Malo ti je ovo prestrogo kompletnu pvo su im uništili, zar nisi sinoć vidio djelovanje PVO iznad Teherana, a vrlo moguće da su im dva aviona skinuli i to jedan sa mig29. Naravno da cionsitička i lažna propaganda to neće priznati. Rekli su da su im lansere ovih balističkih razvalili, pa odakle dođoše ove rakete ako su ih razvalili. Sama činjenica da je Iran sam u ovome je za velikog respekta. Ono sto osuđujem i ne mogu se načuditi jeste velika infiltracija i slaba kontraobavještajna služba. Zato trebaju izdajnike sve javno objesiti. Strah od egzekucije mora biti veći od zidovskih para.lajkujMe wrote: ↑14/06/2025 09:24 Mora se ovo reci, Iran je ispai tigar od papira.
Za 12 mjeseci izgubili su kompletan BI Sirija i Hezbolah.
Onda su im u rasponu od nekoliko godina ubili najvaznije generale i naucnike.
I sad u roku od 3 dana Izrael je sam bez Amerikanaca unistio njihovu kompletnu PVO dobar dio avijacije, nuklearne lokacije i fabrike za proizvodnju raketa i letecih mopeda. Uz to najvisi vojni vrh i jos nekoliko naucnika ubijeno.
Iran se priprema 30 godina za rat s Izraelom i ovo im je odgovor? Par raketa po Tel Avivu i okolini i mozda 100 mrtvih i ranjenih?
Ma dajte ba ovo je smjesno da ne moze smjesnije biti.
Silno busanje u prsa zadnjih 20 godina i to je to?
Mrzim cioniste ali Iran nema ovdje sta da trazi ako nisu za 30 godina uspjeli napraviti plan kako da ozbiljno ostete Izrael e onda stvarno jbg.
Zadnja nada Bliskog Istoka i Armija je bio Iran medjutim ispade isto sranje kao i sve ostale arapske armije proteklih 70 godina.
Jbt ja imam osjecaj kao da Spanci ratuju protiv Azteca a Azteci su Iranci....
IRAN
-
last mohicans
#39676 Re: IRAN
-
bosanski__
#39677 Re: IRAN
Jel vam sad jasno da su komunisti i Tito i partizani bili u pravu ?
Da jedini sistem koji može funkcionirati ,u kojem može biti mir i poštovanje prema drugim, drugačijim ljudima je socijalizam .
Je l' vam jasno ili nije ?
Da jedini sistem koji može funkcionirati ,u kojem može biti mir i poštovanje prema drugim, drugačijim ljudima je socijalizam .
- dr_Evil
#39678 Re: IRAN
Nece to njima nikad bit jasnobosanski__ wrote: ↑14/06/2025 12:07 Jel vam sad jasno da su komunisti i Tito i partizani bili u pravu ?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#39679 Re: IRAN
Uz dužno poštovanje, ali kakve to ima veze sa ovim?bosanski__ wrote: ↑14/06/2025 12:07 Jel vam sad jasno da su komunisti i Tito i partizani bili u pravu ?
-
bosanski__
#39680 Re: IRAN
sehohari wrote: ↑14/06/2025 12:10Uz dužno poštovanje, ali kakve to ima veze sa ovim?bosanski__ wrote: ↑14/06/2025 12:07 Jel vam sad jasno da su komunisti i Tito i partizani bili u pravu ?
Uzrok
- semsasuljakovic
#39681 Re: IRAN
Taj sistem da je valjao, trajao bi i danas. Prosto kao pasulj.bosanski__ wrote: ↑14/06/2025 12:07 Jel vam sad jasno da su komunisti i Tito i partizani bili u pravu ?
-
Sefket007
#39682 Re: IRAN
last mohicans wrote: ↑14/06/2025 12:06Malo ti je ovo prestrogo kompletnu pvo su im uništili, zar nisi sinoć vidio djelovanje PVO iznad Teherana, a vrlo moguće da su im dva aviona skinuli i to jedan sa mig29. Naravno da cionsitička i lažna propaganda to neće priznati. Rekli su da su im lansere ovih balističkih razvalili, pa odakle dođoše ove rakete ako su ih razvalili. Sama činjenica da je Iran sam u ovome je za velikog respekta. Ono sto osuđujem i ne mogu se načuditi jeste velika infiltracija i slaba kontraobavještajna služba. Zato trebaju izdajnike sve javno objesiti. Strah od egzekucije mora biti veći od zidovskih para.lajkujMe wrote: ↑14/06/2025 09:24 Mora se ovo reci, Iran je ispai tigar od papira.
