INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
-
akcija007
#25326 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Segafredo kafic Aerodrom ( public zona , preko puta saltera za registraciju putnika i prtljage)
Latte Machiacto 10 KM
Esspresso 4,90 KM
Velika kafa s mlijekom 7 KM
Ok aerodrom je ali sto je pretjerano pretjerano je .
Latte Machiacto 10 KM
Esspresso 4,90 KM
Velika kafa s mlijekom 7 KM
Ok aerodrom je ali sto je pretjerano pretjerano je .
-
noviclan
#25327 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Jeste nama ali njima prebacis u € i to je to sica
- problemnatravunu
#25328 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
"deranje" vrlo "solventnih " , uglavnom arapskih turista , njima je to sve haman džabe ... čujem da se tim arapima u Caribou na čaršiji , "hladno" naplati 5 KM za kocku leda ako je posebno zatraže , i ljudi se sekunde ne bune...
-
bumerangss
#25329 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pa i treba ih uzimati lopatomproblemnatravunu wrote: ↑12/06/2025 06:30"deranje" vrlo "solventnih " , uglavnom arapskih turista , njima je to sve haman džabe ... čujem da se tim arapima u Caribou na čaršiji , "hladno" naplati 5 KM za kocku leda ako je posebno zatraže , i ljudi se sekunde ne bune...
Samo da to bude legalno tj sa racunom da svi (država narod) a ne samo pojedinac ima koristi od toga
Npr žicara za strance treba biti 50 KM
Za njih tih 25€ nije puno. Obilazak zidina u Dubrovniku je za strance bilo 300+ kuna prije 15 godina. Sad vjerovatno i vise
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#25330 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
kako ti uopce naplati i sabere koliko trebas platiti ako sve artikle ne provuce kroz kasu?
a isto i za gorivo, jel znas da se tankovi zapecate? svako sipanje goriva iz cisterne u tank se evidentira i kontrolira, ulaz i izlaz se stalno mogu kontrolisati...ne mastajte previse ljudi
-
zippoo87
#25331 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
O cemu pricas ti ?izvrsni direktor wrote: ↑12/06/2025 07:37kako ti uopce naplati i sabere koliko trebas platiti ako sve artikle ne provuce kroz kasu?
a isto i za gorivo, jel znas da se tankovi zapecate? svako sipanje goriva iz cisterne u tank se evidentira i kontrolira, ulaz i izlaz se stalno mogu kontrolisati...ne mastajte previse ljudi
Ja ne kupujem nista na benzinskoj osim goriva...koliko naspem,toliko i platim i obicno je okruglo...tako da ne treba nista "sabirati":
A i ovo o zapcecenim tankovima...gdje si ti to vidio i da li si ikada vidio cisternu na benzinskoj pumpi ?
Ja jesam vise puta i nikada nisam vidio da je ista zapecaceno...obicna rupa (otvor) u koji ubaci crijevo iz cisterne da se istoci. Imam benzinsku pored kuce,vise puta sam vidio.
Ne provaljuj se vise,molim te
-
belfy
#25332 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
druze zippo ovdje zaista nisi u pravu. ako je iko strogo kontrolisan to su na prvom mjestu benzinske pume. vise od njih mozda jedino banke... ali banke su sve automatizovale odavno. jer je ovo prica slicna onoj o dosipanju vode u gorivo...zippoo87 wrote: ↑13/06/2025 01:26O cemu pricas ti ?izvrsni direktor wrote: ↑12/06/2025 07:37kako ti uopce naplati i sabere koliko trebas platiti ako sve artikle ne provuce kroz kasu?
Ja ne kupujem nista na benzinskoj osim goriva...koliko naspem,toliko i platim i obicno je okruglo...tako da ne treba nista "sabirati":
A i ovo o zapcecenim tankovima...gdje si ti to vidio i da li si ikada vidio cisternu na benzinskoj pumpi ?
Ja jesam vise puta i nikada nisam vidio da je ista zapecaceno...obicna rupa (otvor) u koji ubaci crijevo iz cisterne da se istoci. Imam benzinsku pored kuce,vise puta sam vidio.
