Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#33976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mora se profesionalnije djelovati ako se želi u EU ili uopće podići status Bosne i Hercegovine u svijetu.
Pa sjetimo se Hrvatske do 2013, pa ta država je tada bila profesionalnija 10x nego sada kada je već član Evropske unije.
Pa sjetimo se Hrvatske do 2013, pa ta država je tada bila profesionalnija 10x nego sada kada je već član Evropske unije.
-
palermo
#33977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mislis da Adnan Delic misli da se u Gazi ne.provodi genocid?sehohari wrote: ↑12/06/2025 23:20Da. Ponavljam, ovdje je i veliki problem forma. Potpuni dokaz neprofesionalnosti.Ozimician wrote: ↑12/06/2025 23:14Nas u Svabiji zbog ovakvih rijeci koje je ministar javno izgovorio/napisao ce u najmanju ruku novcano kazniti, a ako smo bitniji imat cemo i teze sankcije.palermo wrote: ↑12/06/2025 23:05
Ovaj post si( da.ne zahmetis, jer postovi ti obicno nisu losi) smlatio. Ono veze s vezom.
A to se obicno desava kada ne smijes izreci ono sto mislis. A men se cini kao sto sam rekao vec, osnovna je.misao, jebla vas bosanska pamet, nas u svabiji ce zbog vasih rijeci drugacije gledati. Sta's....
To nije nista novo ni nepoznato.
Dakle ne radi se samo "o drugacijem gledanju". To ja nisam nikad ni sporio i na drugoj temi sam uvijek isticao slobodu govora kao jednu od velikih prednosti zivota u BiH, ma kako paradoksalno zvucalo.
Kao sto rekoh, BH politika treba da ima jasan smijer, cilj i strategiju. Ukoliko je EU cilj, onda ovakve izjave od ministra direktno taj cilj direktno potkopaju i nisu nimalo politicki/diplomatski smislene. Jednostavno zivimo danas u takvom svijetu gdje smo prinudjeni izabrati stranu.
Ovdje vidim i jako slabo poznavanje prilika i vjetrova koji pusu po EU. Moj stav je svakako da BiH nece nikada postati punopravna clanica EU, i to ne zbog BiH, nego zbog EU i da je svakako prica o nekim EU integracijama velika sarena laza. Svi koji smo to pisali smo prozivani proRusima i SDA-botovima.
Federalni ministar za socijalna pitanja i boračku populaciju, apsolvent DIF-a, komentariše svjetsku politiku.
Mislim, uz dužno poštovanje, ali valjda postoji ministar vanjskih poslova za takve stvari.
Ovo je veoma vjerovatno bio plod impulzivnog djelovanja. Što je najgore, poznavajući bosanskohercegovačku političku scenu, nemala je šansa i da sama izjava uopće nema veze sa njegovim ličnim mišljenjem, već je samo data sa ciljem dobivanja popularnosti.
- Rothmans
#33978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mogu vjerovat da neko i dalje misli da nam se smijesi ceka EU. Wtf nojevi ? Pa drzava nema suverenitet i nadleznosti na 70 % teritorije .
-
HelaS
#33979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Misliš li da evropski rabini mogu imati utjecaj na Vladu Izraela, na pomanitalog Netanyahua koji ne jebe ni Trumpa, da zaustave ubijanje Palestinaca i genocid nad njihovim narodom?
Izrael ima cilj potpuno preuzimanje u vlasništvo Pojaz Gaze i Zapadnu Obalu, i malo još sirijske teritorije, i nema toga na Planeti ko mu može stati na put, a da ne bude bez posljedica. Cijeli Svijet je svjestan da provodi genocid, i svi šute... Osim našeg ministra Delića
Last edited by HelaS on 12/06/2025 23:42, edited 1 time in total.
