Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hendrix wrote: ↑13/06/2025 09:26
Kada sam vidio sta kolege sa zapada rade od matematike na faksu nije mi dobro bilo. I mi kao pametniji, e moja zalosti.
ja kad sam to ovdje napisao, rekose mi da pljujem po svemu bosanskom i da nije istina to sto ja pisem.
naravno, to mi rekose oni koji nisu uopce imali priliku direktno uporediti jedno i drugo
Ma nas su ucili da budemo naucnici a zapad izbacuje inzinjere. Opsesija teorijom i ogromnom kolicinom gradiva a bili u posjeti gradilistu 2 puta u 5 godina studija.
Jedan predmet je imao ispit od 12 sati. Nije zajebancija, 6 sati pismeni crtanje i onda 6 sati proracun. I najgore je sto to vise nikada nisam u zivotu radio jer nije moj smjer uopste.
Jedan ludak je imao kao kvalifikacije za ispit. Nacrta model staticki na tabli i imas 60 sekundi da nacrtas dijagram momenata na papiru. I jos odbrojava jebote. I ako potrefis tek onda ides na ispit i torturu. Bas kad se sjetim dobro je iko normalan osto poslije one torture.
Nista od toga ne postoji u stvarnom zivotu. Imas pravo da otvoris knjigu, vidis formule, standarde. Niko ti ne odbrojava 60 sekundi da zavrsis nesto itd.
Mostovi?
I ovaj drugi Esad Mesic mozda?
Sta mene recimo boli u nasem obrazovanju, jer odustvo ekonomskog dijela ugovaranja i kalkulacija ponuda i sl. Tu smo tropa teska, u praksi se naucimo, ali gledam ove strance on ne znam gdje ali zna da je nesto dodatni posao koji se naplacuje ovako ili onako, to zna, ali da je do unazada 30 godina bila i glatka armatura i koje su prednosti i mane rebraste to nema pojma.
Jos jedna zrtva psihopate sam i ja. Nabijem i njega i Azema i Fatkica na neku stvar sto su generacije mladih ubili u pojam stvarima koje su 99% nepotrebne u realnom svijetu.
Ide kaze inzinjer carsijom a ne zna trostruki integral rijesiti. Rijesio ga zadnji put na drugoj godini faksa i nikad vise sreo u zivotu.
Meni su ostali u lijepom sjecanju, valjda stockholmski sindrom sta li...
Kad je Azem imao saobracajku, pa se oporavio i poceo ponovo raditi. Sreo nas u hodniku kod Fatkica na ETFu, idemo na usmeni sta li...kaze on sav blazen, jao moja djecice nadam se da cete svi poloziti, samo mirno i polako, nije to toliko strasno. Kad je otisao, svi se pogledasmo, ko promjeni krv ovom liku.
Nije ga dugo drzalo, vratio se u sedlo.
Ma supcine sve do jednog. I dan danas se pitam koliko je ljudi mozda moglo zavrsiti i postati super inzinjerima da nije bilo njih. Koliko ljudi znam koji rade u izvodjenju i od matematike rade kubikazu betona i cijene. Sta ce njima 2 godine intenzivnog pranja mozga od strane Behdze i jarana?
Kada sam vidio sta kolege sa zapada rade od matematike na faksu nije mi dobro bilo. I mi kao pametniji, e moja zalosti.
Polozio ja matematiku I, juli mjesec, vrelina vec. Dosao da upisem ocjenu kod Behdze, on i Azem u potkosuljama sjede i piju lozu. Reko dobar dan profesore mogu li upisati ocjenu, uze Behdzo index i prijavu ( u to vrijeme bile prijave ispita ) i poce upisivati. Kaze meni Azem sta je Abelova grupa, koja je definicija, ja gledam u njega, kaze on meni nisi ti za ovoga idi ti prodavati narandze na prijaci bolje ti je. Ja stao paf, Behdzo mi vraca index bez upisane ocjene...ono sta da ti kazem, ludjaci na n-tu.
Zbog takvih majmuna sam i napustio pravni. Profa dođe mamuran ko guzica, bazdi na cugu pet minuta nakon što prođe i čitav hodnik studenata što čekaju na ispit pošalje kući Ono pali ste, vidimo se naredni rok...
