Btw hrpa snimaka a evo i klix pise o tome da u sklonista samo mogu jevreji ostali ne kao i radnici koji nisu jevreji ne mogu u skloniste a bas su velike guzve u sklonistima, benzinskim pumpama i lukama za bijeg, kako ono kazu pojedini forumasi jedina prava demorkatija na BI
IRAN
- Ironmen
#43276 Re: IRAN
Presjednik najmocnije drzave u kacketu pravi coban
mada kad bokje razmislim kakav narod takva vlast ocit nas primjer.
Btw hrpa snimaka a evo i klix pise o tome da u sklonista samo mogu jevreji ostali ne kao i radnici koji nisu jevreji ne mogu u skloniste a bas su velike guzve u sklonistima, benzinskim pumpama i lukama za bijeg, kako ono kazu pojedini forumasi jedina prava demorkatija na BI
-
swanfilter
#43277 Re: IRAN
Bravo. Al Mosadek i IR u ocima zapada su jedno, te isto. Prizivaju Rezu jer je samo on prvi dan na vlasti BP potpisao 50% iranske nafte ...JovicSA wrote: ↑18/06/2025 15:15Da, da a da se zaista žele osloboditi ponudili bi nekoga nalik na Mohammeda Mosaddeqa ali jok, treba cionistički sluga da bude.alijagoro wrote: ↑18/06/2025 15:08Pa i ne misli niko,ali vazno je stvoriti dozu sumnje,plus se uklapa u prici za prosjecnog zapadnjaka,da se oslobadja iranski narod.A_A_AKCIJA wrote: ↑18/06/2025 15:06 Jel neko fakat, ali fakat misli da je ovaj ozbiljan kandidat za novog lidera Irana?!![]()
-
zigzag
#43279 Re: IRAN
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/priv ... /250618116Ironmen wrote: ↑18/06/2025 16:45 Presjednik najmocnije drzave u kacketu pravi cobanmada kad bokje razmislim kakav narod takva vlast ocit nas primjer.
Btw hrpa snimaka a evo i klix pise o tome da u sklonista samo mogu jevreji ostali ne kao i radnici koji nisu jevreji ne mogu u skloniste a bas su velike guzve u sklonistima, benzinskim pumpama i lukama za bijeg, kako ono kazu pojedini forumasi jedina prava demorkatija na BI![]()
Kiprani su zabrinuti, kaže ako se ovima svidi teritorija sutra će je proglasiti izraelom.
-
swanfilter
#43280 Re: IRAN
I ima vremena zapad se sere po tom multipolarnom svijetu ...dr_Evil wrote: ↑18/06/2025 16:18Niste vi bas u vinklu![]()
Multipolarni svijet je u neku ruku garancija ravnoteze moci i sigurnosti, ali problem je sto se oni obicno ne mijesaju jedni drugima u poslove, skuzili smo da unipolarni bas ne funkcionise, dosta vise i ovih. Ali ne bih zelio zivjeti u svijetu nadmoci Rusije i Kine.
Prije nego zaboravite, Rusija je ta koja je sponzorirala projekte progona Bosnjaka krajem 19 i pocetkom 20 stoljeca. Istovremeno je satrala naciste, pa sta ja znamnikad nista nije crno i bijelo
![]()
- Ironmen
#43281 Re: IRAN
I istocni susjedi vole Kipar dosta poveznica imaju zajednickih meni zanimljivo.zigzag wrote: ↑18/06/2025 16:49https://www.klix.ba/vijesti/svijet/priv ... /250618116Ironmen wrote: ↑18/06/2025 16:45 Presjednik najmocnije drzave u kacketu pravi cobanmada kad bokje razmislim kakav narod takva vlast ocit nas primjer.
Btw hrpa snimaka a evo i klix pise o tome da u sklonista samo mogu jevreji ostali ne kao i radnici koji nisu jevreji ne mogu u skloniste a bas su velike guzve u sklonistima, benzinskim pumpama i lukama za bijeg, kako ono kazu pojedini forumasi jedina prava demorkatija na BI![]()
Kiprani su zabrinuti, kaže ako se ovima svidi teritorija sutra će je proglasiti izraelom.
-
MMM1977
#43282 Re: IRAN
Šta kaže Robert Dacešin:
NIGDJE BOLJIH LJUDI, LJEPŠE ZEMLJE, BOGATIJE ISTORIJE I VEĆE NEPRAVDE…
Ukoliko biste pitali bilo kojeg putnika na svijetu koji je imao priliku da posjeti nekoliko kontinenata “koja mu je omiljena zemlja u kojoj je bio” mogu da tvrdim sa 99% sigurnošću da će svi oni reći Iran.
Zašto?
