"Trojka"
-
Hakiz
#4726 Re: "Trojka"
Budale.
"Sarajevo je kroz istoriju pokazalo toleranciju i u najtežim vremenima... ...Hagada dokazuje... ...Tako da je Sarajevu svaki oblik ksenofobije, šovinizma i drugih oblika netolerancije, a naročito genocida stran i neprihvatljiv.
...Izborom opisanog Sarajeva, grada koji se snažno protivi genocidu u Gazi, kao domaćina, evropski rabini takođe pokazuju protivljenje tom genocidu, šta Sarajevo i BiH pozdravljaju. Sarajevo će rado ugostiti rabine i ponosno kao domaćin u zajedničkoj izjavi sa rabinima još jednom snažno osuditi genicid nad Palestincima koji Izeael vrši u Gazi."
Tako bih ja izjavljivao da se pitam.
Ne pitam se, naravno.
"Sarajevo je kroz istoriju pokazalo toleranciju i u najtežim vremenima... ...Hagada dokazuje... ...Tako da je Sarajevu svaki oblik ksenofobije, šovinizma i drugih oblika netolerancije, a naročito genocida stran i neprihvatljiv.
...Izborom opisanog Sarajeva, grada koji se snažno protivi genocidu u Gazi, kao domaćina, evropski rabini takođe pokazuju protivljenje tom genocidu, šta Sarajevo i BiH pozdravljaju. Sarajevo će rado ugostiti rabine i ponosno kao domaćin u zajedničkoj izjavi sa rabinima još jednom snažno osuditi genicid nad Palestincima koji Izeael vrši u Gazi."
Ne pitam se, naravno.
- Styling
#4727 Re: "Trojka"
Pa da ih neka budala napadne na ulici.Hakiz wrote: ↑12/06/2025 09:51 Budale.
Ne pitam se, naravno.
- Haris.ba
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4729 Re: "Trojka"
Pa da Avdo, Reuf, Jahja i kompanija krenu medijski orgijati i skupljati politicke poene za bracni par. Hehe.
-
Hakiz
#4730 Re: "Trojka"
Pa, ako pozdravljaš, a i kao dobar domaćin, zaštitiš ih.Styling wrote: ↑12/06/2025 09:53Pa da ih neka budala napadne na ulici.Hakiz wrote: ↑12/06/2025 09:51 Budale.
Ne pitam se, naravno.
I na kraju posjete ponoviš da si sretan što su izborom tebe kao domaćina potvrdili stajanje na istoj strani kao i ti po pitanju genocida. I stalno naglašavaš, naročito za strane medije, da šta god neko izjavio, djelo dolaska rabina u grad koji jasno pokazuje šta misli o genocidu u Gazi govori više od bilo čijih riječi.
- Haris.ba
#4731 Re: "Trojka"
Ja, i? To njima trebaju razlozi da pricaju? Treba nista raditi da oni ne bi svoje pricali?_BataZiv_0809 wrote: ↑12/06/2025 09:58Pa da Avdo, Reuf, Jahja i kompanija krenu medijski orgijati i skupljati politicke poene za bracni par. Hehe.
Kad moze parada, mogu i rabini.
-
HelaS
#4732 Re: "Trojka"
Delić je javno kazao mišljenje antiizraelske većine u BiH, odnosno mišljenje utjecajnih Bošnjaka koji agresiju Izraela nad Palestinom i ubijanje nevinih Palestinaca najprije posmatra kao ubijanje muslimana. OK, njihovo pravo... Skoro sve što drugi potajno misle, Delić iskoči i javno kaže, "u svoje ime", pa to dobije zvaničan kontekst.Styling wrote: ↑12/06/2025 09:46Ni vi ne znate sta biste i kud biste. Ako se po nekom pitanju koje vi smatrate bitnim niko ne oglasi onda ga napadate, napadate vlast kako svi sute, znaci odobravaju...Kada se neko oglasi, onda ide napad sta se oglasava, nije mu ovo babina pricija, on je javna licnost, bla, bla.... dogovorite se sami sa sobom. Je li treba da se oglasavaju ili ne treba? Je li treba biti politicki "korektan" pa se po osjetljivim temama ne oglasavati jer javnost moze reagovati, ili treba biti principijelan i imati jasan stav?
