IRAN

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#41301 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

splinter wrote: 16/06/2025 15:28

Definitivno zapad trenutno nema odgovore na ovakvu doktrinu koju koristi Iran, dok je Rusija u malo drugačijem pristupu kad govorimo o korištenju istih. Zapravo ni nemaju se čime usprostaviti, niti imaju efikasan način djelovati protiv hipersoničnih projektila, ne samo u ovom slučaju Fattah-1 projektila, nego se muče i u Ukrajini sa istim problemom cijelo vrijeme. Sreća je da Rusi nisu dali toliki akcenat na ove hipersonične projektile, obzirom na veliku količinu ostalog dostupnog naoružanja, jaku i veliku avijaciju i jak PVO najprije. Nema tu nekih klasičnih talasa sa velikim brojem projektila već više neka sporadična ispaljenja, tek toliko da se pokažu mišići.
Mislim da niko ni u najluđim snovima nije očekivao ovakvu deračinu i ravnanje izraela, osim možda samih Iranaca su nekako bili samuvjereni od početka, al zapad i ovi su ostali totalno šokirani sa posljednjim dešavanjima. Onda se možemo zapitati šta tek posjeduju i Kinezi, koji pored jakog PVO i avijacije imaju ko zna koliko, ovakvih projektila.
Jednostavno se doktrina ratovanja mijenja, a ovaj put zapad je taj koji se mora prilagoađavati i učiti na primjerima katastrofe u koja se trenutno dešava u izraelu.
druga je to vrsta sukoba....tamo je kopnena invazija, a ovdje je nikada neće biti, čisto zbog udaljenosti od cca 1200km

ovo je zračni i raketni rat, i takav će ostati do kraja
fidoremilienko

#41302 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

ide tema lagano u off...

a tema je IRAN, nadamo se veceras jos vecem udaru na genocidase :izet:
tramvajtrojka

#41303 Re: IRAN

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 16/06/2025 15:26
tramvajtrojka wrote: 16/06/2025 15:26
sumirprimus wrote: 16/06/2025 15:23 Poenta cetvrtog dana sukoga ili napada na iran od strane izraela, jos nijedna letjelica izraelska nije oborena. Toliko o mogucnostima irana. Njima vise ni atomka ne pomaze, na veliku zalost mnogih na ovoj temi.
nije ni jedan izraelski avion usao u iranski VAP :mrgreen: :mrgreen: , bas me zanima gdje zapelo s tim kad po izraelskim izvorima nema pvo odbrane u Iranu hehe
jeste jeste itekako
Nema ba mislis da ne bi barem jedan klip izletio iz iranskog vap-a sa izraelskim avionima na njemu :mrgreen: :mrgreen: , posebno sto je no fly zona iznad tri države :wink:
palermo

#41304 Re: IRAN

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 16/06/2025 15:29
Vjecita_zavrzlama wrote: 16/06/2025 15:27
Bosna je Evropa , i ovdje ima da bude gay ko zeli, svidjalo ti se ili ne.Bosna nece biti ”vjerska” nikada
Pardoniram, ali upravo je raja iz kafane uvijek najstroza bila prema gayovima. @palermo kako se zvase onaj gay iz tvog mladalackog vakta? Bio je bas poznat medju rajom

P.S. sjetih se, Ramiza
A stariji je Ramiza, on ti je ona bas poslijetayna generacija (mislim.poslije drugog svjetskog)....Al Ramizu niko nije dir'o. osim sto se.sprdalo sa.njim(njom)
Toffee karamela

#41305 Re: IRAN

Post by Toffee karamela »

1Dante1 wrote: 16/06/2025 14:22 [
Tako je, ali to je jedan mali dio krivice. Iran je saucesnik u agresiji. Nazalost to neces cuti od ovih koji se kunu u islamsku bracu irance.

IRAN JE AGRESOR U UKRAJINI GDJE UBIJAJU NEVINE!

I sad ja moram radi disklemjera napisati da je i izrael agresor, stavise cetnicka tvorevina
smaraš

Iran je prodavao oružje objema stranama, uostalom tako dalek rat njih se i ne tiče, kao ni nas rat između Etiopije i Eritreje

to što graniče s Rusima ne znači da ih pretjerano tangira šta oni rade u svom evropskom dijelu. da su Ukri muslimani vjerovatno bi stali na njihovu stranu kao što su i na bosansku u našem ratu.

