Ukrajina
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#217826 Re: Ukrajina
Novi Ukrajinski oklopljeni terenac brži je nego što mislite!
Ukrajina je upravo tiho predstavila zvijer od vojnog terenca, UAT-TISA, i to nije još jedna krntija iz Sovjetskog doba s novom bojom. To je domaći, NATO-kompatibilni oklopljeni terenac izgrađen na legendarnoj šasiji Toyota Land Cruisera LC79. U ovom videu objašnjavam zašto bi to mogla biti jedna od najpametnijih vojnih platformi koje je Ukrajina do sada rasporedila.
Ja sam Wes O'Donnell, veteran pješadije, veteran zrakoplovstva i doživotni obožavatelj Land Cruisera, a ovaj je vrlo blizu. LC79 je desetljećima bio globalni radni konj u pustinjama, džunglama i ratnim zonama. Ali sada? Ponovno se rodio u Ukrajini kao očvrsli ratni terenac od 5,5 tona koji se smije Ruskim FPV dronovima i topništvu.
U ovoj epizodi objašnjavam:
• Zašto je LC79 u osnovi mehanički žohar (i to je kompliment).
• Modularne vojne uloge TISA-e: od komandnog mjesta do medicinske evakuacije.
• Šta NATO certifikacija zapravo znači za Ukrajinsku odbrambenu industriju.
• I zašto ovo nije samo vozilo - to je simbol rastuće nezavisnosti Ukrajine i moderne doktrine.
Od nadogradnje oklopa do head-up zaslona, ovo nije terensko vozilo vašeg oca za vikend. Ovo je naoružani set alata na točkovima koji spaja nisku cijenu, visoku mobilnost i preživljavanje na način koji većina MRAP-ova ne može dostići.
-
lajkujMe
#217827 Re: Ukrajina
Vidim niko nije 1+1 sabrao na temi.
Zar vama nije zapalo za oci da u razmaku od 2 sedmice Ukrajina uz pomoc modifikovanih kamiona s fpv dronovima razbucala Ruske bombardere i Izrael slicnom akcijom razbucao Iransku PVO a uz to vijest da je Izrael prebacio u Ukrajinu sve svoje Patriote?
Meni zvuci kao Saradnja Izraela i Ukrajine na velikom planu.
Zar vama nije zapalo za oci da u razmaku od 2 sedmice Ukrajina uz pomoc modifikovanih kamiona s fpv dronovima razbucala Ruske bombardere i Izrael slicnom akcijom razbucao Iransku PVO a uz to vijest da je Izrael prebacio u Ukrajinu sve svoje Patriote?
- Čitalac
#217828 Re: Ukrajina
Zelenski: Izraelski Patriot još nije stigao u Ukrajinu.
Čak i prije napada Hamasa, Ukrajina se s Izraelom dogovorila o kupnji protuzračnog raketnog sustava Barak-8. No, nakon napada militanata, tema transfera sustava protuzračne obrane nije se pokretala, budući da se Izrael bavio unutarnjim problemima. Kasnije je Kijev dobio informacije da može računati na stare modele Patriota, rekao je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.
"U Izraelu postoji dio sustava koji može raditi ako se popravi. Neću govoriti o broju, samo ne želim lagati - računali smo na četiri, netko je rekao da imaju neku drugu brojku", rekao je Zelenski.
Predsjednik je dodao da je jedan sustav Patriot Izrael prebacio u Sjedinjene Države na restauraciju, ali još nije isporučen na teritorij Ukrajine.
"Još ga nemamo. Da imamo, rekao bih - da, Izrael nam je to proslijedio", rekao je Zelenski.
Ranije je izraelski veleposlanik u Ukrajini Michael Brodski rekao da je Izrael zapravo prebacio sustave Patriot u Ukrajinu. Naknadno je izraelsko Ministarstvo vanjskih poslova to demantiralo.
-
zigzag
#217829 Re: Ukrajina
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... ajnovije_m
Upravo tako. Nema se šta sabirat 1+1. Izrael i Ukrajina su dva različita svijeta koliko god ih vi povezivali.
