Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
-
harisl
#7626 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Birani predstavnik bi trebao da pazi sta prica, da izgleda profesionalno, ali ne mislim da je to presudno u ovom slucaju. Moze li Delic objaviti rat nekoj drugoj zemlji, recimo? Pa normalno da ne moze, nije zaduzen za to, nema ta ovlastenja. Ustvari moze, ako se ta drzava sastoji od rabina koji jedva cekaju da neki, bilo koji, ministar icega igdje tako nesto kaze...
Jesu li pokusali da dobiju neku zvanicnu informaciju od vlasti ove zemlje? Nisu.
Ali su zato pozurili da okrive citavu BiH.
Ljudi koji rade tako imaju agendu, treba im samo razlog, ne treba im nista drugo. Pogotovu istina, ili objasnjenje.
Po istom rezonu su morali pozvati na bojkot citavog Swissotel lanca hotela, pa zasto se zaustaviti tu, zasto ne prozvati i cijeli Accor sa 6000 hotela, mora da su svi antisemiti (ako se primijeni ista logika kao za BiH)? Jesu li to uradili? Jesu djavola...
Jesu li pokusali da dobiju neku zvanicnu informaciju od vlasti ove zemlje? Nisu.
Ljudi koji rade tako imaju agendu, treba im samo razlog, ne treba im nista drugo. Pogotovu istina, ili objasnjenje.
Po istom rezonu su morali pozvati na bojkot citavog Swissotel lanca hotela, pa zasto se zaustaviti tu, zasto ne prozvati i cijeli Accor sa 6000 hotela, mora da su svi antisemiti (ako se primijeni ista logika kao za BiH)? Jesu li to uradili? Jesu djavola...
- Danguba
#7627 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Sav sam se najezio.elcaliente wrote: ↑12/06/2025 20:59Jah niko niste ne pise.Point. wrote: ↑12/06/2025 20:56Kakav negativan odjek van BiH? Niko ništa ne piše.elcaliente wrote: ↑12/06/2025 20:07
Ako ti ne vidis kakav negativan odjek ima ova vjest izvan BiH
onda dzaba pisemo ovdje.
Al uz sve te negative komentare koji doalze izvan BiH jer makar doslo neko pismo zahvale Palestinse samouprave ili neki javni stejtment kako je to super?
Svaki veliki njemacki list je imao to za temu.
Najtirazniji njemacki list ogroman tekst napisao.
https://m.bild.de/politik/ausland-und-i ... e.com%252F
Zato su zvali Smidta da ih primi.
Zasto nisu to organizovali tamo kod njih(u Njemackoj). Oni imaju mkoralnu obavezu prema njima a mi nemamo.
Umjesto da nam budu zahvalni za sve sto je BiH ucinila za njih, treba je ponizavati.
Uglavnom su ga ispusili oni koji su to osmislili.
- Point.
#7628 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ja, i?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/06/2025 21:20 Znaci vidi nasbosna i rusija u istom
Jedino turska gora od nas
evo i bild pise:
Sad ce biti odrzan u Minhenu , finansira ce Bavarska vlada
Konakovic dobro ovog Delica da ispita
-
elcaliente
#7629 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Jah, inace smo bas u proslosti dokazali da znamo diplomatiju, da znamo voditi drzavu pa zato i biramo ljude kao sto su Delic i Isak na vazne funkcije jer najbolji medju nama.LSD wrote: ↑12/06/2025 21:19Evo, to su ti kompleksi nize vrijednosti od kojih boluju mnogi na ovom forumu...ovo je rasizam, nazivati citav narod intelektualno potkapacitiranim....takvi kompleksasi su u stanju bez imalo sustezanja popljuvati i prezirati citav jedan narod, istresti gowna po njemu za najmanji povod - kao sto ovaj slucaj. A jest tesko ovako anonimno po forumima, sakriven iza nicka pljuvati po narodu, nazivati ga najgrđim imenima...cisto sumnjam da smije ovo ponoviti javno, imenom i prezimenom.elcaliente wrote: ↑12/06/2025 21:09
Ja jednostavno nas Bosnjake sazaljevam i stid me je jer smo nesposobni i intelektualno podkapacitirani.
Moramo stati u kraj takvim trovacima, negativcima, defetistima, mracnjacima.
Ovo nam se omaklo inace internacionalno brijilatno odrajujemo stvari jer imamo bas jak intelektualni kapacitet.