,
skupljac_zeljeza

#41306 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Izrael na palestinske zarobljenike poslao elitnu jedinicu zbog navodnog slavlja iranskog napada

Edin H.

#41307 Re: IRAN

Post by Edin H. »

JoseMujica wrote: 16/06/2025 15:19
fidoremilienko wrote: 16/06/2025 15:14
JoseMujica wrote: 16/06/2025 15:12

nije čoek četnik, već Bosanac, možda i veći od tebe

jedna stvar mi nikad neće biti jasna: jel vas, koji ne da podržavate ove antiameričke, islamističke režime već svršavate na njih, imalo stid kad krenete kmečati što vas Amerika ili EU ne doživljava kao svoje ili kada sve nas, zahvaljujući vama, želi podržati?

Izgleda da hoćete u Evropu, al s iranskim zastavama :lol:

pa ne ide to tako druže...ili si vamo il si tamo...ne mogu EU i Iran na istu stolicu, jer je jedna guzica
ja i?

idi ti u evropu niko ti ne brani, ja koliko znam granice su otvorene za bih drzavljanje. Jos danas nikad lakse do posla u EU, pa onda "svrsavaj" po gej naciji do mile volje ;)
neću...hoću da živim u svojoj državi....Bosna i Hercegovina je i moja zemlja koliko i tvoja...ja sam se za nju i borio, bio ranjavan i RVI sam...i ti si mi našo srat gdje ću ja živiti (neću ti dodavati pridjeve koje zaslužuješ za takvo pisanje jer su za Banovića :D )

i da ti kažem da su agresivni homofobi u najvećem procentu prikriveni homoseksualci :evil:

da nemaš tog iskušenja ne bi se ni toliko plašio hoće li ti ga ko metnut u guzicu :lol:
:lol: :lol: :lol:
Vjecita_zavrzlama

#41308 Re: IRAN

Post by Vjecita_zavrzlama »

Toffee karamela wrote: 16/06/2025 15:37
1Dante1 wrote: 16/06/2025 14:22 [
Tako je, ali to je jedan mali dio krivice. Iran je saucesnik u agresiji. Nazalost to neces cuti od ovih koji se kunu u islamsku bracu irance.

IRAN JE AGRESOR U UKRAJINI GDJE UBIJAJU NEVINE!

I sad ja moram radi disklemjera napisati da je i izrael agresor, stavise cetnicka tvorevina
smaraš

Iran je prodavao oružje objema stranama, uostalom tako dalek rat njih se i ne tiče, kao ni nas rat između Etiopije i Eritreje

to što graniče s Rusima ne znači da ih pretjerano tangira šta oni rade u svom evropskom dijelu. da su Ukri muslimani vjerovatno bi stali na njihovu stranu kao što su i na bosansku u našem ratu.

,
Sto se onda tebe tice daleki rat izmedju izraela i irana?
dr_Evil

#41309 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

1Dante1 wrote: 16/06/2025 15:32
dr_Evil wrote: 16/06/2025 15:30 Nista od toga, samo ti navedoh primjer kozojeba u eu pa se pitam o kome pricas jel o ovome iz susjedstva?
ima i kozojeba u EU, americi i sl, no oni su nas INTERES. Je li to tesko skontati? Opstanak nas kao drzave se veze za te pedere iz EU, a ne za ove sa istoka.

Ne mogu imenovati ko je kozojeb, povlaci ban.
PA trebas imenovati :)

A sto se mene tice, ne bih da se druzim ni sa kojom vrstom kozojeba :D

Mi smo se kao drzava i kao nacija sluzbeno opredijelili smo dio zapadnog carstva, da zelimo u NATO i EU, i nisam nikoga sreo ko tvrdi suprotno osim ako je na platnom spisku SOA-e. Istovremeno mi imamo historijsku odgovornost da ukazujemo na nepravdu, a pogotovo na genocid, sto smo radili i radit cemo. Ako neko misli da ce preko leseva izborit se za neku bolju poziciju u zapadnom carstvu, nek razmisli jos jednom.
fidoremilienko

