Ali bez zajebancije, ja se u potpunosti slazem s gore napisanim. I zato mi i djeluje nevjerovatno kada napisses nesto kao juce ili jutros kada vec.Škobo Habu wrote: ↑17/06/2025 14:42Nama ostaje samo ona "u pamet".Vjecita_zavrzlama wrote: ↑17/06/2025 14:35 Afganistanska dijaspora na zapadu slavi napad na Iran …ahh taj islamski svijet, steta sto smo van njega pa idealiziramomrze se vise nego katolici va pravoslavci
Uzdati se u tehnološki razvoj, ekonomiju i jako obrazovanje, kaniti se Alijinih "mladomuslimanski" preseravanja i njegova političkog mitologiziranja.
No, kako nam je obrazovanje na najnižim granama, jer je stavljen znak jednakosti između religije i fizike, boga mi, mrka kapa.
IRAN
-
sumirprimus
#42301 Re: IRAN
-
A_A_AKCIJA
#42302 Re: IRAN
Iranska dijaspora na protestu u Torontu protiv napada na Iran.
-
A_A_AKCIJA
#42304 Re: IRAN
Muzičari sviraju na ulicama Teherana tokom napada
-
Vjecita_zavrzlama
#42305 Re: IRAN
Malo je reci da su ti izvori objektivni
-
splinter
#42306 Re: IRAN
Kako je ovo lijepo vidjeti. Pravi melem za oči i dušu. Satanističko-genocidna tvorevina se dezintegriše do forme kamena i šljake. Nadam se da će sutra ujutru stepen uništenja biti pomnožen sa barem 10 pa da svi zajedno uživamo. I tako iz dana u dan, dok više ne ostane ništa.
Jutors su satanisti ubili 100 civila u Gazi koji su pokušavali doći do kore hljeba i nekih osnovnih potrepština.
Nadam se da će uskoro nestati sa mapa svijeta . . .
- Prpa.ba
#42307 Re: IRAN
De nam malo sa izvora po kojima je BiH krscanska drzava
- liyf
#42308 Re: IRAN
zastho jedina demokracija bliskog istokga i najmoralnija vojska na svitu napada civilne mete??!?!'
- Rejhana
#42309 Re: IRAN
Ma pusti ga, dzabe kreči neće dobiti treći.last mohicans wrote: ↑17/06/2025 12:44To si vrlo blizu sumiru i cionistickoj propagandi. De se malo kontroliraj, sve su prilike da ćes mu se pridruziti na foe.dječak sa šibicama wrote: ↑17/06/2025 12:33 Ovaj je zamijenio prethodnog, i vec su ga likvidirali.
Ubijaju im generale ko na streljani.
- bronhy
#42310 Re: IRAN
Svadjaju se kome je obecano sklonite?
-
ljubijankic
#42311 Re: IRAN
Samo Izraelski izvori su tacni i provjereni. Izrael je zabranio sirenje snimaka sa ulica svojim drzavljanima upravo da bi mi dobijali tacke i provjerene informacije.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#42312 Re: IRAN
Zato su tvoji izvori...

-
corei3
#42313 Re: IRAN
Ovo me podsjeća na to kad sam bio djete a otac mi pričao kako su pobili neke bošnjake, bili naivni, govorili: neće nas, šta smo im mi uradili?
I sve je opet tako evo, svaki rat pa i ovaj sad, čudimo se zašto Izrael ravna, kako može, kako smije, niko se ne usprostavlja, još eto i SAD-a 99,9%. Pa može, jebe ga se, nema pravde na ovom svijetu nikako.
Zašto gađati Teheran toliko, zašto ga iseljavati, zašto jedni od mnogih pa i Japanci i Ukrajinci savjetuju svojim građanima hitno napuštanje Teherana..... Je li Teheran grad koji leži na podzemnom bunkeru?
Je li ipak trn u oku cionista, koji pobiše toliko nevinih po Gazi sprečavajući im slanje hrane i pomoći a onda ih i tenkovima satraše neki dan dok su stajali u redu za pomoć, a govorili, učinilo nam se da vidimo neke vojnike....., i taj Iran?
A jeste, na očigled svijeta.
I nažalost kako mi se čini, ovo se sve više zakuhava, Izrael baš i nemože potpuno sam slomiti Iran sa dosadašnjim milijardama američkog oružja, treba pojačati.
Manipulatori obmane i lažovi sa jedne strane, potkovani znanjem i novcem, i podijeljeni mislimani (ili kako onaj Hadis neki spominje: kao pjena) muslimani.
