IRAN
-
splinter
#43326 Re: IRAN
A evo kakvo je zapravo sada stanje u genocidnom brlogu i koliko su oni na ivici.
Narod da je imalo pametan ustao bi i povješao tiranina Satanjahua i članove porodice kao i cijelu kliku oko njega :
Narod da je imalo pametan ustao bi i povješao tiranina Satanjahua i članove porodice kao i cijelu kliku oko njega :
-
1Dante1
#43327 Re: IRAN
Kao sto je bila mrznja palestinaca prema Bosnjacima i Bosni i Hercegovini kada su zvali ratnog zlocinca pampersa milosevica u posjetu, a izrael zaprijetio hapsenjem.
Hrvatska ima interes za izraelom i sasvim je normalno da ih podrzava. Kao sto bi trebali i mi, ako nam je to interes
Ja bih dao i iran i palestinu i sve te istocne zemlje za nasu Bosnu i Hercegovinu
- dr_Evil
#43328 Re: IRAN
To je vlast koju oni hoce, koju su iznijeli revolucijom i koja njima odgovara. Tvoja misljenja i osude i nisu bas zanimljive. Istu stvar mozemo reci i za neke druge zemlje, da li cemo poistovjeti USA sa Trumpom ili mogucnost odabira izmedju dvije oligarhije koje im se nude uvijek(a lafo demokratija), vlast u Ukrajini koja je dosla zanimljivim metodama, ili sa Putlerom koji se probio kao spijun sa svojom crnom knjizicom na vrh ruskog carstva. Da li cemo izjednaciti sve izraelce sa bibijem.Crvene_brigade wrote: ↑18/06/2025 17:30Ajatolahov diktatorsko-zločinački režim nije i ne može se poistovjećivati sa slobodarskim i dobronamjernim iranskim narodom.skupljac_zeljeza wrote: ↑18/06/2025 17:24Gdje ti to čitaš i gledaš pa su ti info koje donosiš obojene antiiranski?Crvene_brigade wrote: ↑18/06/2025 17:17
Dijelovi vojske Irana pregovaraju sa egipatsko-jordanskom delegacijom o zbacivanju diktatorskog Ajatolahovog režima. Jučer sam napisao ovu informaciju, ali pojedini ovdašnji mali ajatolasi su me nakon toga izvrijeđali.
Pratim sve medije, uključujući i režimsku propagandu sa svih strana.
Padne li vlast u Iranu pada i Iran, doci ce sjekaci glava u naracnastim uniformama sta vole seksualne robinje na vlast, a mi cemo u ekstazi navijati njihovom oslobadjanju zemlje.
Ne svidja mi se njihova vlast, ne bih volio tamo zivjeti, otici kao turista da se najedem svakako, ali to je vlast koju su oni iznijeli revolucijom, kao mi nekad "necemo kralja hocemo tita narod se pita"
-
1Dante1
#43329 Re: IRAN
-
Rothmans
#43330 Re: IRAN
Ko o cemu , ti o glavicima i rektumima ...JoseMujica wrote: ↑18/06/2025 16:27trenutno, najveći skup šupljih karinaša na zemlji
al da ne prejudiciramo...ček da vidimo hoće li, odnosno mogu li, spasiti Iran, kojem su već skinute gaće, uz solidnu penetraciju glavića
iz anatomije znamo da kurac nema ramena, al im je sreća da ovo nije čas anatomije, već međunarodni odnosi, pa je još uvijek sve moguće
- dr_Evil
#43331 Re: IRAN
Jugoslavija je bila zvijezda vodilja mnogim narodima, pa tako i Palestincima, svugdje u svijetu srecem Palestince koje je Jugoslavija obrazovala. To sto smo se mi olako odrekli titovog naslijeda, i dopustili Milosevicevom malom Dacicu da hoda po svijetu i prica da je bio predsjednik omladine to je nas problem. Trebalo je vremena da se neke stvari posloze, a Jugu nije lako bilo izbrisati iz kolektivnog sjecanja.1Dante1 wrote: ↑18/06/2025 17:36Kao sto je bila mrznja palestinaca prema Bosnjacima i Bosni i Hercegovini kada su zvali ratnog zlocinca pampersa milosevica u posjetu, a izrael zaprijetio hapsenjem.
