BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bumerangss

#22001 Re: BHTelecom

Post by bumerangss »

Racun za april platio 29.05 jer mi postar donese sve racune oko 20-og u mjesecu pa posto placam i starijem komšiji cekam sve racune pakrajem mjeseca platim komunalije u naplatnom centru u Envera Sehivica a MojaTV i mobitel platim u bhtelecomu na Malti

Racuni mi dolaze na e-mail oko 6-og i sad vidim da mi na oba racuna i za MojaTV i ExtraS crvenim slovima piše Dug na dan 27.05 iznosi.... a rok placanja do 25-og u mjesecu. Je li to tako i prije bilo ili je to neka novina?
Mogu li ocekivati neke zatezne kamate na narednom racunu za ta 4 dana sto sam prekoracio tj platio 29.05 a ne do 25.05 do kad je kao rok? :-)

I prije sam placap iza 25 a do 30-og u mjesecu ali nisam primjetio da je ovako crvenim slovima pisao dug na dan xx.xx iznosi xx,xx ...
ferratilis

#22002 Re: BHTelecom

Post by ferratilis »

Isti problem, e-racun stigne dosta kasnije nego sto bi trebao.
Quaresma

#22003 Re: BHTelecom

Post by Quaresma »

Dzontra_Volta wrote: 11/06/2025 15:51

Ako si u BiH, dolazni poziv je džaba. Samo odlazni ti se naplaćuje.
Kako vidim u aplikaciji, naplaceno mi je i tam i vam.
Kako dodje do ovoga? Ja sam trazio u footeru, pod arhiva vijesti i arhiva obavijesti i nisam tu uspio naci. Mozda na pogresno mjesto klikam.

Mozda ja s godinama postajem bumer, ali brate, zar je tesko napisati zemlje koje su Zona I. Isto kad mi tamo napisu zemlje zapadnog balkana, ali eto, ako ne procitas, ne bi znao da hrvatska ne spada u tu listu zemalja.

ing-ecc wrote: 11/06/2025 18:51
Znaci da je 0,70 KM/min do 01.07.
Image
Ovo bi trebalo da ste dobili na SMS

:thumbup:
Del_Boy1

#22004 Re: BHTelecom

Post by Del_Boy1 »

Quaresma wrote: 11/06/2025 21:01 Kako dodje do ovoga? Ja sam trazio u footeru, pod arhiva vijesti i arhiva obavijesti i nisam tu uspio naci. Mozda na pogresno mjesto klikam.
Dobio obavijest SMS porukom i u njoj taj link.
osman12345

#22005 Re: BHTelecom

Post by osman12345 »

Kako ide procedura zamjena daljinca od moje tv?
Jel isto ko za net da moras prijavit kvar, pa da ti monter dodje sa daljincem ili mozes u poslovnici dobit novi?
Riknilo mi poslije 8 godina dugme za pojacavanje, pa me iritira jer moram tv pojacat vise nego sto bi trebo da radi to dugme :D
Inace rijesio sam problem za net, ne stigoh o tome napisat post.
Elem problem bio u liniji.
Uradjena mi nova linija, i sad sve pici, dobio sam po njihovim rijecima najvecu brzinu koju mi mogu pruzit na bakru :D
Htio sam i modem da mi zamjene, sto sam isto trazio, al ne ide to tako, da je problem bio u modemu, zamjenili bi ga :D
Mhmdblzvc17

#22006 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

osman12345 wrote: 12/06/2025 01:51 Kako ide procedura zamjena daljinca od moje tv?
Jel isto ko za net da moras prijavit kvar, pa da ti monter dodje sa daljincem ili mozes u poslovnici dobit novi?
Riknilo mi poslije 8 godina dugme za pojacavanje, pa me iritira jer moram tv pojacat vise nego sto bi trebo da radi to dugme :D
Inace rijesio sam problem za net, ne stigoh o tome napisat post.
Elem problem bio u liniji.
Uradjena mi nova linija, i sad sve pici, dobio sam po njihovim rijecima najvecu brzinu koju mi mogu pruzit na bakru :D
Htio sam i modem da mi zamjene, sto sam isto trazio, al ne ide to tako, da je problem bio u modemu, zamjenili bi ga :D
U poslovnici imaš uzete novi daljinski, čini mi se da je cijena 19,90 KM.
pezzar