Upravo tako. Nema se šta sabirat 1+1. Izrael i Ukrajina su dva različita svijeta koliko god ih vi povezivali.
-
Bernardinac
#217831 Re: Ukrajina
Pa očekivano je. Hamas je išao na sastanke sa Putinom a Iran i Rusija su saveznici.lajkujMe wrote: ↑14/06/2025 09:43 Vidim niko nije 1+1 sabrao na temi.
A rečeno je od strane nekih ljutitih izraelaca da će Rusija platit za to.
Ukrajinu i Izrael napadaju isti dronovi. Ukrajinci imaju najviše iskustva sa njima.
Razmjena iskustava i znanja.
- drug_profi
#217832 Re: Ukrajina
Moguće je da je Mossad pružio podršku Ukrajini za njihov dron festival 1. juna.
Isto tako, SBU ima sigurno jednako jaku ili jaču mrežu agenata u Rusiji.
Tako da nije ništa 100% sigurno, osim da je očigledno da postoji saradnja i razmjena ideja.
Sto je u ovoj situaciji sasvim logično.
Isto tako, SBU ima sigurno jednako jaku ili jaču mrežu agenata u Rusiji.
Tako da nije ništa 100% sigurno, osim da je očigledno da postoji saradnja i razmjena ideja.
Sto je u ovoj situaciji sasvim logično.
- alijagoro
#217833 Re: Ukrajina
Realno nikad nije ni imalo smisla,da izraelci koji su u ratu,salju patriot sistem,posebno kad se uzme u obzir,da je bilo samo pitanje vremena kad ce napasti Iran,bas me zanima,sta su ustvari oni poslali Ukrajini od pocetka rata.zigzag wrote: ↑14/06/2025 16:28 https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... ajnovije_m
-
geoxx
#217834 Re: Ukrajina
Izrael nije pomogao Ukrajini kad je Biden bio predsjednik. Pogotovo nece sad kad je Trump. I trece, zaboli ih za Rusiju.
I cetvrto, koliko oni saradjuju sa Ukrajinom vidis po uglavnom neutralnom stavu Rusije, a napadnut im ko biva saveznik.
I cetvrto, koliko oni saradjuju sa Ukrajinom vidis po uglavnom neutralnom stavu Rusije, a napadnut im ko biva saveznik.
- alijagoro
#217835 Re: Ukrajina
-
Crvene_brigade
#217836 Re: Ukrajina
Novi napad: Rusi pretrpjeli strašan gubitak: Ukrajinci tvrde da su HIMARS-om razorili konvoj pun vojnika, objavljene snimke
Ukrajinci HIMARS-om pogodili ruski konvoj kod Makejevke, lokalni izvori navode veliki broj mrtvih i ranjenih.
U napadu izvedenom u petak pogođena je kolona vojnih kamiona i autobusa koja je, prema ukrajinskim izvorima i lokalnim dojavljivačima iz Donječke oblasti, prevozila ruske vojnike.
Napad je prethodno koordiniran s obavještajnim snagama koje su locirale kretanje konvoja.
Lokalni izvori govore o velikom broju mrtvih i ranjenih. Snimke i fotografije koje su se kasnije pojavile na društvenim mrežama, a koje su objavili i sami ruski vojnici, prikazuju uništen autobus, oštećene kamione i ostatke kasetnog streljiva.
Na snimkama se vide uniformirani vojnici i vojna vozila, što dovodi u pitanje tvrdnje ruskih vlasti da su mete bili civili. Grad Makejevka, smješten istočno od Donjecka, već je neko vrijeme važna logistička točka ruskih snaga u okupiranom dijelu Donbasa.
Upotreba sustava HIMARS, koje je Ukrajina dobila iz SAD-a, omogućuje ukrajinskim snagama dalekometne precizne udare. U kombinaciji s kasetnim streljivom, pokazao se posebno učinkovitim protiv većih skupina vojnika i vojnih vozila.