- PreWiBa
#33980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mislim. No, imajući u vidu da smo od 1995. do danas imali makar 6-7 ministra za borce, od kojih je velika većina nijemo gledala dok su se ljudi koji su po hladnoći, mokrini, snijegu, šumama ginuli, gubili dijelove tijela, mislim da je opravdana sumnja da ga patnja Palestinaca ne interesuje baš toliko. Ne kažem da je to tako, čak i mislim da je veća vjerovatnoća da je od srca to napisao, ali priznaj i sam da većina bh. politčara baš nije primjer morala.palermo wrote: ↑12/06/2025 23:25Mislis da Adnan Delic misli da se u Gazi ne.provodi genocid?sehohari wrote: ↑12/06/2025 23:20Da. Ponavljam, ovdje je i veliki problem forma. Potpuni dokaz neprofesionalnosti.Ozimician wrote: ↑12/06/2025 23:14
Nas u Svabiji zbog ovakvih rijeci koje je ministar javno izgovorio/napisao ce u najmanju ruku novcano kazniti, a ako smo bitniji imat cemo i teze sankcije.
To nije nista novo ni nepoznato.
Dakle ne radi se samo "o drugacijem gledanju". To ja nisam nikad ni sporio i na drugoj temi sam uvijek isticao slobodu govora kao jednu od velikih prednosti zivota u BiH, ma kako paradoksalno zvucalo.
Kao sto rekoh, BH politika treba da ima jasan smijer, cilj i strategiju. Ukoliko je EU cilj, onda ovakve izjave od ministra direktno taj cilj direktno potkopaju i nisu nimalo politicki/diplomatski smislene. Jednostavno zivimo danas u takvom svijetu gdje smo prinudjeni izabrati stranu.
Ovdje vidim i jako slabo poznavanje prilika i vjetrova koji pusu po EU. Moj stav je svakako da BiH nece nikada postati punopravna clanica EU, i to ne zbog BiH, nego zbog EU i da je svakako prica o nekim EU integracijama velika sarena laza. Svi koji smo to pisali smo prozivani proRusima i SDA-botovima.
Federalni ministar za socijalna pitanja i boračku populaciju, apsolvent DIF-a, komentariše svjetsku politiku.
Mislim, uz dužno poštovanje, ali valjda postoji ministar vanjskih poslova za takve stvari.
Ovo je veoma vjerovatno bio plod impulzivnog djelovanja. Što je najgore, poznavajući bosanskohercegovačku političku scenu, nemala je šansa i da sama izjava uopće nema veze sa njegovim ličnim mišljenjem, već je samo data sa ciljem dobivanja popularnosti.
- PreWiBa
-
palermo
#33982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Misliš li da evropski rabini mogu imati utjecaj na Vladu Izraela, na pomanitalog Netanyahua koji ne jebe ni Trumpa, da zaustave ubijanje Palestinaca i genocid nad njihovim narodom?HelaS wrote: ↑12/06/2025 23:40Mislis da Adnan Delic misli da se u Gazi ne.provodi genocid?palermo wrote: ↑12/06/2025 23:25 Da. Ponavljam, ovdje je i veliki problem forma. Potpuni dokaz neprofesionalnosti.
Izrael ima cilj potpuno preuzimanje u vlasništvo Pojaz Gaze i Zapadnu Obalu, i malo još sirijske teritorije, i nema toga na Planeti ko mu može stati na put, a da ne bude bez posljedica. Cijeli Svijet je svjestan da provodi genocid, i svi šute... Osim našeg ministra Delića
[/quote]
Razlog vise da ja kao drzavljanin Bosne.i Hercegovine budem.ponosan na ministra Delica.
-
palermo
#33983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakve sve to veze ima sa ovom.izjavom ??sehohari wrote: ↑12/06/2025 23:41Ne mislim. No, imajući u vidu da smo od 1995. do danas imali makar 6-7 ministra za borce, od kojih je velika većina nijemo gledala dok su se ljudi koji su po hladnoći, mokrini, snijegu, šumama ginuli, gubili dijelove tijela, mislim da je opravdana sumnja da ga patnja Palestinaca ne interesuje baš toliko. Ne kažem da je to tako, čak i mislim da je veća vjerovatnoća da je od srca to napisao, ali priznaj i sam da većina bh. politčara baš nije primjer morala.palermo wrote: ↑12/06/2025 23:25Mislis da Adnan Delic misli da se u Gazi ne.provodi genocid?sehohari wrote: ↑12/06/2025 23:20
Da. Ponavljam, ovdje je i veliki problem forma. Potpuni dokaz neprofesionalnosti.