Ono što mi se ne sviđa nikako je što Izrael konstantno napada, eksplozija za eksplozijom(sve nuklearni pogoni doduše
) a mi iščekujemo raketne napade, dosta dobre rekao bih, u večernjim satima, pa ostajemo budni do iza 12 osluškujući sirene iz Tel aviva i iščekujući kakvu eksploziju. Malo mi se to čini čudno sa Iranske strane, ali po njihovim izjavama, imaju raketa za 2 godine ovakvim tempom.
Ja bi im savjetovao da oni to potroše za 3 mjeseca ali da vidimo ravnanje Tel aviva i da postane nenastanjiv kao i Gaza, onako ko oranica, kamen na kamenu da ne ostane.
I sve je opet tako evo, svaki rat pa i ovaj sad, čudimo se zašto Izrael ravna, kako može, kako smije, niko se ne usprostavlja, još eto i SAD-a 99,9%. Pa može, jebe ga se, nema pravde na ovom svijetu nikako.
Zašto gađati Teheran toliko, zašto ga iseljavati, zašto jedni od mnogih pa i Japanci i Ukrajinci savjetuju svojim građanima hitno napuštanje Teherana..... Je li Teheran grad koji leži na podzemnom bunkeru?
Je li ipak trn u oku cionista, koji pobiše toliko nevinih po Gazi sprečavajući im slanje hrane i pomoći a onda ih i tenkovima satraše neki dan dok su stajali u redu za pomoć, a govorili, učinilo nam se da vidimo neke vojnike....., i taj Iran?
I nažalost kako mi se čini, ovo se sve više zakuhava, Izrael baš i nemože potpuno sam slomiti Iran sa dosadašnjim milijardama američkog oružja, treba pojačati.
Manipulatori obmane i lažovi sa jedne strane, potkovani znanjem i novcem, i podijeljeni mislimani (ili kako onaj Hadis neki spominje: kao pjena) muslimani.
Ono što mi se ne sviđa nikako je što Izrael konstantno napada, eksplozija za eksplozijom(sve nuklearni pogoni doduše
Ja bi im savjetovao da oni to potroše za 3 mjeseca ali da vidimo ravnanje Tel aviva i da postane nenastanjiv kao i Gaza, onako ko oranica, kamen na kamenu da ne ostane.
- Tvrtko II Kotromanić
#42315 Re: IRAN
- alijagoro
#42317 Re: IRAN
Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑17/06/2025 15:19![]()
![]()
-
sumirprimus
#42318 Re: IRAN
Zasto? EVO ZASTO..corei3 wrote: ↑17/06/2025 15:17 Ovo me podsjeća na to kad sam bio djete a otac mi pričao kako su pobili neke bošnjake, bili naivni, govorili: neće nas, šta smo im mi uradili?
Ono što mi se ne sviđa nikako je što Izrael konstantno napada, eksplozija za eksplozijom(sve nuklearni pogoni doduše![]()
![]()
) a mi iščekujemo raketne napade, dosta dobre rekao bih, u večernjim satima, pa ostajemo budni do iza 12 osluškujući sirene iz Tel aviva i iščekujući kakvu eksploziju. Malo mi se to čini čudno sa Iranske strane, ali po njihovim izjavama, imaju raketa za 2 godine ovakvim tempom.
Nekako svi previde ove sitne detalje, a vrag je u sitnim detlajima.Čitalac wrote: ↑17/06/2025 12:17 Današnji urednički komentar Kayhana, najkonzervativnijeg iranskog glasila: Nema povlačenja, kompromis je izdaja.
.. Ovo je sukob civilizacija, bitka koja neće završiti prekidom vatre, već samo potpunim slomom zlokobne i lažne strukture cionističkog režima. Sada kada je došao obećani trenutak, Iran mora iskoristiti ovu povijesnu priliku svom snagom kako bi očistio regiju od kancerogenog tumora cionizma i napravio posljednji korak kako bi ispunio obećanje o uništenju Izraela. Na vrhuncu svoje gluposti, cionisti su započeli rat za koji su mislili da će biti završen iznenadnim napadom na Iran. Sada, nakon nekoliko dana, kušaju gorku stvarnost…
...Iran više ne traži prekid vatre ili deeskalaciju; ovaj put cilj je kraj Izraela. Ono što se do sada dogodilo na bojnom polju samo je vrh ledenog brijega iranske strateške moći. Uništavanje osjetljivih cionističkih vojnih središta, sigurnosne i ekonomske infrastrukture i precizni udari na vitalne izraelske baze samo su početne operacije Islamske Republike...
