IRAN

alijagoro

#43676 Re: IRAN

Post by alijagoro »

xoklix wrote: 19/06/2025 01:02

Ovo od vcs ? Sad izbaciše...
Ne vjerujem
Sefket007

#43677 Re: IRAN

Post by Sefket007 »

xoklix wrote: 19/06/2025 01:02

Ovo od vcs ? Sad izbaciše...
Rakete prolaze bez problema... Zato je i tolika cenzura.
alijagoro

#43678 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Velkoski wrote: 19/06/2025 01:05 Ne vjerujem da je od večeras, nije išlo ovoliko raketa, valjda...
BREAKING: Trump wants to make sure any strike on Iran is truly necessary and won’t pull the U.S. into a long war — @axios
The New York Times, citing an Iranian official: Araghchi will accept a meeting with Vance and Witkoff regarding the ceasefire and the nuclear program. - @SkyNewsArabia_B
Ne zna se ni ko pije,ni ko placa
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#43679 Re: IRAN

Post by Velkoski »

https://usnewson.com/watch/cnn-live

CNN live u Teheranu :mrgreen:

alijagoro wrote: 19/06/2025 01:08
100%, svake minute neki drugi report, još su ovo uglavnom 'ugledni' mediji, pljuc
alijagoro

#43680 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Velkoski wrote: 19/06/2025 01:09 https://usnewson.com/watch/cnn-live

CNN live u Teheranu :mrgreen:

100%, svake minute neki drugi report, još su ovo uglavnom 'ugledni' mediji, pljuc
Da ne planiraju kakvu komando akciju na tu fordow nuklearnu bazu,pa da ih opet uzmu na foru :D
mist

#43681 Re: IRAN

Post by mist »

I Steve je zbunjen :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#43682 Re: IRAN

Post by Velkoski »

ma da, evo o ovome je prič'o upravo
SEMAFOR: No indication bombing action is close as of Wednesday, low US critical munitions reserves a significant concern
SEMAFOR: Situation Room meeting on Tuesday "came and went without any final decision on US involvement"
:?
alijagoro wrote: 19/06/2025 01:11
Da ne planiraju kakvu komando akciju na tu fordow nuklearnu bazu,pa da ih opet uzmu na foru :D
Ako je vjerovati onom šefu IAEA Grossiju, taj Fordow je nevjerovatno ukopan i u njega se ulazi nekim predugim tunelima. Zvuči kao 'suicide mission' da pošalju neki tim tu.
Benjo34

#43683 Re: IRAN

Post by Benjo34 »

Mislim da su i oni svjesni da MOP nije na Fordow siguran kraj programa, jedino sto mogu je ubaciti specijalce, a da budu sigurni, a to ako izvedu i prodje onda je to Sci Fi scenario.

Raketni sistem Irana je skracen itekako, tako da oni ne mogu uzvracati ni priblizno kao prvog dana, ali i ovim ne idu na ruku ukopane nuklearke, tako da ce vjerovatno im morat na noge sa specijalcima, samoubilacki ali ne vidim kako drugacije.

Da su sigurni u uspjeh, ne bi se ovoliko cekalo.
atmel

#43684 Re: IRAN

Post by atmel »

Rothmans wrote: 18/06/2025 17:39
JoseMujica wrote: 18/06/2025 16:27
MehmedPasaMoric wrote: 18/06/2025 15:58 Iran Kina i Rusija= babo planete Zemlje :thumbup:
trenutno, najveći skup šupljih karinaša na zemlji

al da ne prejudiciramo...ček da vidimo hoće li, odnosno mogu li, spasiti Iran, kojem su već skinute gaće, uz solidnu penetraciju glavića