Hrvatska ima interes za izraelom i sasvim je normalno da ih podrzava. Kao sto bi trebali i mi, ako nam je to interes
Ja bih dao i iran i palestinu i sve te istocne zemlje za nasu Bosnu i Hercegovinu
To nije odbrana za nikoga, ali ja ne bih protiv nicijih leseva hodao. Valjda to nosimo iz kuce.
-
ozdrlje_donje
#43332 Re: IRAN
Tacno takodr_Evil wrote: ↑18/06/2025 17:36To je vlast koju oni hoce, koju su iznijeli revolucijom i koja njima odgovara. Tvoja misljenja i osude i nisu bas zanimljive. Istu stvar mozemo reci i za neke druge zemlje, da li cemo poistovjeti USA sa Trumpom ili mogucnost odabira izmedju dvije oligarhije koje im se nude uvijek(a lafo demokratija), vlast u Ukrajini koja je dosla zanimljivim metodama, ili sa Putlerom koji se probio kao spijun sa svojom crnom knjizicom na vrh ruskog carstva. Da li cemo izjednaciti sve izraelce sa bibijem.Crvene_brigade wrote: ↑18/06/2025 17:30Ajatolahov diktatorsko-zločinački režim nije i ne može se poistovjećivati sa slobodarskim i dobronamjernim iranskim narodom.skupljac_zeljeza wrote: ↑18/06/2025 17:24
Gdje ti to čitaš i gledaš pa su ti info koje donosiš obojene antiiranski?
Padne li vlast u Iranu pada i Iran, doci ce sjekaci glava u naracnastim uniformama sta vole seksualne robinje na vlast, a mi cemo u ekstazi navijati njihovom oslobadjanju zemlje.
Ne svidja mi se njihova vlast, ne bih volio tamo zivjeti, otici kao turista da se najedem svakako, ali to je vlast koju su oni iznijeli revolucijom, kao mi nekad "necemo kralja hocemo tita narod se pita"
-
swanfilter
#43333 Re: IRAN
Revolucijom se ispravila nepravda zbog Mosadeka.ozdrlje_donje wrote: ↑18/06/2025 17:41Tacno takodr_Evil wrote: ↑18/06/2025 17:36To je vlast koju oni hoce, koju su iznijeli revolucijom i koja njima odgovara. Tvoja misljenja i osude i nisu bas zanimljive. Istu stvar mozemo reci i za neke druge zemlje, da li cemo poistovjeti USA sa Trumpom ili mogucnost odabira izmedju dvije oligarhije koje im se nude uvijek(a lafo demokratija), vlast u Ukrajini koja je dosla zanimljivim metodama, ili sa Putlerom koji se probio kao spijun sa svojom crnom knjizicom na vrh ruskog carstva. Da li cemo izjednaciti sve izraelce sa bibijem.Crvene_brigade wrote: ↑18/06/2025 17:30
Ajatolahov diktatorsko-zločinački režim nije i ne može se poistovjećivati sa slobodarskim i dobronamjernim iranskim narodom.
Narod se odlucio za Mosadeka, zapad se pokenjao i instalirao uhljupa i lopova Rezu Pahlavija.
Sada gledajte ...
-
Rob_Atl
#43334 Re: IRAN
Majku jebo al ovaj Graham gura Trumpa u rat, sta kaze ako diplomatija ne uspije moramo koristit silu.
Sva sreca, al ne znam dokle sto ima dosta maga bolesnika koji su protiv rata, siguran sam da su Tucker i ostali navijali za bombardovanje da bi ih vec satrali. Ovako mislim da Trump oklijeva bas zbog toga, dokle ce tako biti vidjet cemo.
Sva sreca, al ne znam dokle sto ima dosta maga bolesnika koji su protiv rata, siguran sam da su Tucker i ostali navijali za bombardovanje da bi ih vec satrali. Ovako mislim da Trump oklijeva bas zbog toga, dokle ce tako biti vidjet cemo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#43335 Re: IRAN
ljudi moji rat je i svi lažu
ovo sve informacija što prenesemo, a posebno kojom brzinom se izbacuju ogromne količine informacija, sve uzmite sa rezervom
ja pratim razne likove, koji imaju proiranski ili proizraelski bias, pa i neke koji pokušavaju biti neutralni, samo da otprilike dobijem neku sliku šta se dešava...i opet nemam pojma niti sam u išta siguran
šta na kraju danas znači biti objektivan, ako prenesem lažnu informaciju
ali neki obrasci se mogu vidjeti, prema medijskom izvještavanju i likovima koji iskaču jedino mi je kristalno jasno da je ovo pripremljeno možda i godinama unazad, postalo operativno ima barem puna godina.