-
statixx
#7630 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Treba im prica o ugrozbi. Bar smo to svarili na svojim plemenskim vodjama.harisl wrote: ↑12/06/2025 21:26 Birani predstavnik bi trebao da pazi sta prica, da izgleda profesionalno, ali ne mislim da je to presudno u ovom slucaju. Moze li Delic objaviti rat nekoj drugoj zemlji, recimo? Pa normalno da ne moze, nije zaduzen za to, nema ta ovlastenja. Ustvari moze, ako se ta drzava sastoji od rabina koji jedva cekaju da neki, bilo koji, ministar icega igdje tako nesto kaze...
-
LSD
#7631 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ti si u stanju zbog Delica ili Isaka popljuvat citav narod i nazati ga intelektualno podkapacitiranim...sta to govori o tebi ?elcaliente wrote: ↑12/06/2025 21:31Jah, inace smo bas u proslosti dokazali da znamo diplomatiju, da znamo voditi drzavu pa zato i biramo ljude kao sto su Delic i Isak na vazne funkcije jer najbolji medju nama.LSD wrote: ↑12/06/2025 21:19Evo, to su ti kompleksi nize vrijednosti od kojih boluju mnogi na ovom forumu...ovo je rasizam, nazivati citav narod intelektualno potkapacitiranim....takvi kompleksasi su u stanju bez imalo sustezanja popljuvati i prezirati citav jedan narod, istresti gowna po njemu za najmanji povod - kao sto ovaj slucaj. A jest tesko ovako anonimno po forumima, sakriven iza nicka pljuvati po narodu, nazivati ga najgrđim imenima...cisto sumnjam da smije ovo ponoviti javno, imenom i prezimenom.elcaliente wrote: ↑12/06/2025 21:09
Ja jednostavno nas Bosnjake sazaljevam i stid me je jer smo nesposobni i intelektualno podkapacitirani.
Ovo nam se omaklo inace internacionalno brijilatno odrajujemo stvari jer imamo bas jak intelektualni kapacitet.
Dobro, mangup si, imas petlju da tako govoris - al samo ovako na forumima, sakriven iza nicka @elcaliente...smijes li imenom i prezimenom stati iza te svoje price ? da znamo svi koja to moralna i kapacitirana velicina iznosi.
- Danguba
#7632 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Dok su ih Nijemci trpali po konc logorima BiH ih skrivala od dede i tate ovoga sto pise tekstove.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/06/2025 21:20 Znaci vidi nasbosna i rusija u istom
evo i bild pise:
- canvra888
#7633 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
https://n1info.ba/vijesti/najavljena-ko ... -genocidu/elcaliente wrote: ↑12/06/2025 20:12Ne razumijem zasto evropskim jevjerskim sluzebnicima treba biti uopste otkazano gostoprimstvo?SaraFina wrote: ↑12/06/2025 20:05 Stav o Gazi i osuda Zidova nije nešto zašto će BiH biti kažnjena. Niko ove Rabine nije kamenovao u Sarajevu, niti pokušao privesti sa nekom šerijatskom policijom, tako da su sve ove tlapnje koje se provlače na temi sulude.
Njima je u najgorem slučaju otkazano gostoprimstvo.
Totalno je čudnovato s druge strane, da su oni izrazili želju bas sada, a dosad nikada prije nisu da ovo sastancenje održe u Sarajevu.
Ne mogu se oteti dojmu da su rabini s Čovićem i HDZ-on u talu. Preko Amira.
"Glavni zaključak ovog skupa bit će snažna javna podrška jevrejskom narodu i njihovoj državi, Izraelu, tokom njihovih teških vremena zbog dvogodišnjeg rata u Gazi"
Evo zbog ovakvog spinovanja i laganja, eto zašto.
- canvra888
#7634 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Koga "nas"? Tvoju Švedsku ili?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/06/2025 21:20 Znaci vidi nasbosna i rusija u istom
evo i bild pise:
- dembele
#7635 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
A što li mapa izgleda tako kako izgleda?
Je li kod Japanaca i Islanđana ista situacija?
Je li kod Japanaca i Islanđana ista situacija?
