IRAN

MarlboroGold

#44251 Re: IRAN

Post by MarlboroGold »

Ono što Iran može probuditi je američki narod da se digne protiv APAIC-a.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#44252 Re: IRAN

Post by moonco »

MarlboroGold wrote: 19/06/2025 22:03 Ono što Iran može probuditi je američki narod da se digne protiv APAIC-a.
Tu organizaciju trebaju amerikanci proglasiti terorističkom i sve pohapsiti i konfiskovati im imovinu.
zivco

#44253 Re: IRAN

Post by zivco »

MarlboroGold wrote: 19/06/2025 21:52 Iran da baci sve što ima na Izrael, a onda Izrael da krene sa Samson opcijom tj. doktrinom koja je tamo itekako zastupljena pa da sve ode u kurac.

Nije to baš pametno. Neko bi ovo mogao da ismijava u smislu da su to religijske gluposti, ali oni u to čvrsto vjeruju. Vjeruju i sami američki senatori putem Biblije da trebaju braniti Izrael poput Teda Cruza.
Pa kad ga je kako kaze od osnovne skole ucilo da to pise u Bibliji. Dalje ga ne interesuje,reklo mu da je to tako. Inace kazu ubraja se u pet nainteligentnijih senatora. Ima takvih puno,tacno. Na svim stranama. To se zove religijski radikalizam,fanatizam, a do sada se na Zapadu uglavnom pripisivao CJELOKUPNOM Islamu. To je mainstream. Golemo je to razbijati, a ide, zahuktalo se.
Rothmans

#44254 Re: IRAN

Post by Rothmans »

Danguba wrote: 19/06/2025 21:45 Ako bi doslo do kolektivnog napada(copor) na Iran, ja bi skupo prodao kozu. Pored Izraela na sto bi ispalio sve sto mogu gadjao bi sve i jednu zemlju u kojoj postoji Americka baza.
Ja na mjestu Iranaca vise ne bi pogledao ni jevreje ni kauboje. Sve sto imam istreso bi po arapima(uae, katar,vehabijska arabija), rafinerijama, tankerima
ovo_malo_duse

#44255 Re: IRAN

Post by ovo_malo_duse »

zivco wrote: 19/06/2025 21:48
Dozer wrote: 19/06/2025 21:29
zivco wrote: 19/06/2025 21:14 Jel bi mogao neko od ovih sto su danas ranije prizivali i Izrael i Iran da se primire zbog svoga dobra ,zasto bi Iran stao u ovom momentu? Ako je recimo tacno da Izraelu ponestaje Arow raketa za presretanje balistickih, a Iran na lageru ima jos 3-4 puto ovoliko koliko ih je do sada ispalio? Taman se ustelili, skenjaju im sta naciljaju. Vlast cini se drze cvrsto u rukama, dogruhalo im 30 godina ponizavanja,kaznjavanja,optuzivanja,ubijanja, sputavanja razvoja....izginulo ih u ratu sa Irakom izmedju jednog i dva miliona i nisu se dali, a sad da se predaju kad se cijepa MAGA, Trump nema pojma sta da radi, vecem dijelu covjecanstva i individua cija rijec ima tezinu ogadili se Izraelci ( ili da kazem Zidovi) i da stanu? Tesko da hoce. Kakav rezim vlada i kakvi su kao nacija, dozvolice i pet miliona u ovoj utakmici da ih izgine ali cisto sumnjam da ce propustiti priliku da skinu sa sebe ova govna. Kako ce to cionisti, krscanski i zidovski zaustaviti ovaj gnijev koji je svakim danom sve jaci? Pa eno misevi Tucker Carlson, Morgan Pierce do jucer promoteri genocida bjeze sa broda koji tone. Najveci kriticari cionizma u USA su prominentni americki zidovi. Nezamislivo do prije godinu dana! I da ne vide Iranci to? A i da ne vide, jel stvarno mislite da mogu i oni koji su protiv svoga rezima biti i protiv svoga naroda? Da ne vide da ih NEMA ukoliko popuste? Ja to ne mogu zamisliti, ne cini mi se izglednim. Ooo da im je jos 10 000 balistickih, nikad se vise Izrael ne bi usudio ni razmisljati da radi to sto radi 70 godina. Bacajte i te zajebane bombe, bacajte i takticke nuklearke al necete kako hocete vise. Nece vise ni Amerikanci placati vase ratove, prolazi to vrijeme. Rapidno.. Jel moze neko da mi objasni zasto bi pristali da ih nema?
Procjene srrucnjaka su da Iran ima ne 10, nego desetine hiljada balistickih, i ko zna cega jos sve ne.