Preuzeto sa: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... rva_pasica
Ukrajinci HIMARS-om pogodili ruski konvoj kod Makejevke, lokalni izvori navode veliki broj mrtvih i ranjenih.
U napadu izvedenom u petak pogođena je kolona vojnih kamiona i autobusa koja je, prema ukrajinskim izvorima i lokalnim dojavljivačima iz Donječke oblasti, prevozila ruske vojnike.
Napad je prethodno koordiniran s obavještajnim snagama koje su locirale kretanje konvoja.
Lokalni izvori govore o velikom broju mrtvih i ranjenih. Snimke i fotografije koje su se kasnije pojavile na društvenim mrežama, a koje su objavili i sami ruski vojnici, prikazuju uništen autobus, oštećene kamione i ostatke kasetnog streljiva.
Na snimkama se vide uniformirani vojnici i vojna vozila, što dovodi u pitanje tvrdnje ruskih vlasti da su mete bili civili. Grad Makejevka, smješten istočno od Donjecka, već je neko vrijeme važna logistička točka ruskih snaga u okupiranom dijelu Donbasa.
Upotreba sustava HIMARS, koje je Ukrajina dobila iz SAD-a, omogućuje ukrajinskim snagama dalekometne precizne udare. U kombinaciji s kasetnim streljivom, pokazao se posebno učinkovitim protiv većih skupina vojnika i vojnih vozila.
Preuzeto sa: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... rva_pasica
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#217837 Re: Ukrajina
twitovi sad mogu i sa X.
- Čitalac
#217838 Re: Ukrajina
Zelenski: Od početka juna 3.000 KAB-ova i 140 projektila, neophodno pojačati sankcije protiv Rusije.
Tijekom ovog mjeseca Rusija je već upotrijebila oko 2.800 dronova, gotovo 3.000 navođenih zračnih bombi i 140 projektila različitih tipova protiv Ukrajine. Moskva to radi već četvrtu godinu i stalno povećava broj udara. Zato je toliko važno da se u nadolazećim tjednima donesu sve odluke koje će pojačati sankcije protiv Rusije. Trebaju nam ograničenja cijena koja će zaustaviti rat. Trebaju nam sankcije protiv ruskih banaka i financijskog sektora, što će biti zaista bolno. Također je potrebno boriti se protiv shema za zaobilaženje sankcija. Amerika, Europska unija, zemlje G7 mogu to osigurati“, naglasio je predsjednik Ukrajine.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#217839 Re: Ukrajina
Putinov režim će se vrlo brzo srušiti
"Kad se te stvari ponište, vrlo brzo se raspadnu."
Putin bi trebao biti zabrinut jer mu ponestaje resursa, kaže Sir William Browder.
- Čitalac
#217840 Re: Ukrajina
Fortifikacije na granici regija Dnipro i Donjeck.

Projekt DeepState prikazao je inženjerske i fortifikacijske strukture pripremljene za obranu na administrativnoj granici Dnipropetrovske i Donjecke oblasti.
„Problemi izgradnje obrane sve su se više počeli raspravljati na internetu, i sasvim opravdano često su se postavljala pitanja i pozivi u vezi s pripremom u Dnipropetrovskoj oblasti. U razgovorima s borcima vidjeli smo i znali da se na administrativnoj granici radi prilično kvalitetno, ali nismo znali razmjere. Odabrali smo najpouzdaniji način - otići i osobno se uvjeriti. Analitičari DeepStatea posjetili su drugu od tri linije inženjerskih i fortifikacijskih objekata koje se grade. Kao što je praksa pokazala, učinkovitost su, prije svega, pokazale inženjerske barijere, koje omogućuju zadržavanje neprijatelja i pogađanje u procesu prevladavanja takvih prepreka. Stoga se velika pozornost posvećuje izgradnji inženjerskih barijera, gdje se kombiniraju različite vrste prepreka: protuoklopni jarci, betonski tetraedri (također poznati kao „zmajevi zubi“), minska polja itd. Također se kombiniraju s izgradnjom položaja raznih vrsta, a jedino što ovdje možemo reći jest da se konačno grade pod zemljom. Inženjeri i ljudi odgovorni za izgradnju svjesni su problema s FPV dronovima, pa se sve to uzima u obzir u procesu izvođenja radova. IFS se gradi u obliku ešalonske obrane, koja ima za cilj usporiti i iscrpiti neprijatelja, nanoseći mu maksimalne gubitke. I to je gotovo jedina taktika borbe protiv moskovske horde, koja se uglavnom oslanja na „beskrajni“ pritisak pješaštva. Za svaku razinu utvrda odgovorne su različite osobe. Borbene brigade su angažirane izravno na liniji borbe, druga linija je u rukama vojnih inženjera koji sve grade na teret resursa RMA i države. Treća linija je pod posebnom odgovornošću, gdje su za posao angažirani i vojni stručnjaci s određenim resursima. Osim toga, zapadni partneri se pridružuju konzultacijama.