I sad u roku od 3 dana Izrael je sam bez Amerikanaca unistio njihovu kompletnu PVO dobar dio avijacije, nuklearne lokacije i fabrike za proizvodnju raketa i letecih mopeda. Uz to najvisi vojni vrh i jos nekoliko naucnika ubijeno.
Iran se priprema 30 godina za rat s Izraelom i ovo im je odgovor? Par raketa po Tel Avivu i okolini i mozda 100 mrtvih i ranjenih?
Mrzim cioniste ali Iran nema ovdje sta da trazi ako nisu za 30 godina uspjeli napraviti plan kako da ozbiljno ostete Izrael e onda stvarno jbg.
Zadnja nada Bliskog Istoka i Armija je bio Iran medjutim ispade isto sranje kao i sve ostale arapske armije proteklih 70 godina.
Reci da je Izrael uradio ovdje nesto sam je jedna od vecih gluposti...
Iran je bukvalno SAM i svi vec znamo godinama da Izrael USA i svi ostali samo cekaju trenutak da napadnu Iran.
O cemu mi ovdje pricamo... Iran nije genocidna tvorevina kao Izrael.
-
dobar,ti?
#39683 Re: IRAN
Funkcionise, ali pod prisilom, kao i sve ostalo. Nije bas da su nase komsije preko noci postalo od cetnika/ustasa do socijalista, pa opet cetnika/ustasa.bosanski__ wrote: ↑14/06/2025 12:07 Jel vam sad jasno da su komunisti i Tito i partizani bili u pravu ?
- skrbavi-admin
#39684 Re: IRAN
a prisila kapitala ako ne slusas odma granatiranje i bombardovanje i nasilna smjena vlasti.....dobar,ti? wrote: ↑14/06/2025 12:14Funkcionise, ali pod prisilom, kao i sve ostalo. Nije bas da su nase komsije preko noci postalo od cetnika/ustasa do socijalista, pa opet cetnika/ustasa.bosanski__ wrote: ↑14/06/2025 12:07 Jel vam sad jasno da su komunisti i Tito i partizani bili u pravu ?
- kabal1337
#39685 Re: IRAN
Neka nam posalju ponude na pp.Edin H. wrote: ↑14/06/2025 10:39Gdje se prijavi da se pare uzimaju za piskaranje?kabal1337 wrote: ↑14/06/2025 09:28sad ce tebi lik reci da tebi placaju 70 KM umjesto 50 KMlajkujMe wrote: ↑14/06/2025 09:24 Mora se ovo reci, Iran je ispai tigar od papira.
@dr_Evil taman evo i za kolu
- Pandakonda
#39686 Re: IRAN
Znaci na globalnoj skali ide
protiv

Cekamo Delica da nas povede
Cekamo Delica da nas povede
-
Ezel Bayraktar
#39687 Re: IRAN
Pročitah komentare, uglavnom osuđuju Izrael sto je napao duboko na teritoriji druge zemlje, sprdaju se i sa hrvatskim braniocima ove fašističe politike. Vele da ono što izrael radi je isto Putinov način. Ovim šprdaocima Irana i ljubiteljima cionista i zločinaca mogu reći da se napuše svi odreda.QSuzi wrote: ↑14/06/2025 11:13 https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... -container
Ovi likovi iz minute u minutu
Titani
-
dobar,ti?
#39688 Re: IRAN
Pa naravno, samo drugi vid prisileskrbavi-admin wrote: ↑14/06/2025 12:15a prisila kapitala ako ne slusas odma granatiranje i bombardovanje i nasilna smjena vlasti.....dobar,ti? wrote: ↑14/06/2025 12:14Funkcionise, ali pod prisilom, kao i sve ostalo. Nije bas da su nase komsije preko noci postalo od cetnika/ustasa do socijalista, pa opet cetnika/ustasa.bosanski__ wrote: ↑14/06/2025 12:07 Jel vam sad jasno da su komunisti i Tito i partizani bili u pravu ?
