IRAN

shape of despair

#43826 Re: IRAN

Post by shape of despair »

haj prestanite citirati ovig dragana, ubiste
dr_Evil

#43827 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

JovicSA wrote: 19/06/2025 09:16
Haris.ba wrote: 19/06/2025 09:12 Pojavice se neki rabin da kaze nema EU puta za BiH?
Pa je li nam treba? Mislim ako je uslov da ližemo guzicu cionistima evo u moje ime ne treba nam EU. Vjrujem da velika većina ima takav stav. U ostalom neka raspišu referendum u BiH pa da svaki narod u svoje ime kaže da li želi i koji su to uslovi ulaska.
Polahko ljudi.

Mi necemo nikad u EU uci, sve dok nas Zavrzlama ne prekrsti, ne treba se zamarati oko toga, a Zavrzlama aktivno radi na tome sa jos par forumasa :D. Ali EU jeste nas najveci ekonomski partner, i mjesto gdje nasi ljudi odlaze da zarade, i ono najvaznije ispusu socijalni balon tako da standard u BiH ide prema naprijed. Drzimo se osuda genocida i genocidne politike bez ulaska u sovinizam.

Tesko da ces pronaci Bosnjaka koji ima IQ iznad 80, a da nije za ulazak u EU. Oni iz drugi etnija, ne svi, nego koji su protiv EU su to iskljucivo jer jos uvijek imaju vlazne snove o raspadu BiH, a ne jer su protiv ekonomije ili sta vec ne.
Last edited by dr_Evil on 19/06/2025 09:24, edited 1 time in total.
-Chesterfield-

#43828 Re: IRAN

Post by -Chesterfield- »

Haris.ba wrote: 19/06/2025 09:12
doktor78 wrote: 19/06/2025 09:01
Peacean wrote: 19/06/2025 08:34

Daleko smo mi od nivoa da možemo ovakve izjave da dajemo, mogli bi platiti zbog toga.
Upravo to htjedoh napisati, drugo je šta mi ovdje piskaramo po forumu, ali političari bi se trebali uzdržati od ovakvih izjava.
Pojavice se neki rabin da kaze nema EU puta za BiH?
Žurno će nas primiti u EU kada im bude trebalo pješadije. A Bošnjaci su se pokazali kao dobri borci.
alijagoro

#43829 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#43830 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Alerts were activated in some areas on the Home Front Command's app a short while ago, in what appears to be a malfunction.

The IDF says it is investigating.
interesting
A_A_AKCIJA

#43831 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Trump je na putu da donese odluku o napadu.

Ono što se ja pitam je, odakle?

Hoće li Iran ostati dosljedan i održati riječ da će svaki državu koja dopusti napad sa svoje teritorije smatrati agresorom i da će uzvratiti?

Ovo je iranska nuklearna opcija.

UAE, Qatar i KSA sebi ne mogu dopustiti da na njih ovako padaju rakete. Dubai bi bio prazan sutradan.

USA je napustila baze u Bahreinu i Qataru i to je već najava napada.

Pakistan je odbio da ustupi svoje baze.

Napad samo sa nosača aviona je rizik, jer si koncentrirao sve na malom mjestu. Vidjeli smo da hipersonične rakete postoje i da su jako zajebane. Napadi na Hutije su pokazali upravo to.

Hegseth je alkos bruda i moguće je da do sada nema nekog dobrog planiranja napada.
splinter

#43832 Re: IRAN

Post by splinter »

JovicSA wrote: 19/06/2025 09:10
State Department o otkazivanju rabinske konferencije u Sarajevu: 'Duboko smo uznemireni'
E jebem vam *ater i vama i rabinima...dok krkan otvoreno prijeti rušenjem BiH onda niste zabirnuti. Mrš stoko!
Ma jebat im mater svima redom.
Svaka čast svjetskom jevrejskom kongresu, svim čestitim jevrejima diljem svijeta koji su bili uz nas kroz cijelu našu patnju. Uvijek su bili i biće dobrodošli i dio nas. Hvala im za sve.
Ali ove organizacije koji djeluju u sklopu cionističke agende ili su izmanipulisani od iste, rade nam o glavi već godinama i najradije bi otvarali nove logore za sve nas koji nisu u istom kolu.
Ta ista rabinska organizacija ili kako se već zove, odnosno njen sekretar poziva na blokiranje puta ulaska BiH u EU, bukvalno par minuta nakon što je otkazana ta cijela predstava. S kojim to pravom ?? Mislim to je vjerska organizacija, jebe mi se za njima, ali koji oni se kurac imaju petljati u diplomaciju ili EU integracije? Ako je i bilo nekih nepromišljenih pozeta, ispitati šta se desilo i iznivelisati to. Ali zna se ko stoji iza sve svega i iz kojeg centra dolazi metastaza . . .
House

#43833 Re: IRAN

Post by House »

good morning tel aviv :kiss:
skupljac_zeljeza

#43834 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Utokkha wrote: 19/06/2025 09:09 Ustajte Kabirijevci!
Spustio je jučer Izrael uzbunu za jedan level, ali i dalje ostaje zabrana odlaska u škole i na plaže. Tako da nema kupanja ni sunčanja do daljnjeg. Osim onih što su jahtama i čamcima zbrisali na Cipar.

