IRAN

LSD

#43351 Re: IRAN

Post by LSD »

1Dante1 wrote: 18/06/2025 18:06
LSD wrote: 18/06/2025 18:03 A koji to interes imaju za Izraelom ? pojasni malo.
Da citas malo sta pisem znao bi da mi je svejedno za gennocidase izrael. Isto mi je svejedno za licemjerje iranaca pa onda dodjemo na to da me zivo boli ko ce od njih da bude "bolji".

Iranci koji imaju palestince skoro ispred nosa nista nisu uradili i ja da ih zaim? Ma hajte molimvas.
Fino ti supljiras, cijenim tvoje demagoske sposobnosti - ali mi nisi odgovorio na pitanje.
Da ponovim, koji to interes Hrvatska ima za Izraelom ?
jeza u ledja

#43352 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

I btw, Izraelci ce najebati kad naci frakcija medju USA desnicarima postane vecina, a to se moze desiti preko noci, jer Netanyahu radi kontra interesa svog naroda i jevreja generalno. Vec sad vidim kako MTG Space Laser krava pocne sa takvom pricom.
elcaliente

#43353 Re: IRAN

Post by elcaliente »

Ljudi sta mislite je daju Edi Maajki u skloniste ili mu smije samo zena sa djetetom?
skupljac_zeljeza

#43354 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

JoseMujica wrote: 18/06/2025 18:01

a ovo s kurcem i glavićima barem pročitate :D

Sumnjiv si k'o Netflix. :mrgreen:

Ti bi nekako izjednačio Iran, Izrael i Hamas što ja ne mogu. Postoji historijska nit od kolonijalizma koja me blokira. Ajatolah i Hamas nije najveća sreća za te narode, ali sve drugo što bi došlo bilo bi gore po taj narod. Imamo primjere u njihovom okruženju.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#43355 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

jeza u ledja wrote: 18/06/2025 18:04
Rob_Atl wrote: 18/06/2025 17:47 Majku jebo al ovaj Graham gura Trumpa u rat, sta kaze ako diplomatija ne uspije moramo koristit silu.

Sva sreca, al ne znam dokle sto ima dosta maga bolesnika koji su protiv rata, siguran sam da su Tucker i ostali navijali za bombardovanje da bi ih vec satrali. Ovako mislim da Trump oklijeva bas zbog toga, dokle ce tako biti vidjet cemo.
Trump je htio novi "deal" sa Irancima. Bukvalno su znali da Bibi sprema ovo i Trump mu je licno govorio da ne ide u napad. I nista, ovaj samo predje preko toga i hajmo.

Onda kad je Trump na TV vidio kako to sve ko na igrici izgleda, ta ta , puc puc, bum, a da ne bi ispalo da je neko isao kontra njega, hoce da se ukljuci i bude tough guy.
prema Bob Woodwardu, Lindsey Graham je ključni čovjek Trumpove ponovne kandidature...lik koji ga je stvorio i ima najveći uticaja od svih republikanaca na njega...tako da sve što Graham piše, Trump će ili raditi ili već radi ;-)
P.Starck

#43356 Re: IRAN

Post by P.Starck »

LSD wrote: 18/06/2025 18:03
1Dante1 wrote: 18/06/2025 17:36
LSD wrote: 18/06/2025 17:17 Vrlo jednostavno - Mrznja prema muslimanima ih spaja.
Kao sto je bila mrznja palestinaca prema Bosnjacima i Bosni i Hercegovini kada su zvali ratnog zlocinca pampersa milosevica u posjetu, a izrael zaprijetio hapsenjem.

