IRAN

Tvrtko II Kotromanić

#41076 Re: IRAN

Post by Tvrtko II Kotromanić »

JoseMujica wrote: 16/06/2025 09:36
Tvrtko II Kotromanić wrote: 16/06/2025 09:29
Sanjarko wrote: 16/06/2025 09:26

Kralj od Bosne ko bi mogao to biti? Od Dzeke pa nadalje, iako imali smo u Nicaze jednog profesora i direktora koji je se prezivao kao jedan nas kralj, fina porodica i on isto tako kako znam.

Ali ostavljeni smo u zaostavstinu Vatikanu, a na povjerenje Turskoj, testament i amanet.
teska srca bih prihvatio titulu
prihvatio bih te samo pod uvjetom da promjeniš profilnu :lol:
eto ti vidis, nikad narodu ugoditi :lol:
DebelinJoe

#41077 Re: IRAN

Post by DebelinJoe »

Porodice Foht wrote: 16/06/2025 09:32
xoklix wrote: 16/06/2025 09:28 Malo je reći da sam iznenađen razvojem situacije... Haman pa Iran ima napredniji raketni sistem od Rusije npr.
Da, ali je zbunjujuce, bar meni, kako su dozvolili da prakticno nemaju PVO? Pa oni ispadose kao Sirija u tom domenu odbrane neba. Kako, a ovamo imaju balisticke rakete i druge napredne sisteme, ocigledno od Kine i Rusije. Odlican poligon za testiranje.
To im je doktrina, sami su iz nekog razloga procijenili da im ne treba avijacija. Mogli su kupiti kineske ili ruske letjelice, ali imaju svoj razlog za to. Nisu jedini, mislim da Meksiko također nema avijaciju.
Vjecita_zavrzlama

#41078 Re: IRAN

Post by Vjecita_zavrzlama »

Prpa.ba wrote: 16/06/2025 09:44
Vjecita_zavrzlama wrote: 16/06/2025 08:36 Iranci se bogami nadaju padu ajatolasa, dosta ih ne zeli islamsku vlast
S obzirom da je u paralelnom svijetu u kojem zivis BiH krscanska drzava sa ponekim poturicom, sasvim logicno.. :oops: :mrgreen:
50% rekao sam, i vise ti je banja luka islamska eno neki dan u Sarajevu u miru odrzana gay parada, poznate face setale i podrzale.Zamisli to u banja luci ili iranu?

Treb da si ponosan sto nije islamska sto si dio sekularnog i civiliIranog naroda Bosnjackog :bih: :bih:
elcaliente

#41079 Re: IRAN

Post by elcaliente »

DebelinJoe wrote: 16/06/2025 09:48
xoklix wrote: 16/06/2025 09:28 Malo je reći da sam iznenađen razvojem situacije... Haman pa Iran ima napredniji raketni sistem od Rusije npr.
Da, ali je zbunjujuce, bar meni, kako su dozvolili da prakticno nemaju PVO? Pa oni ispadose kao Sirija u tom domenu odbrane neba. Kako, a ovamo imaju balisticke rakete i druge napredne sisteme, ocigledno od Kine i Rusije. Odlican poligon za testiranje.
To im je doktrina, sami su iz nekog razloga procijenili da im ne treba avijacija. Mogli su kupiti kineske ili ruske letjelice, ali imaju svoj razlog za to. Nisu jedini, mislim da Meksiko također nema avijaciju.
Nema ni BiH.
N.N.

#41080 Re: IRAN

Post by N.N. »

DebelinJoe wrote: 16/06/2025 09:48
Zato sto cete sutra Arapski supci rusiti na nebu, ko ce ti tankati gorivo u zraku…budalascina. Ovako najebes ovih balistickih i rokaj. Izrael je povrsinski nistica i gdje god da bubnes, nesto pogodis.
Njima je najjebenije sto im je PVO sjebana.
Vjecita_zavrzlama

#41081 Re: IRAN

Evo sad ozbiljno i idem:

Rezim je omrznut, a narod zivi jako tesko. To je dobra kombinacija za infiltraciju od strane Izraela. Osim toga, odredjeni broj iranskih Jevreja preselio se u Izrael. Oni poznaju stanovnistvo, jezik i kulturu, i moguce je da jos uvijek imaju kontakte u Iranu. Uz to, zemlja je ogromna i ima porozne granice – Iran ima oko 5900 kilometara kopnenih granica. Za poredjenje, Svedska ima oko 1600 kilometara granice s Norveskom. Koliko je ta granica zaista pod nadzorom? Takodje, Iran ima mnogo manjina – najbrojnija je azerbejdzanska, ali tu su i Kurdi, Beluci, Turkmeni i Arapi.
black64

#41082 Re: IRAN

Post by black64 »

bubno bi ja koju i u Jordan, čisto da idući put dobro razmisle vrijedi li bit kujica
astala_vistala

#41083 Re: IRAN

Post by astala_vistala »

Amerikanci ulaze u ovo za par dana, malo su se Izraelci preracunali i nema sanse da sami ovo rijese, New York Times kaze da od nuklearnog programa nisu nista znacajno unistili jer je sve duboko u planinama.