Zato što su ljudi neka nova količina dobrote koju vjerovatno nikada ranije niste osjetili, hrana nešto najbolje što ćete probati, a gradovi istinski muzeji na otvorenom. Zato što ljudi i dalje čitaju poeziju umjesto da koriste društvene mreže i njeguju prave porodične vrijednosti koje su mnogi davno zaboravili. Ovo je i jedna od zemalja u kojoj sam se osjećao najsigurnije do sada, te me boli duša svaki put kada vidim natpise zapadnih medija ili nekih blogera koji pišu o tome kako je nesigurno, opasno i slično. Iran koji sam ja doživio, sigurniji je od većine evropskih i američkih metropola i ne znam da li na planeti postoji mjesto koje je toliko na lošem glasu, a u stvari toliko divno
U planu mi je bilo da sa svojom agencijom radim ture ovdje i da vam pokažem Iran u koji sam se zaljubio, ali od toga nema ništa, barem neko vrijeme sada. Nadam se samo da će moji prijatelji koje imam tamo, ali i drugi divni Iranci koje sam upoznao po svijetu biti ok, te da će jednoga dana zapadni svijet konačno shvatiti ko su pravi negativci u današnje vrijeme.
Tokom boravaka tamo snimio sam i ovaj video u kojem ćete razumijeti zašto sve ovo pričam
https://youtu.be/v4FAUIeSqgY?si=CMinLZrUQfpOOY0M
Ali šta on zna, bitno je što nam se servira u mas medijima.
NIGDJE BOLJIH LJUDI, LJEPŠE ZEMLJE, BOGATIJE ISTORIJE I VEĆE NEPRAVDE…
Ukoliko biste pitali bilo kojeg putnika na svijetu koji je imao priliku da posjeti nekoliko kontinenata “koja mu je omiljena zemlja u kojoj je bio” mogu da tvrdim sa 99% sigurnošću da će svi oni reći Iran.
Zašto?
Zato što su ljudi neka nova količina dobrote koju vjerovatno nikada ranije niste osjetili, hrana nešto najbolje što ćete probati, a gradovi istinski muzeji na otvorenom. Zato što ljudi i dalje čitaju poeziju umjesto da koriste društvene mreže i njeguju prave porodične vrijednosti koje su mnogi davno zaboravili. Ovo je i jedna od zemalja u kojoj sam se osjećao najsigurnije do sada, te me boli duša svaki put kada vidim natpise zapadnih medija ili nekih blogera koji pišu o tome kako je nesigurno, opasno i slično. Iran koji sam ja doživio, sigurniji je od većine evropskih i američkih metropola i ne znam da li na planeti postoji mjesto koje je toliko na lošem glasu, a u stvari toliko divno
U planu mi je bilo da sa svojom agencijom radim ture ovdje i da vam pokažem Iran u koji sam se zaljubio, ali od toga nema ništa, barem neko vrijeme sada. Nadam se samo da će moji prijatelji koje imam tamo, ali i drugi divni Iranci koje sam upoznao po svijetu biti ok, te da će jednoga dana zapadni svijet konačno shvatiti ko su pravi negativci u današnje vrijeme.
Tokom boravaka tamo snimio sam i ovaj video u kojem ćete razumijeti zašto sve ovo pričam
https://youtu.be/v4FAUIeSqgY?si=CMinLZrUQfpOOY0M
Ali šta on zna, bitno je što nam se servira u mas medijima.
- skupljac_zeljeza
#43283 Re: IRAN
War Monitor je procionistički. Ako u pregovorima Iran može sebi skinuti sankcije i bar za početak otvoriti humanitarni koridor za Gazu pa neka pregovara. Ne vjerujem da će potpisati kapitulaciju jer ima kartu više nego prije sukoba. Ovakvi pregovarači poštuju samo silu i snagu.
- Rejhana
#43285 Re: IRAN
Može li mi neko objasniti zašto su hrvatski desničari (da ne kažem ustaše) tako gorljivo na strani Izraela?
- skupljac_zeljeza
- alijagoro
#43287 Re: IRAN
Ako ides na pregovore,to znaci da priznajes da si slabiji i da ne zelis rat,Iran nije pokazao silu da ih se postuje,nazalost.skupljac_zeljeza wrote: ↑18/06/2025 16:54War Monitor je procionistički. Ako u pregovorima Iran može sebi skinuti sankcije i bar za početak otvoriti humanitarni koridor za Gazu pa neka pregovara. Ne vjerujem da će potpisati kapitulaciju jer ima kartu više nego prije sukoba. Ovakvi pregovarači poštuju samo silu i snagu.
- alijagoro
-
elcaliente
#43289 Re: IRAN
U zadnjih nekoliko sati Izrael dominira napadima.
Sta li se to dogadja sa Iranom.
Sta li se to dogadja sa Iranom.
-
suspect_zero
-
suspect_zero
#43291 Re: IRAN
skupljac_zeljeza wrote: ↑18/06/2025 16:56Džaba im to sve dok se ne demokratizuju kao Libija, Sirija i Irak.