Ima nekako i pravo. Kad pricam sa USA ili Australijom svi kazu u 4:30 ustali, u 5 su vec bili u teretani, pa tusiranje, dorucak, ovo ono. Pa kontam od cega ste svi ko krmci debeli :S
Tis sto su u teretani u 4:30 ili 5 sigurno nisu debeli
To su dizači mase i utega napucana steroidima
Varas se, dosta raje ide radi fitnessa, ne vidim bas neka pretjerano isklesana tijela za bodybuilding takmicenja. Manje vise normalna raja.
Moj kolega zivi u okolini Augsburga a radi u Minehnu, ima oko 70 kilometara u jednom pravcu.
Svako jutro se budi u 4h, oko 5 je u teretani i onda se vozi autom 70 km na posao.
Varas se, dosta raje ide radi fitnessa, ne vidim bas neka pretjerano isklesana tijela za bodybuilding takmicenja. Manje vise normalna raja.
U 5 u teretani
Neko voli prije posla, parking pun u 5 ujutro. Iznenadio bi se koliko raje prije posla ide u teretanu.
Ja samo poslije posla , da odem prije, ne znam kako bi izugro dan .
elcaliente wrote: ↑13/06/2025 17:44
Moj kolega zivi u okolini Augsburga a radi u Minehnu, ima oko 70 kilometara u jednom pravcu.
Svako jutro se budi u 4h, oko 5 je u teretani i onda se vozi autom 70 km na posao.
Pa sta mu kazu zena i djeca na to?
Izgelda nista, fura to ima vise od godinu.
Zena mu radi sa konjima na nekoj ergeli, haman vole taj lifestyle.
Pa nije to ništa za njihove ceste, isto da se vozi Bihać - V. Kladuša, a koliko ljudi znam koji putuju iz Bihaća ovamo na posao, i kontra..
Ja sam 2 god. Zivio u Bielefeld a radio u Dortmund 112 kmx2 40min u povratku je znalo bit malo duze jer Miele i Dr. Oetker zavrsavali kada sam ulazio u Bielefeld.
200kmh se znalo po 20 min odrzavat(ujutro u 04:30 ni tvice na nebu).
izvrsni direktor wrote: ↑13/06/2025 20:23
I ja idem prije posla ujutro. U 6 ustajenje, teretana mi je prekoputa zgrade, oko pola 8 se ulogujem na posao
detroit-mercy wrote: ↑13/06/2025 17:36
U 5 u teretani
Neko voli prije posla, parking pun u 5 ujutro. Iznenadio bi se koliko raje prije posla ide u teretanu.
Ja samo poslije posla , da odem prije, ne znam kako bi izugro dan .
Meni bude zahmetli, iako sam ranoranilac i radije vjezbam ujutro, ali oznojim se pa uz tusiranje valja i kosu prati, susiti i stilizirati, a duga je i treba vremena za to, onda i lice mi bude vruce od vjezbanja pa dok se ohladim da nanesem malo sminke i budem reprezentativna za sastanke. Sve u svemu, puno posla oko toga za jutro, i onda radije prebacim da vjezbam popodne kad hocu kuci. Kod mene u firmi ima teretana i idem u office kad hocu vjezbati, inace radim remote. Okej, idem i zbog dobre kafe.
budala koja ne cijeni svoj zivot. koliko dugo tako vozi?
_BataZiv_0809 wrote: ↑14/06/2025 06:54
Ja idem navecer u teretanu. Necu da sam ogranicen vremenom. Odradim trening, kuca, whey protein, tus i spavanje
A zamisli poslije teretane zadaca sa klincima, tusirnje djece, obavljanje rutine pred spavanje, spremanje stvari za sutra, kontrola jesu li sve ponjeli pa onda tek spavanje
budala koja ne cijeni svoj zivot. koliko dugo tako vozi?
Ja sam 2 god. Zivio u Bielefeld a radio u Dortmund 112 kmx2 40min u povratku je znalo bit malo duze jer Miele i Dr. Oetker zavrsavali kada sam ulazio u Bielefeld.
200kmh se znalo po 20 min odrzavat(ujutro u 04:30 ni tvice na nebu).
I on mora voziti rano inac upadne u vise guzvu.
Vazda neko radovi pa ulaz u grad zastopan.
Pa nije to ništa za njihove ceste, isto da se vozi Bihać - V. Kladuša, a koliko ljudi znam koji putuju iz Bihaća ovamo na posao, i kontra..
Dzaba ceste kada su non stop neki radovi i guzva na ulazu u grad.