Na x ima stotine snimaka Iranske rakete sve lakse i lakse prolaze mada i Iran zesto gađaju, u mozda posljednjih 50 godina prvi put Izrael ima ravnopravnog protivnika.

Zasto Haifa zestoko (bar ono sto vidimo) luka u Haifi je zila kucavica ekonomije potraje li jos koju sedmicu rafovi u marketima ce biti prazni.
Prpa.ba

#41084 Re: IRAN

Post by Prpa.ba »

Vjecita_zavrzlama wrote: 16/06/2025 09:53 Treb da si ponosan sto nije islamska sto si dio sekularnog i civiliIranog naroda Bosnjackog :bih: :bih:
Hoces da kazes da je Islam neciviliziran? Ne moras mi odgovarati, znam sta mislis. :kiss:

I krscana u BiH nema 50%, utuvi u glavu svoju civilizovanu, neislamsku. Krscana vas je 45%. Kad lazes o ocito provjerljivim podacima, kako li tek lazes o drugim stvarima :mrgreen:
zigzag

#41085 Re: IRAN

Post by zigzag »

Jordan vjerovatno ima pritisak sa americko-jevrejska strane. Pa su procijenili da je u svemu bolje držati se sa strane i ovako "kontrolisati zračni prostor od nekih objekata koji lete preko njih".

U suprotnom, ameriko-jevreji bi im napravili igranku i 100godišnji unutrašnji rat gdje ni jednom stanovniku ne bi bilo dobro,
Tvrtko II Kotromanić

#41086 Re: IRAN

Post by Tvrtko II Kotromanić »

zigzag wrote: 16/06/2025 10:02 Jordan vjerovatno ima pritisak sa americko-jevrejska strane. Pa su procijenili da je u svemu bolje držati se sa strane i ovako "kontrolisati zračni prostor od nekih objekata koji lete preko njih".

U suprotnom, ameriko-jevreji bi im napravili igranku i 100godišnji unutrašnji rat gdje ni jednom stanovniku ne bi bilo dobro,
Jordan je bukvalno engleski projekat
danas americki igrac
vladajuca dinastija bukvano sve duguje angloamerikancima

a potencijal za gradjanski rat ima itekako na liniji palestinske izbjeglcie vs lokalci (haman je slicno i bilo tokom tzv crnog septembra) a da ne govorim o socijalnom aspektu, tamo je vecina sirotinja uz malu vladajucu klasu koja zivi ekstremno dobro
zigzag

#41087 Re: IRAN

Post by zigzag »

Iz tog razloga i govorim. Nije sve crno-bijelo. Pogotovo na bliskom istoku.

Zato je glupo ponašati se navijački za jednu stranu.
black64

#41088 Re: IRAN

Post by black64 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 16/06/2025 10:05
zigzag wrote: 16/06/2025 10:02 Jordan vjerovatno ima pritisak sa americko-jevrejska strane. Pa su procijenili da je u svemu bolje držati se sa strane i ovako "kontrolisati zračni prostor od nekih objekata koji lete preko njih".

Jordan je bukvalno engleski projekat
danas americki igrac
vladajuca dinastija bukvano sve duguje angloamerikancima

a potencijal za gradjanski rat ima itekako na liniji palestinske izbjeglcie vs lokalci (haman je slicno i bilo tokom tzv crnog septembra) a da ne govorim o socijalnom aspektu, tamo je vecina sirotinja uz malu vladajucu klasu koja zivi ekstremno dobro
nemaju posljedica za ovo što rade, jasno im dat do znanja da će obaranje letjelica imat ozbiljne posljedice
Vjecita_zavrzlama

#41089 Re: IRAN

Prpa.ba wrote: 16/06/2025 10:02
Vjecita_zavrzlama wrote: 16/06/2025 09:53 Treb da si ponosan sto nije islamska sto si dio sekularnog i civiliIranog naroda Bosnjackog :bih: :bih:
Hoces da kazes da je Islam neciviliziran? Ne moras mi odgovarati, znam sta mislis. :kiss:

