Da ne znači, udarili po Moskvi bar dva danasumirprimus wrote: ↑17/06/2025 20:35
Sta ja znam skoro si preko sa sportskog novinarstva na ove geopolitike mojne odma hatera golfas![]()
Dakle ne znaci da je ukrajina prodana.
IRAN
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#42576 Re: IRAN
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#42577 Re: IRAN
Zašto američke patriote i američki narod ne pobije te kriminalce iz toga AIPAC-a?
Ko su ti ljudi?
Ko su te porodice?
Ima li negdje javno lista sa imenima tih osoba?
Zašto Rusija , Kina, i ostali ne pobiju te kriminalce?
Ko su ti ljudi?
Ko su te porodice?
Ima li negdje javno lista sa imenima tih osoba?
Zašto Rusija , Kina, i ostali ne pobiju te kriminalce?
-
SaPnA
#42578 Re: IRAN
Koliko je evropa hinjava pokazuje najbolje americki odjebaus ukraini, evropskoj interesnoj sferi, a u drugu ruku jedva docekali da se naguze izraelu i amerima s izgovorom o rezimu, nuklearci etc.Velkoski wrote: ↑17/06/2025 20:30Pa ovo je najveći dokaz da je Ukrajina prodana i da nikada nijednu teritoriju neće dobiti nazad. Šalju se tankeri i avioni gdje smiju bombardovati i to je to.alijagoro wrote: ↑17/06/2025 20:28Jel izrael sta poslao Ukrajini ili jos cekajusumirprimus wrote: ↑17/06/2025 20:25Iranian Ambassador to Russia:
The Iranian people will never forget who was with us during these times - and who chose to do nothing.
Evo hiiiiiinljute mule na saveznike, orke iz mordora.
![]()
bi price naci ce ih i u Moskvi,nakon Hamasovog upada na okupirane teritorije.
Ovo Trumpovo unconditional surrender mogu komotno proslijediti i Zelenskom, jer ništa drugo neće dobiti. Ovo je 100% istina nakon zadnjih deset dana.
Weapons of mass destruction all over again.
-
sumirprimus
#42579 Re: IRAN
Aha ko sto je i bajden udario i Obama. LolVelkoski wrote: ↑17/06/2025 20:36Da ne znači, udarili po Moskvi bar dva danasumirprimus wrote: ↑17/06/2025 20:35
Sta ja znam skoro si preko sa sportskog novinarstva na ove geopolitike mojne odma hatera golfas![]()
Dakle ne znaci da je ukrajina prodana.![]()
Ukrajina je ko zona 2 u parkingu nije vrijedna armagedona bas. mi smo visinska zona, šumsko zemljište, nema.parkinga
- moonco
#42580 Re: IRAN
Samo su se nešto nadigli i u evropi da sami proizvode oružje, a ne da daju amerikancima.
-
zigzag
#42581 Re: IRAN
Iranu je potrebna nova prodemokratska vlast koja će kao i sve muslimanke zemlje šutiti na ubijanje djece i civila u Gazi.