-
Sefket007
#39689 Re: IRAN
Hajde napravi neku projekciju na 50tak godina ako se ovako nastavi kako ce izgledati koji blok i nemoj zaboraviti Tursku.
- Edin H.
#39690 Re: IRAN
Eh kad’ sam ja govorio da Bak i Sebija nakupuju američkih aviona (mogu i donacije
- Edin H.
#39692 Re: IRAN
Valjao je, ali je problem pohlepa (zašto bih ja trebao imati podjednako, ako mogu da imam više, pa da te izrabljujem) i kontrola (što je svačije nije ničije, pa šta me briga da li ispunjavaš obaveze, napreduješ ili u krajnjoj liniji kradeš društvenu imovinu).semsasuljakovic wrote: ↑14/06/2025 12:13Taj sistem da je valjao, trajao bi i danas. Prosto kao pasulj.bosanski__ wrote: ↑14/06/2025 12:07 Jel vam sad jasno da su komunisti i Tito i partizani bili u pravu ?
- Peacean
#39693 Re: IRAN
Ne zaboravi lijenost, tada nije bilo razloga da radiš vrijedno jer ćeš biti plaćen isto radio 1 sat od 8 ili cijelo radno vrijeme.Edin H. wrote: ↑14/06/2025 12:29Valjao je, ali je problem pohlepa (zašto bih ja trebao imati podjednako, ako mogu da imam više, pa da te izrabljujem) i kontrola (što je svačije nije ničije, pa šta me briga da li ispunjavaš obaveze, napreduješ ili u krajnjoj liniji kradeš društvenu imovinu).semsasuljakovic wrote: ↑14/06/2025 12:13Taj sistem da je valjao, trajao bi i danas. Prosto kao pasulj.bosanski__ wrote: ↑14/06/2025 12:07 Jel vam sad jasno da su komunisti i Tito i partizani bili u pravu ?
-
Messier
#39694 Re: IRAN
Gle , ja sam imao curu , nasu Sarajku, koja je bila u Izraelskoj vojsci.
Neki ce reci, ti samo nisi bio na mjesecu, ko u onom crtanom, a ja cu im reci, da bio sam na mjesecu, vadite me odavde.
Problem nije u nacijama, nego u jebenom naslijedju na zemlju, koje su kreirale knjige i pravo nasljedja.
I sad je godina 2025, i nista se nismo odmakli od - 2025.
Imamo mobitele, net, to smo u 5000 godina prosli.
Nista evoluciono nismo postigli, samo tehnoloski
Neki ce reci, ti samo nisi bio na mjesecu, ko u onom crtanom, a ja cu im reci, da bio sam na mjesecu, vadite me odavde.
Problem nije u nacijama, nego u jebenom naslijedju na zemlju, koje su kreirale knjige i pravo nasljedja.
I sad je godina 2025, i nista se nismo odmakli od - 2025.
Imamo mobitele, net, to smo u 5000 godina prosli.
Nista evoluciono nismo postigli, samo tehnoloski
Last edited by Messier on 14/06/2025 12:37, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#39695 Re: IRAN
Opet nije valjao.Edin H. wrote: ↑14/06/2025 12:29Valjao je, ali je problem pohlepa (zašto bih ja trebao imati podjednako, ako mogu da imam više, pa da te izrabljujem) i kontrola (što je svačije nije ničije, pa šta me briga da li ispunjavaš obaveze, napreduješ ili u krajnjoj liniji kradeš društvenu imovinu).semsasuljakovic wrote: ↑14/06/2025 12:13Taj sistem da je valjao, trajao bi i danas. Prosto kao pasulj.bosanski__ wrote: ↑14/06/2025 12:07 Jel vam sad jasno da su komunisti i Tito i partizani bili u pravu ?
Sistem koji zanemari ljudsku prirodu, nema mehanizam protiv grešaka, ne valja.
Ne valja ni kapitalizam. Ali, on iskorištava nadu, zbog toga ga ljudi hoće. Svako se nada da će baš on uspjeti u kapitalizmu.