Hrvatska ima interes za izraelom i sasvim je normalno da ih podrzava. Kao sto bi trebali i mi, ako nam je to interes

Ja bih dao i iran i palestinu i sve te istocne zemlje za nasu Bosnu i Hercegovinu
A koji to interes imaju za Izraelom ? pojasni malo.
Nikakav. Sam Milanović pita imamo li kakav dug prema Izraelu? Posrijedi je više kud svi Turci tu I mali Mujo. Sam Milanović je odavno prestao biti socijalista. Sada je desničar sa kurcobolja statusom, jer mu je i pozicija takva. To koliko je Hrvatska desno najbolje govori tih pola miliona karata da se ide slušati Baja mali Knindža iz Čavoglava. Dva krucijelna razloga za bezuslovnu podršku Izraelu.
jeza u ledja

#43357 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

alijagoro wrote: 18/06/2025 18:06
Rob_Atl wrote: 18/06/2025 17:47 Majku jebo al ovaj Graham gura Trumpa u rat, sta kaze ako diplomatija ne uspije moramo koristit silu.

Sva sreca, al ne znam dokle sto ima dosta maga bolesnika koji su protiv rata, siguran sam da su Tucker i ostali navijali za bombardovanje da bi ih vec satrali. Ovako mislim da Trump oklijeva bas zbog toga, dokle ce tako biti vidjet cemo.
Trump je htio novi "deal" sa Irancima. Bukvalno su znali da Bibi sprema ovo i Trump mu je licno govorio da ne ide u napad. I nista, ovaj samo predje preko toga i hajmo.

Onda kad je Trump na TV vidio kako to sve ko na igrici izgleda, ta ta , puc puc, bum, a da ne bi ispalo da je neko isao kontra njega, hoce da se ukljuci i bude tough guy.
Pa mislim stvarno,ko jos vjeruje u ovo :roll:
Oni koji ne misle da bi Trump bio bolji za Palestince.
ElRe

#43358 Re: IRAN

Post by ElRe »

1Dante1 wrote: 18/06/2025 17:37
ElRe wrote: 18/06/2025 17:28
suspect_zero wrote: 18/06/2025 17:17 Gdje pratite najnovije vijesti na tv-u? A da su objektivni
Samo telegram Sabah Balkan.
Jedna od najgorih navijackih grupa sa dosta pogresnih i namjerno malicoznih informacija za oblikovanje pogleda koji je nerealan.

Japp
jeza u ledja

#43359 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

JoseMujica wrote: 18/06/2025 18:12

prema Bob Woodwardu, Lindsey Graham je ključni čovjek Trumpove ponovne kandidature...lik koji ga je stvorio i ima najveći uticaja od svih republikanaca na njega...tako da sve što Graham piše, Trump će ili raditi ili već radi ;-)
Lindsay Graham stvorio Trumpa? Kljucni covjek?
Nema sanse da to neko tvrdi.

Bob Woodward odavno nije vise relevantan.
skupljac_zeljeza

#43360 Re: IRAN

U Iranu žene otvoreno u kamere pričaju da bježe iz Teherana u Tursku. I sada ova demokratija bolja...
Tvrdi Haaretz
Privilegija za bogate: Izraelci jahtama bježe na Kipar, stotine čekaju prijevoz u lukama

"Samo nekolicina priznaje da bježe od prijetnje iranskih raketnih napada. Niko nije voljan da otvoreno razgovara s novinarima", piše Haaretz.
Vjecita_zavrzlama

#43361 Re: IRAN

Post by Vjecita_zavrzlama »

Gledajte snimke iz Teherana i vidjet cete skroz drugi svijet u odnosu na saudiju irak siriju itd
,djevojke same setaju i vidi se jednostavno da su civilizacija za arape.I taj i takav narod zivi pod islamizmom(90% zena nosi sal preko ramena samo , dobar dio ni to),cure same navecer i kaficu sto i jedna arapkinbja komentarise ispod ne mozes naci u arapskom svijetu

Ne moze mi Niko reci da taj narod ne zeli slobodu, ev gledajte:

https://youtu.be/Kal5HaWT1V0?si=VhYuEnl4oL3aXjHk

40% zena se obrazuje visoko, u rangu zapada, za njih smo Bangladesh :D
Last edited by Vjecita_zavrzlama on 18/06/2025 18:25, edited 1 time in total.
Haris.ba

