru, Kuvajtu, Emiratima, Bahreinu, Omanu, Kipru, brodovima u Mediteranu, Indijskom okeanu, Crvenom moru itd...Tako da se ima fina slika. Još satelite od EU, Amerike zapadnih država itd...
Kako da ne.
Pa Zuco samo na dan ili dva,prije napada u petak,hvalio Irance kako su teski,nezgodni pregovoraci.Razlog za pregovore je vjerovatno da se opipa situacija,jesu li Iranci omeksali i koliko
Iranian media report an Israeli drone struck an IRGC base in Bostanabad, in northwestern Iran. A number of IRGC operatives were reportedly killed in the strike.
Ovo sto naoadaju Zidovi vojne i politicke zvanicnike druge drzave, bez obzira je li to neko lojalan iranskom rezimu, je cisti terorizam. Ovo rade svuda. Jos progonu nacista to im je ustaljena praksa.