Perspirex?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Luthien

#1 Perspirex?

Post by Luthien »

Da li neko zna gdje mogu u Sarajevu naci Perspirex za koji kazu da je jedan od najefikasnijih antiperspiranata?
Da li bih to mogla od nekoga narucit? :?
Michun

Post by Michun »

A sta ce ti to :? Pa da ti se zacepe zlijezde ili da ne daj Boze dobijes alzhemira :? :(
Luthien

Post by Luthien »

Da, vec dugo kruzi taj mit, ali je apsolutno odbacen od strane naucnika. Pored toga, dugo se govorilo (a i kruzio je onaj famozni mail) da koristenje antiperspiranata sa Al hloridom uzrokuje rak dojke. Medjutim, to je glupost, to je vec davno odbaceno.
I ovaj perspirex sadrzi Al hlorid koji je jako efikasan kada je perspiracija u pitanju. Takodjer, pomogao je mnogima koji su patili od prekomjernog znojenja. E sad, mene zanima da li se to u Sarajevu ima uzet?
Michun

Post by Michun »

Ne bi da pametujem puno ali evo samo da znas - da svi antiperspiranti sadrze neku vrstu aluminijuma i da je to razlog zbog kojeg se ne preporucuju. Nije sve crno/bijelo...tijelo je a posebno mozak velika nepoznanica. Ako ima imalo sumnje...

Aluminum Dangers

Scientists have found abnormally high amounts of aluminum, zinc, and other metals in brain tissue of people having Alzheimer's.
It is yet unknown whether Alzheimer's causes these accumulations or if these accumulations cause Alzheimer's.
I've had access to this information for years and as a result, have worked to ensure that there is as little aluminum in my diet as possible.

Common sense tells me:

1. Not to cook or store food in aluminum containers.

2. Not to use aluminum foil in the process of cooking or storing food.

3. Don't use anti-perspirants because it almost always contains some form a aluminum (aluminum chlorohydrate, Aluminum Zirconium Tetrachlorohydrex, etc.). Use a natural deodorant instead. Remember, odor is caused primarily by bacteria. If you kill the bacteria, you eliminate the odor. I use a Tea Tree oil -based deodorant and it works great.

4. Don't cook with food containing Aluminum. Check the ingredient list. Many grain-based foods have aluminum added. Check cookies and cookie mixes, breads and bread mixes, baking power/soda, etc. I have even found aluminum in certain brands of coffee creamers (usually the dry powdered type).

5. Several medications contain high amounts of aluminum. Check "milk of magnesia" and other stomach/digestive related medications.
Luthien

Post by Luthien »

Evo, nakon guglanja, nadjoh par stvari, sve u svemu, mogu reci da su dosta zabrinjavajuce, barem po pitanju Alzheimera (ovo za rak dojke ipak nije tacno) jer Al predstavlja jak neurotoxin. Medjutim, ako je Al najrasprostranjeniji element, zar nismo izlozeni njegovom djelovanju svakodnevno?
Michun

Post by Michun »

Luthien wrote:Evo, nakon guglanja, nadjoh par stvari, sve u svemu, mogu reci da su dosta zabrinjavajuce, barem po pitanju Alzheimera (ovo za rak dojke ipak nije tacno) jer Al predstavlja jak neurotoxin. Medjutim, ako je Al najrasprostranjeniji element, zar nismo izlozeni njegovom djelovanju svakodnevno?
Ma mi smo izlozeni svakakvim otrovima, apsolutno si u pravu :-D
Malo je drugacije kad ga naspricas dva-tri puta dnevno poslije tusiranja i apsorbira ti organizam. Ako nesto mozes sprijeciti :D Moja preporuka...Vichy sa kuglicom za osjetljivu kozu (haman bijelo pakovanje). Kosta 18 KM, veoma je dobar, traje 2-3 mjeseca, nema AL i smanjuje znojenje. A da, i kristal kombinujem.
encian