- PreWiBa
#33984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Itekako ima. Da li ja stvarno sada trebam da slijepo vjerujem da njega dodiruje to toliko dok svakodnevno gleda ljude za koje je nadležan, a koji nemaju dovoljno novca za lijekove?palermo wrote: ↑12/06/2025 23:43Kakve sve to veze ima sa ovom.izjavom ??sehohari wrote: ↑12/06/2025 23:41Ne mislim. No, imajući u vidu da smo od 1995. do danas imali makar 6-7 ministra za borce, od kojih je velika većina nijemo gledala dok su se ljudi koji su po hladnoći, mokrini, snijegu, šumama ginuli, gubili dijelove tijela, mislim da je opravdana sumnja da ga patnja Palestinaca ne interesuje baš toliko. Ne kažem da je to tako, čak i mislim da je veća vjerovatnoća da je od srca to napisao, ali priznaj i sam da većina bh. politčara baš nije primjer morala.
Koji je se zalagao za to da se ljudima na birou ukine zdravstveno osiguranje?
-
Hakiz
#33985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Razlog vise da ja kao drzavljanin Bosne.i Hercegovine budem.ponosan na ministra Delica.palermo wrote: ↑12/06/2025 23:42Misliš li da evropski rabini mogu imati utjecaj na Vladu Izraela, na pomanitalog Netanyahua koji ne jebe ni Trumpa, da zaustave ubijanje Palestinaca i genocid nad njihovim narodom?HelaS wrote: ↑12/06/2025 23:40Mislis da Adnan Delic misli da se u Gazi ne.provodi genocid?palermo wrote: ↑12/06/2025 23:25Da. Ponavljam, ovdje je i veliki problem forma. Potpuni dokaz neprofesionalnosti.SpoilerShow
Izrael ima cilj potpuno preuzimanje u vlasništvo Pojaz Gaze i Zapadnu Obalu, i malo još sirijske teritorije, i nema toga na Planeti ko mu može stati na put, a da ne bude bez posljedica. Cijeli Svijet je svjestan da provodi genocid, i svi šute... Osim našeg ministra Delića![]()
[/quote]
Dok se meni kao invalidu kojem je on nadležni ministar, gadi.
-
palermo
-
HelaS
#33987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Očito je da ministar Delić misli da su evropski rabini = Izrael i njegova Vlada.palermo wrote: ↑12/06/2025 23:42Razlog vise da ja kao drzavljanin Bosne.i Hercegovine budem.ponosan na ministra Delica.HelaS wrote: ↑12/06/2025 23:40Misliš li da evropski rabini mogu imati utjecaj na Vladu Izraela, na pomanitalog Netanyahua koji ne jebe ni Trumpa, da zaustave ubijanje Palestinaca i genocid nad njihovim narodom?
Izrael ima cilj potpuno preuzimanje u vlasništvo Pojaz Gaze i Zapadnu Obalu, i malo još sirijske teritorije, i nema toga na Planeti ko mu može stati na put, a da ne bude bez posljedica. Cijeli Svijet je svjestan da provodi genocid, i svi šute... Osim našeg ministra Delića![]()
Shvatio bih vaš stav prema sveštenicima Ruske Pravoslavne Crkve da kojim slučajem organiziraju skup u Sarajevu, znajući da su dali podršku Moskvi i Putinu spram Ukrajine, ali evropski rabini nisu dali podršku Izraelu i Netanyahuu.
Samo da napomenem: apsolutno me boli turac za nekakvim evropskim rabinima i svim svjetskim sveštenicima. Nisam religiozan i nemam nikakav osjećaj spram njihove retorike, niti sam na njihovoj strani u ovoj diskusiji. Moj interes je Sarajevo i BiH i pozicija demokratski i urbanog područja Evrope, naše društvo... itd.
