Amerika ga je tad ako se dobro sjećam i bombardovala. Srušili im putnički avion sa 200 putnika ili tako nekako. Ne sjećam se nažalost.skupljac_zeljeza wrote: ↑13/06/2025 11:43Tek je počelo. Iran obećao žestok odgovor i da je spreman na godine rata. Iračko-iranski rat, poznat i kao Rat u Perzijskom zaljevu, trajao je oko 10 godina. Nekoliko zapadnih država, uključujući Britaniju, Francusku i Sjedinjene Države, tajno je prodavalo oružje i vojnu opremu Iraku, a Amerikanci su sa Sadamovim režimom sarađivali i na obavještajnom planu.Bosanski_kralj wrote: ↑13/06/2025 11:16
Još su izgubili Siriju, Hezbolah...bojim se da je došao i njihov kraj
IRAN
- Sanjarko
#38826 Re: IRAN
- Peacean
#38827 Re: IRAN
Iran je prirodna tvrđava, neosvojivi su vojno. Koliko vidim bibi i trump idu na javno poniženje udaranjem na važne objekte kako bi umanjili snagu i uticaj režima, a onda vjerovatno idu "revolucije" i "pokreti otpora"...
-
JovicSA
-
Romanija
#38829 Re: IRAN
Zato sto mule jos zive u 1980oj samo sto Homeinija nema. Za vrijeme rata sa Irakom su napravili jedno 5-6 katastrofalnih gresaka koje su ih mogle kostati svega. Onda im je politicki voda krenula na mlin nakon 2001 i opet to nisu znali iskoristiti, uljuljkali se sa nekim malim taktickim uspjesima milicija u Iraku i Siriji, i satro uspjehu Hezbolaha 2004 a nisu gledali vecu stratesku sliku. Grehota drzave, jedina vecinski muslimanska zemlja koja u stvari ima razvijeno drustvo i drustvenu svijest, ali tako to ide kad drzavu svedes na dzemat.
Last edited by Romanija on 13/06/2025 11:50, edited 1 time in total.
-
JovicSA
#38831 Re: IRAN
Neće izraelska čizma ni ući u Iran već će se napraviti 1000 frakcija koje će ratovati među sobom do iznemoglosti narednih 10 godina i kada se sve sjebe onda će kao u Siriji poklopi sve.
-
BiBi911
#38832 Re: IRAN
- dulekrele
#38833 Re: IRAN
Evo Iran opet obecava zestok udar i porucuju da ce izrael zazaliti dok im ovi hebu majku majcinu ovi samo prijete. Upiš od zemlje.
- Sanjarko
#38834 Re: IRAN
Nisu to oni ne brini, svi koji su preživjeli rat su protiv istoga i zagovaraju mir.plain vanilla wrote: ↑13/06/2025 11:47 nevjerovatno mi je da se ljudi koji su prezivjeli rat i znaju sta je to, mogu radovati i navijacki gledati na ovo.
- dječak sa šibicama
#38835 Re: IRAN
Sah je bio americka kuja, ocigledno ga nije podrzavao veci dio naroda jer je i oboren na ulici.
Sa sobom u dijasporu poveo par miliona ljudi, manjina.
Inace jedna od vecih misterija bar za mene, drevni persijski narod pa dopusta da ga vode vjerski fanatici. Znam da je na zapadu pa i nama, medijski pretjerano i prenapumano oko te price "nesloboda u Iranu", nekakve slobode tamo i postoje ali da postoje rigidna vjerska pravila, nema sumnje.
Mislim da ce njih pogurati Kina i Rusija. Zapad potcjenjuje briks, ili to samo mediji serviraju kako su oni tamo jadni bijedni, a zapravo se poprilicno plase ekonomske snage tih drzava.
Inace jedna od vecih misterija bar za mene, drevni persijski narod pa dopusta da ga vode vjerski fanatici. Znam da je na zapadu pa i nama, medijski pretjerano i prenapumano oko te price "nesloboda u Iranu", nekakve slobode tamo i postoje ali da postoje rigidna vjerska pravila, nema sumnje.