Post by encian »

e a gdje ima taj kristal da se kupi? ja ga jednom dobila, pa ne mogu opet da ga nadjem. inace se ne znojim puno, pa nemam nekih velikih problema, ali koristim antiperspirante. doduse prpa safatala pa bih alternativu.

zao mi samo sto kupih prekjucer aluminijsku serpu.... :( bjezeci od teflona... ma joj, hajd pa znaj. na kraju najbolje zemljane.
debela

Post by debela »

u sarajevu kristal mozes naci u prodavnicama kozmetika, tipa sam shop, cm i slicno.
Michun

Post by Michun »

debela wrote:u sarajevu kristal mozes naci u prodavnicama kozmetika, tipa sam shop, cm i slicno.
Jes' tamo - sad ima i tecni da se spricas. Ma eto i ovaj Vichy za osjetljivu kozu je super, nema ni on mirisa.
Luthien

Post by Luthien »

A koji kristal? :?
debela

Post by debela »

Luthien wrote:A koji kristal? :?
na ovoj stranici imas neke opste stvari o kristalu. svejedno koja firma ga proizvodi.

http://www.thecrystal.com/product_information.cfm
Luthien

Post by Luthien »

a to je tooo :-D probala sam ja to, medjutim, nist mi nije pomoglo :x
debela

Post by debela »

pa sta ti ustvari hoces?
Luthien

Post by Luthien »

Ovako, mislim da imam rjesenje! Ko se prekomjerno znoji, u Semikemu (Sarajevo) se ima kupiti Galmanin, jako je dobar a rezultati su FENOMENALNI. Meni je zasad smanjio znojenje skoro na nulu. Ali, sacekacu jos, da ne ureknem :-D :-D :-D
Ontario_layde

Post by Ontario_layde »

:-D imam idealno rjesenje za tebe,to sam nedavno procitala i super je stvar.Ovako poslije tusiranja uzmi kriskicu limuna,i umjesto dezodoransa i drugih mirisa namazi se limunom.Ne steti, C vitamin je,a radi odlicno.Znojenje se smanjuje zagarantovano i nema neugodnog mirisa.Probaj pa vidi meni je jos jednom ponavljam super....
rafaela55

#16 Re: Perspirex?

Post by rafaela55 »

Bok ljudi...ja sam iz Splita i imam hiperhidrozu. Koristila sam neko vrijeme drysol ali mi ne pomaže puno. Ovdje sam pročitala da je nekima od vas pomogao galmanin i stvarno bi ga htjela probati. Jel postoji mogućnost da ga naručim odavde jer nemam nikoga u Sarajevu? Molim vas ako itko zna da pomognete.
Michun

#17 Re: Perspirex?

Post by Michun »

Rafaela, evo iz njihove brosure.
Za sve informacije stojimo na raspolaganju svaki radni dan od 8:30 do 16:30
na tel: 033/713-300, 713-900; fax: 033/651-963
e-mail:[email protected]
http://www.semikem.com.ba

Ukoliko ne uspijes jer je narudzba premala ili sl. ja cu ti kupiti pa poslati postopm ili busom.

pozdrav
rafaela55

#18 Re: Perspirex?

Post by rafaela55 »

Bok Michun...ajme kako sam bila presretna kad sam vidila da mi je netko odgovorio i da hoće pomoći. Evo upravo sam zvala semiken ali ne šalju u hrvatsku jedino u bosnu. Ja bi te molila ako bi mi mogao to poslati, ne znam možda najbolje poštom...šta misliš?ili busom? kako ti je zgodnije... Ja za dva dana idem u Gospić, tamo sam dobila staž ali moja sestra će umjesto mene sve srediti. Ako treba ja ću ti poštom poslati novac pa ti onda kupi i pošalji mi. Kako ti odgovara? Još jednom puno ti hvala šta hoćeš pomoći...
simi5

#19 Re: Perspirex?

