Iskreno, ovome se i ja cudim stalno. Jedini zakljucak je da ce oni ovo sve ponoviti opet, a sto ne bi, niti pravde od drzave, MZ, a ni licne osvete.banjaluka078 wrote: ↑15/06/2025 00:24Ne znam ja koliko mekani joŝ možemo biti, presuđeni i osuđeni, a bome i oni koje pravosuđe nikako da dokači, šetkaju, bljuju, negiraju, provociraju.
Politicko desavanje u RS vol 1
- dr_Evil
#5676 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
- banjaluka078
- Moderator
#5677 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Bukvalno, mogu reprizirati. U međuvremenu je potpuno obezvrijeđeno bilo kakvo međunarodno pravo i sud pravde, ni Haga se više ne moraju bojati.
- banjaluka078
- Moderator
#5678 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Dvije stvari koje mogu poštovati kod jevreja. Obrazovanje i neostajanje dužnim.
Ima dole na podforumu Banjaluka, tema o zločinu nad mojom vrŝnjakinjom, rahmetli Majdom iz Vrbanje, koju su sa 18 godina u po bijela dana oteli iz autobusa, silovali i ubili. Jedan od optuženih je promijenio ime i odselio u Švedsku gdje živi kao najslobodniji i najrahatniji čovjek na svijetu. U zemlji sa, vjerovatno, najbrojnijom banjalučkom dijasporom. Niko mu ni čvoku opalio.
Zamisli da je tako nešto uradio jevreju. Ili Albancu...
- dr_Evil
#5679 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
E bas to kolegice, stvarno ne razumijem. Hajde ako je neko 95-e imao malu djecu, morao njih izvesti na pravi put, danas su ta djeca ljudi,a taj covjek kojem su dirali u familiju odradio svoje na ovom svijetu. Danas znaci nakon toliko godina, kad nemas pazit nikoga, otidji i osveti se, zbog buducih generacija. Ne znam, mozda ja razmisljam naopako, mozda je upravu ona posljednja Alijina "ne smije biti osvete", ali evo, pokusali smo bez nje rekao bih, i dobili samo ponizenje i nista zauzvrat. Ne znam, ne do bog razumit, i ne ponovilo sebanjaluka078 wrote: ↑15/06/2025 09:24Dvije stvari koje mogu poštovati kod jevreja. Obrazovanje i neostajanje dužnim.
Ima dole na podforumu Banjaluka, tema o zločinu nad mojom vrŝnjakinjom, rahmetli Majdom iz Vrbanje, koju su sa 18 godina u po bijela dana oteli iz autobusa, silovali i ubili. Jedan od optuženih je promijenio ime i odselio u Švedsku gdje živi kao najslobodniji i najrahatniji čovjek na svijetu. U zemlji sa, vjerovatno, najbrojnijom banjalučkom dijasporom. Niko mu ni čvoku opalio.
Zamisli da je tako nešto uradio jevreju. Ili Albancu...
-
geoxx
#5680 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Izraelci su to radili u okviru drzavnih institucija i nisu imali nikakvu krivicnu odgovornost.
Albanci to nisu radili, ne znam sto se oni spominju.
Govoriti da se neki pojedinci trebaju ici svetiti je malo sebicno kad ti nisi u toj situaciji i kad ti ne moras ici guliti zatvorsku kaznu.
Govoriti da se neki pojedinci trebaju ici svetiti je malo sebicno kad ti nisi u toj situaciji i kad ti ne moras ici guliti zatvorsku kaznu.
