IRAN

dječak sa šibicama

#41826 Re: IRAN

Post by dječak sa šibicama »

Javnost u USA je uvijek podijeljena, na rat se lozi uvijek ista klasa ljudi, a protiv rata uvijek isti.

Oni su po svim pitanjima podijeljeni, od abortusa migracija legalizacije narkotika itd.

Ako im se servira prica da Iran planira nukati Njujork ili Los Angeles, bice i podrske ratu.

Meni inace nejasno kako je i zasto USA prisla upomoc Englezima i Francuzima protiv Hitlera, ako je vecina americkih gradjana njemackog porijekla i Hitler je imao znacajnu podrsku medju Amerikancima. Uostalom i u Velikoj Britaniji, ali to je neka druga tema. Zna se teza o Jevrejima :D
Last edited by dječak sa šibicama on 17/06/2025 00:53, edited 1 time in total.
donnie_darko

#41827 Re: IRAN

Post by donnie_darko »

Static-X wrote: 17/06/2025 00:10
donnie_darko wrote: 17/06/2025 00:07 Ako su tacni ovi video klipovi koje gledam po x-u vec sutra ujutro ce se prilazivati slike iz Tel Aviva i Haife koji ce liciti na Gazu..

Ovo ne sluti na dobro, eskalacija 3. Noc zaredom. Mislio sam da ce stati nakon noci dvije ali ovo ide u drugom pravcu
Sta ti gledas?
https://www.youtube.com/watch?v=NE_j_vwdc5A

Lik uzivo prati tel aviv a mozes i ti sa njim, nista se ne desava. Dosadno.
Ma izgleda da sam naletio na klipove iz 2024. predstavljenih kao da su veceras kao i par ubjedljivih ai klipova :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#41828 Re: IRAN

Post by Velkoski »

To je to, počinje žešći rat.

U Teheranu živi oko 10 miliona ljudi btw
MehmedPasaMoric

#41829 Re: IRAN

Post by MehmedPasaMoric »

Joj kad sad poskupi gorivo bice litar krvi litar benzina :run:
SaraFina

#41830 Re: IRAN

Post by SaraFina »

moonco wrote: 17/06/2025 00:52
SaraFina wrote: 17/06/2025 00:39
moonco wrote: 17/06/2025 00:34

Ogromna su država. Autom, busom, avionom bilo čime u normalnim uslovima ovo je teško preći a kamo li ovo pokušati uništiti. Eno Ukrajine primjera gdje su Rusi, a planinu municije i naoružanja spržili.
A Izrael veličine Slovenije. Zamisli ti koja je to doza kurcenja. Da “lokva državica” napadne “drzavu okean”. Može ih Iran progutati komplet. I onu njihovu čuvenu dijasporu. I to teritorijalno i brojčano.
Jeste malešna državica veličine FBiH. Ali se često zaboravi na okolne državice i njihov status i status vojnih baza. Na Kipru imaju englesku avio bazu. U Turskoj na istoku isturene NATO radare. U Katru avio bazu, u Bahreinu 5.tu flotu.

50.000 vojnika USA ima na bliskom istoku i još koriste resurse oklolnih država i njihovih vojski. Kad kažem resurse mislim prije svega na avio baze, aerodrome, luke i skladišta NVO.

U Siriji su postavili marionetu. Tamo Amerika na jugu ima vojnu bazu. U Bagdadu i tamo imaju vojne baze. I to kakve vojne baze? Vojne baze sa radarima i PVO/PRO sistemima upravo da Izrael ili USA ima dubinu teritorije sa koje mogu da kljucaju Iran. Ili što pokušavaju i Ukrajini.

