Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
Moderator: anex
-
Qwertz84
#1 Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
Ja sam u potražnji za mogućnostima slanja i primanja novca u BiH koji funkcioniraju jer sam pokušao sa aplikacijom MoneyGram da se snađem jer je drugi u BiH preporučuju ali ja tu aplikaciju ne mogu ni snimiti sa Google Play trgovine na moj pametni telefon jer piše da "Ovaj proizvod nije dostupan u vašoj zemlji" i htio bih znati koji putevi slanja i primanja novca u BiH od jedne osobe na drugu osobu funkcioniraju? Koje aplikacije/putevi plaćanja za usluge na radnika kao prodavača i kupca funkcioniraju u BiH? I koje kriptovalute trenutno funkcioniraju u BiH jer omogućavaju plaćanje za proizvode i prebacivanje vrijednosti kriptovaluta u KM na tekući račun i kasnije dizanje na bankomatu?
- Peacean
#2 Re: Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
Jesi probao PayPal?
-
Qwertz84
#3 Re: Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
Pokušati ću kasnije (kada uspijem da zadržim jedan posao na mjesece) sa Paypalom ali za to je potrebna viza kartica a ja trenutno koristim Mastercard karticu i banke koje izdaju viza karticu hoće većinom da se prikaže sigurno radno mjesto i da je ta osoba dobila zadnje tri plate da oni mogu izdati viza karticu na tu osobu da se viza kartica kasnije može spojiti sa Paypalom.
-
BiBi911
#4 Re: Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
Western Union??
-
Qwertz84
#5 Re: Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
Poznajem i tu vrstu ali nije li to servis da se iz inostranstva šalje novac na ljude u BiH? Poznajete li nešto šta je više namijenjeno za ljude koji se nalaze u BiH i za druge ljude koje su isto u BiH da se između njih može dobro financijski surađivati i funkcionira li ta aplikacija u BiH za takve svrhe?
-
BiBi911
#6 Re: Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
Qwertz84 wrote: ↑12/06/2025 19:00Poznajem i tu vrstu ali nije li to servis da se iz inostranstva šalje novac na ljude u BiH? Poznajete li nešto šta je više namijenjeno za ljude koji se nalaze u BiH i za druge ljude koje su isto u BiH da se između njih može dobro financijski surađivati i funkcionira li ta aplikacija u BiH za takve svrhe?
Samo sekund vi zelite da platite nekome na racun u Bosni iz Bosne? Rad na crno.
Krypto binance radi u Bosni(bar pise tako na google)
-
Qwertz84
#7 Re: Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
OK. Ja sam pregledao aplikaciju Western Union za BiH i isto nije dostupna jer piše kod mene opet isto ko i kod MoneyGrama i to je "Ovaj proizvod nije dostupan u vašoj zemlji" Ima li neko od vas drukčiji link ovim ovoga kojeg sam ja našao da funkcionira Westen Union u BiH?
https://play.google.com/store/apps/deta ... roid.mtapp
https://play.google.com/store/apps/deta ... roid.mtapp
- Peacean
-
Qwertz84
#9 Re: Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
Mislio sam da platim nekome na račun u Bosni iz Bosne za igru naprimjer ako je prodaje na olxu i ako izađe povoljnije umjesto one provizije koja se plaća u bankama. Po mome znanju rad na crno je tek kada unos prelazi veliku količinu i koja se po zakonu ne smije prelaziti i tu ne mislim na veliko plaćati jer mogu i ja biti prevaren.BiBi911 wrote: ↑12/06/2025 19:07Qwertz84 wrote: ↑12/06/2025 19:00Poznajem i tu vrstu ali nije li to servis da se iz inostranstva šalje novac na ljude u BiH? Poznajete li nešto šta je više namijenjeno za ljude koji se nalaze u BiH i za druge ljude koje su isto u BiH da se između njih može dobro financijski surađivati i funkcionira li ta aplikacija u BiH za takve svrhe?