-
sumirprimus
-
HelaS
#42583 Re: IRAN
Loše je što perfidno svoje želje projiciraš na druge. Zadrži ih ta sebe. Iranski narod ima kapacitet, ima znanje i sposobnost da sebi bira vlast, ne trebaš im ti, niti Trump, Mertz, Macron... Sve je to lešinarenje i promocija i zagovaranje svojih interesa zarad materijalne i finansijek koristi. Nema tu brige o ljudima, nema tu humanosti, jer da ima, sankcije Iranu, ne da bi bile skinute davno, već nikad ne bi bile ni nametnute.Crvene_brigade wrote: ↑17/06/2025 20:27Zašto si nervozan? Šta je loše u mojim željama? Zločinački Ajatolahov režim koji pedeset godina ugnjetava svoj narod, i koji ne može da ga (od)brani ne zaslužuje ni da opstane.HelaS wrote: ↑17/06/2025 20:21Odakle tebi, meni, bilo kome, odnosno - ko je tebi dao pravo da iranskom narodu namećeš politiku i odlučuješ koga će birati da ih vodi, državu i sve što prati državu. Čije interese ti zastupaš ovdje na ovoj temiCrvene_brigade wrote: ↑17/06/2025 20:17 Već sad se može zaključiti kako je propao Ajatolahov zločinački režim. Treba se početi razmišljati o postdiktatorskom dobu Irana. Slobodarskom narodu Irana želim da izaberu slobodu, napredak i budućnost.Prije nekoliko postova promovirao si Saudijsku Arabiju
Loše je to što ti iz Sarajeva, iz BiH, "smrdiš" na Zapad i forsiraš njihove interese kao svoje, koje ti apsoluštno ništa ne znače, niti imaš ikakve koristi. Osim možda psihičke
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#42584 Re: IRAN
Ah da, Armagedon.sumirprimus wrote: ↑17/06/2025 20:37
Aha ko sto je i bajden udario i Obama. Lol
Ukrajina je ko zona 2 u parkingu nije vrijedna armagedona bas. mi smo visinska zona, šumsko zemljište, nema.parkinga![]()
- moonco
-
swanfilter
#42586 Re: IRAN
Bilo bi ovo zanimljivo da Iranci imaju promil avijacije ...
-
Škobo Habu
#42588 Re: IRAN
Svi mi upravo svjedočimo nastavku "War on terror vol.2".
Ono što nisu uspjeli ratom Bush senior i junior, ono što su Obama i Biden pokušali kasnije ispregovarati, dovršava sam Trump.
Sad je sve jasno oko Ukrajine - zašto zavrtanje pipe za američku pomoć - upravo zbog fokusa vanjske politike cionističko-evangelističke alijanse na Iran. Trump nije sigurno izbor američkog naroda, već rezultat strategije iza koje, siguran sam, stoji Izrael. Mješanje u rezultate američkih izbora od strane Rusa, my ass.
Rusi su direktna prijetnja poretku Evrope, a zato se Izraelu živo fućka. Izraelcima se žuri obračunati sa Iranom, jer postaju svijesni da se globalna politička klima mjenja. U multi-polarnom svijetu je teško naći opravdanja za cionističku ekspanzionističku politiku, a sama kriza tzv. "demokratskih društava" im ide na ruku. Cionisti, u ovom trenutku, vješto koriste globalnu krizu humanizma, jer na primjeru Gaze demonstriraju kako su ljudska prava, humanizam, trans-nacionalna empatija samo puke fraze koje ponavlja jedan poredak na izdisaju.
Cilj zapadnih demokratija, odnosno država koje brane pravo Izraelu na "samoodbranu", više nije donošnje zastave slobode u Iran, već nemogućnost funkcionisanja društva izvan zadanih okvira koje te demokratije nalažu. Je li ajatolah sa svojim mulama išta licemjerniji od Donalda Trumpa i Natanjahua sa svojim cionističko-evangelističkim fundamentalistima? Nema tu razlike.
Živimo u svijetu potpuno iskrivljenih moralnih načela, koji se brane nekakvim demokratskim principima, u smislu da je potpuno dopušteno Trumpu da govori o preseljenju Palestinaca iz Gaze zarad stvaranja jednog sasvim novog svijeta, izraelsko-američkog, naravno, koji će biti slika i prilika idile od Obećane Zemlje. Kad se neki ajatolah u Iranu usprotivi - e, onda stiže kazna u vidu ratne agresije.
Palestici su ogledan primjer Indijanaca 21. stoljeća. Njihova sudbina je da postanu "memorijalni narod". Biće svedeni na podnošljive postotke, historiju će im tumačiti drugi, a pravo na postojanje će im biti omogućeno tako što će se na tragove njihova življenja ostavljati vjenci i održavati mirovni govori. Sve u duhu "demokratskih vrijednosti".