i ovo je tek počelo dok i jedni i drugi tvrde da idu do kraja: Izrael dok ne obori režim, a Iran dok ne uništi Izrael...što znači da imamo totalni rat
vidjećemo dalje kako će i da li će funkcionisati geopolitička savezništva Iran-Kina-Rusija vs Izrael-USA-EU...ako dođe do uključenja sa strana...e onda smo ga svi najprije popušili, da je ne bitno ko će da pobjedi
ps
@alijagoro onaj šah ima 1,6 miliona pratilaca na tviteru, a onaj tvit mu ima 17 k dijeljenja...više nego lajkova jebote
iza njega je čitava mašinerija
ovo sve informacija što prenesemo, a posebno kojom brzinom se izbacuju ogromne količine informacija, sve uzmite sa rezervom
ja pratim razne likove, koji imaju proiranski ili proizraelski bias, pa i neke koji pokušavaju biti neutralni, samo da otprilike dobijem neku sliku šta se dešava...i opet nemam pojma niti sam u išta siguran
ali neki obrasci se mogu vidjeti, prema medijskom izvještavanju i likovima koji iskaču jedino mi je kristalno jasno da je ovo pripremljeno možda i godinama unazad, postalo operativno ima barem puna godina.
i ovo je tek počelo dok i jedni i drugi tvrde da idu do kraja: Izrael dok ne obori režim, a Iran dok ne uništi Izrael...što znači da imamo totalni rat
vidjećemo dalje kako će i da li će funkcionisati geopolitička savezništva Iran-Kina-Rusija vs Izrael-USA-EU...ako dođe do uključenja sa strana...e onda smo ga svi najprije popušili, da je ne bitno ko će da pobjedi
ps
@alijagoro onaj šah ima 1,6 miliona pratilaca na tviteru, a onaj tvit mu ima 17 k dijeljenja...više nego lajkova jebote
-
elcaliente
#43336 Re: IRAN
Po tome Bosnjaci se furaju na Palestince jer su muslimani a Palestincima je bilo svjedno sto se kolju muslimanli u BiH jer su se furali na Jugu.dr_Evil wrote: ↑18/06/2025 17:39Jugoslavija je bila zvijezda vodilja mnogim narodima, pa tako i Palestincima, svugdje u svijetu srecem Palestince koje je Jugoslavija obrazovala. To sto smo se mi olako odrekli titovog naslijeda, i dopustili Milosevicevom malom Dacicu da hoda po svijetu i prica da je bio predsjednik omladine to je nas problem. Trebalo je vremena da se neke stvari posloze, a Jugu nije lako bilo izbrisati iz kolektivnog sjecanja.1Dante1 wrote: ↑18/06/2025 17:36Kao sto je bila mrznja palestinaca prema Bosnjacima i Bosni i Hercegovini kada su zvali ratnog zlocinca pampersa milosevica u posjetu, a izrael zaprijetio hapsenjem.
To nije odbrana za nikoga, ali ja ne bih protiv nicijih leseva hodao. Valjda to nosimo iz kuce.
Nisu ni Palestinci bas najsvjetljija svijeca na rodjendanskoj torti.
Nije im to bio jedino pogresno tumacenje u historiji.
Palestinci spadaju medju najomrzenije u medzuarapskim odnosima.
- Tananarive
#43337 Re: IRAN
znači da imaju šta na prodaju, opleli bi trgovinuCrvene_brigade wrote: ↑18/06/2025 17:22 Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je komentirao i novi sukob na Bliskom istoku.
Žestoko je napao Izrael.
Govorio je i o sukobu Izraela i Irana. “Izrael trenutno vodi zločinačka klika i želi svijet uvući u rat”, naglasio je Milanović. “S takvim vodstvom, ne treba imati posla. Imaju podršku Washingtona, tu ću se zaustaviti”, dodao je.
“To rade nasilnički, pokvareno, rade to američkim oružjem. Kriminalce treba nazvati pravim imenom. Španjolska predlaže embargo, mi ne idemo tako daleko, zato što nemamo što prodati”, naglašava Milanović.
