Otprilike 100ak godinaalijagoro wrote: ↑13/06/2025 14:22Turci odavno igraju za tim izrael.Danguba wrote: ↑13/06/2025 14:16Davno sam rekao da Izrael nece stati samo na Gazi.
U Siriju kao centralnu drzavu doveli su svog covjeka, ''obecali'' mu obnovu ali nece dobiti vise od cakije da se brani.
Ostali rezimi lako kupljivi i igraju kako Amerika kaze. Amerika sa jacim pregovara dok se Izrael siri, radi agresiju na okolne zemlje.
Odmah sam rekao da je za Tursku bolji bio i Asada nego ovaj prodane duse. Bolje mu je bilo da mu Asad puse za vrat nego Benjamin.
Eto vam ga sada Turci.
...i opet niko da se pobuni na ovu agresiju kako u arapskom svijetu tako i EU i svijetu.
I Njemacka je ovako pocinjala.
IRAN
- dr_Evil
#38976 Re: IRAN
-
Tyke
#38979 Re: IRAN
Ljudi im satrali u jednom napadu tolike visokorangirane vojnike/komandante.
Znao sam da je Iran blag i lijen, ali da su ovoliko losi ni sam nisam vjerovao.
Znao sam da je Iran blag i lijen, ali da su ovoliko losi ni sam nisam vjerovao.
- sagosen
#38980 Re: IRAN
Rusi nek ljube 6000 nuklearnih bojevih glava svaki dan, inace bi dobili kao Iran danas, jos 1980-ih godina od strane zapadne demoKracije 
- Danguba
#38981 Re: IRAN
"Evropa poziva sve strane da pokažu maksimalnu suzdržanost, odmah deeskaliraju i suzdrže se od odmazde", dodala je.
Gdje je osuda agresije i terora?
Poziva da ovi ne odgovore jer ce doci do eskalacije.
Kazem, svijet je otisao u fiftike.
Neka nam je Bog na pomoci kada ovo(ZLO) podrzavamo.
- Bosanski_kralj
#38982 Re: IRAN
Ovo će biti ko sa Hezbolahom. Obezglavili ih i onda ovi ne znaju kud udaraju.
Najavluju se kao neke odmazde do kojih nikad neće doći.
A kako se stvari odvijaju u svijetu, Palestincima je najbolje da pristanu da ih se preseli gdje god,
A kako se stvari odvijaju u svijetu, Palestincima je najbolje da pristanu da ih se preseli gdje god,
-
mali_balon
#38983 Re: IRAN
Imal tog irana.....izraelski avioni slobodno lete......neko komadosi se setaju iranom.....pobili skoro sve komandante......sta bi od onakve sile....
Znaci da nije sila nit je kad bio sila......znaci palestinci neka poslusaju trumpa neka se presele u saudiju kuvajt ili emirate dok jos imaju glavu na ramenima
Znaci da nije sila nit je kad bio sila......znaci palestinci neka poslusaju trumpa neka se presele u saudiju kuvajt ili emirate dok jos imaju glavu na ramenima
- alijagoro
#38984 Re: IRAN
Vucic prodaje oruzje izraelu,ovi njemu,Erdogan uskoro u penziju i jos su zahladili odnosi njega i Baketa,tako da,nije idealnosime_cipol wrote: ↑13/06/2025 14:23Onda smo i mi sigurnialijagoro wrote: ↑13/06/2025 14:22Turci odavno igraju za tim izrael.Danguba wrote: ↑13/06/2025 14:16
Davno sam rekao da Izrael nece stati samo na Gazi.
U Siriju kao centralnu drzavu doveli su svog covjeka, ''obecali'' mu obnovu ali nece dobiti vise od cakije da se brani.
Ostali rezimi lako kupljivi i igraju kako Amerika kaze. Amerika sa jacim pregovara dok se Izrael siri, radi agresiju na okolne zemlje.
Odmah sam rekao da je za Tursku bolji bio i Asada nego ovaj prodane duse. Bolje mu je bilo da mu Asad puse za vrat nego Benjamin.
Eto vam ga sada Turci.
...i opet niko da se pobuni na ovu agresiju kako u arapskom svijetu tako i EU i svijetu.