Post by simi5 »

Znojenje ima svoju fiziološku a ne estetsku ulogu. Jeste ružno videti znojavu osobu, ali je veoma štetno kad se telo pregreva i kad se toksini iz njega ne izbacuju na pore. Zato je moj savet svima da mogu koristiti kristal koji ne sprečava znojenje ali sprečava razvoj neprijatnih mirisa i pošto nema svoj miris preko njega može da se stavi bilo koji parfem, Ili da koriste obične dezodoranse.
Michun

#20 Re: Perspirex?

Post by Michun »

Rafaela, imas pm. :)
alica.k

#21 Re:

Post by alica.k »

Michun wrote:
Luthien wrote:Evo, nakon guglanja, nadjoh par stvari, sve u svemu, mogu reci da su dosta zabrinjavajuce, barem po pitanju Alzheimera (ovo za rak dojke ipak nije tacno) jer Al predstavlja jak neurotoxin. Medjutim, ako je Al najrasprostranjeniji element, zar nismo izlozeni njegovom djelovanju svakodnevno?
Malo je drugacije kad ga naspricas dva-tri puta dnevno poslije tusiranja i apsorbira ti organizam. Ako nesto mozes sprijeciti :D Moja preporuka...Vichy sa kuglicom za osjetljivu kozu (haman bijelo pakovanje). Kosta 18 KM, veoma je dobar, traje 2-3 mjeseca, nema AL i smanjuje znojenje. A da, i kristal kombinujem.
BUAHAHAHAHAHAHAH

vichy je otrov. kako joj mozes savjetovat vichy nakon sto joj kazes da kopiras savjet da koristi nesto prirodno. uzmi malo pogledaj sastav vichy BILO CEGA. otrov.
Michun

#22 Re: Re:

Post by Michun »

alica.k wrote:
Michun wrote:
BUAHAHAHAHAHAHAH

vichy je otrov. kako joj mozes savjetovat vichy nakon sto joj kazes da kopiras savjet da koristi nesto prirodno. uzmi malo pogledaj sastav vichy BILO CEGA. otrov.
Cemu ovakav stav :?
Nisam rekla da da je Vichy prirodan. Meni odgovara, preporuka iz licnog iskustva.
Nisam je napala sa Vichy stickom :roll:
MahalacIpo

#23 Re: Perspirex?

Post by MahalacIpo »

Sve preporuke, kao neko ko se bori sa dishidrozu godinama, preporučujem perspirex.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#24 Re: Perspirex?

Post by konektovan »

MahalacIpo wrote: 19/06/2025 04:09 Sve preporuke, kao neko ko se bori sa dishidrozu godinama, preporučujem perspirex.
Ja imam problem sa znojenjem..tako sto se ispod desnog pazuha vise znojim nego ispod lijevog....mislim, to je sad izrazeno ljeti...ostala godisnja doba, nemam tih problema. :mrgreen:

Gdje kupujete perspirex?
sigicalo

#25 Re: Perspirex?

Post by sigicalo »

Od puberteta se borim protiv hiperhidroze. Probala sve proizvode koji su na tržištu. Galmanin (Semikem) mi je dugo pomagao, međutim jednom sam dobila začepljenje znojnih žlijezda ispod pazuha. 15 dana antibiotika i hirurgija, užas. Pola godine nakon toga prijatelj mi iz V.Britanije donosi sprej Odaban. Koristim ga 7/8 godina i nikakvih nus pojava nisam imala. Ne zaustavlja mi znojenje na 0, ali ga smanji na neku normalnu/prihvatljivu razinu. Nama najbliže za kupiti je DM u Austriji ili online. Košta oko 15 eura, a bočica traje 2-3 mjeseca, nema miris. Moja preporuka za sve koji se bore sa ovim poremećajem, a ne mogu sebi priuštiti botox svakih 6 mjeseci
Post Reply