Nesumnjivo da je Iran teokratska diktatura i kao takva egzistira već gotovo pola vijeka. Takvo uređenje već ostavlja duboke tragove u ideološkoh habitusu tamošnjih Iranaca. Oni nisu ni naučili na išta drugo osim na diktaturu, carstva i režime. Baš kao ni mi ovdje.
Koji je onda rezultat rušenja iranske teokratije? Uništenje svega onoga što je do sada predstavljala. Otpor cionizmu. Izrael će sigurno nastaviti da se "demokratski razvija" na Bliskom Istoku nakon pada režima u Teheranu? Baš hoće. Država koja u svom DNK nosi starozavjetnu priču o Davidu i Golijatu ništa drugo nema namjeru ni postati: biblijski mit na zemlji.
U tom slučaju - ipak neka Irana. Nije Izrael ništa manja teokratija. Tora im je ustav.
Ono što nisu uspjeli ratom Bush senior i junior, ono što su Obama i Biden pokušali kasnije ispregovarati, dovršava sam Trump.
Sad je sve jasno oko Ukrajine - zašto zavrtanje pipe za američku pomoć - upravo zbog fokusa vanjske politike cionističko-evangelističke alijanse na Iran. Trump nije sigurno izbor američkog naroda, već rezultat strategije iza koje, siguran sam, stoji Izrael. Mješanje u rezultate američkih izbora od strane Rusa, my ass.
Rusi su direktna prijetnja poretku Evrope, a zato se Izraelu živo fućka. Izraelcima se žuri obračunati sa Iranom, jer postaju svijesni da se globalna politička klima mjenja. U multi-polarnom svijetu je teško naći opravdanja za cionističku ekspanzionističku politiku, a sama kriza tzv. "demokratskih društava" im ide na ruku. Cionisti, u ovom trenutku, vješto koriste globalnu krizu humanizma, jer na primjeru Gaze demonstriraju kako su ljudska prava, humanizam, trans-nacionalna empatija samo puke fraze koje ponavlja jedan poredak na izdisaju.
Cilj zapadnih demokratija, odnosno država koje brane pravo Izraelu na "samoodbranu", više nije donošnje zastave slobode u Iran, već nemogućnost funkcionisanja društva izvan zadanih okvira koje te demokratije nalažu. Je li ajatolah sa svojim mulama išta licemjerniji od Donalda Trumpa i Natanjahua sa svojim cionističko-evangelističkim fundamentalistima? Nema tu razlike.
Živimo u svijetu potpuno iskrivljenih moralnih načela, koji se brane nekakvim demokratskim principima, u smislu da je potpuno dopušteno Trumpu da govori o preseljenju Palestinaca iz Gaze zarad stvaranja jednog sasvim novog svijeta, izraelsko-američkog, naravno, koji će biti slika i prilika idile od Obećane Zemlje. Kad se neki ajatolah u Iranu usprotivi - e, onda stiže kazna u vidu ratne agresije.
Palestici su ogledan primjer Indijanaca 21. stoljeća. Njihova sudbina je da postanu "memorijalni narod". Biće svedeni na podnošljive postotke, historiju će im tumačiti drugi, a pravo na postojanje će im biti omogućeno tako što će se na tragove njihova življenja ostavljati vjenci i održavati mirovni govori. Sve u duhu "demokratskih vrijednosti".
Nesumnjivo da je Iran teokratska diktatura i kao takva egzistira već gotovo pola vijeka. Takvo uređenje već ostavlja duboke tragove u ideološkoh habitusu tamošnjih Iranaca. Oni nisu ni naučili na išta drugo osim na diktaturu, carstva i režime. Baš kao ni mi ovdje.