iz anatomije znamo da kurac nema ramena, al im je sreća da ovo nije čas anatomije, već međunarodni odnosi, pa je još uvijek sve moguće.
Ko o cemu , ti o glavicima i rektumima ...
jose mujica, lajkujme, crvene brigade, sumiprimus (doduše njega svi znamo, čovjek zvani BRLJA)..
Sve su to plaćenici..botovi...Na Ukrajinskoj temi su mi baš bili simpatični, ali sada vidiš da para buši tamo gdje burgija ne...obični plaćenici.
imam dvoje djece, dva sokola moja..ne do Bog da se jim šta desi, da imam atomsku cijeli svijet bi poslao u PM.. kako je tek Palestincima u Gazi, izgube cijelu familiju u jednom cionističkom napadu...
Last edited by atmel on 19/06/2025 01:38, edited 4 times in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#43685 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Djeluje kao da je Trumpu veliki problem što dobar dio MAGA baze ne želi rat

novi post Axiosa, kontra na sve objavljeno dosad
🚨🚨🇺🇸🇮🇷In recent days as Trump has been contemplating whether to join the war, his special envoy Steve Witkoff kept communicating directly with Iran's foreign minister Abbas Araghchi, two U.S. officials and a source familiar with the issue told me
1Dante1

#43686 Re: IRAN

Post by 1Dante1 »

atmel wrote: 19/06/2025 01:22 Na Ukrajinskoj temi su mi baš bili simpatični, ali sada vidiš da para buši tamo gdje burgija ne...obični plaćenici.
nisu nikakvi placenici, imaju takvo misljenje i ubjedjenje. Zasto je to tesko shvatiti? Ja se s njima ne slazem, ali i sam imam stav da me zivo zaboli za sve patnje izvan BIH i to mnogi ne mogu shvatiti i pripisuju da sam placen.

Shvatite da evo ja sam shvatio da svakoga zivo boli racku za nas i to je sasvim ok. Zivot je kratak, niko ne zeli da podmetne ledja. Pa mi to ne radimo u svojoj drzavi, ne pravimo je boljom, ne borimo se za svakoga od nas a da me brine, navijam ili sta vec za neke XY zemlje?
eltroxin

#43687 Re: IRAN

Post by eltroxin »

MMM1977 wrote: 18/06/2025 23:33 Middle East affairs expert here, AMA
By Ludzak :mrgreen:
Ocekujem izvjestaje sta se govori po hodnicima Kneseta..
Sta mu je jedan veliki Sirijac pricao na jahti u nekoj uvali na Hvaru..
also sprach Ludzak
atmel

#43688 Re: IRAN

Post by atmel »

1Dante1 wrote: 19/06/2025 01:42
atmel wrote: 19/06/2025 01:22 Na Ukrajinskoj temi su mi baš bili simpatični, ali sada vidiš da para buši tamo gdje burgija ne...obični plaćenici.
nisu nikakvi placenici, imaju takvo misljenje i ubjedjenje. Zasto je to tesko shvatiti? Ja se s njima ne slazem, ali i sam imam stav da me zivo zaboli za sve patnje izvan BIH i to mnogi ne mogu shvatiti i pripisuju da sam placen.

Shvatite da evo ja sam shvatio da svakoga zivo boli racku za nas i to je sasvim ok. Zivot je kratak, niko ne zeli da podmetne ledja. Pa mi to ne radimo u svojoj drzavi, ne pravimo je boljom, ne borimo se za svakoga od nas a da me brine, navijam ili sta vec za neke XY zemlje?
možda griješim, de mi reci za sumiprimusa jednu pozitivnu stvar što se tiče Gaze i ubijanja djece i ljudi.
Kako nam nije jasno..oni su njih dole (mislim na cioniste) ugostili u svoju državu... Gledaj sta jim rade...trebam li ti slikati
mozda misliš na BIH, mi se oko vodovoda ne možemo dogovoriti u selu, mi smo priča za sebe
sto se tiče naše BIH situVacije, ja sam davnih dana skonto da smo mi goli kur.c..
kod nas još postoje ljudi i misle da tamo neko u Briselu ruazmislja o nama
Last edited by atmel on 19/06/2025 02:04, edited 1 time in total.
1Dante1