I Njemacka je ovako pocinjala.![]()
- Zombi_Rex
#38985 Re: IRAN
Jedino se Iran zauzimao za Gazu, ovako izgleda ni sebe ne mogu odbranit
Dan za danom tamane ih jedan po jedan, ostali će umrijet od gladi ili bolesti. Ugasit će ih skorz
Dan za danom tamane ih jedan po jedan, ostali će umrijet od gladi ili bolesti. Ugasit će ih skorz
-
preludezalude
#38986 Re: IRAN
Izraelski komandosi na tlu druge drzave vrse sabotaze... Klasicne teroristicke akcije od strane Izraela.
- Danguba
#38987 Re: IRAN
Cemu likovanje?Bosanski_kralj wrote: ↑13/06/2025 14:28 Ovo će biti ko sa Hezbolahom. Obezglavili ih i onda ovi ne znaju kud udaraju.
Neko ti dodje 1500km iz daleka i bombardujete zato sto ti zelis nesto kao sto on ima i vama godra sto se to desava u svijetu i da je to normalno.
Cak predlazes Palestincima da im je bolje da sami odu da ih ovi zlotvori ne poubijaju.
Kakvi smo to mi ljudi?
- P.Starck
#38988 Re: IRAN
Aposlutno, samo kako kažu budala to ne vidi. Dvije su ozbiljne sile na Bliskom istoku, ne računajući američku podružnicu osovine: Iran i Arabija.dr_Evil wrote: ↑13/06/2025 14:04 Ja sam vjerovao da imaju nesto do onog prvog samara kad je krenuo genocid u Palestini, tj. ovaj zadnji. Od tada mi je sve jasno. Ovo je samo jedna od kockica projekta. Sve mi je bilo jasno kad nisu imali cime uzvratiti onda, a kad je pokosen Hezbolah valjda je tada svima trebalo biti jasno.
Ali ne moze Iran samo tako pasti, imaju se oni cime braniti duzi period. Cionisti ce krenuti na etnicke sukobe, a u ovom sukobu ginut ce iskljucivo muslimani(svih sekti), dok ce oni samo gurati oruzje, vazdusnu podrsku i satelite. Nama je samo ovdje pitanje u kojoj je fazi ovaj projekat, da li smo dosli do kraja ili ce slijediti zatisje prije nego se jos neke stvari posloze. Meni se cijenjeni forumasi smijali kad sam govorio da je 07.10 narucen od Mossada i da je Hamas samo ispostava i izvrsioc pokretanja neceg veceg. Dolazimo do toga, polahko
Zombiji iz familije Saud su kod reizbora Trumpa potrčali ponovo da kupe slobodu da još 4 godine nesmetano uživaju petrodolare ali Iran te pare nema. Nema čak čime ni da trguje. Energenata ima ali nema infrastrukture.
Osovina je anektirala južnu Siriju prethodno uništivši svu vojnu infrastrukturu u krugu 500 km. Plašljiviji od Sauda je samo jordanska marioneta, tako da od mediterana do Irana nema nikakvih prepreka za obračun osovine sa jedinima kojima nestvarno ne upravljaju. Da li će marionete čekati da na kraju i po njih dođu? Mislim da hoće. Oni svakako ne predstavljaju države već familije.
S druge strane krajnje je vrijeme za osovinu. Tehnološki se svijet prebrzo mijenja da se boje da je ovo posljednja etapa u konvencionalnom svijetu za aposlutnu potvrdu moći i osiguravanje prednosti za naredne dekade.
Doskora sam se čudio ovom woke svijetu i reakcijama na brutalnu politku osovine u kojoj snimci tzv. preventivnih smaknuća vode do javnih emitovanja masovnih ubijanja ili gdje tzv. preventivni napadi koji se promovišu na društvenim mrežama vode do tzv. preventivnih uništavanja država koji se uživo gledaju s kokicama. May the woke be with you my arab families.
-
1Dante1
#38989 Re: IRAN
Pricas o nato bombardovanju cetnicke srbije ili? Kako neki vole samo da imaju narativ koji im odgvara u datom trenutku.
Fuck iran fuck izrael fuck amerika, but...amerika i izrael su za BIH strateski interes.