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#217842 Re: Ukrajina
ove baš boli neka stvar
- janje_
#217843 Re: Ukrajina
haman su se zapili preko vikenda, pa prva pijanska koje su se danas mogli sjetiti..
-
BiBi911
#217844 Re: Ukrajina
Pa svaki dan se unistava "zapadno oruzje" al pri tome strada koji vatnik. Stace Ukrainci kada ne bude vise vatnika
-
bezdusesiniko
- Hame_
#217846 Re: Ukrajina
Progresivci su žrtvovali stanovnike Gaze kako bi Netanyahu mogao eliminirati Putinovog saveznika. Dick Cheney im se zahvaljuje.
Sandoval za Daily Kos
16.6.2025.

Sasvim je jasno da će Netanyahuov rat protiv Irana ozbiljno odgoditi nuklearne ambicije teofašističkog režima u Teheranu. Mogao bi čak rezultirati promjenom režima, što je bio jedan od ciljeva postavljenih u Projektu za novo Američko stoljeće krajem 90-ih. Prilično sam siguran da će Dick Cheney i ostali zahvaliti progresivcima što su pomogli u ostvarenju tog sna.
Što je još važnije, progresivci su pomogli eliminirati ključnog saveznika fašističke prijetnje ovog stoljeća, Putina. Iran je ključni kanal Ruske nafte koja se prodaje Indiji i jedini dobavljač dijelova za dronove koje Putin koristi za ubijanje Ukrajinskih civila svake noći. Malo je vjerovatno da bi Harris odobrila Bibijeve preventivne napade na Iran, ali TACO Belle? On obožava Bibija. Nema ničega što Bibi želi, a što bi Belle rekao ne.
Bio je to težak izbor, ali vi progresivci ste se odvažili i pomogli u porazu Harris kako bi Bibi imao odriješene ruke za napad na Iran, dobro znajući da bi to također značilo odobravanje Bibijevog plana istrijebljenja Palestinskog stanovništva u Gazi nakon pobjede nad Hamasom. Sram me što sam bio toliko kratkovidan da sam osudio vaše lažno skandiranja o genocidu, Joe. Pravi sam početnik kada je u pitanju Kissingerova realpolitika i nisam mogao shvatiti da igrate dugoročnu igru. Jako sam sretan što su progresivci vratili eru Realpolitike u Američku vanjsku politiku.
Mislim, u velikoj šemi stvari, šta je pravično suđenje za imigrante ovdje i postojanje Palestinskog naroda u Gazi u usporedbi s promjenom režima u Iranu i Rusiji? Kao što se kaže, morate razbiti nekoliko jaja da biste napravili omlet.
Zadivljen sam geopolitičkom predviđanju progresivaca. Oni očito igraju četverodimenzionalni šah dok mi obični smrtnici još uvijek igramo dame.
Sandoval za Daily Kos
16.6.2025.

Sasvim je jasno da će Netanyahuov rat protiv Irana ozbiljno odgoditi nuklearne ambicije teofašističkog režima u Teheranu. Mogao bi čak rezultirati promjenom režima, što je bio jedan od ciljeva postavljenih u Projektu za novo Američko stoljeće krajem 90-ih. Prilično sam siguran da će Dick Cheney i ostali zahvaliti progresivcima što su pomogli u ostvarenju tog sna.