Ovo što uništavaju u Iranu oni u vazdušnom prostoru Jordana i Iraka dođu sa avionima ispale rakete dometa 1000-2000 km i bježi nazad. Na pograničnim dijelovima šalju dronove, jer postoji mogućnost obaranja aviona od strane iranske PVO/PRO.
Sve mi je jasno. Koje džokera posjeduju. Medjutim adut im je najveci USA. Zato kažem Iran mora i njima i Donaldu postaviti uvjete pregovaranja. A ne oni Iranu. To znaci udare dok se boje ne rastope. I dok se ne urazumi. To samo silu priznaje a kompromis ne poznaje. Odnosno kompromis je ta njih slabost.
Toffee karamela

#41831 Re: IRAN

Post by Toffee karamela »

dječak sa šibicama wrote: 17/06/2025 00:53
Meni inace nejasno kako je i zasto USA prisla upomoc Englezima i Francuzima protiv Hitlera, ako je vecina americkih gradjana njemackog porijekla i Hitler je imao znacajnu podrsku medju Amerikancima. Uostalom i u Velikoj Britaniji, ali to je neka druga tema. Zna se teza o Jevrejima :D
ne bi im ni prišli u pomoć da ih Japan nije masakrirao u PH. poslije toga nisu imali izbora.
dječak sa šibicama

#41832 Re: IRAN

Vec danima se tvrdi da Trump trenutno cuva glavu Homneiju, da je Izrael planirao ubiti covjeka ali Trump rekao stop.
I to tvrde glavonje iz Washingtona, dakle nije samo suplja. Reuters prenosi.

Ako ovaj planira ukljucenje americke vojske, onda su svi pregovori gurnuti u stranu. Ja nesto ne vjerujem, prije nce biti da Trump klasicno lupeta. Ima on tih prenosa svaki dan.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#41833 Re: IRAN

Post by corolla02 »

sad je jasno da Iran nije smio ispustiti Assada, ostali su na vjetrometini
Casual's

#41834 Re: IRAN

Post by Casual's »

Ovo nije nista vise nego rat protiv Islama. Jedina islamska drzava koja trenutno "ne slusa" je Iran.
last mohicans

#41835 Re: IRAN

Post by last mohicans »

Da vidimo koliko su Pakistanci ozbiljni. Ovo je pravi krstaški rat protiv muslimana i to je jasno. Moj Berni, dajte vi idiotu igračku da sam donosi odluke kao da se krenuo pobiti iza škole. Sad sam misljenja da su ćifuti baš pizdili da izazovu reakciju, a ne bi njima bilo ni strano propustanje i većeg broja projektila da ispadnu veće zrtve. Tako nisu znali ni za 7.10 :mrgreen:
SaraFina

#41836 Re: IRAN

Post by SaraFina »

Ja ne vjerujem da će se USA uključiti. Donald lupeta po običaju i izaziva strahopoštovanje svijeta. Kao on je veličina. Za dva dana će posredovati izmedju Irana i Izraela i izigravati mirotvorca.
dječak sa šibicama

#41837 Re: IRAN

Toffee karamela wrote: 17/06/2025 00:57
dječak sa šibicama wrote: 17/06/2025 00:53
ne bi im ni prišli u pomoć da ih Japan nije masakrirao u PH. poslije toga nisu imali izbora.
Da zbog saveznistva Tokija i Berlina, ali Pacifik je neka druga prica od rata u Europi.

Angazmanom u Europi oslabili su svoje potencijale na Pacifiku, nije bas da je logicno. Japan je svakako ispao glup.

Postoji teza da su Jevreji platili americki angazman, to je za Veliki rat a odnosi se i na drugi svjetski. Malo manjkava teza jer oni tada u USA nisu bili faktor kakav su danas, ekonomski.

Americki industrijalci su listom bili za Hitlera. Uglavnom zbog poslovnih razloga, GM i slicno, a Ford je bio otvoreni antisemit. Bushevi saradjivali sa najvecim hitlerovim industrijalcima.
alijagoro

#41838 Re: IRAN

Post by alijagoro »

dječak sa šibicama wrote: 17/06/2025 00:57 Vec danima se tvrdi da Trump trenutno cuva glavu Homneiju, da je Izrael planirao ubiti covjeka ali Trump rekao stop.
I to tvrde glavonje iz Washingtona, dakle nije samo suplja. Reuters prenosi.