Mislim da ce njih pogurati Kina i Rusija. Zapad potcjenjuje briks, ili to samo mediji serviraju kako su oni tamo jadni bijedni, a zapravo se poprilicno plase ekonomske snage tih drzava.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#38836 Re: IRAN
iran je možda šupalj ko kraljevina jugoslavija
čitao sam da su stotine njemačkih i britanskih špijuna hodali kao turisti državom i snimali rudnike i potencijalne minerale rudače željezo...
isntitucije su znale da dolazi rat između njemačke i britanije godinama prije a špijunska mreža je djelovala ispod radara
ovo je iran: na slici 3 clana posade koja treba obarati dronove su dvojica mosadovih agenata a treći ne zna da su i njegove kolege na platnoj listi izraela
čitao sam da su stotine njemačkih i britanskih špijuna hodali kao turisti državom i snimali rudnike i potencijalne minerale rudače željezo...
isntitucije su znale da dolazi rat između njemačke i britanije godinama prije a špijunska mreža je djelovala ispod radara
ovo je iran: na slici 3 clana posade koja treba obarati dronove su dvojica mosadovih agenata a treći ne zna da su i njegove kolege na platnoj listi izraela
-
JovicSA
#38837 Re: IRAN
Šta se čudiš pogledaj Hrvate, Srbe i donekle Bošnjake u BiH ko ih vodi...dječak sa šibicama wrote: ↑13/06/2025 11:52 Sah je bio americka kuja, ocigledno ga nije podrzavao veci dio naroda jer je i oboren na ulici.
-
Romanija
#38838 Re: IRAN
Jedini koji zagovaraju mir su oni koji gube ili su izgubili rat. Ne znam nesto da Putin , Ameri ili sumirovi Judejci i Samarijci nesto bas zagovaraju mir. Ne znam je li ovo moja teza, Grunfova ili sam procitao u Peleponeskim ratovima od Thucydides-a.Sanjarko wrote: ↑13/06/2025 11:51Nisu to oni ne brini, svi koji su preživjeli rat su protiv istoga i zagovaraju mir.plain vanilla wrote: ↑13/06/2025 11:47 nevjerovatno mi je da se ljudi koji su prezivjeli rat i znaju sta je to, mogu radovati i navijacki gledati na ovo.
- skupljac_zeljeza
#38839 Re: IRAN
Ajatolah Ali Khamnei imenovao je general-majora Mohammada Pakpoura novim komandantom Korpusa islamske revolucionarne garde nakon ubistva Hosseina Salamija, izvještava novinska agencija Tasnim.
- dječak sa šibicama
#38840 Re: IRAN
Metode specijalnog rata, nije iskljuceno da smo svi mi izlozeni testiranju metoda, od covida na dalje. Ko moze sa sigurnoscu tvrditi da sve to nije jedan veliki test. Recimo bioloskog ratovanja.
Oni ubace agente u Iran i ovi tamo vrsljaju. Tako su i KKK unistili, kad se okupi 1000 kjukluksklanovaca, bar 300 njih su FBI agenti.
Ucili od parazita, udju unutra i razore tkivo.
Moze se Iran pusiti sa svojim balistickim raketama, ako im ovi setaju drzavom i biraju mete.
Mene zanima kako se niko ne sjeti ubaciti agente u Izrael, i jel to moguce.
Oni ubace agente u Iran i ovi tamo vrsljaju. Tako su i KKK unistili, kad se okupi 1000 kjukluksklanovaca, bar 300 njih su FBI agenti.
Ucili od parazita, udju unutra i razore tkivo.
Moze se Iran pusiti sa svojim balistickim raketama, ako im ovi setaju drzavom i biraju mete.
Mene zanima kako se niko ne sjeti ubaciti agente u Izrael, i jel to moguce.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#38841 Re: IRAN
Mogu...vidis i samaplain vanilla wrote: ↑13/06/2025 11:47 nevjerovatno mi je da se ljudi koji su prezivjeli rat i znaju sta je to, mogu radovati i navijacki gledati na ovo.