Konferencija evropskoh rabina u Sarajevu je otkazana. Obzirom na okolnosti, obzirom i na neka mišljenja palestinske zajednice u BiH da i je namjera bila provokativna, obzirom na Sarajevo koji gaji multietičnost kroz stotine godina, mislim da je bilo mudrije održati Konferenciju, iz tristo razloga, nemam vremena da sve elaboriram. Samo smo trebali slijediti stajalište Mustafe Cerića, sad je on kao neki političar
"Povodom najavljenog Kongresa evropskih rabina u Sarajevu, od 16. do 18. juna 2025. godine, Sarajevo dočekuje sve ljude dobre volje koji dolaze u duhu mira, dijaloga i zajedničke borbe protiv svih oblika mržnje, uključujući antisemitizam, ali i antipalestinizam. Istovremeno, Sarajevo jasno i odgovorno poručuje: ovaj grad neće biti platforma za opravdavanje ratnih zločina nad palestinskim civilima.
Ovaj događaj može imati pun moralni smisao samo ako se iz Sarajeva "podigne jasan, principijelan i humanistički glas za hitan prekid genocida u Gazi, za obustavu ubijanja civila i korištenje gladi kao metode ratovanja, za mirovni sporazum i oslobađanje svih zarobljenika s obje strane, za momentalno i bezuslovno povlačenje Izraelske vojske iz Gaze kako bi razorena teritorija mogla biti obnovljena za normalan ljudski život.
Sarajevo zaslužuje da se njegova moralna osjetljivost prema palestinskom narodu u Gazi poštuje, baš kao što je nekada bila poštovana njegova osjetljivost prema jevrejskom narodu koji je bježao iz Španije jer Sarajevo ima crvenu liniju. Ta linija je linija moralne savjesti. Grad koji je 500 godina štitio Jevreje neće šutjeti dok se pod istim simbolima i uime istog naroda čini nasilje koje vrijeđa samu srž ljudskosti"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/mustafa ... /250611114
- Haris.ba
#4733 Re: "Trojka"
Pa imaju ideale. Neka mu daju gradjevinsku za zgrade i pisace kako im se svidja.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑10/06/2025 09:30Ljudi su k.. nemaju princip ni ideale ma ni stavove, sve gaze
- DaysleepeR
#4734 Re: "Trojka"
Padamo ko kruške na ovim provokacijama...
Nema šta neki ministarčić izražavati svoje stavove i nema šta bivši reis da se oglašava.
Zapravo nema šta ko da se oglašava, na blef se odgovara blefom, a demokratija znači da nekad čujemo stvari koje nam se ne dopadaju.
Pa svakom na čast.
Nema šta neki ministarčić izražavati svoje stavove i nema šta bivši reis da se oglašava.
Zapravo nema šta ko da se oglašava, na blef se odgovara blefom, a demokratija znači da nekad čujemo stvari koje nam se ne dopadaju.
Pa svakom na čast.
-
Hakiz
#4735 Re: "Trojka"
Da, Cerić je to baš fino sročio.HelaS wrote: ↑12/06/2025 10:05Delić je javno kazao mišljenje antiizraelske većine u BiH, odnosno mišljenje utjecajnih Bošnjaka koji agresiju Izraela nad Palestinom i ubijanje nevinih Palestinaca najprije posmatra kao ubijanje muslimana. OK, njihovo pravo... Skoro sve što drugi potajno misle, Delić iskoči i javno kaže, "u svoje ime", pa to dobije zvaničan kontekst.Styling wrote: ↑12/06/2025 09:46Ni vi ne znate sta biste i kud biste. Ako se po nekom pitanju koje vi smatrate bitnim niko ne oglasi onda ga napadate, napadate vlast kako svi sute, znaci odobravaju...Kada se neko oglasi, onda ide napad sta se oglasava, nije mu ovo babina pricija, on je javna licnost, bla, bla.... dogovorite se sami sa sobom. Je li treba da se oglasavaju ili ne treba? Je li treba biti politicki "korektan" pa se po osjetljivim temama ne oglasavati jer javnost moze reagovati, ili treba biti principijelan i imati jasan stav?
Konferencija evropskoh rabina u Sarajevu je otkazana. Obzirom na okolnosti, obzirom i na neka mišljenja palestinske zajednice u BiH da i je namjera bila provokativna, obzirom na Sarajevo koji gaji multietičnost kroz stotine godina, mislim da je bilo mudrije održati Konferenciju, iz tristo razloga, nemam vremena da sve elaboriram. Samo smo trebali slijediti stajalište Mustafe Cerića, sad je on kao neki političar, jer je vrlo pametno rekao:
"Povodom najavljenog Kongresa evropskih rabina u Sarajevu, od 16. do 18. juna 2025. godine, Sarajevo dočekuje sve ljude dobre volje koji dolaze u duhu mira, dijaloga i zajedničke borbe protiv svih oblika mržnje, uključujući antisemitizam, ali i antipalestinizam. Istovremeno, Sarajevo jasno i odgovorno poručuje: ovaj grad neće biti platforma za opravdavanje ratnih zločina nad palestinskim civilima.