-
palermo
#33988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hakizu sam odgovorio na slican post, pa da se.ne.ponavljam.sehohari wrote: ↑12/06/2025 23:47Itekako ima. Da li ja stvarno sada trebam da slijepo vjerujem da njega dodiruje to toliko dok svakodnevno gleda ljude za koje je nadležan, a koji nemaju dovoljno novca za lijekove?palermo wrote: ↑12/06/2025 23:43Kakve sve to veze ima sa ovom.izjavom ??sehohari wrote: ↑12/06/2025 23:41
Ne mislim. No, imajući u vidu da smo od 1995. do danas imali makar 6-7 ministra za borce, od kojih je velika većina nijemo gledala dok su se ljudi koji su po hladnoći, mokrini, snijegu, šumama ginuli, gubili dijelove tijela, mislim da je opravdana sumnja da ga patnja Palestinaca ne interesuje baš toliko. Ne kažem da je to tako, čak i mislim da je veća vjerovatnoća da je od srca to napisao, ali priznaj i sam da većina bh. politčara baš nije primjer morala.
Koji je se zalagao za to da se ljudima na birou ukine zdravstveno osiguranje?
Al skreceye sa yeme, pitanje je da li mi kao drzava I ljudi koji predstavljaju drzavu osusjujemo genocid u Gazi, ako jesmo, smijemo li to javno reci. Ili mozda ga uopsye.ne osudjujemo, a cak I ako ga u dusi osudjujemo trebamo biti pametni (citaj nemoralne ljudske.spodobe) pa sutiti.na to.
-
palermo
#33989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koga I sta podrzavaju ti europski rabini ?HelaS wrote: ↑12/06/2025 23:58Očito je da ministar Delić misli da su evropski rabini = Izrael i njegova Vlada.palermo wrote: ↑12/06/2025 23:42Razlog vise da ja kao drzavljanin Bosne.i Hercegovine budem.ponosan na ministra Delica.HelaS wrote: ↑12/06/2025 23:40
Misliš li da evropski rabini mogu imati utjecaj na Vladu Izraela, na pomanitalog Netanyahua koji ne jebe ni Trumpa, da zaustave ubijanje Palestinaca i genocid nad njihovim narodom?
Shvatio bih vaš stav prema sveštenicima Ruske Pravoslavne Crkve da kojim slučajem organiziraju skup u Sarajevu, znajući da su dali podršku Moskvi i Putinu spram Ukrajine, ali evropski rabini nisu dali podršku Izraelu i Netanyahuu.
Samo da napomenem: apsolutno me boli turac za nekakvim evropskim rabinima i svim svjetskim sveštenicima. Nisam religiozan i nemam nikakav osjećaj spram njihove retorike, niti sam na njihovoj strani u ovoj diskusiji. Moj interes je Sarajevo i BiH i pozicija demokratski i urbanog područja Evrope, naše društvo... itd.
-
last mohicans
#33990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sutra će Dinček sve teorije da baci na papir u pokušaju branjenja svog ministra..Možda opet budu krivi Dodik i Dragance, radi daljnje destabilizacije i eskalacije gdje se muslimani trebaju prikazati kao bed guys i glavni antisemiti.
- no_sekirli
#33991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nitko mu ne brani da osudi genocid u Gazi, ali nije njegovo da dovodi u vezu skup rabina iz Europe u Sarajevu, BiH, sa genocidom u Gazi.
Zna se dobro tko zapovijeda izraelskom vojskom. Europski rabini to sigurno nisu.
Zna se dobro tko zapovijeda izraelskom vojskom. Europski rabini to sigurno nisu.
- PreWiBa
#33992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisam to nigdje rekao niti smatram da treba tako biti.palermo wrote: ↑12/06/2025 23:58Hakizu sam odgovorio na slican post, pa da se.ne.ponavljam.
Al skreceye sa yeme, pitanje je da li mi kao drzava I ljudi koji predstavljaju drzavu osusjujemo genocid u Gazi, ako jesmo, smijemo li to javno reci. Ili mozda ga uopsye.ne osudjujemo, a cak I ako ga u dusi osudjujemo trebamo biti pametni (citaj nemoralne ljudske.spodobe) pa sutiti.na to.