Ako ovaj planira ukljucenje americke vojske, onda su svi pregovori gurnuti u stranu. Ja nesto ne vjerujem, prije nce biti da Trump klasicno lupeta. Ima on tih prenosa svaki dan.
Tako su govorili i da ne zeli rat sa Iranom i da je neke cak u vezi toga i otpustio,pokazalo se kao laz,svasta se tu mulja,ko zna sta je sve istina.
Static-X

#41839 Re: IRAN

Post by Static-X »

Casual's wrote: 17/06/2025 00:50
Static-X wrote: 17/06/2025 00:44
Casual's wrote: 17/06/2025 00:41 Znaci ameri se ukljucuju. Nadam se da su i njihove baze sljedece.
Jarane ovi ako se ukljuce, iran nece moc prdnuti a kamoli da nesto ispali. Nadati da tramp ovom zadjnom izjavom ne misli ono sto je rekao.
Bas su Ameri zadnjih godina pokazali snagu. Iran vjerujem da vec ima nuklearku. To vjerovatno ovi i znaju pa idu na svrgavanje vlasti. Ne mogu je 30 godina razvijati.

Tu su Rusi i Kina sa druge strane na strani Irana. Ne smiju Ameri ulaziti u ovo.
Ja jos nisam vidio da ameri nesto nisu smijeli. Znam samo da niko ne smije protiv njih. Zato rusi, kinezi i ostali sute i mole se da oni ne budu sledeci.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#41840 Re: IRAN

Post by moonco »

SaraFina wrote: 17/06/2025 00:56
SaraFina wrote: 17/06/2025 00:39

A Izrael veličine Slovenije. Zamisli ti koja je to doza kurcenja. Da “lokva državica” napadne “drzavu okean”. Može ih Iran progutati komplet. I onu njihovu čuvenu dijasporu. I to teritorijalno i brojčano.
Jeste malešna državica veličine FBiH. Ali se često zaboravi na okolne državice i njihov status i status vojnih baza. Na Kipru imaju englesku avio bazu. U Turskoj na istoku isturene NATO radare. U Katru avio bazu, u Bahreinu 5.tu flotu.

50.000 vojnika USA ima na bliskom istoku i još koriste resurse oklolnih država i njihovih vojski. Kad kažem resurse mislim prije svega na avio baze, aerodrome, luke i skladišta NVO.

U Siriji su postavili marionetu. Tamo Amerika na jugu ima vojnu bazu. U Bagdadu i tamo imaju vojne baze. I to kakve vojne baze? Vojne baze sa radarima i PVO/PRO sistemima upravo da Izrael ili USA ima dubinu teritorije sa koje mogu da kljucaju Iran. Ili što pokušavaju i Ukrajini.

Ovo što uništavaju u Iranu oni u vazdušnom prostoru Jordana i Iraka dođu sa avionima ispale rakete dometa 1000-2000 km i bježi nazad. Na pograničnim dijelovima šalju dronove, jer postoji mogućnost obaranja aviona od strane iranske PVO/PRO.
Sve mi je jasno. Koje džokera posjeduju. Medjutim adut im je najveci USA. Zato kažem Iran mora i njima i Donaldu postaviti uvjete pregovaranja. A ne oni Iranu. To znaci udare dok se boje ne rastope. I dok se ne urazumi. To samo silu priznaje a kompromis ne poznaje. Odnosno kompromis je ta njih slabost.
Ako bude žešći rat i Amerika se direktno uključi ide lupanje svih rafinerija, luka i avio baza na bliskom istoku. Cijena nafte ide u nebo. Rusi pune budžet od nafte. Ukrajina će žešće od Rusa najebati. Samo Kina šuti i muti. Zapravo im šalje raketni gorivo u Iran. Amonijum perhlorat i sve što im je potrebno za rakete i dronove. Kineski Lend Lease Iranu. Ono što je Amerika dala Sovjetima. Uglavnom osjetit će ovo čitav svijet a posebno Evropa.
last mohicans

#41841 Re: IRAN

Post by last mohicans »

dječak sa šibicama

#41842 Re: IRAN

On ako potpise, ode sve na veci level. Ionako je vrijeme da planeta ide u pm.