#43362 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

P.Starck wrote: 18/06/2025 18:13 Nikakav. Sam Milanović pita imamo li kakav dug prema Izraelu? Posrijedi je više kud svi Turci tu I mali Mujo. Sam Milanović je odavno prestao biti socijalista. Sada je desničar sa kurcobolja statusom, jer mu je i pozicija takva. To koliko je Hrvatska desno najbolje govori tih pola miliona karata da se ide slušati Baja mali Knindža iz Čavoglava. Dva krucijelna razloga za bezuslovnu podršku Izraelu
Politika gorljivih cionista u Hrvatskoj je posljedica ekonomskih odnosa sa ruskim Jevrejima odredjenih hrvatskih biznismena bliskih hdz.

Cisti interes. Plus, malo i njemacka skola zarad pobekog neoustasluka.
Vjecita_zavrzlama wrote: 18/06/2025 18:24

Nije sloboda ici u kafanu ili gologlav hodati.

Sloboda je da sam izaberes sistem u svojoj drzavi koji ce donijeti pravila.

Za sada Iran jedna od rijetkih zemalja gdje im Izrael ne kroji sta i kako ce. Do kada, vidjecemo.
Last edited by Haris.ba on 18/06/2025 18:29, edited 2 times in total.
alijagoro

#43363 Re: IRAN

Post by alijagoro »

jeza u ledja wrote: 18/06/2025 18:17

Natanjahu radio iza ledja trumpu,zabio noz u ledja bidenu,imaju li ti americki presjednici kicmu ili moraju da prate ratnog zlocinca u stopu,cudno na nivou teorija zavjera.
JoseMujica

#43364 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

skupljac_zeljeza wrote: 18/06/2025 18:12
JoseMujica wrote: 18/06/2025 18:01

a ovo s kurcem i glavićima barem pročitate :D

Sumnjiv si k'o Netflix. :mrgreen:

Ti bi nekako izjednačio Iran, Izrael i Hamas što ja ne mogu. Postoji historijska nit od kolonijalizma koja me blokira. Ajatolah i Hamas nije najveća sreća za te narode, ali sve drugo što bi došlo bilo bi gore po taj narod. Imamo primjere u njihovom okruženju.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a to što sam u zagrljaju Vojina Mijatovića je da habam Batu, Cmolju i onu ekipu Trojkinih sendvičara što je privatizovala podforum domaće politike...čak su mi jedno vrijeme zabranili da pišem na tim temama, odnosno svaki post mi je odobravao Admin i naravno većinu cenzurisao :lol:

dotle je došlo da su me proglasili glavnim SDA botom na domaćoj politici i po tom njihovom iskrivljenom, sendvičarskom shvatanju stvarnosti ja bih morao na ovoj temi životom braniti mule i islamski poredak u Iranu :lol:

eto koliko su ograničeni naši kasabski FGR furači i uz to veoma zatvoreneog uma :roll:

i da u pravu si što se tiče izjednačavanja...to su sve teistički, totalitarni i teroristički pokreti (i cionizam i Iranski/Hamasovski islamizam) i po idejama i po sadržaju.....a ja, kao ateista, zaista ne mogu nikako, niti da se identificiram, a niti da nađem simpatija za bilo koga od njih

jedino mi je žao palestinskog naroda, koji je kusur u ovim njihovim nadjebavanjima isto ko što smo mi ovdje kusur u nadjebavanju Srbije i Hrvatske
alijagoro

#43365 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Vjecita_zavrzlama wrote: 18/06/2025 18:24 Gledajte snimke iz Teherana i vidjet cete skroz drugi svijet u odnosu na saudiju irak siriju itd
,djevojke same setaju i vidi se jednostavno da su civilizacija za arape.I taj i takav narod zivi pod islamizmom(90% zena nosi sal preko ramena samo , dobar dio ni to),cure same navecer i kaficu sto i jedna arapkinbja komentarise ispod ne mozes naci u arapskom svijetu

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/saud ... /250618156
Sloboda kao ova ili ona kad se Epstein ubije a kamere ne rade a i cuvari malo kunjaju
-Chesterfield-

#43366 Re: IRAN

Post by -Chesterfield- »

Vjeruješ li ti u ovo što si napisao?
skupljac_zeljeza

#43367 Re: IRAN

Iran NE pregovara pod prisilom, NEĆE prihvatiti mir pod prisilom, a zasigurno NE s bivšim ratnim huškačem koji se drži svoje relevantnosti.