Samo treba se znati
A. forma
B. jasno znati gdje je u pitanju neka država a gdje vjerska zajednica
-
HelaS
#33993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To pitanje njima postavi, kako da ja znampalermo wrote: ↑13/06/2025 00:00Koga I sta podrzavaju ti europski rabini ?SpoilerShowHelaS wrote: ↑12/06/2025 23:58Očito je da ministar Delić misli da su evropski rabini = Izrael i njegova Vlada.
-
palermo
#33994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni se ucinilo iz posta da znas. Onda.nisyaHelaS wrote: ↑13/06/2025 00:04To pitanje njima postavi, kako da ja znampalermo wrote: ↑13/06/2025 00:00Koga I sta podrzavaju ti europski rabini ?SpoilerShowHelaS wrote: ↑12/06/2025 23:58
Očito je da ministar Delić misli da su evropski rabini = Izrael i njegova Vlada.
- hatemondays
#33995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Recimo da sad evropski imami zatraze konferenciju evropskih imama u Izraelu , bas bi bilo interesantno sta bi ministar Smotric rekao. Preko Sarajeva su se uvijek ostrile belosvjetske chune, posto nemaju muda ovi isti rabini da odu u Jasenovac a ne u carsiju koja je boga pitaj koliko glava spasila od Svaba i od ovih istih sto ih sad satro podrzavaju za vrijeme Hice. Cilj ovih bjelosvjetskih lopova je da ubiju bilo kakvu pomisao na suzivot a pogotovo suzivot sa balijama. Sta kaje onaj neki dan imaju Arapi zemlje pa nek idu tamo, zamisli da mi kazemo imaju Hrvati zemlje sta fali da ovo malo hera odu pa nek se sire brate do mile volje, bili bi izvjesani po medijima. Umrijecemo svi, pognute glave, kao robovi, dignute glave, ponosni, niko nije pobjegao do, nas je kako cemo na onaj svijet. Bjelosvjetske chune su inace mlohave traju kratko a strane se mijenjaju danas ko gace,danas gore sutra dolje.
Ove podanike iz Svabije, brate vratite se u Soko Dragan voli takve kao sto ste vi, suti i robuj (Dragan ili Manfred isti racku).
Jedan off bila jedna Svabica poslije rata u policijskim snagama , izdavali joj mi sprat kuce dok je bila ovdje, svaku noc je dero nakav drugi policajac iz istih snaga, oka nismo mogli sklopiti, mala bila zvijer. Moral nula. Poslije Bosne otisla za Hag i na kraju se vratila u Svabiju. Mi ostali frendovi na fejsu, pocela ova frka u Gazi, ja stavim palestinsku zastavu na profil, ona ispod emoji kao ono nesto koluta ocima, ja joj posaljem patlidzan i zastave svih drzava iz koje su je pripadnici karali. Bem ti moral svapska kurvo.Ako je ko od ovih nasih suha racku rado cu podijeliti profil od dame mozda i oni umoce , doduse ocaonfu je sada ali ova daje bedza.
Ove podanike iz Svabije, brate vratite se u Soko Dragan voli takve kao sto ste vi, suti i robuj (Dragan ili Manfred isti racku).
Jedan off bila jedna Svabica poslije rata u policijskim snagama , izdavali joj mi sprat kuce dok je bila ovdje, svaku noc je dero nakav drugi policajac iz istih snaga, oka nismo mogli sklopiti, mala bila zvijer. Moral nula. Poslije Bosne otisla za Hag i na kraju se vratila u Svabiju. Mi ostali frendovi na fejsu, pocela ova frka u Gazi, ja stavim palestinsku zastavu na profil, ona ispod emoji kao ono nesto koluta ocima, ja joj posaljem patlidzan i zastave svih drzava iz koje su je pripadnici karali. Bem ti moral svapska kurvo.Ako je ko od ovih nasih suha racku rado cu podijeliti profil od dame mozda i oni umoce , doduse ocaonfu je sada ali ova daje bedza.
