A vjerovatno jedr_Evil wrote: ↑12/06/2025 11:49Idi braca u Norvesku, treba ti samo ugovor za posao. Nema frke sto je nas pasos.
Najlaksi proces do zaposlenja je da prvo ti priznaju diplomu, online je proces, kad ti priznaju dobit ces svoj broj zdrastvenog radnika
https://info.altinn.no/skjemaoversikt/h ... radiograf/
https://www.finn.no/job/fulltime/search ... =radiograf ovdje su trenutno dostupni poslovi, mada ide lakse preko agencije za zaposljavanje, mogu poslati neke linkove kad dodjes do toga.
I onda samo rokaj. Osim ako je curica vec u Irskoj, onda ti ne mogu pomoci![]()
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
Messier
#25901 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
Messier
#25902 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Zna li u obratnom procesu Antananarivo, koje drzave je glavni grad?
- Omar500
#25903 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mogu linkovi tih agencija. Nisam ogranicen na Irsku, ali sam nju spomenuo jer je u Europi, odgovara mi mentalitet, solidan standard, a nije tipicna germanska destinacija gdje nasi cesto idu.dr_Evil wrote: ↑12/06/2025 11:49Idi braca u Norvesku, treba ti samo ugovor za posao. Nema frke sto je nas pasos.
Najlaksi proces do zaposlenja je da prvo ti priznaju diplomu, online je proces, kad ti priznaju dobit ces svoj broj zdrastvenog radnika
https://www.finn.no/job/fulltime/search ... =radiograf ovdje su trenutno dostupni poslovi, mada ide lakse preko agencije za zaposljavanje, mogu poslati neke linkove kad dodjes do toga.
Hvala puno na info, slobodno proslijedi linkove, nisam znao da je relativno lako u Norvesku otici sa mojom strukom
Curica i ja cemo skupa, nego lakse preko moje diplome inicijalno
Ona je MBA zavrsila
-
Messier
#25904 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
I znas sta sam skontao, evile, medo bi ovo ukopcao , ovaj malac je moj alter ego.
Isti ja , prije 40 godina.
Zato ga i branim toliko.
Sam, bez roditelja, tuce se sa osmasima sa 9, disfunkicionalno dijete sa posebnim talentima.
Da, alter ego
Isti ja , prije 40 godina.
Zato ga i branim toliko.
Sam, bez roditelja, tuce se sa osmasima sa 9, disfunkicionalno dijete sa posebnim talentima.
Da, alter ego
- dr_Evil
#25905 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa dobro, ona ce poceti nesto drugo raditi u pocetku mozda vrtic dok se malo ne stabilizuje sa jezikom, a kasnije ce preci u svoju struku. U Norveskoj je super sto ona odmah moze poci sa tobom, to jest kad predajes papire sebi mozes i njoj, ili cekati 3 mjeseca da dobijes tri ceka od plate(to je obicno uslov), ali pali i da napises na papir da nemas ta 3 dokumenta jer ih jos nisi dobioOmar500 wrote: ↑12/06/2025 12:15Mogu linkovi tih agencija. Nisam ogranicen na Irsku, ali sam nju spomenuo jer je u Europi, odgovara mi mentalitet, solidan standard, a nije tipicna germanska destinacija gdje nasi cesto idu.dr_Evil wrote: ↑12/06/2025 11:49Idi braca u Norvesku, treba ti samo ugovor za posao. Nema frke sto je nas pasos.
Hvala puno na info, slobodno proslijedi linkove, nisam znao da je relativno lako u Norvesku otici sa mojom strukom
Curica i ja cemo skupa, nego lakse preko moje diplome inicijalno
Ona je MBA zavrsila
Da skratis vrijeme cekanja mozes predati papire na policiju u Norveskoj, cak i poceti raditi, a platu dobijes retroaktivno kad dodje porezna kartica.
Posalji diplomu, pa kad dobijes odgovor ja sam uvijek na ovom vragu(pretvaram se da radim na poslu), pa ti pomognem sa linkovima i pogodnim gradovima za zivot.
- dr_Evil
#25906 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nisam ja ni skuzio o kome vi pricate, preskocih par stranica
-
moimoi
#25907 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bez ljutnje… sta imam od toga? Osim ako me neki jutjuber ne zaustavi na cesti i ponudi 10k ukoliko znam koji je glavni grad Palaua?
Mislim… svaka cast malcu.
-
Messier
#25908 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
E cuj, sta imas od toga?
Sta ja imam od Balkanskih ratova 1912, il Burskih, spajanja molekula, Mendeljeevog periodnog sistema i Faradejevog kaveza.
Nista.
Al budi posten prema klincima, ako si vec na mjestu gdje to treba da ti je prvo kad se pojavis u ucionici
-
moimoi
#25909 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ko je rekao da se kod nas ne uce nepotrebne stvari napamet? Kada vec ima kapaciteta, bolje bi mu bilo i taj periodni sistem da nastreba.. barem ce neke koristi imati od toga u daljnjem ucenju za razliku od imena glavnih gradova koji se mijenjaju svako malo. Ako mene pitas. A znam da me ne pitasMessier wrote: ↑12/06/2025 17:32E cuj, sta imas od toga?