-
elcaliente
#7636 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nije istina da je samo zbog Isaka i Delica, napisao sam u proslosti, imena ima na hiljade koje smo birali da nas zastupaju. Neznam jesmo li trojicu izabrali da su znali posao.LSD wrote: ↑12/06/2025 21:37Ti si u stanju zbog Delica ili Isaka popljuvat citav narod i nazati ga podkapacitiranim...sta to govori o tebi ?elcaliente wrote: ↑12/06/2025 21:31Jah, inace smo bas u proslosti dokazali da znamo diplomatiju, da znamo voditi drzavu pa zato i biramo ljude kao sto su Delic i Isak na vazne funkcije jer najbolji medju nama.LSD wrote: ↑12/06/2025 21:19
Evo, to su ti kompleksi nize vrijednosti od kojih boluju mnogi na ovom forumu...ovo je rasizam, nazivati citav narod intelektualno potkapacitiranim....takvi kompleksasi su u stanju bez imalo sustezanja popljuvati i prezirati citav jedan narod, istresti gowna po njemu za najmanji povod - kao sto ovaj slucaj. A jest tesko ovako anonimno po forumima, sakriven iza nicka pljuvati po narodu, nazivati ga najgrđim imenima...cisto sumnjam da smije ovo ponoviti javno, imenom i prezimenom.
Dobro, mangup si, imas petlju da tako govoris - al samo ovako na forumima, sakriven iza nicka @elcaliente...smijes li imenom i prezimenom stati iza te svoje price ? da znamo svi koja to moralna i kapacitirana velicina iznosi.
Potvrda je isto to sto ovdje ima nekih koji brane i misle da je ispravno ono sto je Delic uradio i kako je uradio.
Ne kontam te, na forumu se koriste nickname i ti ga koristis zato i jeste forum.
A da te znam privatno ponovo bi ti to rekao, jer je to moje misljenje jer je to cinjenica. Izadji samo napolje ispred zgrade pa pogledaj smece a onda vrati u glavi Bosnjacku politiku zadnjih 30 godina.
Last edited by elcaliente on 12/06/2025 21:53, edited 2 times in total.
-
LSD
#7637 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Al botina ladno stavi cionisticku travel advice mapu, kao nesto jako bitno sto nas treba zabrinuti
Ima li gdje kako Turska vidi Izrael na svojoj nekoj mapi...garant je crna boja.
Ima li gdje kako Turska vidi Izrael na svojoj nekoj mapi...garant je crna boja.
- canvra888
#7638 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa to ti je što nakon desetina navrata ne uspije navesti ni jedan jedini konkretan primjer tih posljedica po BiH koje će izazvati ovo otkazivanje pa samo preostaju onakve gluposti i nebitne stvari da objavljuje.
-
LSD
#7639 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Jarane, imas facebook Adnana Delica, pa bujrum tamo svojim imenom i prezimenom napisi mu da je intelektualno podkapacitian, pomeni mu i familiju sto se usudio napisati par recenica protiv yebenih rabina i sta vec smatras da mu se treba nagovoriti.elcaliente wrote: ↑12/06/2025 21:46
Ne kontam te, na forumu se koriste nickname i ti ga koristis zato i jeste forum.
A da te znam privatno ponovo bi ti to rekao, jer je to moje misljenje jer je to cinjenica. Izadji samo napolje ispred zgrade pa pogledaj smece a onda vrati u glavi Bosnjacku politiku zadnjih 30 godina.
Ne znam zasto spamujes ovu temu i smaras raju ovdje sa tim.
-
elcaliente
#7640 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
To mu trebaju pisati oni koji su ga birali valjda jer je njih najvise razocarao.LSD wrote: ↑12/06/2025 21:53Jarane, imas facebook Adnana Delica, pa bujrum tamo svojim imenom i prezimenom napisi mu da je intelektualno podkapacitian, pomeni mu i familiju sto se usudio napisati par recenica protiv yebenih rabina i sta vec smatras da mu se treba nagovoriti.elcaliente wrote: ↑12/06/2025 21:46
Pisem na ovoj temi jer je ovo tema o palestinsko izrealskim odnosima.
-
Vjecita_zavrzlama
#7641 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Koliko znam drzava BIH priznaje Izrael stoga komentar nidje veze.I stav Izraela je bitan.I nazalost puno govori to sto smo ni jedini s Rusijom u drustvu
-
LSD
#7642 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Tacno...al nije od Adnanu Delicu ili o intelektualnim kapacitetima bosnjackog naroda.elcaliente wrote: ↑12/06/2025 21:55To mu trebaju pisati oni koji su ga birali valjda jer je njih najvise razocarao.LSD wrote: ↑12/06/2025 21:53Jarane, imas facebook Adnana Delica, pa bujrum tamo svojim imenom i prezimenom napisi mu da je intelektualno podkapacitian, pomeni mu i familiju sto se usudio napisati par recenica protiv yebenih rabina i sta vec smatras da mu se treba nagovoriti.elcaliente wrote: ↑12/06/2025 21:46
Doste te vise sa tom pricom...dobro je, ohani malo.