#43689 Re: IRAN

Post by 1Dante1 »

atmel wrote: 19/06/2025 01:57 možda griješim, de mi reci za sumiprimusa jednu pozitivnu stvar što se tiče Gaze i ubijanja djece i ljudi.
Nema za njega, nazalost. Isto ti je za ljibitelje turkije, ili ljiubitelje "brace" irana. Tu nema razlike samo je drugacije ispoljavaju. Sve su to mentalni patuljici koji trose energiju na te neke udaljene poglede. Vjerovatno radi nemoci da urade bilo sta u svojoj drzavi, pa lakse gledato tamo negdje dalje.

Patuljci su jer nece da uloze i 1% u svoje. Osuditi, osjetiti patnju ali opet gledati interes svoje drzave je jedino ispravno. Niko drugi osim nas nece nista uraditi, postiic ili doprinijeti.
atmel

#43690 Re: IRAN

Post by atmel »

1Dante1 wrote: 19/06/2025 02:03
atmel wrote: 19/06/2025 01:57 možda griješim, de mi reci za sumiprimusa jednu pozitivnu stvar što se tiče Gaze i ubijanja djece i ljudi.
Nema za njega, nazalost. Isto ti je za ljibitelje turkije, ili ljiubitelje "brace" irana. Tu nema razlike samo je drugacije ispoljavaju. Sve su to mentalni patuljici koji trose energiju na te neke udaljene poglede. Vjerovatno radi nemoci da urade bilo sta u svojoj drzavi, pa lakse gledato tamo negdje dalje.

Patuljci su jer nece da uloze i 1% u svoje. Osuditi, osjetiti patnju ali opet gledati interes svoje drzave je jedino ispravno. Niko drugi osim nas nece nista uraditi, postiic ili doprinijeti.
mozda misliš na BIH, mi se oko vodovoda ne možemo dogovoriti u selu, mi smo priča za sebe
sto se tiče naše BIH situVacije, ja sam davnih dana skonto da smo mi goli kur.c..
kod nas još postoje ljudi i misle da tamo neko u Briselu ruazmislja o nama
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#43691 Re: IRAN

Post by Velkoski »

An Israeli living in Tel Aviv says:
In these circumstances, every day I take my family to a restaurant, after eating, we stay until we hear the sirens and run home without paying the bill."
This reminds me of Netanyahu taking his dirty clothes to wash in New York.
:lol:
skupljac_zeljeza

#43692 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Velkoski wrote: 19/06/2025 00:30
Putin says Russia and Israel came to agreement to ensure security of Russians working at the Bushehr nuclear power plant,
Postoji koketiranje Rusije i Amerike i oko Ukrajine, Gaze i sada Irana. Ne bi me čudilo da se sutra ispostavi da je ovo otezanje ulaska Amerike u rat u dogovoru sa Rusima kako da ne naštete njihovim interesima, a odbrane Izrael kao američki interes. Nagodit će se oni. Nije ni jednima ni drugima u interesu svjetski rat ili sukob širih razmjera i kako poslije bipolarnog uzeti benefite iz multipolarnog poretka. Ono što nazivaju fleksibilnijim savezništvom i više diplomatskog manevrisanja. Sofisticiraniji hinjaluk u diplomatiji zarad ličnih interesa. Prestrojavanje u hodu.
atmel

#43693 Re: IRAN

Post by atmel »

Velkoski wrote: 19/06/2025 02:06
An Israeli living in Tel Aviv says:
In these circumstances, every day I take my family to a restaurant, after eating, we stay until we hear the sirens and run home without paying the bill."
This reminds me of Netanyahu taking his dirty clothes to wash in New York.
imaju i oni smisla za humor..
onaj njihov rus sa gaćama je isto bio šega..ovi sto ga snimaju se sprdaju iz njega...gledam svog sina...njemu je sve to smiješno..boli ga kur.c..djeca su to..nikome od njih nije do rata..
Bibi je svog poslao na Floridu
atmel