Sta ja imam od Balkanskih ratova 1912, il Burskih, spajanja molekula, Mendeljeevog periodnog sistema i Faradejevog kaveza.
Nista.
Al budi posten prema klincima, ako si vec na mjestu gdje to treba da ti je prvo kad se pojavis u ucionici
Moze on sigurno doci do petice samo neka popravi svoje ponasanje
-
Messier
#25910 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma znam da znas.moimoi wrote: ↑12/06/2025 18:33Ko je rekao da se kod nas ne uce nepotrebne stvari napamet? Kada vec ima kapaciteta, bolje bi mu bilo i taj periodni sistem da nastreba.. barem ce neke koristi imati od toga u daljnjem ucenju za razliku od imena glavnih gradova koji se mijenjaju svako malo. Ako mene pitas. A znam da me ne pitas![]()
Moze on sigurno doci do petice samo neka popravi svoje ponasanje![]()
Al, upoznao sam 1000 klinaca, mozda od njih 1000 , 10 ili 20 ima neki spesel skil.
Moj, konkretno, ce imati skil da munta curice.juzles.
Ovaj sve zna, kako su nastali kontinenti, kako pcele prave bebe, David Attenborough u zacetku.
Necu vise, citav dan potrosih na ovu pricu
-
melac
#25911 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Behdze A. Mesihovic i nako x godina jos svjeza sjecanja. Fakat smo ostecena robadr_Evil wrote: ↑12/06/2025 10:01melac wrote: ↑11/06/2025 22:40Je li i tebi Behdzo predavao?dr_Evil wrote: ↑11/06/2025 11:26
Sve je to super, i naravno super vid druzenja, razvijanja, i cega vec ne, ali dernek je nesto sasvim drugo. Imali smo i mi hobije, treninge, i sta vec ne, ali znalo se sta je petak i subota vecer. Proveo sam i ja vikenda igracu D&D, brzopoteznog saha, igrajuci kosarke, putovanjima, planinarenju, volonterizmu, i cime vec ne, ali klubovi su bili ipak ono sta je obiljezilo taj neki period mladosti. Ti mlad i lud, a ona u onim uskim bijelim pantalama sta su se nosile u taj vakat, doduse bilo je noci ides ulicom pjan i sa kolegama ponavljas tablicu integrala ili diferencijala![]()
Naravnosvi smo ostecena roba
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25912 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Gledam neki podcast i David Guetta veli da mu je neshvatljivo da na njegovim nastupima niko ne plese nego svi snimaju @Velkoski
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#25913 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ma ko ide na davida guettu da podaje
-
Hendrix
#25914 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jos jedna zrtva psihopate sam i ja. Nabijem i njega i Azema i Fatkica na neku stvar sto su generacije mladih ubili u pojam stvarima koje su 99% nepotrebne u realnom svijetu.
Ide kaze inzinjer carsijom a ne zna trostruki integral rijesiti. Rijesio ga zadnji put na drugoj godini faksa i nikad vise sreo u zivotu.
-
melac
#25915 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Meni su ostali u lijepom sjecanju, valjda stockholmski sindrom sta li...Hendrix wrote: ↑13/06/2025 06:14Jos jedna zrtva psihopate sam i ja. Nabijem i njega i Azema i Fatkica na neku stvar sto su generacije mladih ubili u pojam stvarima koje su 99% nepotrebne u realnom svijetu.
Ide kaze inzinjer carsijom a ne zna trostruki integral rijesiti. Rijesio ga zadnji put na drugoj godini faksa i nikad vise sreo u zivotu.
Kad je Azem imao saobracajku, pa se oporavio i poceo ponovo raditi. Sreo nas u hodniku kod Fatkica na ETFu, idemo na usmeni sta li...kaze on sav blazen, jao moja djecice nadam se da cete svi poloziti, samo mirno i polako, nije to toliko strasno. Kad je otisao, svi se pogledasmo, ko promjeni krv ovom liku.
Nije ga dugo drzalo, vratio se u sedlo.
-
Hendrix
#25916 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma supcine sve do jednog. I dan danas se pitam koliko je ljudi mozda moglo zavrsiti i postati super inzinjerima da nije bilo njih. Koliko ljudi znam koji rade u izvodjenju i od matematike rade kubikazu betona i cijene. Sta ce njima 2 godine intenzivnog pranja mozga od strane Behdze i jarana?melac wrote: ↑13/06/2025 08:41Meni su ostali u lijepom sjecanju, valjda stockholmski sindrom sta li...Hendrix wrote: ↑13/06/2025 06:14Jos jedna zrtva psihopate sam i ja. Nabijem i njega i Azema i Fatkica na neku stvar sto su generacije mladih ubili u pojam stvarima koje su 99% nepotrebne u realnom svijetu.