- Toffee karamela
#39696 Re: IRAN
već je neko spomenuo pa i ja da dodam. ne može se ulagati u kontraobavještajnu dovoljno da se zemlja osigura kada valja pratiti IG 24/7 da se pohvataju cure koje se slikaju bez marama. okruženi tolike decenije arhidušmanima i oni se bave takvim gluparijama. naravno prosječan šerijatski šerif će uvijek reći da svo zlo kreće od nedostatka morala u porodici bla bla bla. evo vidjeli smo u direktnom tv prenosu da zlo ipak kreće od korupcije režima u kojoj su glavni izvođači radova muškarci.last mohicans wrote: ↑14/06/2025 12:06
Ono sto osuđujem i ne mogu se načuditi jeste velika infiltracija i slaba kontraobavještajna služba. Zato trebaju izdajnike sve javno objesiti. Strah od egzekucije mora biti veći od zidovskih para.
pitam se hoće li identifikovati te krtice i njima pogasiti IG i dekapitirati ih nasred Teherana? nešto ni u to ne vjerujem.
- Ironmen
#39697 Re: IRAN
Tursku i KSA si zaboravio staviti do Izraela odma jer da nema podrsku ova dva rezima tesko bi i Izraelski rezim osptao u ovom obliku.
-
lajkujMe
#39698 Re: IRAN
Vidio sam 10tak snimaka djelovanja ZUSa ili ti ga PVO topa tehnologija 1930 i 1940 godina. Osim showa za javnost nista to nije pomoglo niti je ista skinulo.last mohicans wrote: ↑14/06/2025 12:06Malo ti je ovo prestrogo kompletnu pvo su im uništili, zar nisi sinoć vidio djelovanje PVO iznad Teherana, a vrlo moguće da su im dva aviona skinuli i to jedan sa mig29. Naravno da cionsitička i lažna propaganda to neće priznati. Rekli su da su im lansere ovih balističkih razvalili, pa odakle dođoše ove rakete ako su ih razvalili. Sama činjenica da je Iran sam u ovome je za velikog respekta. Ono sto osuđujem i ne mogu se načuditi jeste velika infiltracija i slaba kontraobavještajna služba. Zato trebaju izdajnike sve javno objesiti. Strah od egzekucije mora biti veći od zidovskih para.lajkujMe wrote: ↑14/06/2025 09:24 Mora se ovo reci, Iran je ispai tigar od papira.
A zato S300 i S400 unisteni, svi radari unisteni. Iranci slijepi na svom nebu.
Mig29 apsolutno nista skinuo nije, ali zato jeste Iranska PVO skinula sopstveni Mig29.
A Iranci dijele AI sliku ko fol srusenog Izraelskog aviona.
Srokali su im usred Irana lansere, to ne znaci da su ih sve srokali, Iran ima na stotine a moguce i preko hiljadu lansera balistickih raketa.
U napadu sinoc na Cionisticki rezim apsolutno nista nema spektakularno. Od 100 ispaljenih raketa na Tel Aviv 3 su prosle 97 je sruseno.
Najvise stete je bilo na vojnoj bazi zaboravio sam sad ime od 100 projektila 27 je proslo.
Drugim rijecima Izrael ima zracnu superiornost iznad cijelog Irana. A Iran da bi napravio minimalnu stetu mora ispaliti 300+ raketa.
Ono sto mozda ide u prilog Iranu je sto "vjerovatno" imaju vise balistickih raketa nego Izrael PVO raketa. Teoretski ako svaki dan salju po 300 do 500 balistickih mogu nadvladati Izraelsku PVO za nekoliko dana. Ali s obzirom da su skladista pogodjena a fabrike potpuno unistene i Iran ce vrlo brzo doci do nulte tacke kad ne budu vise imali cime gadjati Izrael.
Kako god ovo ce biti jedan kratkotrajni sukob 7-10 dana ako Iran ne odustane prije toga jer ni jedna ni druga strana nemaju MTS da ovo na duze staze odrzavaju.
A za to vrijeme Izraelski avioni lete slobodno iznad Teherana sto je prije samo 1 godinu bilo apsolutno nezamislivo.
I nazalost za cijeli BI sto ljudi ne razumiju Ameri i Izraelci su imali zdravu dozu respekta prema Irancima i njihovoj vojnoj moci. To je sad nestalo, Izrael ce vjerovatno u narednih 10 godina redovno bombardovati Iran kad im to bude cejf.