Gledam ovo jutros i ne kontam što Amerika ne uskače jer ovo danas sa zbirom od prošle sedmice nije ni malo naivno. Moguće je da ih malo spusti da se ne zalijeću za bilo šta i da ovi moraju povlačiti brodove i avione. Iran ovdje ima još neiskorištene adute kao što je Hormuški i Adenski koji bi Huti zatvorili na samo telefonski poziv...
Riječ je o uskom morskom prolazu koji povezuje Perzijski zaljev s Omanskim zaljevom i Indijskim oceanom, a smatra se "žilom kucavicom" svjetske energetske industrije, budući da se kroz njega transportira oko dvije trećine ukupne svjetske nafte namijenjene izvozu. Na najužem dijelu širok je samo 33 kilometra, a sami plovni koridori – ulazni i izlazni – ne prelaze tri kilometra širine u svakom smjeru.

Krozj prolaz dnevno prođe oko 20 milijuna barela nafte, kondenzata i goriva, što čini oko petine ukupne svjetske dnevne potrošnje nafte. Većina tog izvoza dolazi iz OPEC-ovih zemalja Zaljeva – Saudijske Arabije, Irana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta i Iraka – i ide prema azijskom tržištu.
Adenski zaljev je vrlo važan plovni put iz Sueskog kanala, koji povezuje Sredozemno more i Arapsko more - Indijski ocean. Po njemu prođe 21.000 brodova godišnje
Haris033

#43835 Re: IRAN

Post by Haris033 »

doktor78 wrote: 19/06/2025 09:01
Peacean wrote: 19/06/2025 08:34
JoseMujica wrote: 19/06/2025 08:30 Image
Daleko smo mi od nivoa da možemo ovakve izjave da dajemo, mogli bi platiti zbog toga.
Upravo to htjedoh napisati, drugo je šta mi ovdje piskaramo po forumu, ali političari bi se trebali uzdržati od ovakvih izjava.
Je l ovaj normalan sa ovakvom izjavom?! :evil:
Odmah se treba javno ograditi od ove izjave!
zigzag

#43836 Re: IRAN

Post by zigzag »

A_A_AKCIJA wrote: 19/06/2025 09:25 Trump je na putu da donese odluku o napadu.

Hoće li Iran ostati dosljedan i održati riječ da će svaki državu koja dopusti napad sa svoje teritorije smatrati agresorom i da će uzvratiti?

UAE, Qatar i KSA sebi ne mogu dopustiti da na njih ovako padaju rakete. Dubai bi bio prazan sutradan.

Napad samo sa nosača aviona je rizik, jer si koncentrirao sve na malom mjestu. Vidjeli smo da hipersonične rakete postoje i da su jako zajebane. Napadi na Hutije su pokazali upravo to.

Hegseth je alkos bruda i moguće je da do sada nema nekog dobrog planiranja napada.
Ako napadnu nepripremljeni ovo će biti kraj dominacije USA. A kad bude njen kraj onda je to kraj jevrejskog režima
alijagoro

#43837 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Ja koliko sam upratio i ne zele neki sveopsti rat,vec samo da sravne sa zemljom fordow nuklearno postrojenje i slicne instalicije vjerovatno,ako su jos ostale netaknute
dr_Evil

#43838 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

A_A_AKCIJA wrote: 19/06/2025 09:25
Spoiler
Show
Trump je na putu da donese odluku o napadu.

Ne vidim problematiku, imaju Siriju, imaju dobrim dijelom i Irak(mada tu moze biti svasta), Kipar, a tesko da iz Turske nece sta poletit.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#43839 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Realno, žele i promjenu režima, a to će se teško desiti bez velikog rata.
Haris.ba

#43840 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 19/06/2025 09:24
JovicSA wrote: 19/06/2025 09:16
Haris.ba wrote: 19/06/2025 09:12 Pojavice se neki rabin da kaze nema EU puta za BiH?
Pa je li nam treba? Mislim ako je uslov da ližemo guzicu cionistima evo u moje ime ne treba nam EU. Vjrujem da velika većina ima takav stav. U ostalom neka raspišu referendum u BiH pa da svaki narod u svoje ime kaže da li želi i koji su to uslovi ulaska.
Polahko ljudi.

Mi necemo nikad u EU uci, sve dok nas Zavrzlama ne prekrsti, ne treba se zamarati oko toga, a Zavrzlama aktivno radi na tome sa jos par forumasa :D. Ali EU jeste nas najveci ekonomski partner, i mjesto gdje nasi ljudi odlaze da zarade, i ono najvaznije ispusu socijalni balon tako da standard u BiH ide prema naprijed. Drzimo se osuda genocida i genocidne politike bez ulaska u sovinizam.

