Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
last mohicans wrote: ↑14/06/2025 23:01
Pogledajte pažljivo i zumajte ruku satanjahua, pa i drugih. Garant nije u izraelu, ovo mi kao AI djeluje.
Cionisti su poznati po tome da vole zivot ovaj smrad je prije 3 dana odletio iz Izraela.
Dobro jutro svima osim Ciosendvičarima.
Odletio je Satanjahu još prvo jutro prema Grčkoj.
Ovo bi mogao biti AI, ne uklapa se nikakvo njegova silueta i lik u ovu pozadinu.
Ma cionisti su experti u fotoshopiranju i lazima, sjetimo se prvih udara Irana po Izrealu kada su brzinski obrisali 20 raketa i napravili kao da su dvije samo prosle koje nisu namjerno htjeli presresti jer nisu opasnost, cionisti su cisto zlo u svakom obliku i treba biti oprazan sa informacija koje stizu sa njihove strane.
mist wrote: ↑14/06/2025 23:35
Princess Salma of Jordan, the 23-year-old youngest (and favourite) daughter of King Abdullah II, a Palestinian mother and a Royal Air Force pilot, has claimed to have shot down six Iranian drones that had entered Jordanian airspace overnight.
ovoj familiji je jedini zadatak koji imaju na ovom svijetu da sačuvaju krunu inače dobijenu u vrtlogu rata i pod vrlo sumnjivim okolnostima
inače se hvastaju da potiču direktno od alejhi Hašima
sadašnja kraljica je Palestinka koju izgleda zaboli đon za svojima
pfujčina
hocul ja sad imat pravo da kazem svetog kurca u vatikanu?
A da je vidjeti brata do brata, srditog i bijesnog od muke, od tuge i jeda, zbog nasilja, nepravde, gorcine i tuge, zbog genocida, kako rame uz rame stoje, i krenu su juga, sjevera i istoka, u punom jurisu, i rijese ovo pitanje, da buduce generacije zauvijek zive u miru.
Ja mislim da najvise muslimane tisti Palestina. Kada bi dobila svoju nezavisnost, generacije bi prestale pricat o sadasnjosti uzrokovanoj proslosti i konacno prodisali.
Utokkha wrote: ↑15/06/2025 09:11
A da je vidjeti brata do brata, srditog i bijesnog od muke, od tuge i jeda, zbog nasilja, nepravde, gorcine i tuge, zbog genocida, kako rame uz rame stoje, i krenu su juga, sjevera i istoka, u punom jurisu, i rijese ovo pitanje, da buduce generacije zauvijek zive u miru.
Ja mislim da najvise muslimane tisti Palestina. Kada bi dobila svoju nezavisnost, generacije bi prestale pricat o sadasnjosti uzrokovanoj proslosti i konacno prodisali.
Da hoce ustati islamski svijet...
Uozbilji se, vjerovatno samo Bosnjaci razumiju patnju Palestinaca, ali posto nestaju arapske drzave sve jedna za drugom, razumit ce i ovi ostali za 50ak godina
Ni trun empatije nemam prema ovim zrtvama u Izraelu, neka mi Bog oprosti. Ali onakvo zlo od (ne)ljudi, onakvo nasladjivanje i silni video klupovi uzovanja u patnji civila u Gazi, ne mozes da zaboravis i ostanes objektivan. Trag im se zameo, kamo srece da su milion raketa sinoc poslali iz Irana i sravnili Tel Aviv, casu u zrak bih digao u to ime.
Medjutim, ne mogu se oteti dojmu kako su izraelci daleko racionalnije i ciljano gadjali mete u Iranu, sto pokazuju i zrtve tih napada kao i sama infrastruktura. Sa druge strane sinoc vidimo kako je Iran raketirao samo da raketira, dosta civilnih zgrada (ne da ih zalim), ljudskih zrtava... ne znam je li to stvar nemoci, potez ocajnika ili ciljano da se sije strah medju stanovnistvom Izraela kako bi podigli glas protiv svoje ratnohuskacke politike i vrsili pritisak da stanu vise sa izazivanjem ratova i ljudskih zrtava.
Tyke wrote: ↑15/06/2025 09:20
Ni trun empatije nemam prema ovim zrtvama u Izraelu, neka mi Bog oprosti. Ali onakvo zlo od (ne)ljudi, onakvo nasladjivanje i silni video klupovi uzovanja u patnji civila u Gazi, ne mozes da zaboravis i ostanes objektivan. Trag im se zameo, kamo srece da su milion raketa sinoc poslali iz Irana i sravnili Tel Aviv, casu u zrak bih digao u to ime.