#41310 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

Vjecita_zavrzlama wrote: 16/06/2025 15:27 Bosna je Evropa , i ovdje ima da bude gay ko zeli, svidjalo ti se ili ne.Bosna nece biti ”vjerska” nikada
pa budite ko vam brani, evo uzmi ovog mujicu pa se tamburajte u gujicu :wink:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#41311 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

fidoremilienko wrote: 16/06/2025 15:31

neću...hoću da živim u svojoj državi....Bosna i Hercegovina je i moja zemlja koliko i tvoja...ja sam se za nju i borio, bio ranjavan i RVI sam...i ti si mi našo srat gdje ću ja živiti (neću ti dodavati pridjeve koje zaslužuješ za takvo pisanje jer su za Banovića :D )

i da ti kažem da su agresivni homofobi u najvećem procentu prikriveni homoseksualci :evil:

da nemaš tog iskušenja ne bi se ni toliko plašio hoće li ti ga ko metnut u guzicu :lol:
ja i sta ja imam od toga sto si ti RVI? :roll:

te pridjeve ostavi onom ko te tako vaspitao, ja ne "serem" vec normalno komuniciram.

gdje si ti vidio agresivnost? ja sam te samo uputio da ides tamo gdje je vise "tvojih" :wink:
a ja sam se izgleda borio da takvi ko ti džaba palamude po internetu sijući mržnju prema svemu što se ne uklapa u njihovu ideološku sliku svijeta...bolje bi mi bilo da nisam, odnosno da sam na vrijeme utekao tamo đe me šalješ...al jebga...zajeb bio...sad je kasno

vego, pošto si veliki iranoljubac, šta ti ovdje radiš :?

zašto jedan takav gazija nije u Iranu ili u Gazi, da se bori za islamsku stvar?

uporedio bih te rado sa nekom stvari, ali nemaš ti te, ni ljudske topline, a ni dubine
alijagoro

#41312 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Cim malo zapne,sjete se ovi,da su ipak iz Evrope :D
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#41313 Re: IRAN

Post by moonco »

fidoremilienko wrote: 16/06/2025 15:35 ide tema lagano u off...

akbd :D
alijagoro

#41314 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Sto bi nas drug Pandakolinda rekao,izadjite iz podruma ,pa se muski porokajte :D
fidoremilienko

#41315 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

JoseMujica wrote: 16/06/2025 15:40

te pridjeve ostavi onom ko te tako vaspitao, ja ne "serem" vec normalno komuniciram.

gdje si ti vidio agresivnost? ja sam te samo uputio da ides tamo gdje je vise "tvojih" :wink:
a ja sam se izgleda borio da takvi ko ti džaba palamude po internetu sijući mržnju prema svemu što se ne uklapa u njihovu ideološku sliku svijeta...bolje bi mi bilo da nisam, odnosno da sam na vrijeme utekao tamo đe me šalješ...al jebga...zajeb bio...sad je kasno

uporedio bih te rado sa nekom stvari, ali nemaš ti te, ni ljudske topline, a ni dubine
:roll: :-)
alijagoro

#41316 Re: IRAN

Post by alijagoro »

moonco wrote: 16/06/2025 15:42
fidoremilienko wrote: 16/06/2025 15:35 ide tema lagano u off...

akbd :D
Amin,moj jaran Ragib,nek sta prouci,da pogodi sto preciznije cilj
dr_Evil

#41317 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 16/06/2025 15:37
Vjecita_zavrzlama wrote: 16/06/2025 15:27
Bosna je Evropa , i ovdje ima da bude gay ko zeli, svidjalo ti se ili ne.Bosna nece biti ”vjerska” nikada
Pardoniram, ali upravo je raja iz kafane uvijek najstroza bila prema gayovima. @palermo kako se zvase onaj gay iz tvog mladalackog vakta? Bio je bas poznat medju rajom

P.S. sjetih se, Ramiza
A stariji je Ramiza, on ti je ona bas poslijetayna generacija (mislim.poslije drugog svjetskog)....Al Ramizu niko nije dir'o. osim sto se.sprdalo sa.njim(njom)
Imali smo mi tih delegata i iza rata, bila/o je ta Tekiji Teo, i kod susjeda zaboravio sam mu ime ako nije Marino. Bio je dugo snimak na yt kako se safatao sa nekim skutorom sta nije skuzio da je musko
alijagoro

#41318 Re: IRAN

Post by alijagoro »

fidoremilienko wrote: 16/06/2025 15:43
JoseMujica wrote: 16/06/2025 15:40

:roll: :-)
Tema o Iranu a Mujica pita,sta ces ovdje :lol:
shape of despair

#41319 Re: IRAN

Post by shape of despair »