Vjecita_zavrzlama

#43368 Re: IRAN

Post by Vjecita_zavrzlama »

alijagoro wrote: 18/06/2025 18:27
Vjecita_zavrzlama wrote: 18/06/2025 18:24 Gledajte snimke iz Teherana i vidjet cete skroz drugi svijet u odnosu na saudiju irak siriju itd

Sloboda kao ova ili ona kad se Epstein ubije a kamere ne rade a i cuvari malo kunjaju
Razlika izmedju arapa i perzijanaca je sto su prvi nepismena pjena, masa .. a perzijanci su obrazovan svijet.Prosjecni ljudi Dakle
JoseMujica

#43369 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

ide novi val raketa
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#43370 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Leti desetak raketa, ali teško da ćemo vidjeti nekih dobrih snimaka sve i da pogode šta.

The Trump administration has offered #Iran's regime multiple opportunities to say yes. So now with this negative response, the president is poised to make a decision to strike.
Last edited by Velkoski on 18/06/2025 18:36, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#43371 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

alijagoro wrote: 18/06/2025 18:25
Natanjahu radio iza ledja trumpu,zabio noz u ledja bidenu,imaju li ti americki presjednici kicmu ili moraju da prate ratnog zlocinca u stopu,cudno na nivou teorija zavjera.
Istovremeno tvrdite kako cionisti upravljaju Amerikom, a onda se cudite kad neko napise da nesto rade kontra volje americkih predsjednika. Odlucite se ili jedno ili drugo.

Teorija zavjera je da je Trump gurao pregovore i pricao o dealu samo da bi u zadnji momenat zajebao Irance. Teorija zavjera je da je Trump dosao na vlast kao anti-ratni izolacionist samo da bi sve zajebao i napao Iran.

Nije tesko shvatiti - Netanyahu se osilio nakon 25 godina na vlasti, jer mu se svasta dopustalo. Cijeli zivot prica o nuklearnom oruzju koje pravi Iran i bali na mogucnost napada na njih. Nakon Hamasa, Hezbolaha i pada Assada, pomislio je da je sad dobar trenutak da napadne Iran.
skupljac_zeljeza

#43372 Re: IRAN

alijagoro

#43373 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Vjecita_zavrzlama wrote: 18/06/2025 18:34
alijagoro wrote: 18/06/2025 18:27

Razlika izmedju arapa i perzijanaca je sto su prvi nepismena pjena, masa .. a perzijanci su obrazovan svijet.Prosjecni ljudi Dakle
S tim sto te arape podrzavaju ovi sa zapada
alijagoro

#43374 Re: IRAN

Post by alijagoro »

jeza u ledja wrote: 18/06/2025 18:36
alijagoro wrote: 18/06/2025 18:25

Istovremeno tvrdite kako cionisti upravljaju Amerikom, a onda se cudite kad neko napise da nesto rade kontra volje americkih predsjednika. Odlucite se ili jedno ili drugo.

Teorija zavjera je da je Trump gurao pregovore i pricao o dealu samo da bi u zadnji momenat zajebao Irance. Teorija zavjera je da je Trump dosao na vlast kao anti-ratni izolacionist samo da bi sve zajebao i napao Iran.

Nije tesko shvatiti - Netanyahu se osilio nakon 25 godina na vlasti, jer mu se svasta dopustalo. Cijeli zivot prica o nuklearnom oruzju koje pravi Iran i bali na mogucnost napada na njih. Nakon Hamasa, Hezbolaha i pada Assada, pomislio je da je sad dobar trenutak da napadne Iran.
I ko je kriv za to dopustanje,Iran ili americki presjednici?
skupljac_zeljeza

#43375 Re: IRAN

Post Reply