Medjutim, ne mogu se oteti dojmu kako su izraelci daleko racionalnije i ciljano gadjali mete u Iranu, sto pokazuju i zrtve tih napada kao i sama infrastruktura. Sa druge strane sinoc vidimo kako je Iran raketirao samo da raketira, dosta civilnih zgrada (ne da ih zalim), ljudskih zrtava... ne znam je li to stvar nemoci, potez ocajnika ili ciljano da se sije strah medju stanovnistvom Izraela kako bi podigli glas protiv svoje ratnohuskacke politike i vrsili pritisak da stanu vise sa izazivanjem ratova i ljudskih zrtava.
Fino se prestalo pricati o Ukrajini i Gazi.
Iskreno, mislim da je to zato jer Izrael ima satelitesku nadmoc, odlican PVO i mogucnost da nadgleda iz Sirije, Iraka i ostalih Iranu susjednih zemalja. Iran koliko vidim ima slab PVO ili skoro da ga nema, pa ovi mogu da letaju i rokaju kako zele. Plus, malo i pucaju naslijepo perzijanci.
A upravu si, od svega ovoga ne vidimo sta se desava u Gazi
P.Starck wrote: ↑14/06/2025 16:51
Gluposti su pričati o ekonomiji Izraela bilo šta. Ništa od svega što se plasira iz Izraela nije tačno. Nametnuta kvazi država ima 8 miliona stanovnika. Baš neko vjeruje da svojom ekonomijom finansira jučerašnji napad sa kako su sami rekli preko 200 aviona. Jedna Njemačka ili Francuska nema tu ekonomsku snagu. Samo glavni mecena preko bare ni sam nema više para, tako da je i to jedan od razloga za ovaj napad.
Glavni mecena je već neko vrijeme neobično distanciran prema politici i postupcima Izraela. Nije ih naravno prestao opskrbljivati ni javno osuđivati ali one Trumpove poruke da ne napadaju Iran kao i sam motiv za nuklearne pregovore sa Iranom su djelovali prilično iskreno. Ja vjerujem da je Izrael zaista protiv Trumpve volje krenuo u ovo. Sad se pokušava predstaviti kao sinkronizirana diplomatska obmana, da je Trump cijelo vrijeme to znao i čekao da bi se omekšao iranski oprez ali prije da je to samo Trumpov način da se medijski predstavi kao glavni lik u filmu (on je ipak prije svega ostalog sujetni stari gazda) koji drži sve konce u rukama, a zapravo ga ništa ne pitaju i rade po svom. Pitanje je do koje je mjere Trump u mogućnosti da uskrati podršku Netanjahuu s obzirom da je pod velikim uticajem američkih cionista.
Ovaj rat bi mogao potrajati, naravno ne ovim intenzitetom jer na duži period niti Izrael može napraviti stotinu operacionih letova svaki dan, a niti Iran smije trošiti ovoliko raketa svaki dan.
Ne može Iran ništa strateški značajno postići ovakvim udarima, uopšte nisu smanjili izraelsku sposobnost napadanja Irana. Ako ne žele da se ovo završi iranskom kapitulacijom moraće da pokrenu nekakav zemaljski udar kako god znaju, jedino tu imaju brojčanu prednost kojom mogu izboriti bolje uslove primirja.
Ne znam jel' bila vijest, ali sinoć je njemački avio tanker slučajno upalio transporder dok je letio iznad Jordana u akciji dopune izraelskih aviona koji napadaju Iran.
A_A_AKCIJA wrote: ↑15/06/2025 09:54
Ne znam jel' bila vijest, ali sinoć je njemački avio tanker slučajno upalio transporder dok je letio iznad Jordana u akciji dopune izraelskih aviona koji napadaju Iran.
Postavio je mislim last mohican,kao da je to nesto cudno,nebi me iznenadilo ni da su ameri ti koji ustvari bombarduju
Peacean wrote: ↑15/06/2025 09:53
Ne može Iran ništa strateški značajno postići ovakvim udarima, uopšte nisu smanjili izraelsku sposobnost napadanja Irana. Ako ne žele da se ovo završi iranskom kapitulacijom moraće da pokrenu nekakav zemaljski udar kako god znaju, jedino tu imaju brojčanu prednost kojom mogu izboriti bolje uslove primirja.
Postoje forumaši koji se u svašta petljaju, ali na taj način samo pokazuju koliko su "tanki".
Tako ni Mujica ne zna razliku između sistema i rakete.
i vi bi trebali da znate da je i obični vbr raketni sistem
u ovom slučaju se pikaju samo oni što mogu dobaciti preko 1200 km...e de strućnjaci napišite koliko toga ima i koliko ima takvih raketa?
ja nađoh cca 3.000 total, od kojih je 16 tipova raketa sa dometom preko 1.000 km...i haj nek je pola od ovih 3k, ovih 16 tipova raketa, dobija se ona cifra od 1.500 raketa koje mogu dobaciti do Izraela....znači za nekih 5 do 10 dana rata ove vrste i ovim intenzitetom