-
BiBi911
#10 Re: Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
To ti je najsigurnije preko poste nakon preuzimanja igre prodavac dobije pare. Svi ste onda 100% sigurni.Qwertz84 wrote: ↑12/06/2025 19:16Mislio sam da platim nekome na račun u Bosni iz Bosne za igru naprimjer ako je prodaje na olxu i ako izađe povoljnije umjesto one provizije koja se plaća u bankama. Po mome znanju rad na crno je tek kada unos prelazi veliku količinu i koja se po zakonu ne smije prelaziti i tu ne mislim na veliko plaćati jer mogu i ja biti prevaren.BiBi911 wrote: ↑12/06/2025 19:07Qwertz84 wrote: ↑12/06/2025 19:00
Poznajem i tu vrstu ali nije li to servis da se iz inostranstva šalje novac na ljude u BiH? Poznajete li nešto šta je više namijenjeno za ljude koji se nalaze u BiH i za druge ljude koje su isto u BiH da se između njih može dobro financijski surađivati i funkcionira li ta aplikacija u BiH za takve svrhe?
Za sve ostalo ti moze reci nisam dobio nije valjalo i sl.
-
Qwertz84
#11 Re: Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
Preporučujete li servis https://www.posta.ba/transfer-novca/ ili aplikaciju https://play.google.com/store/apps/deta ... sh.android jer vidim aplikacija nije toliko dobro ocijenjena na Google play trgovini?
- Peacean
#12 Re: Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
Ista je usluga u pitanju, šta ti više odgovara.
-
Qwertz84
#13 Re: Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
To sam i ja mislio dok nisam napravio dovoljno slabog iskustva sa poštom.BiBi911 wrote: ↑12/06/2025 19:20To ti je najsigurnije preko poste nakon preuzimanja igre prodavac dobije pare. Svi ste onda 100% sigurni.Qwertz84 wrote: ↑12/06/2025 19:16Mislio sam da platim nekome na račun u Bosni iz Bosne za igru naprimjer ako je prodaje na olxu i ako izađe povoljnije umjesto one provizije koja se plaća u bankama. Po mome znanju rad na crno je tek kada unos prelazi veliku količinu i koja se po zakonu ne smije prelaziti i tu ne mislim na veliko plaćati jer mogu i ja biti prevaren.
Za sve ostalo ti moze reci nisam dobio nije valjalo i sl.
-
Qwertz84
#14 Re: Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
Ja sam pokušao da isprobam aplikaciju https://play.google.com/store/apps/deta ... sh.android funkcionira li i ne, i ja ne bih je preporučio drugima jer se ni sam ne mogu se registrirati(jer traže mobilni broj za registraciju a ne šalju kod koji je potreban za verifikaciju) i sada razumijem slabe kritike na Google play trgovini jer aplikacija ne zaslužuje bolje. Ako hoćete moj savjet za nju izbjegavajte je što više.
- kabal1337
#15 Re: Online slanje, primanje i plaćanje novcem u BiH.
A zasto ne prebacis novac osobi na racun?Qwertz84 wrote: ↑21/06/2025 01:42 Ja sam pokušao da isprobam aplikaciju https://play.google.com/store/apps/deta ... sh.android funkcionira li i ne, i ja ne bih je preporučio drugima jer se ni sam ne mogu se registrirati(jer traže mobilni broj za registraciju a ne šalju kod koji je potreban za verifikaciju) i sada razumijem slabe kritike na Google play trgovini jer aplikacija ne zaslužuje bolje. Ako hoćete moj savjet za nju izbjegavajte je što više.
Malo ti je problematicno kod nas reci nekome ej skini tu app pa cu ti poslati preko nje (za kupovinu usluge)
Ako nemas povjerenja ili lakse tebi i kupcu odradi pozecem.
Druga stvar mozda ti mozes uplatiti, ali on moze ima poteskoca sa povlacenjem novca na svoj racun.
Problem svih app je sto se placa dodatna provizija (uplata isplata).
kako kazu. Cash is king. i jeste na lokalnom nivou.