Ja nisam ni na cijoj strani, osim na strani pravde, i mislim da bi Iran ispao glup ukoliko sad ne bi zavrsili s Izraelom jednom za sva vremena.
Jer, ako bi sad stali i pristali na nekakav mir s onom zgadijom, samo bi im dali vremena da se konsoliduju i onda ponove sve za 2-3 godine.Za to vrijeme bi se Iranu kresala krila na razne nacine, kako bi ga se oslabilo.

Tako da, ja da se pitan, sad bih srokao kompletan Izrael, do tacke da sami mole i traze mir, a onda bi taj mir debelo platili raznim ultimatumima kojima bi Izrael dugorocno bio ogranicen teritorijalno, morali bi obnoviti komplet Gazu koju su porusili, predati Palestincima sva naselja koja su izgradili na njihovoj zemlji od 1947., i placali bi dozivotne naknade porodicama svih ubijenih.
Ok, you are my man :-D. Godinama citam tvoje upise i tesko mi se ne sloziti sa tvojim razmisljanjima i nikad nisam nasao ni tracak zla ili nekakvog pretjerivanja, uzdizanja u tvojim ratnim sjecanjima. Maksimalno korektan.
I meni se zivo jebe ko je sija, ko lakira nokte na nogama. Ali stalno se ponavljaju procjene u medijima da imaju 1500-2000 balistickih raketa. Mnogo mi ovo desetine hiljada. Samo bih na ovo dodao da bi mozda bilo moguce Izrael vratiti u granice iz 1967 u slucaju njihovog poraza. E to bi bila barem nekakva pravda i razumno rjesenje.
+1. Iako se ne slazemo uvjek. Meni je samo zao sto ne posalju par komada na ona doseljenicka naselja sto na silu otimaju, tuku djecu i zene i cobane. Pljackaju. Njima treba poslat jedno 300 sehida i nebi ih prestos gadjat dok ne razgule.
skupljac_zeljeza

#44256 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

dječak sa šibicama wrote: 19/06/2025 22:00 Iran je otjeran iz Sirije i Libanona, Hezbollah unisten ili sveden na statisticku gresku, bas se i ne moze reci da Iran budi regiju. Prije se moze reci da su stjerani na svoje dvoriste i trecinu Jemena.
Grohno Iran totalno. Što kaže Sara eno IDF ulazi u teheranske četvrti.

Nego dobro je da ovo nije odaslano iz Sarajeva...
Evropska rabinska konferencija (CER) oglasila se putem mreže X, poručivši da Evropska unija i njene članice "moraju podržati izraelske akcije protiv Irana.

Kako navode, "Iran predstavlja prijetnju i za Izrael i za Evropu".

moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#44257 Re: IRAN

Post by moonco »

Rothmans wrote: 19/06/2025 22:05
Danguba wrote: 19/06/2025 21:45 Ako bi doslo do kolektivnog napada(copor) na Iran, ja bi skupo prodao kozu. Pored Izraela na sto bi ispalio sve sto mogu gadjao bi sve i jednu zemlju u kojoj postoji Americka baza.
Ja na mjestu Iranaca vise ne bi pogledao ni jevreje ni kauboje. Sve sto imam istreso bi po arapima(uae, katar,vehabijska arabija), rafinerijama, tankerima
Normalno da se sjebe standard narodu. Da se dese nemiri skidanja sa vlasti. Da amerika i cionisti nemaju nikakve koristi i hajra od Arapa. :D
MarlboroGold

#44258 Re: IRAN

Post by MarlboroGold »

moonco wrote: 19/06/2025 22:04
MarlboroGold wrote: 19/06/2025 22:03 Ono što Iran može probuditi je američki narod da se digne protiv APAIC-a.
Tu organizaciju trebaju amerikanci proglasiti terorističkom i sve pohapsiti i konfiskovati im imovinu.
Da li će tako radikalno postupiti ne vjerujem, ali da će do toga doći ako se ovaj rat oduži vjerujem da hoće u nekom obliku.

To su rekli i mnogo pametniji, inteligentniji i obrazovaniji ljudi poput Sachsa i drugih.
MarlboroGold

#44259 Re: IRAN

Post by MarlboroGold »

zivco wrote: 19/06/2025 22:04
MarlboroGold wrote: 19/06/2025 21:52 Iran da baci sve što ima na Izrael, a onda Izrael da krene sa Samson opcijom tj. doktrinom koja je tamo itekako zastupljena pa da sve ode u kurac.