Što je još važnije, progresivci su pomogli eliminirati ključnog saveznika fašističke prijetnje ovog stoljeća, Putina. Iran je ključni kanal Ruske nafte koja se prodaje Indiji i jedini dobavljač dijelova za dronove koje Putin koristi za ubijanje Ukrajinskih civila svake noći. Malo je vjerovatno da bi Harris odobrila Bibijeve preventivne napade na Iran, ali TACO Belle? On obožava Bibija. Nema ničega što Bibi želi, a što bi Belle rekao ne.
Bio je to težak izbor, ali vi progresivci ste se odvažili i pomogli u porazu Harris kako bi Bibi imao odriješene ruke za napad na Iran, dobro znajući da bi to također značilo odobravanje Bibijevog plana istrijebljenja Palestinskog stanovništva u Gazi nakon pobjede nad Hamasom. Sram me što sam bio toliko kratkovidan da sam osudio vaše lažno skandiranja o genocidu, Joe. Pravi sam početnik kada je u pitanju Kissingerova realpolitika i nisam mogao shvatiti da igrate dugoročnu igru. Jako sam sretan što su progresivci vratili eru Realpolitike u Američku vanjsku politiku.
Mislim, u velikoj šemi stvari, šta je pravično suđenje za imigrante ovdje i postojanje Palestinskog naroda u Gazi u usporedbi s promjenom režima u Iranu i Rusiji? Kao što se kaže, morate razbiti nekoliko jaja da biste napravili omlet.
Zadivljen sam geopolitičkom predviđanju progresivaca. Oni očito igraju četverodimenzionalni šah dok mi obični smrtnici još uvijek igramo dame.
- drug_profi
#217847 Re: Ukrajina
Što se ovog gore tiče, pobila se dva negativca. Što se više mlate, to je za svijet bolje.
Gaza je velika sramota na obrazu Zapada. Izgubili su svaki legitimitet. Naročito kad se na to nadoveže mlitava i mlaka reakcija na Ruske agresije.
Znači samo kad se shvati da je vaš način života ugrožen, onda se poštuju prinicipi...
Kad će čovječanstvo naučiti da ne smije biti izuzetaka? Ne smije biti žmirenja i gledanja kroz prste.
Svjetski policajac mora postojati. UN to nisu, UN je šprdnja. Olimpijski komitet je bitniji.
A svjetski policajac ne može raditi po svom interesu, već po pravilima koja štiti.
Nemamo to i nikad nećemo imati. Zato ćemo uvijek imati ratove i periode mira između njih. Dok se nečija drhtava ručica ne spusti pa nas resetuje u srednji vijek.
I samo još da dodam. Putin stalno prijeti nuklearkama.
Ali nije svjestan da će slobodni ljudi radije umrijeti nego izgubiti slobodu.
Nuklearki se boje onakvi kao on.
Gaza je velika sramota na obrazu Zapada. Izgubili su svaki legitimitet. Naročito kad se na to nadoveže mlitava i mlaka reakcija na Ruske agresije.
Znači samo kad se shvati da je vaš način života ugrožen, onda se poštuju prinicipi...
Kad će čovječanstvo naučiti da ne smije biti izuzetaka? Ne smije biti žmirenja i gledanja kroz prste.
Svjetski policajac mora postojati. UN to nisu, UN je šprdnja. Olimpijski komitet je bitniji.
A svjetski policajac ne može raditi po svom interesu, već po pravilima koja štiti.
Nemamo to i nikad nećemo imati. Zato ćemo uvijek imati ratove i periode mira između njih. Dok se nečija drhtava ručica ne spusti pa nas resetuje u srednji vijek.
I samo još da dodam. Putin stalno prijeti nuklearkama.
Ali nije svjestan da će slobodni ljudi radije umrijeti nego izgubiti slobodu.
Nuklearki se boje onakvi kao on.
