Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
sumirprimus

#7726 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Hakiz wrote: 17/06/2025 20:35
sumirprimus wrote: 17/06/2025 12:52
Hakiz wrote: 16/06/2025 22:22 Dozvoljavati izraz "ćifuti", još gore, o njihovom "prženju" i pričati o pristojnom razgovoru je baš ironija.
strasno koliko je antisemitizam na temi uznapredovao i to nekazjneno, znaci da se ogromna vecina slaze sa takvim stavovima.
strasno. u sta se pretvaramo... :-)
Arapi su Semiti.
Brte kontam ja domaću semantiku, ali kada kazes antisemitizam niko ne misli na arape muslimane. Da se ne lazemo. Nego na jevreje radi holokausta.
Svidjelo sevama ili ne. Prolazi kod nas, odi bilo gdje vani ljudi ce vas čudno gledati. Dakle kada se kaze antisemitizam jasno se i nedvosmisleno misli na zidove.
I mržnju koja ismijava neracionalno prema njima. I tu je.moj problem sa vecinom mojih sunarodnika. Ta iracionalna mrznja utemeljena na vjerskim
ubjedjenjima. A niko neće otvoreno reci. Cak se i Hitleru tepa kao Brkici. Strahota u sta smo se usput pretvorili
alijagoro

#7727 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Pa zar ti nisi sluzio u idf-u,kako ti bilo kome mozes biti sunarodnik :roll:
sumirprimus

#7728 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

alijagoro wrote: 17/06/2025 20:45 Pa zar ti nisi sluzio u idf-u,kako ti bilo kome mozes biti sunarodnik :roll:
Prijatelju sta god, rodni list ne laze, džaba vam svi iranski propagandni centri i mediji. Ja sam rođeni Tuzlak Bosanac. :bih:
alijagoro

#7729 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

sumirprimus wrote: 17/06/2025 20:48
alijagoro wrote: 17/06/2025 20:45 Pa zar ti nisi sluzio u idf-u,kako ti bilo kome mozes biti sunarodnik :roll:
Prijatelju sta god, rodni list ne laze, džaba vam svi iranski propagandni centri i mediji. Ja sam rođeni Tuzlak Bosanac. :bih:
Sve ok ali odan si drugoj drzavi,da si rodjen u izraelu,ja bi to stvarno razumio,ovako rodjen u Tuzli,izabrao da sluzis u idf-u.
sumirprimus

#7730 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

alijagoro wrote: 17/06/2025 20:52
Sve ok ali odan si drugoj drzavi,da si rodjen u izraelu,ja bi to stvarno razumio,ovako rodjen u Tuzli,izabrao da sluzis u idf-u.
Prijatelju odan sam samo djeci i roditeljima. I žena može.biti s druge strane zida lako :mrgreen: kakve drzave i odanost.lol
Evo nas primjer samo u mom ovom zivotu morao sam se saginjat za tri zastave i tri uredjenja/drzave.
alijagoro

#7731 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

sumirprimus wrote: 17/06/2025 20:59
alijagoro wrote: 17/06/2025 20:52

Prijatelju odan sam samo djeci i roditeljima. I žena može.biti s druge strane zida lako :mrgreen: kakve drzave i odanost.lol
Evo nas primjer samo u mom ovom zivotu morao sam se saginjat za tri zastave i tri uredjenja/drzave.
Nisi morao ali si izabrao da sluzis u idfu,dakle odan si njima,kao i zeni i djeci,niko te vjerovatno nije tjerao na to.
sumirprimus

#7732 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Ko ti kaze zsr nisam iz kalesije :lol:
Hakiz

#7733 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hakiz »

sumirprimus wrote: 17/06/2025 20:43
sumirprimus wrote: 17/06/2025 12:52

strasno koliko je antisemitizam na temi uznapredovao i to nekazjneno, znaci da se ogromna vecina slaze sa takvim stavovima.
strasno. u sta se pretvaramo... :-)
Arapi su Semiti.
Brte kontam ja domaću semantiku, ali kada kazes antisemitizam niko ne misli na arape muslimane. Da se ne lazemo. Nego na jevreje radi holokausta.
Svidjelo sevama ili ne. Prolazi kod nas, odi bilo gdje vani ljudi ce vas čudno gledati. Dakle kada se kaze antisemitizam jasno se i nedvosmisleno misli na zidove.
I mržnju koja ismijava neracionalno prema njima. I tu je.moj problem sa vecinom mojih sunarodnika. Ta iracionalna mrznja utemeljena na vjerskim
ubjedjenjima. A niko neće otvoreno reci. Cak se i Hitleru tepa kao Brkici. Strahota u sta smo se usput pretvorili
Arapi su Semiti.

