Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Izgleda da se mora imati 2.0 motor da se ne osjeti rad kompresora klime
Kod mene auto ima 125 KS ali manju kubikazu i neki dan upalio klimu i bas se osjeti tromost odziva na gas i ubrzanje.
Brat vozi noviji 2.0 tdi i kaze ne osjeti se klima uopste
zippoo87 wrote: ↑13/06/2025 20:25
Kod mene auto ima 125 KS ali manju kubikazu i neki dan upalio klimu i bas se osjeti tromost odziva na gas i ubrzanje.
ma izgubi malo odaziv na gas. Do duse ko vozi stalno sa upaljenom ne osjeti kao neko sto pali gasi. Jos pogotovo neko sa automatskom gdje se po potrebi pali, i nije po nekim konstantnim opterecenjem
Ova novija auta svakako gase klimu cim malo jaces das gas i neke ostale gluposti.
zippoo87 wrote: ↑13/06/2025 20:25
ma izgubi malo odaziv na gas. Do duse ko vozi stalno sa upaljenom ne osjeti kao neko sto pali gasi. Jos pogotovo neko sa automatskom gdje se po potrebi pali, i nije po nekim konstantnim opterecenjem
Ova novija auta svakako gase klimu cim malo jaces das gas i neke ostale gluposti.
mrzio sam turbo motor kad je klima jako puhala, jispod 2000 obrtaja je 1.6 hdi mrtav ali totalno mrtav, ne ide nikako jer ga jebe i turbo koji nece da se zavrti kako treba(ista je stvar i sa sluzbenim berlingom), lijeno nisko sa klimom u pm
jebo ti njegov moment kad treba obrtaja opet da se pokrene a ovo 2.0 vuce od svud i sa klimom, nema neko aman ubrzanje ali vuce bez problema..
Ja sam iskreno mislio da na autu sa turbom nece da se osjeti toliko ali neki dan sam bas gasirao bez klime i ode auto,onda ugrijalo,upalio klimu,mrtvac
Doduse bili su i nizi obrtaji ali svejedno,pritisnem gas do poda...nista
duh_sa_sjekirom wrote: ↑14/06/2025 06:35
Što naše pumpadžije prate svjetska dešavanja, svaka im čast...Čim je Izrael ispalio prvu raketu na Iran, cijene odmah podigli
Kojoj inspekciji prijaviti ovo? Znaci za manje od 24 sata ljudi zu hladno iskoristili sitiaciju na Bliskom Istoku da pljackaju narod.
Što naše pumpadžije prate svjetska dešavanja, svaka im čast...Čim je Izrael ispalio prvu raketu na Iran, cijene odmah podigli
Kojoj inspekciji prijaviti ovo? Znaci za manje od 24 sata ljudi zu hladno iskoristili sitiaciju na Bliskom Istoku da pljackaju narod.
Stara bosanska poslovica kaže:
Neka institucije rade svoj posao...
drug_profi wrote: ↑14/06/2025 02:13
Pa jbg, morate malo i mjenjačem raditi, kakvo ba ubrzavanje u trećoj sa 1200 oobrtaja? Neće da može.
Nije kriv motor već drajver kojem je lijeno.
prpblem je sto se ovo desavalo najvise u prvoj brzini(najmanje opterecenje i samim tim najslabiji izduvni gasovi da vrte turbinu) i to uz brdo
Vrijeme je da se natanka barem pola rezervoara,jer od ponedjeljka ide na 2.30+ gorivo
Nasi su jucer u podne vec potrosili stare zalihe goriva i kupili ove feacurse iz august po visoj cijeni,pa treba korigovati u maloprodaji,iz buducnosti.
Opsta panika. Nestale zalihe u sekundi. Al zato kad treba snizit onda se prave ludi