#22007 Re: BHTelecom

Post by pezzar »

bumerangss wrote: 11/06/2025 20:21 Racun za april platio 29.05 jer mi postar donese sve racune oko 20-og u mjesecu pa posto placam i starijem komšiji cekam sve racune pakrajem mjeseca platim komunalije u naplatnom centru u Envera Sehivica a MojaTV i mobitel platim u bhtelecomu na Malti

Racuni mi dolaze na e-mail oko 6-og i sad vidim da mi na oba racuna i za MojaTV i ExtraS crvenim slovima piše Dug na dan 27.05 iznosi.... a rok placanja do 25-og u mjesecu. Je li to tako i prije bilo ili je to neka novina?
Mogu li ocekivati neke zatezne kamate na narednom racunu za ta 4 dana sto sam prekoracio tj platio 29.05 a ne do 25.05 do kad je kao rok? :-)

I prije sam placap iza 25 a do 30-og u mjesecu ali nisam primjetio da je ovako crvenim slovima pisao dug na dan xx.xx iznosi xx,xx ...
To je automatski generisana poruka ako uplata nije proknjižena do datuma kreiranja računa. Ne sekiraj se, sve se to poravnalo.
REDDEVILS

#22008 Re: BHTelecom

Post by REDDEVILS »

Jucer promjenim paket M i prjedjem na paket L po cjeni paketa M 12 mjeseci.
Znam da mi brzina 300/30 nemoze biti isporucena to sam im i naglasio i rekao da mi ne diraju 100/10 brzinu
Kad jutros iznenadjenje 🤣

U paketu L ima Max zbog kojeg sam i presao na veci paket
@ing-ecc
Mozesli mi vratiti profil koji je ranije bio.
Hvala
vjeshalica

#22009 Re: BHTelecom

Post by vjeshalica »

Zasto ne radi placanje putem aplikacije?
sifra2020

#22010 Re: BHTelecom

Post by sifra2020 »

Momci pocinje uskoro svjetsko klupsko prvenstvno u fudbalu a pravo prijenosa ima samo DAZN uz to su dali besplatno sve gledanje svih utakmica,imam pitanje da li smijem na box moje tv tj putem google play storea skinuti aplikaciju dazn i gledati utakmice preko moja tv—da se ne zajebavam s laptopom i stavljanjem hdmi kabla jer nije mi smart tv.
Pa dakle smijem li preko boxa ista instalirati?
Mhmdblzvc17

#22011 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

sifra2020 wrote: 13/06/2025 21:17 Momci pocinje uskoro svjetsko klupsko prvenstvno u fudbalu a pravo prijenosa ima samo DAZN uz to su dali besplatno sve gledanje svih utakmica,imam pitanje da li smijem na box moje tv tj putem google play storea skinuti aplikaciju dazn i gledati utakmice preko moja tv—da se ne zajebavam s laptopom i stavljanjem hdmi kabla jer nije mi smart tv.
Smiješ, slobodno, bez problema. Za to je i namijenjen, naravno pored Moje TV. 🙂
sifra2020

#22012 Re: BHTelecom

Post by sifra2020 »

Mhmdblzvc17 wrote: 13/06/2025 22:00
sifra2020 wrote: 13/06/2025 21:17 Momci pocinje uskoro svjetsko klupsko prvenstvno u fudbalu a pravo prijenosa ima samo DAZN uz to su dali besplatno sve gledanje svih utakmica,imam pitanje da li smijem na box moje tv tj putem google play storea skinuti aplikaciju dazn i gledati utakmice preko moja tv—da se ne zajebavam s laptopom i stavljanjem hdmi kabla jer nije mi smart tv.
Hvala ti na odg
Jos samo da mi odgovoris ,prekucer mi je box stavljen pa omam nekad trzavica ,npr udjem u youtube pa izadem na mojoj tv zvuk ide al slika stoji dok ne promijenim kanal par ,pa npr pritisnem 203 tj na arena i kliknem ono CH plus saltanje programa ono mo vrati na federalni ili hayat,da iskljucim iz struje ili to isprva dok malo box proradi
I posto je spojen s kablom(ethernet) ima li neke mogucnosti da se na boxu mijenja wifi ,posto mi je slab a ako instaliram dazn oma li mogucnosti da se spojim s boxom na svoj net od mobitela(hotspot)
Mhmdblzvc17