Ne provaljuj se vise,molim te![]()
-
vanjki
#25333 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Sta je sa onim sirom gauda Paladin.Jao jest se pokvario.Pa nema vise ukusa niti lijepe zute boje..Jao uzasa sta je ono... Nikada vis enecu kupiti
-
zippoo87
#25334 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Nisam ja ni spomenuo kontrolisanje benzinskih a to kontrolisanje se odnosi na kvalitet goriva. Mislim da sada svaka benzinska mora imati ugradjenu sondu u rezevroar,koja automatski mjeri kvalitet.belfy wrote: ↑13/06/2025 01:43druze zippo ovdje zaista nisi u pravu. ako je iko strogo kontrolisan to su na prvom mjestu benzinske pume. vise od njih mozda jedino banke... ali banke su sve automatizovale odavno. jer je ovo prica slicna onoj o dosipanju vode u gorivo...zippoo87 wrote: ↑13/06/2025 01:26O cemu pricas ti ?izvrsni direktor wrote: ↑12/06/2025 07:37
kako ti uopce naplati i sabere koliko trebas platiti ako sve artikle ne provuce kroz kasu?
Ja sam napisao da otvori kroz koje se upumpava gorivo nisu plombirani i to se samo otkljuca i dospe gorivo. Kolicina goriva unutar se ne mjeri automatski i to govorim. Kolicina gorivs koja se istanka se mjeri na samom kamionu/cisterni i tako se zna koliko se istankalo/natankalo.
Zato svaka benzinska moze da prodaje nacrno gorivo...evo ja gdje god kupujem gorivo,placam kesom i niko mi sam od sebe ne da racun,na ovim privatnim benzinskim. Jedino gdje odmah dobijem racun je Gasprom. Evo ni Bingo ne da racun ako ne trazis,samo uzme pare i to je to. Samo sto ja uvijek trazim racun.
- nepass1
#25335 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Uvjek ali uvjek na svakoj benzinskoj dobio racun
-
zippoo87
- Chloe
- Photo mod
- Rothmans
#25338 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Velke milke u zenickom konzumu 52% popust
Hocete 9 KM za cokoladu, sacete je dat za 4.30 kermi
Hocete 9 KM za cokoladu, sacete je dat za 4.30 kermi
-
Naslovnica
-
belfy
#25340 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
ne znam da postoji mjerni instrument koji automatski mjeri kvalitet goriva (a to mi je struka). te i takve analize se rade samo u laboratorijama. mada ne vidim ni sto bi nesto takvo jedna benzinska pumpa morala/trebala imati. oni naruce gorivo od rafinerije ili posrednika koje zele i koje im treba (i koje kvalitete). odredjivanje istog radi samo rafinerija u laboratoriji 3 - 6 puta dnevno. (radio u jednoj 5 godina).zippoo87 wrote: ↑13/06/2025 15:11Nisam ja ni spomenuo kontrolisanje benzinskih a to kontrolisanje se odnosi na kvalitet goriva. Mislim da sada svaka benzinska mora imati ugradjenu sondu u rezevroar,koja automatski mjeri kvalitet.belfy wrote: ↑13/06/2025 01:43druze zippo ovdje zaista nisi u pravu. ako je iko strogo kontrolisan to su na prvom mjestu benzinske pume. vise od njih mozda jedino banke... ali banke su sve automatizovale odavno. jer je ovo prica slicna onoj o dosipanju vode u gorivo...zippoo87 wrote: ↑13/06/2025 01:26
O cemu pricas ti ?
Ja sam napisao da otvori kroz koje se upumpava gorivo nisu plombirani i to se samo otkljuca i dospe gorivo. Kolicina goriva unutar se ne mjeri automatski i to govorim. Kolicina gorivs koja se istanka se mjeri na samom kamionu/cisterni i tako se zna koliko se istankalo/natankalo.
Zato svaka benzinska moze da prodaje nacrno gorivo...evo ja gdje god kupujem gorivo,placam kesom i niko mi sam od sebe ne da racun,na ovim privatnim benzinskim. Jedino gdje odmah dobijem racun je Gasprom. Evo ni Bingo ne da racun ako ne trazis,samo uzme pare i to je to. Samo sto ja uvijek trazim racun.
i, nije istina da ne postoje mjerenja unutar tankova benzinske. kako mislis da bi znali koliko su im puni/prazni i kada trebaju da naruce iducu turu?
takodjer nije tacno da se kolicina goriva mjeri samo na kamionu/cisterni. kolicina goriva koji ide u tank same benzinske pumpe se mjeri na dva mjesta. prvi je protok istog na strani benzinske pumpe, a drugi je mjerenje nivoa u tanku. onda se samo uporedjuju sa mjerenjem na kamionu/cisterni i ne smiju da odstupaju vise od 1%.
nadalje, svako stanje tanka ostaje dugotrajno zapisano (digitalno) i moze se jako jednostavno vidjeti kroz dijagram kada je nivo tog tanka isao gore ili dole i koliko... kazem ti, opet, to je jedna od najbolje kontrolisanih grana privrede iz ociglednih razloga - pare! isto kao sto su (mozda) samo banke vise kontrolisane od pumpasa...