Tesko da ces pronaci Bosnjaka koji ima IQ iznad 80, a da nije za ulazak u EU. Oni iz drugi etnija, ne svi, nego koji su protiv EU su to iskljucivo jer jos uvijek imaju vlazne snove o raspadu BiH, a ne jer su protiv ekonomije ili sta vec ne.
Ne znam zasto uopce raspravljati o EU kada nema nama u EU za nasih zivota.

Zato se ne treba bojati da i politicar kaze neku sto svi mislimo.
-Chesterfield- wrote: 19/06/2025 09:24

Žurno će nas primiti u EU kada im bude trebalo pješadije. A Bošnjaci su se pokazali kao dobri borci.
Za to sluzi nato. Ali, necemo ni u nato. Vec ovaj aranzman saradnja da natom je nama namjenjena.

Na nedavnoj vojnoj vjezbi nasi vojnici vjezbali zracne udare na poziv rafala iz Hrvatske. To je nas domet koji su nam namjenili.
Last edited by Haris.ba on 19/06/2025 09:35, edited 2 times in total.
zigzag

#43841 Re: IRAN

Post by zigzag »

alijagoro wrote: 19/06/2025 09:30

Ja koliko sam upratio i ne zele neki sveopsti rat,vec samo da sravne sa zemljom fordow nuklearno postrojenje i slicne instalicije vjerovatno,ako su jos ostale netaknute
I izrael ima nuklearno postrojenje.

znate li gdje?

Soreq Nuclear Center

jutrošnju udar u " bolnicu"
Last edited by zigzag on 19/06/2025 09:37, edited 1 time in total.
Tananarive

#43842 Re: IRAN

Post by Tananarive »

hegset smrad naređuje drugi smradovi planiraju nažalost
dječak sa šibicama

#43843 Re: IRAN

Post by dječak sa šibicama »

Jaci je Iran od Amerike, samo jako
jeza u ledja

#43844 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

alijagoro wrote: 19/06/2025 07:02
Sto bi reko onaj jez,idf koristi civile kao zivi stit :oops:
Definitivno, ako se kriju po sklonistima umjesto civila.
A_A_AKCIJA

#43845 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Iran koristi Shahab 3, prve rakete koje su mogle dobaciti do Izraela,

Dakle, još uvijek je faza iscrpljivanja PVO gdje rakete stare decenijama koriste kao mamac za Arrow i THAAD.

Na slici je potvrda, motor pronađen u Tel Avivu

Last edited by A_A_AKCIJA on 19/06/2025 09:38, edited 1 time in total.
alijagoro

#43846 Re: IRAN

Post by alijagoro »

zigzag wrote: 19/06/2025 09:34
alijagoro wrote: 19/06/2025 09:30

I izrael ima nuklearno postrojenje
Da povecava se ulog.
skupljac_zeljeza

#43847 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

A_A_AKCIJA wrote: 19/06/2025 09:25

E, to. Američke baze bi Iranu bile kao na dlanu, a nemaju petoslojnu PVO zaštitu koja kako vidimo u slučaju Izraela ne bi ni njima značila puno. Ulazak Amerike bazama stavlja metu na čelo kao i na brodove koji bi se približili Iranu. Iran dozirano izbacuje rakete čekajući valjda taj momenat.
dr_Evil

#43848 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 19/06/2025 09:32

Ne znam zasto uopce raspravljati o EU kada nema nama u EU za nasih zivota.

Zato se ne treba bojati da i politicar kaze neku sto svi mislimo.
Ma ne znam sta mislimo ili ne, ali znam da nama ne bi sankcije bile lazne kao antidrzavnom elementu(sjetimo se embarga, i ne ne vrijedi argument da je bio za Jugu, Hrvatska je dobila oruzje a Srbija imala). Pisao sam vec, rahmetli Tunjo u jednom od onih zadnjih intervjua rece da je prosla borba za povratak nacije, Bosnjaci su danas neupitan faktor i toga su svi svjesni(i u Srbiji), ali borba za opstanak BiH tek predstoji, tu oni vide svoju sansu.

Sa tim navedenim nama jos treba njihova potpora za ocuvanje drzave, a nemoj zaboraviti na ono sta nevedoh o ekonomiji. Nama nece ni Turska ni Njemacka nesto dati na lijepe oci kao sto daju Srbiji.

Skromno misljenje da treba govoriti istinu, ukazivti na genocid, agresiju i nepravdu, ali ovakva dodikovska niska vrijednja Trumpa ili slicno, ne bi trebala biti pojava kod javnih licnosti.
alijagoro

#43849 Re: IRAN

Post by alijagoro »

dječak sa šibicama wrote: 19/06/2025 09:36 Jaci je Iran od Amerike, samo jako
Sumnjam da to iko misli ovdje
A_A_AKCIJA

#43850 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Tananarive wrote: 19/06/2025 09:35 hegset smrad naređuje drugi smradovi planiraju nažalost
Kampanja protiv Huta je bila fijasko, a Hegseth je planirano putem Signala.

Neka i ovo bude tako.
Post Reply