- Pandakonda
#38842 Re: IRAN
I sta kaze Bosnjo, nas ce bratski Iran branit i trebamo se uzdati u njih i oni su nasa braca zajedno sa palestincima ?
Ali hajd treba nac jos kakvih rabina i naruzit ih da vide na cijoj strani je bosnjak dobri preposteni. Treba Delic mozda cak protestu notu uputit sad izraelskoj ambasadorici da i nju po prstima udari
- HarTar
- tramvajtrojka
#38844 Re: IRAN
bgm moras biti bas hrabar da prihvatis ovu funkciju u ovakav vakatskupljac_zeljeza wrote: ↑13/06/2025 11:56Ajatolah Ali Khamnei imenovao je general-majora Mohammada Pakpoura novim komandantom Korpusa islamske revolucionarne garde nakon ubistva Hosseina Salamija, izvještava novinska agencija Tasnim.
- Sanjarko
#38845 Re: IRAN
Romanija wrote: ↑13/06/2025 11:55Jedini koji zagovaraju mir su oni koji gube ili su izgubili rat. Ne znam nesto da Putin , Ameri ili sumirovi Judejci i Samarijci nesto bas zagovaraju mir. Ne znam je li ovo moja teza, Grunfova ili sam procitao u Peleponeskim ratovima od Thucydides-a.Sanjarko wrote: ↑13/06/2025 11:51Nisu to oni ne brini, svi koji su preživjeli rat su protiv istoga i zagovaraju mir.plain vanilla wrote: ↑13/06/2025 11:47 nevjerovatno mi je da se ljudi koji su prezivjeli rat i znaju sta je to, mogu radovati i navijacki gledati na ovo.![]()
- dječak sa šibicama
#38846 Re: IRAN
Asadu su uzeli naftu, uveli sankcije, Iran ga ocigledno nije gurao financijski lik puko na ekonomskom planu i onda Izrael proseta kofere pune para po sirijskom generalstabu.
SAA koja se branila fanaticno, porazili teroriste prakticno, propadne sve za 5 dana. Kofol idlibski emirat posalje vojsku, ono ljudi na motorima ko pustinjske bande, sirijska vojska se raspadne ne postoji. Nigdje Irana, nigdje Rusa, nigdje Hezbolaha, nigdje nista.
To sto Izrael radi, granici sa SF filmovima. Fakat me strah tih ljudi.
SAA koja se branila fanaticno, porazili teroriste prakticno, propadne sve za 5 dana. Kofol idlibski emirat posalje vojsku, ono ljudi na motorima ko pustinjske bande, sirijska vojska se raspadne ne postoji. Nigdje Irana, nigdje Rusa, nigdje Hezbolaha, nigdje nista.
-
BiBi911
#38847 Re: IRAN
I na kraju svi budemo ispastali zbog delica i slicnihPandakonda wrote: ↑13/06/2025 11:58 I sta kaze Bosnjo, nas ce bratski Iran branit i trebamo se uzdati u njih i oni su nasa braca zajedno sa palestincima ?Ali hajd treba nac jos kakvih rabina i naruzit ih da vide na cijoj strani je bosnjak dobri preposteni. Treba Delic mozda cak protestu notu uputit sad izraelskoj ambasadorici da i nju po prstima udari
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#38849 Re: IRAN
Aha, ko sto su mogi ubaciti u titinu Yugoslaviju, mi smo svi bili policajcidječak sa šibicama wrote: ↑13/06/2025 11:57 Mene zanima kako se niko ne sjeti ubaciti agente u Izrael, i jel to moguce.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#38850 Re: IRAN
kažu da je asad ranije počeo rovariti protiv iranadječak sa šibicama wrote: ↑13/06/2025 12:01 Asadu su uzeli naftu, uveli sankcije, Iran ga ocigledno nije gurao financijski lik puko na ekonomskom planu i onda Izrael proseta kofere pune para po sirijskom generalstabu.
a vojska koja ima plaću 30 dolara i bori se već 15 godina nije imala motiva ginuti
za mahera asada i njegovu kliku
oftamolog na kraju vodi očnu kliniku u rusiji
trebo je 2011 pobjec
dzaba sve