- Tananarive
- alijagoro
#43339 Re: IRAN
Mogu misliti,botova i indijaca ko u priciJoseMujica wrote: ↑18/06/2025 17:47 ljudi moji rat je i svi lažu
ja pratim razne likove, koji imaju proiranski ili proizraelski bias, pa i neke koji pokušavaju biti neutralni, samo da otprilike dobijem neku sliku šta se dešava...i opet nemam pojma niti sam u išta siguranšta na kraju danas znači biti objektivan, ako prenesem lažnu informaciju
![]()
i ovo je tek počelo dok i jedni i drugi tvrde da idu do kraja: Izrael dok ne obori režim, a Iran dok ne uništi Izrael...što znači da imamo totalni rat![]()
ps
@alijagoro onaj šah ima 1,6 miliona pratilaca na tviteru, a onaj tvit mu ima 17 k dijeljenja...više nego lajkova jebote![]()
- Tananarive
#43340 Re: IRAN
inače bi opleli prodavat da imaju štaCrvene_brigade wrote: ↑18/06/2025 17:22 Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je komentirao i novi sukob na Bliskom istoku.
Žestoko je napao Izrael.
Govorio je i o sukobu Izraela i Irana. “Izrael trenutno vodi zločinačka klika i želi svijet uvući u rat”, naglasio je Milanović. “S takvim vodstvom, ne treba imati posla. Imaju podršku Washingtona, tu ću se zaustaviti”, dodao je.
“To rade nasilnički, pokvareno, rade to američkim oružjem. Kriminalce treba nazvati pravim imenom. Španjolska predlaže embargo, mi ne idemo tako daleko, zato što nemamo što prodati”, naglašava Milanović.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#43341 Re: IRAN
pa moram koristiti jezik i simbolički okvir koji sagovornici razumijuRothmans wrote: ↑18/06/2025 17:39Ko o cemu , ti o glavicima i rektumima ...JoseMujica wrote: ↑18/06/2025 16:27trenutno, najveći skup šupljih karinaša na zemlji
al da ne prejudiciramo...ček da vidimo hoće li, odnosno mogu li, spasiti Iran, kojem su već skinute gaće, uz solidnu penetraciju glavića
iz anatomije znamo da kurac nema ramena, al im je sreća da ovo nije čas anatomije, već međunarodni odnosi, pa je još uvijek sve moguće
eno pokušao sam jednoj budali, zaluđenoj islamističkim režimom, objasniti u najboljoj namjeri i finim rječima, da je skroz fulio s patriotskim videom u kojem dominira iranska zastava sa lavom i snimcima šahovih parada, ali se ne prima
i to fakat u najboljoj namjeri da se ne provaljuje dalje
a ovo s kurcem i glavićima barem pročitate
i nadam se shvatite poantu, a ima je i nije navijačka, već analitička
-
Rothmans
#43342 Re: IRAN
A cuj, opet im se svasta nagovorio. Nije to bas maciji kasalja za nekoga njegovog ranga.Tananarive wrote: ↑18/06/2025 17:58inače bi opleli prodavat da imaju štaCrvene_brigade wrote: ↑18/06/2025 17:22 Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je komentirao i novi sukob na Bliskom istoku.
Žestoko je napao Izrael.
-
Bodkin
#43343 Re: IRAN
nikad. ali rusija i kina su jedine dvije zemlje koje mogu nesto napraviti. svi ostali su na izraelskoj/americkoj strani. iranci kao narod koji je izmislio sah je zacudjujuce los u medjunarodnoj politici. govori nesto da 50 godina ne mozes 2 prijatelja skupitiultima_palabra wrote: ↑18/06/2025 17:25Kad je Rusija uradila ista protiv Izraela, ili obrnuto? Vrana vrani oci ne vadi.Bodkin wrote: ↑18/06/2025 16:2190% likova na temi ne moze da pojmi ovo. kognitivna disonanca ubija kad treba biti protiv rusije u ukrajini, a dozivati ruse da dobace koji ss500 u ovom slucajudr_Evil wrote: ↑18/06/2025 16:18
Niste vi bas u vinklu![]()
Multipolarni svijet je u neku ruku garancija ravnoteze moci i sigurnosti, ali problem je sto se oni obicno ne mijesaju jedni drugima u poslove, skuzili smo da unipolarni bas ne funkcionise, dosta vise i ovih. Ali ne bih zelio zivjeti u svijetu nadmoci Rusije i Kine.