I krscana u BiH nema 50%, utuvi u glavu svoju civilizovanu, neislamsku. Krscana vas je 45%. Kad lazes o ocito provjerljivim podacima, kako li tek lazes o drugim stvarima :mrgreen:
1.lazes zadnji javni popis gdje se pita za vjeru je iz 2013, sve ostalo su tvoje zelje tendeciozne analize.Isto imaju i ostali npr sa herceg bosne foruma

2.i ne kvari temu dalje cao
Last edited by Vjecita_zavrzlama on 16/06/2025 10:13, edited 1 time in total.
Tananarive

#41090 Re: IRAN

Post by Tananarive »

Pandakonda wrote: 16/06/2025 00:49
asker wrote: 16/06/2025 00:29
Pandakonda wrote: 16/06/2025 00:12
Znaci ko god iznese neko misljenje odma mu neko pare uplacuje ? :lol: Sto ostale nisi quote da im Ajtolah uplacuje pare ? Je li to Izrael konstantno prijeti da ce nuklearkama raznjeti Iran ili je pak Iran taj koji stalno prijeti da ce se obracunati sa amerikom i cionistima kada kompletiraju nuklearni program
Ti neki dan pozivas na iseljenje Gaze i cudis se sto hamasovci ne izadju na otvoreno pred tenkove i f35ice.

Ne mora svako biti placen, moze onako dobrovoljno biti monstrum i ljudsko dno.
Bljak!
Gdje sam ja pozivao na iseljenje gaze ? Ja sam samo rekao da ako je Hamasu uistinu stalo do vlastitog naroda da ne gine, onda bi trebali sa uniformama izaci na povrsinu i tako bi izbili argument izraela da ravna gazu trazeci njih. Sta je tu pogresno ? Je li to tebi draze da nevin narod gine dok se oni ko štakori kriju ?

Pa i u Bosni su bosanci patriote izasli na megdan toliko mocnoj JNA i znalo se gdje je front i nisu se krili ko ovi a da civili ginu
takoe nisu genocidaši udarali po civilima kad je AR BiH izašla da se bori sa genocidašima, genocidaši su samo po linijama i vojnim ciljevima udarali, hau jes nou
mist

#41091 Re: IRAN

Post by mist »

Ubi zavrzlama otvarajuci oci.
Muslimani,islam,hidzab,zatucani,vjera,ajatolasi...pa zar na svakoj jebenoj temi :-)
Dugarry

#41092 Re: IRAN

Post by Dugarry »

JoseMujica wrote: 16/06/2025 09:34
Vjecita_zavrzlama wrote: 16/06/2025 09:14
JoseMujica wrote: 16/06/2025 09:08

barem koliko sam ja upoznat s modernom politčkom historijom Irana, ne kontam ko će uopće podržati ovog lika :?

kada su mu svrgavali starog sve političke opcije su bile protiv njega od islamista, preko liberala i demokrata do komunista...naravno u ovakvim društvima gotovo uvijek ima zagriženih monarhista, ali mislim to je manjina u vidu statističke greške

ali to je ovima nebitno, već im treba bilo kakva figura da fingiraju političku opoziciju...čisto radi narativa
Ali, jesu li svi tad zamisljali islamsku vlast?
nisu...čak taj prevrat nisu islamisti ni inicirali, ali su uspjeli preuzeti revoluciju

ima odličan dokumentarac na tu temu....sad ne znam kako se zove, al dok skontam, pošaljem ti na pp, naravno ako te interesuje

ili preporučujem knjigu iz NiNove edicije međunarodni odnosi...zove se "Koreni iranskog revolta"
Nekad su i pudlice imale misljenje o stvarima, danas nemaju ni to.

Pogledaj Pahlavija

skupljac_zeljeza

#41093 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Ironmen wrote: 16/06/2025 08:46 Ne zaboravite da je velika razlika biti u sklonistu 10-20h i biti u sklonistu mjesec dva, izgleda da Izraelska SVO ne ide bas kako je planirano.
Stižu slike koje niko nije mogao ni zamisliti. Da je neko ovdje napisao da ćemo to gledati, svi bi ga nazvali budalom.

Ulice Tel Aviva u ruševinama nakon napada, stanovnici uplašeni: "Izlazili smo polako jer nas je strah"

Amerikanci se još nećkaju, ali i sa razlogom ili razlozima o kojima je pričao Janjić. Nuklearni program Irana nije uništen niti čak ozbiljno ugrožen, a ove bombe za bunkere ne znam koliko bi bile učinkovite u slučaju Irana jer im ostane još 40 m kroz zemlju i beton do cilja. Nije Iran slučajno kopao na toj dubini.
Objavljene satelitske slike Planet Labs PBC-a pokazale su da Teheran kopa tunele u planini u blizini nuklearnog postrojenja Natanz u središnjem Iranu. Hrpe iskopane zemlje na tom mjestu sugeriraju da bi objekt mogao biti do 100 metara pod zemljom, prenosi Jutarnji.hr.