- alijagoro
#217848 Re: Ukrajina
Glup tekst,Kamala zajedno sa Bidenom je imala dovoljno vremena da zaustavi genocid u Gazi a da ne govorimo da su odmah poslali nosace aviona,nekih 20 milijardi u naoruzanju i lazni privid pregovora sa Hamasom o prekidu vatreHame_ wrote: ↑17/06/2025 01:24 Progresivci su žrtvovali stanovnike Gaze kako bi Netanyahu mogao eliminirati Putinovog saveznika. Dick Cheney im se zahvaljuje.
Sandoval za Daily Kos
16.6.2025.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#217849 Re: Ukrajina
evo još mesa za suncokreta
- Hame_
#217850 Re: Ukrajina
PRILAGODLJIVA NEPOKORIVA UKRAJINA u EU. Slovački Robert Fico "Caves" (Hame: nešto kao progledao utamnjen hehe), mađarski Orban je sljedeći.
Decimus za Daily Kos
17.06.2025.

Atribucija: Ukrajinski predsjednik Zelenskij u pratnji dvaju najviših čelnika EU-a, predsjednika Europskog vijeća Antónia Coste i predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen u sjedištu EU-a u Bruxellesu, Belgija.
Bez obzira na to šta su Putin i Rusija bacili na Ukrajince od 2014., Ukrajinci su ostali pri svome i, prema svim objektivnim pokazateljima, borili su se protiv nekoć strašnog moćnog Ruskog ratnog stroja do iznemoglosti. I cijelo vrijeme, Ukrajinci su čvrsto držali pogled usmjeren na nagradu... pristupanje punopravnom članstvu u Europskoj uniji i punu integraciju u Europski ekonomski sistem. Putin i njegovi poslušnici u Kremlju mogu puhati i duvati koliko god žele i nastaviti svoju odvratnu kampanju svakodnevnog bombardiranja nevinih civila. Ništa što učine neće spriječiti Ukrajince da se kolektivno nacionalno povežu sa svojom sudbinom... da se otrgnu od vjekovnog stiska Moskve i popratnih serijskih nametanja i pljački... da postanu zapadnoeuropski u svakom pogledu i djelu.
No Putinovi sebični poslušnici u političkom vodstvu susjednih zemalja Ukrajine - Mađarske i Slovačke, u osobama Viktora Orbana i Roberta Fica, dosljedno su bili prilično glasni u svom protivljenju pristupanju Ukrajine EU, iznoseći sve vrste besmislenih razloga, pa čak i osobnih napada na predsjednika Zelenskog. No, sada se čini da je sve to pogrdno klevetanje bila prevara s ciljem izvlačenja još novca iz riznice EU. U biti, sada se čini da bi se Fico i Orban mogli podmititi... gotovinom... kako bi pristali na početak pregovora o pristupanju Ukrajine EU.
Danas stiže vijest da je Fico već primio svojih "trideset srebrnjaka" i da će sada pristati na članstvo Ukrajine u EU ako Ukrajina ispuni sve uslove:
Slovački premijer Robert Fico izjavio je da podržava pristupanje Ukrajine Europskoj uniji i da u tome vidi "znatno više prilika nego negativnih strana", izvijestila je služba za odnose s javnošću slovačke vlade.
„Slovačka vlada želi Europski razvoj za Ukrajinu, ako Ukrajina želi ući u EU, to je njezina suverena odluka i mi podržavamo tu odluku“, rekao je Robert Fico, dodajući da Ukrajina mora ispuniti uslove za ulazak u EU.
Također je istaknuo da je Slovačka od Europske Unije primila 101 miliona eura za razne projekte, uglavnom usmjerene na energetsku infrastrukturu u Ukrajini.
Možda je Fico uvidio... da Putin i Rusija neće moći pobijediti Ukrajinu i da bi se njegova vlastita zemlja mogla pridružiti timu i imati koristi od nadolazeće ogromne ekonomske blagodati obnove Ukrajine. Nadajmo se da će se i Viktor Orban predomisliti. Staviti sudbinu na Putina je loša oklada. Iran, Hezbollah, Sirija, Hutiji, Mali i drugi to tek sada otkrivaju. Vjerojatno nema nade za Krasnova (Hame: Tramponju).