Boli me krasni racku da li gine izraelac, amer, palestinac, ili iracanin. Za nas je najbolje tisu misu, klimaj glavom i prodaji oruzje. Te neke utopije kao heljp Baznija drzite za kafanske sjedaljke.
- Danguba
#38990 Re: IRAN
Ljudi ne gledaju stvari na takav nacin nego kao uspjeh terorista i likuju nad time.preludezalude wrote: ↑13/06/2025 14:31 Izraelski komandosi na tlu druge drzave vrse sabotaze... Klasicne teroristicke akcije od strane Izraela.
Cist terorizam i agresija. Tacka.
-
JovicSA
#38991 Re: IRAN
Pa na takvim akcijama je i nastao taj sav sistem i država izrael još od 1946. godine i formiranja prvih izraelskih milicija i militantnih formacija.preludezalude wrote: ↑13/06/2025 14:31 Izraelski komandosi na tlu druge drzave vrse sabotaze... Klasicne teroristicke akcije od strane Izraela.
- dr_Evil
#38992 Re: IRAN
P.Starck wrote: ↑13/06/2025 14:32Aposlutno, samo kako kažu budala to ne vidi. Dvije su ozbiljne sile na Bliskom istoku, ne računajući američku podružnicu osovine: Iran i Arabija.dr_Evil wrote: ↑13/06/2025 14:04 Ja sam vjerovao da imaju nesto do onog prvog samara kad je krenuo genocid u Palestini, tj. ovaj zadnji. Od tada mi je sve jasno. Ovo je samo jedna od kockica projekta. Sve mi je bilo jasno kad nisu imali cime uzvratiti onda, a kad je pokosen Hezbolah valjda je tada svima trebalo biti jasno.
Ali ne moze Iran samo tako pasti, imaju se oni cime braniti duzi period. Cionisti ce krenuti na etnicke sukobe, a u ovom sukobu ginut ce iskljucivo muslimani(svih sekti), dok ce oni samo gurati oruzje, vazdusnu podrsku i satelite. Nama je samo ovdje pitanje u kojoj je fazi ovaj projekat, da li smo dosli do kraja ili ce slijediti zatisje prije nego se jos neke stvari posloze. Meni se cijenjeni forumasi smijali kad sam govorio da je 07.10 narucen od Mossada i da je Hamas samo ispostava i izvrsioc pokretanja neceg veceg. Dolazimo do toga, polahko
Zombiji iz familije Saud su kod reizbora Trumpa potrčali ponovo da kupe slobodu da još 4 godine nesmetano uživaju petrodolare ali Iran te pare nema. Nema čak čime ni da trguje. Energenata ima ali nema infrastrukture.
Osovina je anektirala južnu Siriju prethodno uništivši svu vojnu infrastrukturu u krugu 500 km. Plašljiviji od Sauda je samo jordanska marioneta, tako da od mediterana do Irana nema nikakvih prepreka za obračun osovine sa jedinima kojima nestvarno ne upravljaju. Da li će marionete čekati da na kraju i po njih dođu? Mislim da hoće. Oni svakako ne predstavljaju države već familije.
S druge strane krajnje je vrijeme za osovinu. Tehnološki se svijet prebrzo mijenja da se boje da je ovo posljednja etapa u konvencionalnom svijetu za aposlutnu potvrdu moći i osiguravanje prednosti za naredne dekade.
Doskora sam se čudio ovom woke svijetu i reakcijama na brutalnu politku osovine u kojoj snimci tzv. preventivnih smaknuća vode do javnih emitovanja masovnih ubijanja ili gdje tzv. preventivni napadi koji se promovišu na društvenim mrežama vode do tzv. preventivnih uništavanja država koji se uživo gledaju s kokicama. May the woke be with you my arab families.
- alijagoro
#38993 Re: IRAN
Sto bi dolazili po arapske marionete,poslusni su,sto je najvaznije.P.Starck wrote: ↑13/06/2025 14:32Aposlutno, samo kako kažu budala to ne vidi. Dvije su ozbiljne sile na Bliskom istoku, ne računajući američku podružnicu osovine: Iran i Arabija.dr_Evil wrote: ↑13/06/2025 14:04 Ja sam vjerovao da imaju nesto do onog prvog samara kad je krenuo genocid u Palestini, tj. ovaj zadnji. Od tada mi je sve jasno. Ovo je samo jedna od kockica projekta. Sve mi je bilo jasno kad nisu imali cime uzvratiti onda, a kad je pokosen Hezbolah valjda je tada svima trebalo biti jasno.