- muha_sa
#5681 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Hiljade zlocinaca nije procesuirano i slobodno uzdignuta cela i svjetla obraza (oni nit imaju stida nit obraza a u ovom kurcevom uredjenju od države guzici se ne boje) šprataju ovom zemljom a bogme slobodno i vani hodaju
Da mi neko siluje i ubije kcerku (ne do bog) i da slobodno hoda ja bih mu dohako il me ne bi bilo na ovom svijetu. Jebo život i muriju
Da mi neko siluje i ubije kcerku (ne do bog) i da slobodno hoda ja bih mu dohako il me ne bi bilo na ovom svijetu. Jebo život i muriju
- banjaluka078
- Moderator
#5682 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Žena u Prijedoru svakog jutra, godinama, u firmu ulazi pored portira, čovjeka koji ju je silovao u ratu. Ja ne znam šta nju drži dalje od toga da s njim poravna račune i molim Boga da ne saznam kako je njoj.geoxx wrote: ↑15/06/2025 09:44 Izraelci su to radili u okviru drzavnih institucija i nisu imali nikakvu krivicnu odgovornost.
Ja imam u ulici majmune koji su mi učinili sto puta manje zlo, pa im ne zaboravljam i ne pravim se da smo u finim komšijskim odnosima. Kao da ne postoje. Osim što mi želudac hoće izletjeti kad ih vidim i 30 godina kasnije.
-
geoxx
#5683 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Jel osudjen taj?banjaluka078 wrote: ↑15/06/2025 09:56Žena u Prijedoru svakog jutra, godinama, u firmu ulazi pored portira, čovjeka koji ju je silovao u ratu. Ja ne znam šta nju drži dalje od toga da s njim poravna račune i molim Boga da ne saznam kako je njoj.geoxx wrote: ↑15/06/2025 09:44 Izraelci su to radili u okviru drzavnih institucija i nisu imali nikakvu krivicnu odgovornost.
Ja imam u ulici majmune koji su mi učinili sto puta manje zlo, pa im ne zaboravljam i ne pravim se da smo u finim komšijskim odnosima. Kao da ne postoje. Osim što mi želudac hoće izletjeti kad ih vidim i 30 godina kasnije.
- muha_sa
#5684 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Jedna od hiljade prica od koje ti knedla u grlu zaglavi
Prijedorske priče: Posljednje pismo Muhameda Čehajića, logoraša iz Omarske, svojoj ženi Minki
Kratko prije njenog odlaska iz Prijedora, u septembru 1992. godine, dobila je pismo njenog muža koje je nosilo datum 9. juni 1992. Minka Čehajić je ispričala sudu da pretpostavlja da je pismo napisao u Banja Luci i da ga je ponio sa sobom u logor Omarska.
“Moj muž je jednom mladiću dao pismo koje još uvijek imam. I rekao mu je: ‘Znam da ćeš ti jednog dana izaći odavde. Molim te, daj ovo pismo mojoj ženi, jer mislim da odavde nikad neću izaći’.”
Gospođa Čehajić je pročitala pismo supruga pred sudijama Tribunala:
“Pišem ti ovo pismo, a nimalo nisam siguran da li ćeš ga i dobiti, pa ipak osjećam neodoljivu potrebu da s tobom porazgovaram, makar i na ovakav način. Od moga odlaska, 23. maja, kada su kući došli po mene, živim kao u nekom drugom svijetu. Čini mi se da sve ovo što se sa mnom događa kao da je neki ružan san, košmar, i prosto ne mogu da shvatim da je ovako šta moguće.
Draga Minka, Amira (kćerka) i sine moj (Amir), vi najbolje znate koliko vas volim, da zbog te ljubavi nikada nisam, niti bih ikada učinio bilo šta čime bi vama nanio bol… Pitam se samo kome sam se i sa čim tako zamjerio da moram proći kroz sve ovo. Ali, ja ipak vjerujem u pravdu, istinu i to da će se sve razjasniti.