Nadamo se da će u svojoj svijetloj budućnosti PRILAGODLJIVA NEPOKLOBIVA UKRAJINA zadržati dobru volju prema Amerikancima kada se sjete kako je predsjednik Biden stajao uz njih.
SLAVA UKRAJINI!
Decimus za Daily Kos
17.06.2025.

Atribucija: Ukrajinski predsjednik Zelenskij u pratnji dvaju najviših čelnika EU-a, predsjednika Europskog vijeća Antónia Coste i predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen u sjedištu EU-a u Bruxellesu, Belgija.
Bez obzira na to šta su Putin i Rusija bacili na Ukrajince od 2014., Ukrajinci su ostali pri svome i, prema svim objektivnim pokazateljima, borili su se protiv nekoć strašnog moćnog Ruskog ratnog stroja do iznemoglosti. I cijelo vrijeme, Ukrajinci su čvrsto držali pogled usmjeren na nagradu... pristupanje punopravnom članstvu u Europskoj uniji i punu integraciju u Europski ekonomski sistem. Putin i njegovi poslušnici u Kremlju mogu puhati i duvati koliko god žele i nastaviti svoju odvratnu kampanju svakodnevnog bombardiranja nevinih civila. Ništa što učine neće spriječiti Ukrajince da se kolektivno nacionalno povežu sa svojom sudbinom... da se otrgnu od vjekovnog stiska Moskve i popratnih serijskih nametanja i pljački... da postanu zapadnoeuropski u svakom pogledu i djelu.
No Putinovi sebični poslušnici u političkom vodstvu susjednih zemalja Ukrajine - Mađarske i Slovačke, u osobama Viktora Orbana i Roberta Fica, dosljedno su bili prilično glasni u svom protivljenju pristupanju Ukrajine EU, iznoseći sve vrste besmislenih razloga, pa čak i osobnih napada na predsjednika Zelenskog. No, sada se čini da je sve to pogrdno klevetanje bila prevara s ciljem izvlačenja još novca iz riznice EU. U biti, sada se čini da bi se Fico i Orban mogli podmititi... gotovinom... kako bi pristali na početak pregovora o pristupanju Ukrajine EU.
Danas stiže vijest da je Fico već primio svojih "trideset srebrnjaka" i da će sada pristati na članstvo Ukrajine u EU ako Ukrajina ispuni sve uslove:
Slovački premijer Robert Fico izjavio je da podržava pristupanje Ukrajine Europskoj uniji i da u tome vidi "znatno više prilika nego negativnih strana", izvijestila je služba za odnose s javnošću slovačke vlade.
„Slovačka vlada želi Europski razvoj za Ukrajinu, ako Ukrajina želi ući u EU, to je njezina suverena odluka i mi podržavamo tu odluku“, rekao je Robert Fico, dodajući da Ukrajina mora ispuniti uslove za ulazak u EU.
Također je istaknuo da je Slovačka od Europske Unije primila 101 miliona eura za razne projekte, uglavnom usmjerene na energetsku infrastrukturu u Ukrajini.
Možda je Fico uvidio... da Putin i Rusija neće moći pobijediti Ukrajinu i da bi se njegova vlastita zemlja mogla pridružiti timu i imati koristi od nadolazeće ogromne ekonomske blagodati obnove Ukrajine. Nadajmo se da će se i Viktor Orban predomisliti. Staviti sudbinu na Putina je loša oklada. Iran, Hezbollah, Sirija, Hutiji, Mali i drugi to tek sada otkrivaju. Vjerojatno nema nade za Krasnova (Hame: Tramponju).
Nadamo se da će u svojoj svijetloj budućnosti PRILAGODLJIVA NEPOKLOBIVA UKRAJINA zadržati dobru volju prema Amerikancima kada se sjete kako je predsjednik Biden stajao uz njih.
SLAVA UKRAJINI!