#22013 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

sifra2020 wrote: 13/06/2025 22:16
Hvala ti na odg
Jos samo da mi odgovoris ,prekucer mi je box stavljen pa omam nekad trzavica ,npr udjem u youtube pa izadem na mojoj tv zvuk ide al slika stoji dok ne promijenim kanal par ,pa npr pritisnem 203 tj na arena i kliknem ono CH plus saltanje programa ono mo vrati na federalni ili hayat,da iskljucim iz struje ili to isprva dok malo box proradi
I posto je spojen s kablom(ethernet) ima li neke mogucnosti da se na boxu mijenja wifi ,posto mi je slab a ako instaliram dazn oma li mogucnosti da se spojim s boxom na svoj net od mobitela(hotspot)
Uđi u postavke, zatim postavke uređaja, idi na aplikacije i odaberi aplikaciju Moja TV. Zatim idi na Obriši memoriju. Tako će ti se resetovati sama Moja TV aplikacija u potpunosti. Nakon toga, resetuj box, najbolje isključi ga iz struje i ostavi par minuta isključenog pa upali. Poslije bi sve trebalo funkcionisati normalno.
Box nema WiFi, samo kablom se može spojiti, ali trebale bi sve app raditi bez problema, nema veze što je na modemu spojen u port za Moju TV. Ako bude problema, samo prebaci u LAN1, mada, koliko sam vidio kod komšija, svima radi i internet kada je spojen u port za Moju TV.
Usput, koji ti je box u pitanju? SEI ili ZTE?
sifra2020

#22014 Re: BHTelecom

Post by sifra2020 »

Mhmdblzvc17 wrote: 13/06/2025 22:29

Hvala ti na odg
Uđi u postavke, zatim postavke uređaja, idi na aplikacije i odaberi aplikaciju Moja TV. Zatim idi na Obriši memoriju. Tako će ti se resetovati sama Moja TV aplikacija u potpunosti. Nakon toga, resetuj box, najbolje isključi ga iz struje i ostavi par minuta isključenog pa upali. Poslije bi sve trebalo funkcionisati normalno.
Box nema WiFi, samo kablom se može spojiti, ali trebale bi sve app raditi bez problema, nema veze što je na modemu spojen u port za Moju TV. Ako bude problema, samo prebaci u LAN1, mada, koliko sam vidio kod komšija, svima radi i internet kada je spojen u port za Moju TV.
Box je ZTE
Radi npr youtube dobro(ponekad ali bas rijetko da smanji kvalitetu slike)ali posto imam slabiji net(na mobu preko ookla rijetko prelazi 6-7mbps ako je slicno tome i preko kabla na boxu imam osjecaj da mi ta brzina nece biti dovoljna za DAZN i gledanje utakmica ovih sad sto idu
Mhmdblzvc17

#22015 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

sifra2020 wrote: 13/06/2025 23:03

Hvala ti na odg
Box je ZTE
Radi npr youtube dobro(ponekad ali bas rijetko da smanji kvalitetu slike)ali posto imam slabiji net(na mobu preko ookla rijetko prelazi 6-7mbps ako je slicno tome i preko kabla na boxu imam osjecaj da mi ta brzina nece biti dovoljna za DAZN i gledanje utakmica ovih sad sto idu
Za HD hajmo reći da je tih 6-7 Mb/s dovoljno. Svakako pokušaj. Radi li sad Moja TV bolje?
noviclan

#22016 Re: BHTelecom

Post by noviclan »

https://www.tvsfaq.com/en/reset-tvbox/b ... -sei530bht
SEI530BHT
How to reset or hard reset an BH Telecom Moja TV SEI530BHT
sifra2020

#22017 Re: BHTelecom

Post by sifra2020 »

Mhmdblzvc17 wrote: 13/06/2025 23:13

Box je ZTE
Za HD hajmo reći da je tih 6-7 Mb/s dovoljno. Svakako pokušaj. Radi li sad Moja TV bolje?
Evo tek sad sam napravio kao sto si rekao,sad normalno idu kanali saltanje ,jedino i maloprije se desilo tipa pritisnuo 8broj obn ide ,i spustim dole na 7icu slika stoji a zvuk ide i opet gore dole i dodje sve normali ,msm nije da mi toliko smeta to ,prihvatljivo mi je ,mozda ce nadoci samo od sebe
Mhmdblzvc17