-
zippoo87
#25341 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ajde kada ti je struka,objasni nam onda i ako je sve kako si napisao,kako prodaju gorivo na crno,bez racuna?
-
belfy
#25342 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
ti si mene izgleda pogresno razumio. ja sam rekao da mi je struka mjerno-regulaciona tehnika. nisam rekao da mi je struka potkradanje i varanje. tako da te metode i tu vrstu rade ne poznajem. moras naci nekog ko se time bavi da to pojasni. za to ja nisam prava adresa.
-
zippoo87
#25343 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ok...ja razumio da imas veze sa benzinskim i tom bransom,gorivom i tako a ne mjerni instrumenti.
A sto se kradje tice...krade se najnormalnije i ne kriju se...nece niko kolicinu goriva provjeravati tek tako i ide se na to da ako te uhvate,platis kaznu a ti si dok te ne uhvate ,zaradio za 100 kazni ili 1000
Kazem,niko ne izdaje racun sve dok ne zatrazis,ako se placa kesom. Ako se placa karticom,svakako moraju iskucati i onda ti ga i daju. Na TK mogu video napraviti,odem nasuti gorivo i dam pare na kasu i samo uzmu. Isto je i za druge artikle...evo na benzinskoj sam zadnjih dana kupovao po 1-2 piva...dam pare,uzme pare a nigdje racuna
-
Djewojka
#25344 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ima neki svoj okus. Ne mogu reci da me podjeca ni na jednu od poznatih brendova. Meni se inače najviše dopada okus Brazil i plava kafa Dolce Gusto.suspect_zero wrote: ↑08/06/2025 16:06 @Djewojka da, ni meni nikada nije bila jasna cijena čaja, ni prije ovih poskupljenjaobično vidim Frank ili tekane, nista specijalno a cijena k'o kakva žestica (vi koji pijete bolje čokalj naručiti)
![]()
Cedevita isto precijenjena kao i kisela voda.
Kakva ti je ova kafa Da!....na koju ti vise baca? Brazil, Aromu, Dzezvu, Frank...?
-
Djewojka
#25345 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Neko napisa da ima u supermarketu Lider u Zenici, koji je sličan kao Djuric s cijenama. Roba na akciji vrlo često.Naslovnica wrote: ↑09/06/2025 09:20Ovo je Džurina robna marka.
Po toj logici jedino se može kupiti kod njih.
Inače, ovu kafu za njih proizvodi Mingos.
- Hercegoviina
#25346 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ne kaže de Džurina neko Đurina. Ja ne vidjeh nepismenijih ljudi kao u Zenici.
- xoklix
#25347 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Jučer kod svojih bijadoh i majka izvadi ledo quattro sladoled...bukvalno kašiku uzeo i ostavio koliko su srozali kvalitet. Čak mi ni macho ove godine nije na nivou.
-
tap3ah75
#25348 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ledo quattro se srozao kvalitetom ... ali baš bsš.
Probao sam u Bingu Leone u kutiji 5.90 KM 1 litar
Tri okusa - svi osim vanilije su mi super. (Vaniliju ne gotivim)
Probao sam u Bingu Leone u kutiji 5.90 KM 1 litar
Tri okusa - svi osim vanilije su mi super. (Vaniliju ne gotivim)
-
Ci-Nick
#25349 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ima u Vakufu, samo ne znam da li je Donjem ili Gornjem.Hercegoviina wrote: ↑15/06/2025 11:10 Ne kaže de Džurina neko Đurina. Ja ne vidjeh nepismenijih ljudi kao u Zenici.
Naš "gradonaćelnik" iz Vakufa nam je uzor.
- glitch
#25350 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
sta je kivijem
ode na 10 maraka skoro se uduplala cijena u 2 mjeseca
ode na 10 maraka skoro se uduplala cijena u 2 mjeseca