Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HarTar wrote: ↑16/06/2025 12:34
Ovo je razlog zašto Jordan obara rakete koje idu prema Izraelu
Rat koji se vodio između PLO-a i Jordana je uskoro uključio i Siriju, a tokom sukoba se uključio i Izrael, i to na strani jordanske vlasti. https://avaz.ba/vijesti/globus/980196/o ... rP9PVfXhew
Prijatelj moga neprijatelja je moj neprijatelj.
Roknite koju samo da znaju da se ne stavljaju prsti izmedju vrata i štoka.
ragib wrote: ↑16/06/2025 10:39
Ne štujemo Iran, već štujemo Allaha. Jer domoljublje je drugo ime za paganstvo. Kažem: neka ovo tlo [Iran] izgori. Kažem: neka ovaj kraj ide u dim, pod uslovom da islam izvagne trijumf u ostatku svijeta.“
Ajatollah Homeini
Smecari koji su pomagali rusiji da vrsi agresiju na Ukrajinu. Sta kaze Allah o tome?
A šta kaže Papa o tome? Jok, eto podržat ćemo genocidni Izrael...iskreno Rusija je mila majka naspram ovim cionističkih žohara.
Ne znam, ne zanima me papa. Ja samo kazem da je iran pomogao agresorskom rezimu da ubija nevine ukrajince. To ne umanjuje cinjenicu da je genocidas i izrael, no ni iranovo maslo nije za Ramazana.
Na čemu su ovi zapadni političari pa ko papagaji ponavljaju napisanu rečenicu "Izrael ima pravo da se brani"
U toj odbrani preventivno počini genocid, razruši mnoge zemlje i to je njima prihvatljivo.
Ima li još neko pravo da se brani makar na svojoj teritoriji?
Danguba wrote: ↑16/06/2025 13:04
Na čemu su ovi zapadni političari pa ko papagaji ponavljaju napisanu rečenicu "Izrael ima pravo da se brani"
U toj odbrani preventivno počini genocid, razruši mnoge zemlje i to je njima prihvatljivo.
Zapadni licemjeri.
rusija se brani u ukrajini.
zapad brani u ukrajini.
Zapadni licemjeri.
zapad brani u ukrajini.
Zapadni licemjeri.
zapad brani u ukrajini.
pici wrote: ↑16/06/2025 11:36
Priča se svasta al eno snimak iz komercijalnog putnickog aviona kada iran ispaljuje rakete. Neku su caku smislili cim ih ne moze zeljezna kupola zaustaviti. Mogucnosti su velike, da lete previsoko za PVO i onda se ko soko obruse na metu sa dodatnim ubrzanjem. Slicno ko super sonicne rakete.
Zapadni licemjeri.
Licemjerstvo u cilju ostvarivanja svojih interesa.
U debelu korist zapada bi bilo da imaju citav BI pod svoju sapu
Zajednica u Isfahanu
Jevreji iz Irana osudili izraelske napade: "Brutalnost cionista izvan je svakog morala"
Jevrejska zajednica iranskog grada Isfahana oglasila se povodom eskalacije sukoba između Irana i Izraela te su osudili napade vlade koju predvodi Benjamin Netanyahu.
U saopćenju koje prenosi iranska agencija IRNA, jevrejska zajednica uputila je saučešće iranskom rukovodstvu zbog smrti generala i naučnika.
Zapadni licemjeri.
Licemjerstvo u cilju ostvarivanja svojih interesa.
U debelu korist zapada bi bilo da imaju citav BI pod svoju sapu
Opet kolonijalizam.
Nisu dugo izdržali bez džabnih tuđih resursa.
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑16/06/2025 09:53
Treb da si ponosan sto nije islamska sto si dio sekularnog i civiliIranog naroda Bosnjackog
Hoces da kazes da je Islam neciviliziran? Ne moras mi odgovarati, znam sta mislis.
I krscana u BiH nema 50%, utuvi u glavu svoju civilizovanu, neislamsku. Krscana vas je 45%. Kad lazes o ocito provjerljivim podacima, kako li tek lazes o drugim stvarima
1.lazes zadnji javni popis gdje se pita za vjeru je iz 2013, sve ostalo su tvoje zelje tendeciozne analize.Isto imaju i ostali npr sa herceg bosne foruma
2.i ne kvari temu dalje cao
Zašto laẓ̌eš kad je sve javno i na dva klika. Do the math.
Ne znam, ne zanima me papa. Ja samo kazem da je iran pomogao agresorskom rezimu da ubija nevine ukrajince. To ne umanjuje cinjenicu da je genocidas i izrael, no ni iranovo maslo nije za Ramazana.
Po toj logici kriva je i Amerika jer je preusmjerila vojnu pomoć Izraelu koji vrši agresiju na druge zemlje umjesto Ukrajini koja se brani u skladu sa UN poveljama.
Kad se dese ovakve stvari zasto ljudi povlace da smo mi svi Islamofasisti itd, opcenito mislim ne samo na nas u Bosni, bas svi da su takvi od Turaka do Pakistanaca od Kazastanaca do Sudanaca itd.
Zapadni licemjeri.
To mu dođe nešto kao NOB - Narodno Oslobodilačka Borba
Na svojoj teritoriji nemaš pravo ako ti oni izričito ne dozvole.
Izraelski pisac Alon Mizrahi: Izrael je započeo svoj glupi rat u pokušaju da dokaže svijetu da je Iran ranjiv i prodoran, te da je Izrael nezaustavljiva bliskoistočna sila.
Iranu je trebalo 48 sati da pokaže da je monstruozno sposobna vojna sila sa ogromnim sposobnostima, možda i globalno u nekom pogledu.
Ako je iko imao bilo kakvu iluziju da se Iran može lako gurnuti u stranu - uključujući zapadnu koaliciju - ono što je Iran proizveo je strašna demonstracija onoga što je sposoban, uspostavljajući mrtvo ozbiljno međunarodno odvraćanje.
Danas niko ne može sumnjati da će napad na Iran dovesti cijelu zapadnu strukturu na Bliskom istoku do egzistencijalne krize u roku od nekoliko dana.
Imaju milion dronova (vjerujte mi, nije pretjerivanje) spremnih da kiše smrt i uništenje na 1000 strateških ciljeva. Imaju nuklearne instalacije za koje Zapad i ne zna da postoje. Do sada nisu ni razvili pomorske mišiće, a sama ova ruka je dovoljna da teroriše 10 američkih flota. Misli na Jemen puta 100, ako ne i 1000.
Ako SAD odluči da zakorači u ovo, trauma iz Vijetnama će izgledati kao šala.
Genocidan, psihopatski i arogantan, Izrael je sebi napravio nered koji ga može brzo baciti na koljena.
Još jedna sedmica ovog trenda, i Izrael će teško funkcionisati. Iran se još nije ni oznojio.
Sve je to super, ali koji je ovo dan napada na iran, a iranci nisu uspjeli nista skinut sa neba. Osim propagande kako gadjaju starshipove po telavivu
Nevjerovatno sokantna cinjenica sa kojom lakocom izrael rasformira vojnu moc/nemoc irana.
Na kraju ce se ispostaviti da su uprazno prijetili.