- cyprus
#33996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ali zašto se uporno pokušava iskonstruisat da je to sporno ovdje... O genocidu u Gazi govore mnogi, od čelnika UN-a, do mnogih političara u samoj EU...palermo wrote: ↑12/06/2025 23:58Hakizu sam odgovorio na slican post, pa da se.ne.ponavljam.
Ali nije u tome stvar!
Delić je nimalo umotano poručio predstavnicima jedne svjetske religije, koji usput rečeno i ne dolaze iz Izraela, da nisu dobrodošli u Sarajevo... To je problem.
-
talijan97
#33997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ne mogu budale to da svarecyprus wrote: ↑13/06/2025 00:07Ali zašto se uporno pokušava iskonstruisat da je to sporno ovdje... O genocidu u Gazi govore mnogi, od čelnika UN-a, do mnogih političara u samoj EU...palermo wrote: ↑12/06/2025 23:58Hakizu sam odgovorio na slican post, pa da se.ne.ponavljam.
Ali nije u tome stvar!
Delić je nimalo umotano poručio predstavnicima jedne svjetske religije, koji usput rečeno i ne dolaze iz Izraela, da nisu dobrodošli u Sarajevo... To je problem.
-
LSD
#33998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mnogo price i kompleksa nize vrijednosti zbog misljenja matorih rabina sa jedom nogom u mezaru.
Da ste tako brizni i da vam je stalo sta prvi komsija misli o vama, gdje bi nama kraj bio
jok, oni se uzjebali sta matore drtine misle o nasoj drzavi, dok njihov narod pravi genocid u Gazi.
Da ste tako brizni i da vam je stalo sta prvi komsija misli o vama, gdje bi nama kraj bio
Last edited by LSD on 13/06/2025 00:14, edited 1 time in total.
-
palermo
#33999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakva forma je potrebna ? Ministar izrazio svoje misljenje ? Jel to.slucajno nekakav zvanican syav Vijeca ministara ili Federalne vlade...o kakvoj formi govoris?sehohari wrote: ↑13/06/2025 00:03Nisam to nigdje rekao niti smatram da treba tako biti.palermo wrote: ↑12/06/2025 23:58Hakizu sam odgovorio na slican post, pa da se.ne.ponavljam.
Samo treba se znati
A. forma
B. jasno znati gdje je u pitanju neka država a gdje vjerska zajednica
Sya ovo drugo znaci ? Hoces reci da u politic Izraela religija I svestena lica ne igraju nikakvu ulogu ? Da.je popovima, hodzama , trabinima sve dozvoljeno ?
Koga bi zakljucci ye konferencijw podrzali ? Koju politiku
? Mozemo.li pretpostaviti
- Man of steel
#34000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ministar Delić je skupljao lajkove po društvenim mrežama pa naletio kao bekan.
Jedina stvar u čemu je trenutna invalidna struktura dobra je upravo to skupljanje lajkova, sva politika im se svodi da im neko pritisne palac gore.
Danas Sevlid Hurtić, član višeg ešalona invalidne strukture, reče da ga niko nije kontaktirao u vezi izbora zamjenika SIPE ali da su ga zvale stotine novinara. On nema mentore i odlučuje sam i na to je vrlo ponosan.
I ovo sa rabinima je sitnica u odnosu na Zukana Heleza i najave vojne saradnje sa Iranom.
To je da lupiš glavom o zid.
Jedina stvar u čemu je trenutna invalidna struktura dobra je upravo to skupljanje lajkova, sva politika im se svodi da im neko pritisne palac gore.
Danas Sevlid Hurtić, član višeg ešalona invalidne strukture, reče da ga niko nije kontaktirao u vezi izbora zamjenika SIPE ali da su ga zvale stotine novinara. On nema mentore i odlučuje sam i na to je vrlo ponosan.
I ovo sa rabinima je sitnica u odnosu na Zukana Heleza i najave vojne saradnje sa Iranom.
To je da lupiš glavom o zid.