Kad je Azem imao saobracajku, pa se oporavio i poceo ponovo raditi. Sreo nas u hodniku kod Fatkica na ETFu, idemo na usmeni sta li...kaze on sav blazen, jao moja djecice nadam se da cete svi poloziti, samo mirno i polako, nije to toliko strasno. Kad je otisao, svi se pogledasmo, ko promjeni krv ovom liku.
Kada sam vidio sta kolege sa zapada rade od matematike na faksu nije mi dobro bilo. I mi kao pametniji, e moja zalosti.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#25917 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ja kad sam to ovdje napisao, rekose mi da pljujem po svemu bosanskom i da nije istina to sto ja pisem.
naravno, to mi rekose oni koji nisu uopce imali priliku direktno uporediti jedno i drugo
-
Hendrix
#25918 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma nas su ucili da budemo naucnici a zapad izbacuje inzinjere. Opsesija teorijom i ogromnom kolicinom gradiva a bili u posjeti gradilistu 2 puta u 5 godina studija.izvrsni direktor wrote: ↑13/06/2025 09:31ja kad sam to ovdje napisao, rekose mi da pljujem po svemu bosanskom i da nije istina to sto ja pisem.
naravno, to mi rekose oni koji nisu uopce imali priliku direktno uporediti jedno i drugo
Jedan predmet je imao ispit od 12 sati. Nije zajebancija, 6 sati pismeni crtanje i onda 6 sati proracun. I najgore je sto to vise nikada nisam u zivotu radio jer nije moj smjer uopste.
Jedan ludak je imao kao kvalifikacije za ispit. Nacrta model staticki na tabli i imas 60 sekundi da nacrtas dijagram momenata na papiru. I jos odbrojava jebote. I ako potrefis tek onda ides na ispit i torturu. Bas kad se sjetim dobro je iko normalan osto poslije one torture.
Nista od toga ne postoji u stvarnom zivotu. Imas pravo da otvoris knjigu, vidis formule, standarde. Niko ti ne odbrojava 60 sekundi da zavrsis nesto itd.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25919 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ja sam isao na getu
misleći da je garet
ima tome mislim 14 godina
jedan od rijetkih koncerata na kojima sam bio
osim minee

misleći da je garet
ima tome mislim 14 godina
jedan od rijetkih koncerata na kojima sam bio
osim minee
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25921 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ja mislio onaj s violinom
reko sta je ovo dje dodjoh na sta pare bacih
reko sta je ovo dje dodjoh na sta pare bacih
- dr_Evil
#25922 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Samo onaj sta pepa svaki dan na kraju kaze vidi sto ja znam, a onaj misli pred utakmicu sve napepatHendrix wrote: ↑13/06/2025 06:14Jos jedna zrtva psihopate sam i ja. Nabijem i njega i Azema i Fatkica na neku stvar sto su generacije mladih ubili u pojam stvarima koje su 99% nepotrebne u realnom svijetu.
- dr_Evil
#25923 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Uvijek se sjetim ispita mehanike fluida, trostruki integral, rotor, vektorsko polje, 4 dvolisnice, u zivotu nisam nista vise od pritisaka i protoka morao upotrijebit. Kolega na zapadu iz mehanike fluida radio pritiske, i u Ansysu (CFD) uradili jednu analizu vrtloga. PLakako mi se. Ali da se ne lazemo, ko izabere master iz toga na zapadu, nahebo je ko zutiHendrix wrote: ↑13/06/2025 09:26Ma supcine sve do jednog. I dan danas se pitam koliko je ljudi mozda moglo zavrsiti i postati super inzinjerima da nije bilo njih. Koliko ljudi znam koji rade u izvodjenju i od matematike rade kubikazu betona i cijene. Sta ce njima 2 godine intenzivnog pranja mozga od strane Behdze i jarana?melac wrote: ↑13/06/2025 08:41Meni su ostali u lijepom sjecanju, valjda stockholmski sindrom sta li...Hendrix wrote: ↑13/06/2025 06:14
Jos jedna zrtva psihopate sam i ja. Nabijem i njega i Azema i Fatkica na neku stvar sto su generacije mladih ubili u pojam stvarima koje su 99% nepotrebne u realnom svijetu.
Kada sam vidio sta kolege sa zapada rade od matematike na faksu nije mi dobro bilo. I mi kao pametniji, e moja zalosti.
Problem je taj sto smo mi izgleda morali imati master iz svega i iz nicega
- Chloe
- Photo mod
#25924 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Obzirom kako je Svijet pobudalio, svoje ognjište koliko god bilo nesigurno opet je najsigurnije. 
-
moimoi
#25925 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja najvolim kada pocne prica,pogotovo ratna dijaspora, kako su vani skole njasre i kako su nasa djeca vunderkinderi.