#43694 Re: IRAN

Post by atmel »

1Dante1 wrote: 19/06/2025 02:03

U potpunosti se slažem sa tobom...cijelo vrijeme potenciram da se borimo za Državu...živim na relaciji Zavidovići i Slovenija..ovdje u SLO svako selo ima svoje vatrogasno društvo...eto toliko da ti kažem gdje smo mi a gdje su oni..
mi u u Zavidovićima imamo jednu vatrogasnu jedinicu sa cisternom iz 1975g..šta da ti pričam dalje
skupljac_zeljeza

#43695 Re: IRAN

moonco wrote: 19/06/2025 00:24
BIHpatriota wrote: 19/06/2025 00:00 Ne može se desiti kad su preko 100m pod zemljom, a one americke boombe idu do 60M. Jedino kako mogu da uniste te fabrike je da peromjene režim, zato i na tome insistiraju.
Nisu to fabrike gdje je sve locirano samo na jednom mjestu. Mislim da je to rascjepkano na desetine i stotine manjih fabrika svugdje u Iranu.
Iranci pokazuju podzemna skladišta sa projektilima i vozaju se iz ulice u ulicu, nije to stolarska radnja sa dva duluma prostora. Ako su pametni onda treba da su izmjestili osjetljivije dijelove i koje im je teže uvesti za nastavak sutra. Neke cijevi i frižidere mogu ostaviti da uslikaju kako su to im uništili pa da odu. Što se tiče ovih bombi buše do 60 m što znači da Amerikanci moraju bacati i bacati da izbuše rupe jer Izrael nema ni avione ni bombe za tu svrhu. A Amerikancima se tu ne zadržava dugo. To će biti oštećenje koje će kako svi pričaju zadržati Iran 6-12 mjeseci do tih 6 ili 9 komada o kojima se spekuliše.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#43696 Re: IRAN

Post by corolla02 »

Velkoski wrote: 19/06/2025 01:05 Ne vjerujem da je od večeras, nije išlo ovoliko raketa, valjda...
BREAKING: Trump wants to make sure any strike on Iran is truly necessary and won’t pull the U.S. into a long war — @axios
The New York Times, citing an Iranian official: Araghchi will accept a meeting with Vance and Witkoff regarding the ceasefire and the nuclear program. - @SkyNewsArabia_B
samo kupovina vremerna na obje strane...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#43697 Re: IRAN

Post by corolla02 »

latest

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#43698 Re: IRAN

Post by Velkoski »

ko je ovo bacio donaciju s foruma :mrgreen:

Israel detected at least two launches from Iran heading westward, which are currently not expected to threaten the Israeli home front.
:hm:
skupljac_zeljeza

#43699 Re: IRAN

Ni Trump ne zna još.
Teheranski pogon za obogaćivanje urana Fordow, zakopan je duboko ispod planine, potencijalna meta, ali da bi napad na njega zahtijevao najmoćnije oružje u američkom arsenalu.

Ni ja ne želim da se borim. Ne tražim da se borim. Ali ako je to izbor između borbe i toga da oni imaju nuklearno oružje, morate učiniti ono što morate, a možda se nećemo morati boriti”, rekao je u Ovalnom kabinetu.

Trump je rekao da će sljedeća sedmica biti vrlo važna dok razmatra svoju odluku, rekavši da bi to moglo trajati i kraće.

Trump je potvrdio da je izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu rekao da nastavi sa svojim napadima, ali je dodao kako nije dao Izraelu nikakve naznake da će pomoći te napore više nego što je to već učinio.

https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... nu-naredbu
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#43700 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Image

Na slici za evakuaciju je 'heavy water nuclear reactor' - 34°22'23.72"N 49°14'26.11"E
Post Reply