Nije to baš pametno. Neko bi ovo mogao da ismijava u smislu da su to religijske gluposti, ali oni u to čvrsto vjeruju. Vjeruju i sami američki senatori putem Biblije da trebaju braniti Izrael poput Teda Cruza.
Pa kad ga je kako kaze od osnovne skole ucilo da to pise u Bibliji. Dalje ga ne interesuje,reklo mu da je to tako. Inace kazu ubraja se u pet nainteligentnijih senatora. Ima takvih puno,tacno. Na svim stranama. To se zove religijski radikalizam,fanatizam, a do sada se na Zapadu uglavnom pripisivao CJELOKUPNOM Islamu. To je mainstream. Golemo je to razbijati, a ide, zahuktalo se.
Jbg jači tlači. Tako je uvijek bilo.
Ali i to se uvijek nekad promijeni. Nijedna imperija nije vječno trajala pa tako neće ni američka dominacija.
Kina već opasno kuca na vrata, a Rusija ima najviše resursa od svih iako imaju budalu od predsjednika.
Last edited by MarlboroGold on 19/06/2025 22:09, edited 1 time in total.
Occasionally

#44260 Re: IRAN

Post by Occasionally »

https://www.klix.ba/vijesti/regija/evro ... /komentari

I mi ovo trebali dopustiti u Bosni!!!
Pa hajde de i da smo totalno nebitni na svjetskoj sceni i da nas niko ne zarezuje, ali dopustiti da ovakva poruka ode iz zemlje koja je pretrpjela genocid i zna šta je nepravda...

Ne može razumnom čovjeku ovo pod kožu.
Fujjj
zivco

#44261 Re: IRAN

Post by zivco »

dječak sa šibicama wrote: 19/06/2025 22:00 Iran je otjeran iz Sirije i Libanona, Hezbollah unisten ili sveden na statisticku gresku, bas se i ne moze reci da Iran budi regiju. Prije se moze reci da su stjerani na svoje dvoriste i trecinu Jemena.
Iran posredno budi Zapadnu civilizaciju, ne regiju. Zapad jest daleko progresivniji, otvoreniji, liberalniji od ostalog svijeta svidjalo se to nekome ili ne.
Rothmans

#44262 Re: IRAN

Post by Rothmans »

MMM1977 wrote: 18/06/2025 13:46 Niko ne spori da su Jevreji najpametniji i najnapredniji narod na svijetu
Pises gluposti ba. Cuj najpametniji ? Dokaz ? Sas mi rec da je ova ciganija ispred jednog Nijemca, Danca , Sveda , Japanca ? Wtf...
Jedino im je prednost njihova filizofija konstantnog spletkarenja protiv nejevreja gdje im je sve dopusteno i bez ikakvih moralnih kocnica. Nesto slicno kao sto psihopati u odnosu na savjesne ljude imaju bolju prodju sa pickama, na radnom mjestu u politici i slicno.
Mea_parvitas

#44263 Re: IRAN

Post by Mea_parvitas »

Occasionally wrote: 19/06/2025 22:09 https://www.klix.ba/vijesti/regija/evro ... /komentari

I mi ovo trebali dopustiti u Bosni!!!
Pa hajde de i da smo totalno nebitni na svjetskoj sceni i da nas niko ne zarezuje, ali dopustiti da ovakva poruka ode iz zemlje koja je pretrpjela genocid i zna šta je nepravda...

Ne može razumnom čovjeku ovo pod kožu.
Fujjj
Mislim da je u pitanju seljacko podmetanje nekoga iz ovdasnje politicke scene. Tu "organizaciju" sa koje su poslali tu poruku, na X-u prati 2000 ljudi, mislim smijesno. Podrska svim potlacenim narodima, ma kako se oni zvali.
dječak sa šibicama

#44264 Re: IRAN

Post by dječak sa šibicama »

Da, zapad je civilizacija, a opet osim Madrida i Milanovica, svi daju bezuvjetnu podrsku Izraelu.
MMM1977

#44265 Re: IRAN

Post by MMM1977 »

Rothmans wrote: 19/06/2025 22:12
MMM1977 wrote: 18/06/2025 13:46 Niko ne spori da su Jevreji najpametniji i najnapredniji narod na svijetu
Pises gluposti ba. Cuj najpametniji ? Dokaz ? Sas mi rec da je ova ciganija ispred jednog Nijemca, Danca , Sveda , Japanca ? Wtf...
Jedino im je prednost njihova filizofija konstantnog spletkarenja protiv nejevreja gdje im je sve dopusteno i bez ikakvih moralnih kocnica. Nesto slicno kao sto psihopati u odnosu na savjesne ljude imaju bolju prodju sa pickama, na radnom mjestu u politici i slicno.
Pitaj Nobela, šta mene pitaš :D
Juliuscezar

#44266 Re: IRAN

Post by Juliuscezar »