Pakistan prijeti, pa Indija prijeti Pakistanu, pa Kina pa Rusija, svi imaju atomsko oruzje. Nekad negdje ce se naci i ta budala koja ce lansirati prvu. A nakon toga da se pozdravljamo :D
Plavo-bijeli

#41843 Re: IRAN

Post by Plavo-bijeli »

last mohicans wrote: 17/06/2025 01:08
S tim sto ne postoji clan kongresa sa tim imenom :-)
Static-X

#41844 Re: IRAN

Post by Static-X »

dječak sa šibicama wrote: 17/06/2025 01:10 On ako potpise, ode sve na veci level. Ionako je vrijeme da planeta ide u pm.

Pakistan prijeti, pa Indija prijeti Pakistanu, pa Kina pa Rusija, svi imaju atomsko oruzje. Nekad negdje ce se naci i ta budala koja ce lansirati prvu. A nakon toga da se pozdravljamo :D
Zasto uopste mislis da bi se pakistan i ostali umjesali? Valjda bi dosad to uradili nego isli direktno protiv amera. To je samoubistvo.
SaraFina

#41845 Re: IRAN

Post by SaraFina »

moonco wrote: 17/06/2025 01:07

Ako bude žešći rat i Amerika se direktno uključi ide lupanje svih rafinerija, luka i avio baza na bliskom istoku. Cijena nafte ide u nebo. Rusi pune budžet od nafte. Ukrajina će žešće od Rusa najebati. Samo Kina šuti i muti. Zapravo im šalje raketni gorivo u Iran. Amonijum perhlorat i sve što im je potrebno za rakete i dronove. Kineski Lend Lease Iranu. Ono što je Amerika dala Sovjetima. Uglavnom osjetit će ovo čitav svijet a posebno Evropa.
Ne vjerujem da će sve ovo poprimiti bas tolike razmjere. I da će USA uci u konflikt. Jasno je da bi ulaskom stvorili ogromnu prednost Rujama i vjerovatno rijesiki Ukrajinu. A EU ogroman problem.
Nije ni njima u cilju Putinu stvarati takvu prednost. Rusija je ipak neki protivnik NATO-a i ako bi USA zbilja uradila takvo sto, i EU bi im spočitavalo miješanje i krizu koju su direktno izazvali tim činom.
dječak sa šibicama

#41846 Re: IRAN

Vec vidim covjeka, Randy Payne iz Atlante, u potkosulji i sorcu kako letecem novinaru Good morning America govori "ja ne znam o cemu vi govorite, ja sam izasao da bacim smece"
Casual's

#41847 Re: IRAN

Post by Casual's »

Ljudima su pobili skoro cijeli drzavni vrh, a ovi nastavili jos zesce. Nije to islo po planu.
alijagoro

#41848 Re: IRAN

Post by alijagoro »

SaraFina wrote: 17/06/2025 01:14
moonco wrote: 17/06/2025 01:07

Ne vjerujem da će sve ovo poprimiti bas tolike razmjere. I da će USA uci u konflikt. Jasno je da bi ulaskom stvorili ogromnu prednost Rujama i vjerovatno rijesiki Ukrajinu. A EU ogroman problem.
Nije ni njima u cilju Putinu stvarati takvu prednost. Rusija je ipak neki protivnik NATO-a i ako bi USA zbilja uradila takvo sto, i EU bi im spočitavalo miješanje i krizu koju su direktno izazvali tim činom.
U poredjenju sa izraelom,Ukrajina je nebitna za ameriku.
last mohicans

#41849 Re: IRAN

Post by last mohicans »

Tačno je Amerika izraelska kujica, ja nemam druge riječi. Cionistički izreal je u suštini Amerika. Ovi drugi su samo tu kad ima zatrebaju, a vrlo često im zatrebaju. Lazna demokracija i ljiudska prava, genocidaši jedni i drugi. Jedno je sigurno, kijametski dan je sve bliže.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#41850 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Plavo-bijeli wrote: 17/06/2025 01:13
last mohicans wrote: 17/06/2025 01:08
S tim sto ne postoji clan kongresa sa tim imenom :-)
Post Reply