Inače neprestano mislim na vas. Vaša lica su mi stalno pred očima. Moram priznati da mi Amirov lik najčešće iskrsava, a onda potekne i poneka suza. Znam kako će on ovo teško podnijeti jer znam koliko me voli. Tebe Minka osobito molim, pokušaj ga utješiti. Vrijeme mi očajno sporo prolazi i jedva čekam dan kada ću opet biti sa vama, a vi ćete mi biti dovoljni za sav drugi svijet. Bio bih najsretniji kad bih sa vama mogao otići tako daleko gdje nema nikoga drugoga…
Nepojmljivo mi je šta se sve ovo događa sa svima nama. Zar je život tako nepredvidiv i tako surov? Sjećam se kako smo se prošle godine u ovo vrijeme radovali građenju kuće, a vidiš sada. Osjećam se tako prazan, kao da nikada nisam ni bio živ. Pokušavam se tome oduprijeti sjećanjem na ono što je bilo lijepo s tobom, djecom i onima koje volim. Ovog puta toliko, jer nemam više ni snage. Pozdravi sve koji pitaju za mene, a tebe i djecu mnogo, mnogo volim.”
Posljednju poruku Muhamed Čehajić je uputio svom sinu: “Reci mu neka samo uči i po stotinu puta mu reci da ga tata voli mnogo, mnogo više od sebe samoga. Na sebe više i ne mislim, ali neka on bude pošten i častan čovjek.”
Ostaci profesora Muhameda Čehajića pronađeni su sa 455 žrtava u stravičnoj masovnoj grobnici u Starim Kevljanima.
Prijedorske priče: Posljednje pismo Muhameda Čehajića, logoraša iz Omarske, svojoj ženi Minki
Kratko prije njenog odlaska iz Prijedora, u septembru 1992. godine, dobila je pismo njenog muža koje je nosilo datum 9. juni 1992. Minka Čehajić je ispričala sudu da pretpostavlja da je pismo napisao u Banja Luci i da ga je ponio sa sobom u logor Omarska.
“Moj muž je jednom mladiću dao pismo koje još uvijek imam. I rekao mu je: ‘Znam da ćeš ti jednog dana izaći odavde. Molim te, daj ovo pismo mojoj ženi, jer mislim da odavde nikad neću izaći’.”
Gospođa Čehajić je pročitala pismo supruga pred sudijama Tribunala:
“Pišem ti ovo pismo, a nimalo nisam siguran da li ćeš ga i dobiti, pa ipak osjećam neodoljivu potrebu da s tobom porazgovaram, makar i na ovakav način. Od moga odlaska, 23. maja, kada su kući došli po mene, živim kao u nekom drugom svijetu. Čini mi se da sve ovo što se sa mnom događa kao da je neki ružan san, košmar, i prosto ne mogu da shvatim da je ovako šta moguće.
Draga Minka, Amira (kćerka) i sine moj (Amir), vi najbolje znate koliko vas volim, da zbog te ljubavi nikada nisam, niti bih ikada učinio bilo šta čime bi vama nanio bol… Pitam se samo kome sam se i sa čim tako zamjerio da moram proći kroz sve ovo. Ali, ja ipak vjerujem u pravdu, istinu i to da će se sve razjasniti.
Inače neprestano mislim na vas. Vaša lica su mi stalno pred očima. Moram priznati da mi Amirov lik najčešće iskrsava, a onda potekne i poneka suza. Znam kako će on ovo teško podnijeti jer znam koliko me voli. Tebe Minka osobito molim, pokušaj ga utješiti. Vrijeme mi očajno sporo prolazi i jedva čekam dan kada ću opet biti sa vama, a vi ćete mi biti dovoljni za sav drugi svijet. Bio bih najsretniji kad bih sa vama mogao otići tako daleko gdje nema nikoga drugoga…
Nepojmljivo mi je šta se sve ovo događa sa svima nama. Zar je život tako nepredvidiv i tako surov? Sjećam se kako smo se prošle godine u ovo vrijeme radovali građenju kuće, a vidiš sada. Osjećam se tako prazan, kao da nikada nisam ni bio živ. Pokušavam se tome oduprijeti sjećanjem na ono što je bilo lijepo s tobom, djecom i onima koje volim. Ovog puta toliko, jer nemam više ni snage. Pozdravi sve koji pitaju za mene, a tebe i djecu mnogo, mnogo volim.”