Ovo sa dvije sedmice je ili varka a ako nije dokaz je ds se sumnja u mogućnost uništavanja fordowa
kamberovica polje

#44267 Re: IRAN

Post by kamberovica polje »

Najpametniji je teška generalizacija, ali činjenica je da Jevreji čine ogroman postotak Nobelovaca (cca. 25%), a čine 0,2% svjetskog stanovništva.
Rothmans

#44268 Re: IRAN

Post by Rothmans »

kamberovica polje wrote: 19/06/2025 22:16
Najpametniji je teška generalizacija, ali činjenica je da Jevreji čine ogroman postotak Nobelovaca (cca. 25%), a čine 0,2% svjetskog stanovništva.
Ne mora znacit da su najpametniji, samo zato sto su uceni. A uceni su zato sto su radi marifetluka mogli priustit skolovanje, dok drugi rintace.
Lopez1981

#44269 Re: IRAN

Post by Lopez1981 »

Hezbolah je daleko od unistenog. Zadnji dan sukoba prije primirja oni su ispaljivali na Izrael koliko i u prvom danu. Sjever Izraela je bio skoro potpuno raseljen. Da su ga poljuljali opasno jesu, pogotovo pejdzerima, nije mala stvar kad ti u minuti osakate raznim povredama 4000-5000 vjerovatno najbitnijih ljudi u organizaciji.

Zanimljiva stvar je kad poredimo koliko je mala povrsina u Libanu na kojoj je bio Hezbolah u odnosu na ogromni Iran, jos Liban granici sa Izraelom, koliko su ih samo bombardovali ali opet ih nisu unistili i Hezbolah je imao kapacitet da ih znacajno gruha do samog kraja.
I onda neko misli da je Iran osakacen ovim udarima par dana, to je realno kap u moru. Nisu ni Iranu zalihe balistickih od 1500km + beskonacne, ali i Izrael im nece moci nista bez uplitanja Amerike, a ako se Amerikanci ukljuce onda Iranu nece biti potrebne rakete od 1500-2000km, Americke baze, i naftna polja su im u komsiluku, nema sumnje da ce onda Iran biti tvrd orah, jer ce imati raznih opcija za udare po njima.
HarTar

#44270 Re: IRAN

Post by HarTar »

MarlboroGold wrote: 19/06/2025 21:58
HarTar wrote: 19/06/2025 21:56

Vjeruju oni u AIPAC-ove pare, biblija je samo izgovor.
Nije to samo zbog para. Prije njihovog cionizma postojao je i kršćanski cionizam koji je strogo bio baziran na ovom gore.
Ima takvih i dalje na ključnim pozicijama moći i to ne samo u Americi.
Znam, ali bez para sve pada u vodu.
Rothmans

#44271 Re: IRAN

Post by Rothmans »

MMM1977 wrote: 19/06/2025 22:13 Pitaj Nobela, šta mene pitaš :D
Izbalegam se po njemu
dječak sa šibicama

#44272 Re: IRAN

Post by dječak sa šibicama »

https://www.forbes.com/sites/gilpress/2 ... nnovation/

https://www.gisreportsonline.com/r/israel-innovation/

Izrael je svjetski lider u inovacijama, nazivaju ih Startup Nation, ulazu 5% BDP u Research and Development, globalno su lideri na polju sajber sigurnosti, medicine, biotehnologije, poljoprivrede navodnjavanja, svjetski lideri u startupu.

Izraelski M-System je izumio USB flash drive, ostale da ne nabrajam https://aish.com/israels-top-45-inventions/
kamberovica polje

#44273 Re: IRAN

Rothmans wrote: 19/06/2025 22:18

Ne mora znacit da su najpametniji, samo zato sto su uceni. A uceni su zato sto su radi marifetluka mogli priustit skolovanje, dok drugi rintace.
Ne dobije se Nobelova nagrada za "učenje", a visoko obrazovanje je u dobrom dijelu razvijenog svijeta dostupno bez obzira na plaćanje, pa opet ne štancaju Nobelovce.
skupljac_zeljeza

#44274 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Znanje i moral ne idu uvijek ruku pod ruku. Karadžić je bio ljekar. Kao Nobelovci valjda nisu smjeli dozvoliti ovo što se desilo danas...Jučer 51 isto u redu za hranu...

Image
kamberovica polje

#44275 Re: IRAN

skupljac_zeljeza wrote: 19/06/2025 22:24
Znanje i moral ne idu uvijek ruku pod ruku. Karadžić je bio ljekar. Kao Nobelovci valjda nisu smjeli dozvoliti ovo što se desilo danas...Jučer 51 isto u redu za hranu...

Image
Slažem se, često i ne idu.
Post Reply