Poceli su opet napadi na Teheran
alijagoro

#41320 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Bosanski_kralj wrote: 16/06/2025 14:33 Jedva čekam 20:00, nestrpljiva sam ko da igra Bosna. :izet:
Bas covjek dobije neku euforiju i adrenalin,kad gleda one prelijepe prizore,brzih raketa iznad genocidnog entiteta.
BAK-eV

#41321 Re: IRAN

Post by BAK-eV »

sumirprimus wrote: 16/06/2025 14:38
BAK-eV wrote: 16/06/2025 14:36
sumirprimus wrote: 16/06/2025 14:24 Cinjenica je fakat, a fakat je cinjenica da koji vec dan, iran nije uspio nista oboriti na nebu, znaci nije uspio nanijeti ni najmanji vojni gubitak izraelu, a izrael ih je itekako iznapucao, unistio skoro komplet vojni vrh, i pvo, i rv, i sta sve ne.
U prilog gore navewdenom, ividmo da izraleci slobodno rominjaju iranom i gajdaju sta pozele, dok na drugoj strani vidimo dosad lansiranih par stotina balistickih, od kojih ni 10% nije pogodilo random mete po izraelu bez ikakve strateske vrijednosti.
Fakat je cinjenica.
OK!

Imas li informacija, koliko % tih iranskih raketa i dronova obore americki, britanski, francuski i jordanski avioni?
ja i?
pazljivo biraj saveznike, i iranci su potpisali sporazum o vojnoj saradnji sa rusijom pa corak
a tek ako im se ameri naklate na kosti. mozete i zamislit. kurdi ce vladat iranom :lol:
Bas tako!
palermo

#41322 Re: IRAN

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 16/06/2025 15:45
palermo wrote: 16/06/2025 15:37

P.S. sjetih se, Ramiza
Imali smo mi tih delegata i iza rata, bila/o je ta Tekiji Teo, i kod susjeda zaboravio sam mu ime ako nije Marino. Bio je dugo snimak na yt kako se safatao sa nekim skutorom sta nije skuzio da je musko
Marino kod susjeda, znalo se.vidjeti kako.hoda po aveniji obucen u suknjicu I stikle.....al dobro to su eksyremni slucajevi, inace gay zajednica je u Mostaru uvijek bila.aktivna, pa.pola prijeratniih mostarskih ljekara su bili na toj styrani..

Nego, zemo,.ovo.je yema.Iran a.ne.mostarski gayevi :)
Prpa.ba

#41323 Re: IRAN

Post by Prpa.ba »

1Dante1 wrote: 16/06/2025 15:32 ima i kozojeba u EU, americi i sl, no oni su nas INTERES. Je li to tesko skontati? Opstanak nas kao drzave se veze za te pedere iz EU, a ne za ove sa istoka.

Ne mogu imenovati ko je kozojeb, povlaci ban.
Hrabar na obaracu, ali ne smije imenovati, povuci ce ban.

Pampers. Kao i djenerali i ostali branitelji tvojih vrijednosti. Koje jos nisu kozojepske, ali ni kozojepske nisu iskljucene.
splinter

#41324 Re: IRAN

Post by splinter »

shape of despair wrote: 16/06/2025 15:47 Poceli su opet napadi na Teheran
Da gađaju zapadni Teheran. Moraju se nekako oprati poslije sinoćnje bruke ie poniženja. Očekivao sam i ranije da će početi.
Večeras opet ide ravo rokanje.

BTW , stvari se polako riješavaju :

Iran deportuje nazad u izrael neke od uhvaćenih pacova. I što je vrlo bitno hipersoničnom brzinom :-D

Al fakat mogu misliti šta če raditi ovim uhvaćenim špijunima. Derat će im kožu s leđa najmanje, ali jbg, nek se pitaju je li vrijedilo . . .
Tananarive

#41325 Re: IRAN

Post by Tananarive »

atmel wrote: 16/06/2025 14:26
armin071 wrote: 16/06/2025 14:22 alkos ekipa mos(j)ada se opet okuplja u vidu otvaranja očiju i veličanja klempavih genocidaša koji sa semitima imaju veze ko i oni sa Bosnom….
Odakle se ovaj opet isčupa..
posle 10 naveče teško ćeš razbrati šta piše na temi. Živi bili i vidjeli.
kad se nalojtri brlje neće znati gdje je ukrajina a gdje iran i je li se kaže pravilno irak ili iran, već je ovlažio na cio genocidaše a tek se izvuko iz jazbine mahmuran ko čep
Post Reply