Posljednju poruku Muhamed Čehajić je uputio svom sinu: “Reci mu neka samo uči i po stotinu puta mu reci da ga tata voli mnogo, mnogo više od sebe samoga. Na sebe više i ne mislim, ali neka on bude pošten i častan čovjek.”
Ostaci profesora Muhameda Čehajića pronađeni su sa 455 žrtava u stravičnoj masovnoj grobnici u Starim Kevljanima.
- dr_Evil
#5685 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Pa bas to kazem Muha, evo 90ih, i ranih 2000ih je morao pazit familiju to sta je ostalo od nje, da postanu ljudi, sta danas kad je dosao u tvoje godine. Kazem opet nismo imali takvih sudbina u familiji, bilo je invalida i sehida, ali to ide uz rat nema tu neke osvete, ali takvi primjeri nerazumljivo, i mora nam se ponovitimuha_sa wrote: ↑15/06/2025 09:50 Hiljade zlocinaca nije procesuirano i slobodno uzdignuta cela i svjetla obraza (oni nit imaju stida nit obraza a u ovom kurcevom uredjenju od države guzici se ne boje) šprataju ovom zemljom a bogme slobodno i vani hodaju![]()
Da mi neko siluje i ubije kcerku (ne do bog) i da slobodno hoda ja bih mu dohako il me ne bi bilo na ovom svijetu. Jebo život i muriju![]()
-
doktor78
#5686 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Je li naši mediji/portali moraju prenijeti bukvalno svaku objavu bjegunca koju svakog dana postavlja na Muskovoj mreži?
Koji smo mi paćenici, jbt.
Koji smo mi paćenici, jbt.
-
mishic
#5687 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Postoje neke nevjerovatne i neobjašnjive činjenice koje se dobro znaju ali se o njima vrlo malo piše, govori i gube se iz pamćenja pa će na kraju i isčeznuti iz sjećanja i ostati nedokumentovane. Nije mi jasno zbog čega je to tako i zbog čega se rs i Srbiji dozvoljava da sakrivaju da je ponašanje njihovih vojski gdje god su došle i ratovale predstavljalo tako divljačko i zvjersko ponašanje kakvo nije zabilježeno nigdje u svijetu.
Takvo ponašanje nije bilo izuzetak, nisu bili ispadi neodgovornih pojedinaca, nego kolektivno, planirano i sistemsko ponašanje podržavano a kasnije prikrivano od najnižih instanci i počinilaca do najviših vrhova vojne i političke vlasti ali i javnosti i medija. Nad tim se zgražavao čitav svijet i međunarodna javnost, to je natjeralo i međunarodnu zajednicu da se morala umiješati ali danas kao da se to nikada nije dogodilo i događalo o tome se i među žrtvama i u široj javnosti malo zna, malo govori i time se počiniocima omogućava da zataškavaju i sakrivaju te činjenice.
I ne samo to, jer njima se time ostavlja prostor da oni pored zataškavanja tih činjenica izvrću istinu, falisifikuju činjenice, svoja zlodjela pripisuju drugima, izmišljaju i lažu i na taj način sebe od zvjerinja i neopisivih zločinaca , rušitelja i pljačkaša prave žrtvu i time ne samo da "peru" prošlost nego se spremaju i da je ponove u budućnosti.
Od stotina hiljada sličnih slučajeva i opisa evo samo jedan za primjer:
"U SRBIJI OVO KRIJU KAO ZMIJA NOGE: Šokantna otkrića NATO vojnika nakon dolaska, kakvi su ljudi mogli počiniti ovakve bestijalne zločine…"
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/41 ... chine.html
Takvo ponašanje nije bilo izuzetak, nisu bili ispadi neodgovornih pojedinaca, nego kolektivno, planirano i sistemsko ponašanje podržavano a kasnije prikrivano od najnižih instanci i počinilaca do najviših vrhova vojne i političke vlasti ali i javnosti i medija. Nad tim se zgražavao čitav svijet i međunarodna javnost, to je natjeralo i međunarodnu zajednicu da se morala umiješati ali danas kao da se to nikada nije dogodilo i događalo o tome se i među žrtvama i u široj javnosti malo zna, malo govori i time se počiniocima omogućava da zataškavaju i sakrivaju te činjenice.