-
LSD
#7643 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/06/2025 21:56Koliko znam drzava BIH priznaje Izrael stoga komentar nidje veze.I stav Izraela je bitan.I nazalost puno govori to sto smo ni jedini s Rusijom u drustvu
Ma prebitan
Jako nam je stalo kako nas genocidna tvorevina vidi na svojoj travel advice mapi
- dembele
#7644 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Imaš li kakvu kuću ili vikendicu u Bosni pa da stavimo zelenu tačkicu na mapu Bosne ako raja iz Tel Aviva nabasa ovamo da znaju gdje im je sigurno?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/06/2025 21:56Koliko znam drzava BIH priznaje Izrael stoga komentar nidje veze.I stav Izraela je bitan.I nazalost puno govori to sto smo ni jedini s Rusijom u drustvu
-
Dead Man Walking
#7645 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Oh no, sad nasim genocidasima nece moci dolaziti raja genocidasi. U stvari hoce, al kazu im da budu oprezni.
-
Vjecita_zavrzlama
#7646 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa jeste prebitan volili mi to ili ne.Jace zemlje se ustrucavaju reci sta misleLSD wrote: ↑12/06/2025 21:59Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/06/2025 21:56Koliko znam drzava BIH priznaje Izrael stoga komentar nidje veze.I stav Izraela je bitan.I nazalost puno govori to sto smo ni jedini s Rusijom u drustvu![]()
![]()
Ma prebitan![]()
Jako nam je stalo kako nas genocidna tvorevina vidi na svojoj travel advice mapi![]()
-
elcaliente
#7647 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Feel free da ne citas moje postove da se ne bi uzbudjivao.LSD wrote: ↑12/06/2025 21:57Tacno...al nije od Adnanu Delicu ili o intelektualnim kapacitetima bosnjackog naroda.elcaliente wrote: ↑12/06/2025 21:55To mu trebaju pisati oni koji su ga birali valjda jer je njih najvise razocarao.LSD wrote: ↑12/06/2025 21:53
Jarane, imas facebook Adnana Delica, pa bujrum tamo svojim imenom i prezimenom napisi mu da je intelektualno podkapacitian, pomeni mu i familiju sto se usudio napisati par recenica protiv yebenih rabina i sta vec smatras da mu se treba nagovoriti.
Doste te vise sa tom pricom...dobro je, ohani malo.
-
harisl
#7648 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Sve sto valja od Evrope na onoj mapi je "Potential Threat", sto bi stvarno trebalo da zabrine te ljude u Izraelu, to je porazno. Ostala je eto istocna Evropa. Ne mislim da bi iko napao turiste iz Izraela igdje u Evropi, zasto bi, nema razloga, ali neke provokatore, to sigurno. Valjda se na njih i odnosi ova mapa.
Jel ima nekih zabiljezenih napada na Jevreje u ovim nezelenim drzavama?
Jel ima nekih zabiljezenih napada na Jevreje u ovim nezelenim drzavama?
- TAFKAP
#7649 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Imena kolega, imena...elcaliente wrote: ↑12/06/2025 20:59Jah niko niste ne pise.Point. wrote: ↑12/06/2025 20:56Kakav negativan odjek van BiH? Niko ništa ne piše.elcaliente wrote: ↑12/06/2025 20:07
Ako ti ne vidis kakav negativan odjek ima ova vjest izvan BiH
onda dzaba pisemo ovdje.
Al uz sve te negative komentare koji doalze izvan BiH jer makar doslo neko pismo zahvale Palestinse samouprave ili neki javni stejtment kako je to super?
Svaki veliki njemacki list je imao to za temu.
Najtirazniji njemacki list ogroman tekst napisao.
PS: Bild/Welt (Axel Springer) je populističko, antimuslimansko smeće od novina...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#7650 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Država BiH priznaje i Palestinu.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/06/2025 21:56Koliko znam drzava BIH priznaje Izrael stoga komentar nidje veze.I stav Izraela je bitan.I nazalost puno govori to sto smo ni jedini s Rusijom u drustvu