-
toska
#38994 Re: IRAN
Uvijek se moze od cijelog Izraela napraviti Cernobil na kub u pola sata, kad je dernek nek I hala gori.
Pa nek traže novo stanište.
Lijepim neće ići, što jače i luđe u ovakvom svijetu.
Pa nek traže novo stanište.
Lijepim neće ići, što jače i luđe u ovakvom svijetu.
-
1Dante1
#38995 Re: IRAN
primjer takozvanog muslimana. Da, ovo je prava uvreda za tebe i slicne. Spominje Boga i zeli patnju drugome, kako tipcino od vijernika na baterije.dobar,ti? wrote: ↑13/06/2025 09:38da Bog da nikad ne izasli iz njihskupljac_zeljeza wrote: ↑13/06/2025 09:33 E jesu sretan narod. Malo, malo pa u podrum.
Očekuju veliki udar
Izraelci u panici: Prazne police, skloništa se pune - Netanyahu poručio da bi to moglo potrajtati
Građani Izraela dobili su upozorenja na mobilnim telefonima zbog, kako je navedeno, "ozbiljne prijetnje". Zvanične institucije pozvale su ljude da ostanu blizu skloništa, dok se zemlja priprema za mogući veliki udar iz Irana.
U izraelskim gradovima nastupila je prava opsadna atmosfera — police supermarketa se prazne, ljudi u panici kupuju vodu, konzerviranu hranu i osnovne potrepštine.
![]()
Sram i stid da te bude!
Poslanik, s.a.v.s., rekao je:
"Neka niko od vas ne želi smrt zbog neke nesreće koja ga je zadesila..."
— Sahih al-Buhari, br. 5671; Sahih Muslim, br. 2680
- Danguba
#38996 Re: IRAN
Tako su 40i neke govorili Pavelic i Mihajlovic.1Dante1 wrote: ↑13/06/2025 14:34Pricas o nato bombardovanju cetnicke srbije ili? Kako neki vole samo da imaju narativ koji im odgvara u datom trenutku.
Fuck iran fuck izrael fuck amerika, but...amerika i izrael su za BIH strateski interes.
Boli me krasni racku da li gine izraelac, amer, palestinac, ili iracanin. Za nas je najbolje tisu misu, klimaj glavom i prodaji oruzje. Te neke utopije kao heljp Baznija drzite za kafanske sjedaljke.
Prikloni se samo jacem.
Na nama je da osudimo ono sto ne valja pa da mi je rodjeni brat.
Bice da nismo isti.
p.s. NATO bombardovanje je uslijedilo nakon genocida i da se ne ponovi jos jedan. Sprijecena je necija sila.
- dr_Evil
-
1Dante1
#38998 Re: IRAN
Rusija je agresor. Izrael ja ageresor. I to je to. Treba li kome kamion hrumi? Hoce li neko kupiti nasu municiju? Moze, samo plati. Mozemo i to. đ
Poenta je da se nesto vise od izrazavanja zabrinutosti ne radi ako ti je stalo do tvoje drzave. No mi ne znamo sta je drzava, mi kobiva znamo smao sta je vjera. Horde.
- Čitalac
#38999 Re: IRAN
Agencija Fars: U provinciji Teheran 78 poginulih, 329 teže i lakše ranjenih.
- Bosanski_kralj
#39000 Re: IRAN
Gdje si ti iz mog posta vidio likovanje?Danguba wrote: ↑13/06/2025 14:32Cemu likovanje?Bosanski_kralj wrote: ↑13/06/2025 14:28 Ovo će biti ko sa Hezbolahom. Obezglavili ih i onda ovi ne znaju kud udaraju.
Neko ti dodje 1500km iz daleka i bombardujete zato sto ti zelis nesto kao sto on ima i vama godra sto se to desava u svijetu i da je to normalno.
Cak predlazes Palestincima da im je bolje da sami odu da ih ovi zlotvori ne poubijaju.
Kakvi smo to mi ljudi?
Razočaran sam kako se stvari odvijaju i nažalost treba prihvatiti realnost