I ne samo to, jer njima se time ostavlja prostor da oni pored zataškavanja tih činjenica izvrću istinu, falisifikuju činjenice, svoja zlodjela pripisuju drugima, izmišljaju i lažu i na taj način sebe od zvjerinja i neopisivih zločinaca , rušitelja i pljačkaša prave žrtvu i time ne samo da "peru" prošlost nego se spremaju i da je ponove u budućnosti.
Od stotina hiljada sličnih slučajeva i opisa evo samo jedan za primjer:
"U SRBIJI OVO KRIJU KAO ZMIJA NOGE: Šokantna otkrića NATO vojnika nakon dolaska, kakvi su ljudi mogli počiniti ovakve bestijalne zločine…"
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/41 ... chine.html
- Mr.Sojic
#5688 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Šta kaJe na ovo preCednig manjeg ekomskog tigraBUDIMPEŠTA
Predsjednica Kosova dočekana uz vojne počasti u Mađarskoj
https://avaz.ba/vijesti/region/980422/p ... madjarskoj
I onaj 100 za 1 nema kada od Ćacija da se haberi
- muha_sa
#5689 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-h ... ija/594033
Pranje novca: SIPA i slovenačka policija pretresale u RS-u, oduzeta poslovna dokumentacija
Pranje novca: SIPA i slovenačka policija pretresale u RS-u, oduzeta poslovna dokumentacija
- Danguba
#5690 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Mogu jer tu nema Dodika.muha_sa wrote: ↑18/06/2025 18:07 https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-h ... ija/594033
Neka vide ko je kupio trzni centar u Ljubljani.
Neka ulete u Rafineriju u B.Brodu, IRB, i ostale finansijske institucije sa kojima je radio Dodik.
- problemnatravunu
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#5692 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Hajde sto se usutio Dodik, nego nema ni Covica, ni proBiH, niko nista ne komentarise. Kao da se puskaraju u drugoj galaksiji, a ne na Bliskom Istokuproblemnatravunu wrote: ↑19/06/2025 06:25![]()
![]()
- Donald Trump stao uz Izrael, Vladimir Putin podržao Iran, Zoran Milanović danas rekao da Izrael vode zločinci, iz Kine u Teheran sletio misteriozni avion sa podrškom, naveo je Crnadak, te upitao:
- Zamislite koja je zbrka i pometnja u Dodikovoj glavi: Šta raditi, koga i čiju zastavu projektovati na Palati u znak podrške??!!, napisao je Igor Crnadak.
![]()
![]()
- banjaluka078
- Moderator
-
mishic
#5694 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Što se kriminalac, lopov i genocidaš Dodik nešto razgoropadio u nastojanju da kod Putka sebi osigura uticaj, kao zločinac i genocidaš Netanyahu kod Trumpa, tužakajući Bošnjake kojima pripisuje sve svoje osobine, mržnju, prijetnje, napade i zločine zaboravljajući pri tome da je čitav svijet shvatio, razumio i definirao ko je ko i ko je za što odgovoran na ovim prostorima.
Njegova zamjena teza i pripisivanje svojih zločinačkih karakteristika drugom čini ga jadnim i bijednim potvrđujući tako da je postao jednom od 3-4 najomraženije osobe u svijetu i na planeti i da ne postoji način da sa sebe sapere tu ljagu.
Njegova zamjena teza i pripisivanje svojih zločinačkih karakteristika drugom čini ga jadnim i bijednim potvrđujući tako da je postao jednom od 3-4 najomraženije osobe u svijetu i na planeti i da ne postoji način da sa sebe sapere tu ljagu.
-
mishic
#5695 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
"DODIK BI DA ZVECKA ORUŽJEM I PRIJETI: "RS ima resurse za odbranu na eventualne napade iz Federacije BiH"
Stoka druge optužuje za prijetnje a sam prijeti.