#22018 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

sifra2020 wrote: 14/06/2025 15:32

Box je ZTE
Evo tek sad sam napravio kao sto si rekao,sad normalno idu kanali saltanje ,jedino i maloprije se desilo tipa pritisnuo 8broj obn ide ,i spustim dole na 7icu slika stoji a zvuk ide i opet gore dole i dodje sve normali ,msm nije da mi toliko smeta to ,prihvatljivo mi je ,mozda ce nadoci samo od sebe
U tebe je slaba linija pa je vjerovatno do toga, probaj Postavke > Napredne postavke > Kvaliteta > Nisko.
Ovo će ti smanjiti propusnost tj. bandwidth, ali neće ti uticati značajno na kvalitetu slike.
Za taj ZTE mi je poznat samo problem da kada se upali zna kanal biti zaleđen pa se mora prebaciti na drugi kanal, ostalo bi sve trebalo da fercera.
sifra2020

#22019 Re: BHTelecom

Post by sifra2020 »

Mhmdblzvc17 wrote: 14/06/2025 15:41

U tebe je slaba linija pa je vjerovatno do toga, probaj Postavke > Napredne postavke > Kvaliteta > Nisko.
Ovo će ti smanjiti propusnost tj. bandwidth, ali neće ti uticati značajno na kvalitetu slike.
Za taj ZTE mi je poznat samo problem da kada se upali zna kanal biti zaleđen pa se mora prebaciti na drugi kanal, ostalo bi sve trebalo da fercera.
Kad dodem kuci probat cu i to,i meni se to desavalo ,upalim ne dodje nista dok kao ne prebacim kanal,kako sam obrisao memoriju i isklljucio iz struje to se normalizovalo za sad,2-3put sam gasio palio slika dodje ,i iz youtuba kad izadem slika dodje (prije je i to ledilo) jos samo pvo ponekad kad prebacim na neki kanal stoji slika ali okej je,bitno da drugi put dodje sve normalno,hvala ti na odgovorima
Mhmdblzvc17

#22020 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

sifra2020 wrote: 14/06/2025 16:41
Mhmdblzvc17 wrote: 14/06/2025 15:41

Kad dodem kuci probat cu i to,i meni se to desavalo ,upalim ne dodje nista dok kao ne prebacim kanal,kako sam obrisao memoriju i isklljucio iz struje to se normalizovalo za sad,2-3put sam gasio palio slika dodje ,i iz youtuba kad izadem slika dodje (prije je i to ledilo) jos samo pvo ponekad kad prebacim na neki kanal stoji slika ali okej je,bitno da drugi put dodje sve normalno,hvala ti na odgovorima
Nema na čemu. U mene je SEI box i kad listam kanale horizontalno (desno-lijevo), resetuje se Moja TV aplikacija. Oba imaju neku "grešku", ali nadam se da će ispraviti u narednom updateu sve te greške. Sad su počeli svima stavljati te boxove i raditi na toj platformi.
Del_Boy1

#22021 Re: BHTelecom

Post by Del_Boy1 »

Može li se kod ovog daljinskog od android boxa na youtube tipku naštimati da otvara neku drugu aplikaciju?
Mhmdblzvc17

#22022 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

Del_Boy1 wrote: 14/06/2025 21:38 Može li se kod ovog daljinskog od android boxa na youtube tipku naštimati da otvara neku drugu aplikaciju?
Nažalost, ne...
kao_kaoty

#22023 Re: BHTelecom

Post by kao_kaoty »

Pozdrav!

Koja je procedura zamjene kucnog telefona, posto na trenutnom ne radi punjenje baterije? Da li trebam kupiti novi telefon, ili dobijam zamjenski za 0KM?
Rogie

#22024 Re: BHTelecom

Post by Rogie »

kao_kaoty wrote: 17/06/2025 17:37 Pozdrav!

Koja je procedura zamjene kucnog telefona, posto na trenutnom ne radi punjenje baterije? Da li trebam kupiti novi telefon, ili dobijam zamjenski za 0KM?
Jesi probao s kupovinom NiMH punjivih baterija, koje su nekih 10+ KM za dvije baterije? Pitam jer znam za istu situaciju koja se tako rijesila.
kao_kaoty

#22025 Re: BHTelecom

Post by kao_kaoty »

Rogie wrote: 17/06/2025 21:39
kao_kaoty wrote: 17/06/2025 17:37 Pozdrav!

Jesi probao s kupovinom NiMH punjivih baterija, koje su nekih 10+ KM za dvije baterije? Pitam jer znam za istu situaciju koja se tako rijesila.
Jesam, ali nazalost nije rijesilo. Izgleda da je problem u spoju telefona i punjaca, jer telefon nekada puni ako se bas "pritisne" na punjac.
Post Reply