To što drugi falsifikuju i kradu termine, to ne mijenja činjenicu da su Arapi Semiti. Džaba nasilje, neće proći.

Ne možeš biti antisemit ako si za Palestince.
sumirprimus

#7734 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Hakiz wrote: 17/06/2025 21:03

Arapi su Semiti.
Araši su Semiti.

To pto drugi falsifikuju i kradu termine, to ne mijenja činjenicu da su Arapi Semiti.

Ne možeš biti antisrmit ako si za Palestince.
Rece bosnjo i zamota cokoladicu
Da.li si uopšte procitao sta.sam.ti napisao.
Kontam.vase emocije, živim s vama ali griješite.
U svijetu antisemitizam.
It defines antisemitism as “discrimination, prejudice, hostility or violence against Jews as Jews (or Jewish institutions as Jewish).
Džaba krecite
sumirprimus

#7735 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Holokausta enciklopedija
Antisemitism is the prejudice against or hatred of Jewish people. This hatred was at the foundation of the Holocaust. But, antisemitism did not begin or end with the Holocaust. Antisemitism has existed for thousands of years. It has often taken the form of systemic discrimination against and persecution of Jews. Antisemitism has repeatedly led to serious and deadly violence against Jewish people.

Citaj, uci
Optimus09

#7736 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Optimus09 »

Jedan forumas vas izludjuje kao prije na portalu kikser :mrgreen:
Hakiz

#7737 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hakiz »

sumirprimus wrote: 17/06/2025 21:06
Hakiz wrote: 17/06/2025 21:03
Araši su Semiti.

To pto drugi falsifikuju i kradu termine, to ne mijenja činjenicu da su Arapi Semiti.

Ne možeš biti antisrmit ako si za Palestince.
Rece bosnjo i zamota cokoladicu
Da.li si uopšte procitao sta.sam.ti napisao.
Kontam.vase emocije, živim s vama ali griješite.
U svijetu antisemitizam.
It defines antisemitism as “discrimination, prejudice, hostility or violence against Jews as Jews (or Jewish institutions as Jewish).
Džaba krecite
Može se silom sve definisati kako odgovara trenutnom političkom narativu nasilnika, samo nema antisemitizma ako si pristalica semitskog naroda.

I mislim da sam završio sa tobom.
GandalfSivi

#7738 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by GandalfSivi »

59 danas, u redu za hljeb. Vise niko i ne spominje na TV-u, nema se vremena :(

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rast ... /250617174
SmokingMan

#7739 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

Bukvalno liječenje frustracija iz proteklih dana, monstrumi bez granica.
statixx

#7740 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by statixx »

SmokingMan wrote: 17/06/2025 23:46 Bukvalno liječenje frustracija iz proteklih dana, monstrumi bez granica.
Nisu to frustracije, ovaj sistem je osmisljen kako bi egzistencija bila prakticno nemoguca. Odes po hranu, ali rizikujes zivot. Navodno se kapija otvara u 5h ujutro, ali mnogi dodju ranije u strahu da ne ostanu bez hrane i onda imas gomilu ljudi sto Izrael koristi kao argument da je sigurnost narusena.

Netanyahu je kazao da se rat nece zavrsiti dok Trump ne realizuje plan preseljenja Palestinaca.
Veliki dio pomoći koju Izrael sada dozvoljava ulazi u Gazu putem tzv. Gaza Humanitarne Fondacije (GHF), tijela koje podržavaju SAD i Izrael, a koje ima nekoliko punktova za distribuciju pod zaštitom izraelske vojske. Ujedinjene nacije su osudile ovaj sistem kao nedovoljan, opasan i u suprotnosti s pravilima humanitarne neutralnosti. Izrael tvrdi da ovako sprečava Hamas da preusmjeri pomoć, što Hamas negira.
SmokingMan

#7741 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

Pitanje je šta to meni još nije poznato.
alijagoro

#7742 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Na Zapadnoj Obali,sve po starom
dr_Evil

#7743 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

alijagoro wrote: 18/06/2025 10:02
Spoiler
Show
Unistavaju Hamas :D
dr_Evil

#7744 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 17/06/2025 21:08 Holokausta enciklopedija
Antisemitism is the prejudice against or hatred of Jewish people. This hatred was at the foundation of the Holocaust. But, antisemitism did not begin or end with the Holocaust. Antisemitism has existed for thousands of years. It has often taken the form of systemic discrimination against and persecution of Jews. Antisemitism has repeatedly led to serious and deadly violence against Jewish people.