...Usred rata koji su sami cionisti pokrenuli, sada prijete iranskim građanima da u panici napuste Teheran. Ova prijetnja gorko je priznanje poraza. Cionisti su vrlo dobro shvatili da ovaj rat više nije ograničeni sukob, već bitka za određivanje konačne sudbine, bitka čiji kraj neće biti primirje, već brisanje mrlje cionizma iz geografije regije. Ali ono što neprijatelj još nije shvatio jest temeljna razlika između Iranaca i cionista. Mi smo djeca iranske visoravni, stanovnici ove zemlje tisućama godina. U ravnicama Huzestana i Kermanšaha, na obroncima planina Alborz i Zagros, u Isfahanu, Velikom Horasanu, Farsu i Azerbajdžanu, podigli smo civilizaciju iz srca tla krvlju, korijenjem i kulturom. Iran je kuća u kojoj smo živjeli, disali i bivali mučenici iz generacije u generaciju, od doba Medijaca i Ahemenida, Sasanida i Safavida, do Islamske Republike, i nismo napustili svoj dom čak ni u najgorim okolnostima…
...Sada nije vrijeme za povlačenje, iranska nacija stoji na zemlji svom snagom. Svijet čeka kraj Izraela. Ovaj zlatni trenutak ne smije se propustiti. Uvjet za prekid rata nije ni potpisivanje privremenog sporazuma, ni prihvaćanje poniženja taktičkog povlačenja, ni slušanje planova Sjedinjenih Država i Europe. Ove recepte naša je nacija u prošlosti pročitala, poderala i bacila u vatru. Uvjet za prekid rata je samo jedna stvar: potpuno uništenje Izraela. To je to. Nema mjesta za povlačenje, nema mjesta strahu i sumnji. Oni koji su godinama spaljivali prilike izdajom i kompromisima, ako danas zalupaju u bubanj opreza, ostat će izdajnici u očima naroda.
-
A_A_AKCIJA
#42319 Re: IRAN
Na snimku je tipična iranka iz Teherana.
Čisto da vidite kako izgledaju te pokrivene žene u Iranu.
Da, cura na snimku je pokrivena po njihovim običajima. 99% cura u Teheranu ima ovakav stil
Čisto da vidite kako izgledaju te pokrivene žene u Iranu.
Da, cura na snimku je pokrivena po njihovim običajima. 99% cura u Teheranu ima ovakav stil
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#42320 Re: IRAN
po tviteru je sve manje stvarnih vijesti i klipova sa lica mjesta, a sve više dječijih gluposti
- Toffee karamela
#42321 Re: IRAN
šta reče ona settlerica na jednom od prvih snimaka jutro nakon iranskog bombardovanja:last mohicans wrote: ↑17/06/2025 13:36Pročitao sam vijest da su hudnike settlere morali izmjesititi u hotele. Ako nije cifra od 1500 njih, da su im domovi oteti od arapa oštećeni.
"I received my house yesterday"....(i puknuli je Iranci projektilom)
obratiti pažnju na upotrijebljeni glagol: RECEIVE (DOBITI)
madam je DOBILA kuću. pitam se samo čiju. dakle to kod njih ide po toj špranci. prijaviš se iz Meksika ili Bjelorusije ako tamo nemaš za zdjelu krompira i ovamo te Bibler daruje kućama, voćnjacima i lovom jevrejskih rođaka iz USA. bome dobro
-
A_A_AKCIJA
#42322 Re: IRAN
U čemu je tvoj problem?
Muškarac i žena sviraju na ulici divnu melodiju.
Podsjetilo me na sličnu situaciju sa početka rata u Ukrajini gdje je Crvena Kalina odjekivala tokom napada u nekom ukrajinskom gradu.
Šta, fali ti više krvi, ruku i nogu razbacanih po ruševinama da ti bude po ćeifu?
-
zigzag
- dječak sa šibicama
#42324 Re: IRAN
Najjace je kad ljudi citiraju Lord Bebo ili Observera, notorni putinovi propagandisti.JoseMujica wrote: ↑17/06/2025 15:25 po tviteru je sve manje stvarnih vijesti i klipova sa lica mjesta, a sve više dječijih gluposti
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#42325 Re: IRAN
Realan da budem imam prijatelje među Irancima i mogu reći da je to jako dobar, vrijedan i pametan narod. Ono, imaju svoj ponos i mitologiju, ali čuj...
hiljadama godina im je stara kultura
Što se tiče Jevreja, svi što sam ih upoznao su jako dobri i kulturni ljudi, ali za ovu cionističku pogan i ortodoksne fanatike sa zulufima nemam empatije
Za ono što su uradili i šta rade Palestincima, brkica iz Linca i onaj glavosječa iz Brisela sa ekipom dođu kao hor bečkih dječaka naspram ove cionističke gamadi i zaslužili su da ih Persijanci sravne sa zemljom!
Što se tiče Jevreja, svi što sam ih upoznao su jako dobri i kulturni ljudi, ali za ovu cionističku pogan i ortodoksne fanatike sa zulufima nemam empatije