Koji je onda rezultat rušenja iranske teokratije? Uništenje svega onoga što je do sada predstavljala. Otpor cionizmu. Izrael će sigurno nastaviti da se "demokratski razvija" na Bliskom Istoku nakon pada režima u Teheranu? Baš hoće. Država koja u svom DNK nosi starozavjetnu priču o Davidu i Golijatu ništa drugo nema namjeru ni postati: biblijski mit na zemlji.
U tom slučaju - ipak neka Irana. Nije Izrael ništa manja teokratija. Tora im je ustav.
Last edited by Škobo Habu on 17/06/2025 20:45, edited 2 times in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#42589 Re: IRAN
Early Warning – Home Front Command
Incoming Threat Detected
Due to the detection of launches toward Israel, alerts may be triggered within the next few minutes
- skupljac_zeljeza
#42590 Re: IRAN
Shvatili smo. Moramo li još nekoliko puta?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#42591 Re: IRAN
Trump has privately green-lit regime change in Iran — Ken Klippenstein
- donnie_darko
#42592 Re: IRAN
Ma meni je nejasno kako nisu bar promil novca koji su potrosili na rakete iskoristili da naprave koliko toliko bolju PVO.... Pa makar kupovali kineske, pakistanske, ruske sisteme ako su svu svoju vojnu industriju usmjerili na razvoj raketa.
Ovako imaju otvoreno nebo, izraelci bukvalno snimaju kako rokaju mete sirom irana.
- Bosanski_kralj
#42593 Re: IRAN
Nešto su mi britanci tihi. Hoće li se oni priključiti napadima
- HarTar
#42594 Re: IRAN
Njemački kancelar Merz o Iranu:
Izrael obavlja prljavi posao za sve nas. Objasnio šta Izrael predstavlja zapadu....
Izrael obavlja prljavi posao za sve nas. Objasnio šta Izrael predstavlja zapadu....
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#42596 Re: IRAN
alert haifa
-
sumirprimus
#42597 Re: IRAN
Rusi prijete atomkama. To je u europi a i svijetu crvena linija.bas kao i za iran.Cak postoji priča da je bajden sprijecio upotrebu taktičkih prije par godina kocenjem.ukra.možemo vjerovati ili ne.Velkoski wrote: ↑17/06/2025 20:39Ah da, Armagedon.sumirprimus wrote: ↑17/06/2025 20:37
Aha ko sto je i bajden udario i Obama. Lol
Ukrajina je ko zona 2 u parkingu nije vrijedna armagedona bas. mi smo visinska zona, šumsko zemljište, nema.parkinga![]()
![]()
-
asker
#42598 Re: IRAN
(NewsNation) — Princess Iman Pahlavi, the granddaughter of Iran’s last shah, Mohammad Reza Pahlavi, was married in a traditional Iranian ceremony, according to her father, the exiled Crown Prince Reza Pahlavi.JoseMujica wrote: ↑17/06/2025 18:53
pakaš je već spreman da pozove na ustanak
kakva koordinirana akcija
The bride’s grandmother, Her Imperial Majesty Empress Farah Pahlavi, was also present, along with close family and friends. “Congratulations on the wedding of dear Iman and Bradley. I wish them a long life full of good health, happiness, success, sunshine and blue skies,” Empress Farah said.
According to the Jerusalem Post, the groom, Bradley Sherman, is a Jewish American businessman. The couple married in a private ceremony in Paris after a courthouse wedding in New York, according to reports. Pictures of the couple being lifted on chairs during what appeared to be the traditional Jewish hora dance emerged on social media. The bride’s family is associated with Shia Islam.
-
Škobo Habu
#42599 Re: IRAN
Imaju oko 270 aviona. Jača im je flota od izraelske. No, uglavnom su to ruski MIG-ovi koji nemaju šanse protiv jedno F35.
- Prpa.ba
#42600 Re: IRAN
Kvalitetan tekst.Škobo Habu wrote: ↑17/06/2025 20:42 Svi mi upravo svjedočimo nastavku "War on terror vol.2".