Citaj, uci
I kakve to veze ima sa tim sto Izrael vrsi genodic ili sto je neko protiv rata i genocida. Jesam li antisemit ako kazem da je Bibi genocidan, a da ti podrzavas i podstices genocid sto je zakonom zabranjeno u BiH?

Aman ljudi bre, sta radite bre... rekao bi Kesic

P.S. svojatanje termina antisemitizam da bi se koristio samo za jevreje je samo dio genocidnog projekta da se Palestinci prikazu kao strani faktor, rak kojeg treba ukloniti. TO jest ako nisu semiti onda ne pripadaju Palestini.

Nesto kao sto se nama dodavao epitet turci, da bi fizicki bili odvojeni od Bosne i Balkana. Dakle, stop upotrebi termina "antisemitizam" ako se ne odnosi i na Palestince.
alijagoro

#7745 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

dr_Evil wrote: 18/06/2025 10:03
Spoiler
Show
Ovo su scene,kojih se sjecam,od kako sam prvi put cuo za Palestinu,tamo nekad odmah poslije rata 95-te ili 96-te.
dr_Evil

#7746 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

alijagoro wrote: 18/06/2025 10:06
Spoiler
Show
Ovo su scene,kojih se sjecam,od kako sam prvi put cuo za Palestinu,tamo nekad odmah poslije rata 95-te ili 96-te.
Posmatrati zivot Bosnjaka zadnjih 150 godina ili Palestinaca dodje ti na isto. Samo sto kod njih je konstanta, dok kod nas imaju neki predahi izmedju progona.

Iskreno, posmatrajuci sve sta se desava u Palestini, i to ponajvise sto je neko odlucio iskoristi pravni vakum, moram stalno naglastiti da bi ovo bila Bosna da se nije desio NOB i vratio status Bosne kao republike i Bosnjaka kao naroda. I onda me neko pita kako da dijelimo istu historiju, a sve metode iste, od negiranja drzave do negiranja postojanja naroda i dehumanizacije.
alijagoro

#7747 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

dr_Evil wrote: 18/06/2025 10:15
alijagoro wrote: 18/06/2025 10:06

Posmatrati zivot Bosnjaka zadnjih 150 godina ili Palestinaca dodje ti na isto. Samo sto kod njih je konstanta, dok kod nas imaju neki predahi izmedju progona.

Iskreno, posmatrajuci sve sta se desava u Palestini, i to ponajvise sto je neko odlucio iskoristi pravni vakum, moram stalno naglastiti da bi ovo bila Bosna da se nije desio NOB i vratio status Bosne kao republike i Bosnjaka kao naroda. I onda me neko pita kako da dijelimo istu historiju, a sve metode iste, od negiranja drzave do negiranja postojanja naroda i dehumanizacije.
Palestinci imaju tihu patnju i red pregovora,da im se nada,oni malo zivnu,onda ih se opet umrtvi,kad skontaju da nema nista od palestinske drzave,ubijanje u pojam
Tigar1

#7748 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Tigar1 »

Njih su bukvalno tamo svi ostavili. Na vjetrometini između velikih interesa.

Mnogim moćnicima se silno fućka za svako ubijeno dijete i prolivenu krv nevinih, namijenjeno im je da nestanu. Strašno i tužno. Slični su sa nama gdje nam je isto bilo namijenjeno a još ta misao uz povoljne uslove može da zaživi.

Žalosno je što se neki koji tvrde da su to što jesu poistovjećuju sa cionističkim koljačima i opravdavaju ovo, mada mislim da pri zdravom razumu niko normalan ne može nalaziti opravdanje u ubijanju djece i zatiranju jednog naroda.

Ili si na platnoj listi, ili si neki od ''domaćih'' koljača koji je učestvovao u agresiji na BiH i bio dio provedbe genocida.
splinter

#7749 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by splinter »

Wow cijeli prostor ispred Westminster Magistrates' Court (London) je ispunjen sinpatizerima, mnoštvo palestinskih i irskih zastava i nezaobilazna Kefia
Momcima (band Kneecap) puno sreće danas na suđenju (zbog podrške Palestini) i hvala za sve što su do sada uradili za skretanje pažnje na GENOCID nad Palestincima :thumbup:
C.E.A.R.T.A.
Sanjarko

#7750 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sanjarko »

@sumirprimus da li je ubijanje po drugim izvorima u Gazi, a evo dolaze izvjestaji i na Zapadnoj Obali oko 400 000 Palestinaca, teski zlocin ako vec nije po tebi genocid, da li osudzujes to kao i okupaciju i sta sve ne sto se radi Palestincima koji imaju jednu od najmladzih populacija na svijetu, a od oko 50% te njihove populacije su maloljetnici koji nizasta se nepitaju jer su premladi?
Post Reply