Ali kada već čini tako bilo bi dobro da malo presabere koliko je ta genocidna tvorevina imala opreme, naoružanja i municije lopovlukom preotete od JNA i TO a koliko im je nakon svega ostalo?! Ili preciznije, koliko im je oteto? I to uz embargo i dvostruku agresiju. Narod i građani Federacije nisu zličinci i genocidaši, nikada nikoga nisu napadali i ne planiraju ali znaju da se brane i agrsoru i zločincu uzmu mjeru.
Stoka druge optužuje za prijetnje a sam prijeti.
Ali kada već čini tako bilo bi dobro da malo presabere koliko je ta genocidna tvorevina imala opreme, naoružanja i municije lopovlukom preotete od JNA i TO a koliko im je nakon svega ostalo?! Ili preciznije, koliko im je oteto? I to uz embargo i dvostruku agresiju. Narod i građani Federacije nisu zličinci i genocidaši, nikada nikoga nisu napadali i ne planiraju ali znaju da se brane i agrsoru i zločincu uzmu mjeru.
-
mishic
#5696 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Genocidaši su pljačku i otimačinu pokrenuli prije agresije ali sve što su oteli, opljačkali i pokrali lopovlukom je došlo u ruke malog broja kriminalaca i profitera među kojima je Dodik na prvom mjestu i sada su ponovo bijeda koju u velikoj mjeri finansira ova idiotska vlast iz Federacije. SNSD lopovi bi se mogli naći na udaru svoje sirotinje koju su ojadili jer bi bilo logičnije da opljačkani nasrnu na svoje pljačkaše nego da ponovo ginu za njihove interese.
-
talijan97
#5697 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Najgore je sto je situacija takva, da se niko pocesati nece u slucaju komplet rusenja drzave.
Problem ( za separatiste) su samo nepostojanja nekih garancija, racunice i planova.
Problem ( za separatiste) su samo nepostojanja nekih garancija, racunice i planova.
- banjaluka078
- Moderator
#5698 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/R ... cip/911791
Na poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, večeras je u Banjaluku stigao Rod Blagojević, bivši guverner američke savezne države Ilinois, čovjek sa bogatom političkom biografijom, danas ugledni govornik i blizak saradnik predsjednika SAD Donalda Trampa.
Blagojević je u američkoj političkoj istoriji upamćen kao jedan od najmlađih guvernera Ilinoisa, koji je pokrenuo značajne reforme u zdravstvu, obrazovanju i borbi protiv siromaštva.
U dva mandata kao guverner, ali i ranije kao kongresmen, Blagojević je bio prepoznatljiv po svojoj neposrednosti, borbi za prava običnog čovjeka i spremnosti da se suprotstavi moćnim strukturama koje su ga, kao i mnoge druge, na kraju pokušale da slome - ne politički, već pravosudno.
Upravo ta sličnost povezuje Blagojevića i predsjednika Republike Srpske. I jedan i drugi znaju šta znači kada se pravda koristi kao oružje političkog progona. I jedan i drugi su prepoznati kao ljudi koji ne pristaju da kleče, pa im se zato sudi - ne zbog krivice, već zbog slobodoumlja.
Susreti predsjednika Dodika i Roda Blagojevića su više od protokola, to su susreti dvojice ljudi koji znaju šta znači biti meta samo zato što ne pristaješ na komande sa strane. I dok se jedan vratio da ojača Ameriku, drugi ostaje da čuva Srpsku.
U tom susretu ogleda se zajedničko iskustvo otpora pritiscima i odlučnost da se sačuva politički integritet bez obzira na cijenu, navodi RTRS
- banjaluka078
- Moderator
-
mishic
#5700 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
"DODIK SE NALJUTIO ZBOG ODLUKE OIC-a: „RS djeluje po Dejtonu, kriza dolazi iz Sarajeva“
Lažov misli da mu neko vjeruje ili pak sam sebe tješi svojim lažima?
Lažov misli da mu neko vjeruje ili pak sam sebe tješi svojim lažima?