Jedino ih mogu Kinezi spasiti ako im prodaju silu siluuu PVO sistema. Ruse ne racunam u tu kalkulaciju oni nemaju kapacitet ni za sebe.
-
Static-X
#39699 Re: IRAN
Prosto sumnjam da su ikad imali bilo kakvog respekta. Znaju oni dobro da je iran mala maca bez nuklearne bombe.
Ako je ovaj napravi tek onda se sve mjenja. Zato i idu na sve da je ovi nebi napravili.
Ako je ovaj napravi tek onda se sve mjenja. Zato i idu na sve da je ovi nebi napravili.
-
kakabanja213
#39700 Re: IRAN
Iz tvog posta se moze zakljuciti da su ih zadnjih 40 tak godina respektovali jet nisu znali sta imaju, a u ova dva dana su ih prestali respektovati jer su ima unistili to sto nisu znali da Iranci imaju. Naravno nakon dva dana znaju da ovi skoro da nemaju vise nista. Izvini ali to nema nikakve logike.lajkujMe wrote: ↑14/06/2025 12:59Vidio sam 10tak snimaka djelovanja ZUSa ili ti ga PVO topa tehnologija 1930 i 1940 godina. Osim showa za javnost nista to nije pomoglo niti je ista skinulo.last mohicans wrote: ↑14/06/2025 12:06Malo ti je ovo prestrogo kompletnu pvo su im uništili, zar nisi sinoć vidio djelovanje PVO iznad Teherana, a vrlo moguće da su im dva aviona skinuli i to jedan sa mig29. Naravno da cionsitička i lažna propaganda to neće priznati. Rekli su da su im lansere ovih balističkih razvalili, pa odakle dođoše ove rakete ako su ih razvalili. Sama činjenica da je Iran sam u ovome je za velikog respekta. Ono sto osuđujem i ne mogu se načuditi jeste velika infiltracija i slaba kontraobavještajna služba. Zato trebaju izdajnike sve javno objesiti. Strah od egzekucije mora biti veći od zidovskih para.lajkujMe wrote: ↑14/06/2025 09:24 Mora se ovo reci, Iran je ispai tigar od papira.
A zato S300 i S400 unisteni, svi radari unisteni. Iranci slijepi na svom nebu.
Mig29 apsolutno nista skinuo nije, ali zato jeste Iranska PVO skinula sopstveni Mig29.
A Iranci dijele AI sliku ko fol srusenog Izraelskog aviona.
Srokali su im usred Irana lansere, to ne znaci da su ih sve srokali, Iran ima na stotine a moguce i preko hiljadu lansera balistickih raketa.
U napadu sinoc na Cionisticki rezim apsolutno nista nema spektakularno. Od 100 ispaljenih raketa na Tel Aviv 3 su prosle 97 je sruseno.
Najvise stete je bilo na vojnoj bazi zaboravio sam sad ime od 100 projektila 27 je proslo.
Drugim rijecima Izrael ima zracnu superiornost iznad cijelog Irana. A Iran da bi napravio minimalnu stetu mora ispaliti 300+ raketa.
Ono sto mozda ide u prilog Iranu je sto "vjerovatno" imaju vise balistickih raketa nego Izrael PVO raketa. Teoretski ako svaki dan salju po 300 do 500 balistickih mogu nadvladati Izraelsku PVO za nekoliko dana. Ali s obzirom da su skladista pogodjena a fabrike potpuno unistene i Iran ce vrlo brzo doci do nulte tacke kad ne budu vise imali cime gadjati Izrael.
Kako god ovo ce biti jedan kratkotrajni sukob 7-10 dana ako Iran ne odustane prije toga jer ni jedna ni druga strana nemaju MTS da ovo na duze staze odrzavaju.
A za to vrijeme Izraelski avioni lete slobodno iznad Teherana sto je prije samo 1 godinu bilo apsolutno nezamislivo.
I nazalost za cijeli BI sto ljudi ne razumiju Ameri i Izraelci su imali zdravu dozu respekta prema Irancima i njihovoj vojnoj moci. To je sad nestalo, Izrael ce vjerovatno u narednih 10 godina redovno bombardovati Iran kad im to bude cejf.
Jedino ih mogu Kinezi spasiti ako im prodaju silu siluuu PVO sistema. Ruse ne racunam u tu kalkulaciju oni nemaju kapacitet ni za sebe.