Prije nego zaboravite, Rusija je ta koja je sponzorirala projekte progona Bosnjaka krajem 19 i pocetkom 20 stoljeca. Istovremeno je satrala naciste, pa sta ja znamnikad nista nije crno i bijelo
![]()
-
LSD
#43344 Re: IRAN
A koji to interes imaju za Izraelom ? pojasni malo.1Dante1 wrote: ↑18/06/2025 17:36Kao sto je bila mrznja palestinaca prema Bosnjacima i Bosni i Hercegovini kada su zvali ratnog zlocinca pampersa milosevica u posjetu, a izrael zaprijetio hapsenjem.
- jeza u ledja
#43345 Re: IRAN
Trump je htio novi "deal" sa Irancima. Bukvalno su znali da Bibi sprema ovo i Trump mu je licno govorio da ne ide u napad. I nista, ovaj samo predje preko toga i hajmo.Rob_Atl wrote: ↑18/06/2025 17:47 Majku jebo al ovaj Graham gura Trumpa u rat, sta kaze ako diplomatija ne uspije moramo koristit silu.
Onda kad je Trump na TV vidio kako to sve ko na igrici izgleda, ta ta , puc puc, bum, a da ne bi ispalo da je neko isao kontra njega, hoce da se ukljuci i bude tough guy.
-
elcaliente
#43346 Re: IRAN
Najbolje je kada kao Gojko Sisa kaze: najebati ce te, svi ce te najebati.jeza u ledja wrote: ↑18/06/2025 18:04Trump je htio novi "deal" sa Irancima. Bukvalno su znali da Bibi sprema ovo i Trump mu je licno govorio da ne ide u napad. I nista, ovaj samo predje preko toga i hajmo.Rob_Atl wrote: ↑18/06/2025 17:47 Majku jebo al ovaj Graham gura Trumpa u rat, sta kaze ako diplomatija ne uspije moramo koristit silu.
Onda kad je Trump na TV vidio kako to sve ko na igrici izgleda, ta ta , puc puc, bum, a da ne bi ispalo da je neko isao kontra njega, hoce da se ukljuci i bude tough guy.
-
1Dante1
#43347 Re: IRAN
Da citas malo sta pisem znao bi da mi je svejedno za gennocidase izrael. Isto mi je svejedno za licemjerje iranaca pa onda dodjemo na to da me zivo boli ko ce od njih da bude "bolji".
Iranci koji imaju palestince skoro ispred nosa nista nisu uradili i ja da ih zaim? Ma hajte molimvas.
Sto se hrvata tice imaju interes naslonjen na amerikance.
Last edited by 1Dante1 on 18/06/2025 18:06, edited 1 time in total.
- alijagoro
#43348 Re: IRAN
Pa mislim stvarno,ko jos vjeruje u ovojeza u ledja wrote: ↑18/06/2025 18:04Trump je htio novi "deal" sa Irancima. Bukvalno su znali da Bibi sprema ovo i Trump mu je licno govorio da ne ide u napad. I nista, ovaj samo predje preko toga i hajmo.Rob_Atl wrote: ↑18/06/2025 17:47 Majku jebo al ovaj Graham gura Trumpa u rat, sta kaze ako diplomatija ne uspije moramo koristit silu.
-
asker
#43349 Re: IRAN
Ovi su ti uglavnom, ako ne svi, Milenko Karisik i takvi, Zijad Zigic, Drazen Erdemovic sa primjesama Juke Prazine i Dzevada Galijasevica. Tesko da je neki Shlomo iz genocidne.last mohicans wrote: ↑18/06/2025 17:09
Stvarno je cionistička infiltracija frapantna. Imaju damu, sad ovi pofatani nek se brinu kako će. Vjerujem da će dosta ih propjevati, ali ovoliki broj njih, iako na ogromnoj teritoriji Irana ja zabrinjavajući. Izgleda da su i Iranci stegli malo akcije i odmah padaju. Kako li stoka komunicira između sebe i sa sjedištem mosada, da li koriste neke kriptovane telefone, neki sky, haj ga znaj. Vjerujem da će iščupati iz njih potrebne informacije.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#43350 Re: IRAN
# REUTERS BREAKING NEWS: QATARENERGY TOLD TANKERS TO REMAIN OUTSIDE THE STRAIT OF HORMUZ AND TO ENTER THE GULF ONLY THE DAY BEFORE LOADING