Zračne snage su rekle da njihova bomba može probiti 60 metara tla i cementa prije nego što detonira. U bazi se nalazi flota nevidljivih bombardera B-2, jedinih zrakoplova koji mogu nositi tu bombu.

Stručnjaci kažu da bi Iran vjerojatno mogao koristiti to postrojenje za obogaćivanje urana, koji se može koristiti za izradu nuklearnog oružja.

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr ... se-1292571
Vjecita_zavrzlama

#41094 Re: IRAN

Amerika ulazi u ovo za par dana
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#41095 Re: IRAN

Post by arman1 »

skupljac_zeljeza wrote: 16/06/2025 10:31
Ironmen wrote: 16/06/2025 08:46 Ne zaboravite da je velika razlika biti u sklonistu 10-20h i biti u sklonistu mjesec dva, izgleda da Izraelska SVO ne ide bas kako je planirano.
Stižu slike koje niko nije mogao ni zamisliti. Da je neko ovdje napisao da ćemo to gledati, svi bi ga nazvali budalom.

Ulice Tel Aviva u ruševinama nakon napada, stanovnici uplašeni: "Izlazili smo polako jer nas je strah"

Amerikanci se još nećkaju, ali i sa razlogom ili razlozima o kojima je pričao Janjić. Nuklearni program Irana nije uništen niti čak ozbiljno ugrožen, a ove bombe za bunkere ne znam koliko bi bile učinkovite u slučaju Irana jer im ostane još 40 m kroz zemlju i beton do cilja. Nije Iran slučajno kopao na toj dubini.
Objavljene satelitske slike Planet Labs PBC-a pokazale su da Teheran kopa tunele u planini u blizini nuklearnog postrojenja Natanz u središnjem Iranu. Hrpe iskopane zemlje na tom mjestu sugeriraju da bi objekt mogao biti do 100 metara pod zemljom, prenosi Jutarnji.hr.

Zračne snage su rekle da njihova bomba može probiti 60 metara tla i cementa prije nego što detonira. U bazi se nalazi flota nevidljivih bombardera B-2, jedinih zrakoplova koji mogu nositi tu bombu.

Stručnjaci kažu da bi Iran vjerojatno mogao koristiti to postrojenje za obogaćivanje urana, koji se može koristiti za izradu nuklearnog oružja.

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr ... se-1292571
I šta sprječava Iran nakon Buner-buster bombi da pošalju neku balističku na te baze ili na neku nuklearnu elektranu i cijeloj planeti napravi igranku?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#41096 Re: IRAN

Post by arman1 »

Vjecita_zavrzlama wrote: 16/06/2025 10:33 Amerika ulazi u ovo za par dana
Oni su već u ovo ušli do grla i plolako im prelijaeva u usta. Trump se okružio medijskim ličnostima koje su ga navukle da se ovo može za par dana završiti. Sad je zapelo i karte su na stolu.
Bodkin

#41097 Re: IRAN

Post by Bodkin »

arman1 wrote: 16/06/2025 10:35
Oni su već u ovo ušli do grla i plolako im prelijaeva u usta. Trump se okružio medijskim ličnostima koje su ga navukle da se ovo može za par dana završiti. Sad je zapelo i karte su na stolu.
specijalna operacija od par dana?
kako je ovima sto dozivaju rusiju da pomogne iranu dok istovremeno piskaraju protiv rusije i iranske pomoci na drugoj temi :-D
dr_Evil

#41098 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Hoces li proslavit u krugu porodice ili ce biti malo veca festa :D
Tananarive

#41099 Re: IRAN

Post by Tananarive »

alijagoro wrote: 16/06/2025 04:52
Sok,suze i nevjerica :D mada da budem iskren,opet mi je zao ovih obicnih ljudi
Prvi komentar ispod
<feels sorry for the woman
<then remembers the poll for Gaza genocide (91% approval)
<doesn't feel sorry anymore

znači 91% posto običnih ljudi/cionisti podržava genocid u Gazi
ragib

#41100 Re: IRAN

Post by ragib »

Ne štujemo Iran, već štujemo Allaha. Jer domoljublje je drugo ime za paganstvo. Kažem: neka ovo tlo [Iran] izgori. Kažem: neka ovaj kraj ide u dim, pod uslovom da islam izvagne trijumf u ostatku svijeta.“
Ajatollah Homeini
Post Reply