Jbg. fali ti zeleni smajli
- Prpa.ba
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
-
last mohicans
#43294 Re: IRAN
Ovim si sve rekao, ne bih na ovoj temi da religijske rasprave vodim. Ali si malo kontradiktoran svim događanjima trenutno. Iran se barem deklarativno pokušava srušiti zbog njihovog naučnog i tehološkog uspjeha obogaćivanja uranijuma i velike vjerovatnoće da naprave nuklearku. Pored toga, da tvoja teza stoji, da se samo bave vjerom kao ovčice, ne bi imali super moćne rakete s kojima nanose nikad dosad viđenu štetu cionističoj tvorevini. Stičem dojam da je tvoj prezir prema religiji veći od navodne mržnje cionista.neon-x wrote: ↑18/06/2025 16:26Ovo pisem kao neko ko prezire cionisticku politiku iz dna duse. Nazalost, cionisti znaju posao a muslimanski rezimi znaju samo kako levatiti svoj narod. Narodi koju su fundamentalno nauceni da budu ovce gdje je cobanska interpretacija religije vaznija od naucne interpretacije svijeta su osudjeni da im po glavama padaju bombe.last mohicans wrote: ↑18/06/2025 14:24Zajebo si chat gpt s predikcijama. Taj tigar svaki dan tjera milione cionista u skloništa, sije strah i pričinjava im ozbiljnu štetu, a snižava reputaciju cionističke države još više, ako nisi primjetio.
Takvi narodi jedino mogu recimo opravdavati jednu Rusiju koja im direktno podrzava dzelate i sabotira ih na medjunarodnom planu, rusi rezolucije o genocidu, itd., zarad imaginarne podrske sebi slicnim levatima na drugom kraju svijeta.
Iz svega ovoga jedinom dobru se potajno nadam da bi zahvaljujuci americkim krstaskim nacionalistima koji nisu cionisti moglo doci do otvaranja ociju kod sire populacije da su u stvari obicna izraelska kucka i da konacno se to pitanje maksimalno ispolitizira u Americi.
Ove ostae bajke o Iranu i strasnom tamburanju Izraela su price ovcicama za laku noc.
-
elcaliente
#43295 Re: IRAN
Zanimljivo je da 6 miliona muslimana zivi u Njemackoj i 5 miliona u Francuskoj, 2,3 miliona u Spaniji a nigdje nisam cuo da su organizovane demonstrcije zbog ovoga u Iranu.
- skupljac_zeljeza
#43296 Re: IRAN
Pa znaju u Iranu da rat potraje i 5 godina da neće uništiti Izrael dok je vojne alijanse uz Ameriku da ga čuva. Jedne posljedice desetogodišnjeg rata su morali rješavati pa vjerovatno bi da ih smanje. Dok se Jordan, Egipat i Saudija, Afganistan, UAE .... ne promijene Iranu će u regionu otežavati čak i odbranu.
- dr_Evil
#43297 Re: IRAN
Ne znam mozda je to, ali cinjenicno stanje je da je ljubav nacista i cionista sira od nasih podrucja. Onako, neko sklon teorijama zavjere, sto definitivno nisam ja, bi ispricao pricu ko danas vlada Njemackom, i stajskim ljubavnim vezama hrvatskih desnicara sa svabama.
Da odmah pomaknem hrvatske ljevicare iz ove price, smrt fasizmu
- skupljac_zeljeza
#43298 Re: IRAN
I ona njihova poznata da je Evropa nastala na judeo-kršćanskim vrijednostima i tu se muslimani ne uklapaju.
- alijagoro
#43299 Re: IRAN
Doduse narandza je i Hute predstavio kao da mole za primirje,ali nemam neki bas dobar osjecaj u vezi Iranaskupljac_zeljeza wrote: ↑18/06/2025 17:04Pa znaju u Iranu da rat potraje i 5 godina da neće uništiti Izrael dok je vojne alijanse uz Ameriku da ga čuva. Jedne posljedice desetogodišnjeg rata su morali rješavati pa vjerovatno bi da ih smanje. Dok se Jordan, Egipat i Saudija, Afganistan, UAE .... ne promijene Iranu će u regionu otežavati čak i odbranu.
-
last mohicans
#43300 Re: IRAN
Stvarno je cionistička infiltracija frapantna. Imaju damu, sad ovi pofatani nek se brinu kako će. Vjerujem da će dosta ih propjevati, ali ovoliki broj njih, iako na ogromnoj teritoriji Irana ja zabrinjavajući. Izgleda da su i Iranci stegli malo akcije i odmah padaju. Kako li stoka komunicira između sebe i sa sjedištem mosada, da li koriste neke kriptovane telefone, neki sky, haj ga znaj. Vjerujem da će iščupati iz njih potrebne informacije.splinter wrote: ↑18/06/2025 16:13
"Iranian security forces discovered camouflaged vehicles used to store attack drones against Iranian targets.
The vehicle in the video was captured in Alborz Province, west of Tehran Province."
Samo loviti ove petokolonaše u uništvati ih svim sredstvima . To je pola posla.