Ovaj događaj može imati pun moralni smisao samo ako se iz Sarajeva "podigne jasan, principijelan i humanistički glas za hitan prekid genocida u Gazi, za obustavu ubijanja civila i korištenje gladi kao metode ratovanja, za mirovni sporazum i oslobađanje svih zarobljenika s obje strane, za momentalno i bezuslovno povlačenje Izraelske vojske iz Gaze kako bi razorena teritorija mogla biti obnovljena za normalan ljudski život.
Sarajevo zaslužuje da se njegova moralna osjetljivost prema palestinskom narodu u Gazi poštuje, baš kao što je nekada bila poštovana njegova osjetljivost prema jevrejskom narodu koji je bježao iz Španije jer Sarajevo ima crvenu liniju. Ta linija je linija moralne savjesti. Grad koji je 500 godina štitio Jevreje neće šutjeti dok se pod istim simbolima i uime istog naroda čini nasilje koje vrijeđa samu srž ljudskosti"
-
HelaS
#4736 Re: "Trojka"
Ratni i poslijeratni migracijski seljakluk, koji je zavladao Sarajevom, jednostavno je to spriječio. Njihovom retorikom, retrogradnom, samo ćemo zatvoriti grad za sve ljudske vrijednosti, kulturu i ljudska prava, sve ono što smo postigli, nekakvi primitivni narativi sve će poništitiHakiz wrote: ↑12/06/2025 10:18Da, Cerić je to baš fino sročio.SpoilerShowHelaS wrote: ↑12/06/2025 10:05Delić je javno kazao mišljenje antiizraelske većine u BiH, odnosno mišljenje utjecajnih Bošnjaka koji agresiju Izraela nad Palestinom i ubijanje nevinih Palestinaca najprije posmatra kao ubijanje muslimana. OK, njihovo pravo... Skoro sve što drugi potajno misle, Delić iskoči i javno kaže, "u svoje ime", pa to dobije zvaničan kontekst.Styling wrote: ↑12/06/2025 09:46
Ni vi ne znate sta biste i kud biste. Ako se po nekom pitanju koje vi smatrate bitnim niko ne oglasi onda ga napadate, napadate vlast kako svi sute, znaci odobravaju...Kada se neko oglasi, onda ide napad sta se oglasava, nije mu ovo babina pricija, on je javna licnost, bla, bla.... dogovorite se sami sa sobom. Je li treba da se oglasavaju ili ne treba? Je li treba biti politicki "korektan" pa se po osjetljivim temama ne oglasavati jer javnost moze reagovati, ili treba biti principijelan i imati jasan stav?
Konferencija evropskoh rabina u Sarajevu je otkazana. Obzirom na okolnosti, obzirom i na neka mišljenja palestinske zajednice u BiH da i je namjera bila provokativna, obzirom na Sarajevo koji gaji multietičnost kroz stotine godina, mislim da je bilo mudrije održati Konferenciju, iz tristo razloga, nemam vremena da sve elaboriram. Samo smo trebali slijediti stajalište Mustafe Cerića, sad je on kao neki političar, jer je vrlo pametno rekao:
- Haris.ba
#4737 Re: "Trojka"
Znaci, zabraniti ljudima da pricaju? Svako ima pravo da se oglasava.DaysleepeR wrote: ↑12/06/2025 10:16 Padamo ko kruške na ovim provokacijama...
Pa svakom na čast.
Primjeni na sebe da ces cuti u javnosti sto ti se ne svidja.
Svako ima pravo da prica sta hoce sve dok je to u skladu sa zakonom.
Ljudsko pravo je imati misljenje i javno ga iznijeti (krsi li to misljenje koji zakon?). Mora se nauciti biti tolerantan. A, ne samo tolerantan na ono sto se tebi svidja.HelaS wrote: ↑12/06/2025 10:24
Ratni i poslijeratni migracijski seljakluk, koji je zavladao Sarajevom, jednostavno je to spriječio. Njihovom retorikom, retrogradnom, samo ćemo zatvoriti grad za sve ljudske vrijednosti, kulturu i ljudska prava, sve ono što smo postigli, nekakvi primitivni narativi sve će poništiti![]()
Po tvome se smije pricati samo ono sto ti smatras da treba. Ko je tebe postavio za arbitra javne misli?
- DaysleepeR
#4738 Re: "Trojka"
Kad sam ja rekao da treba zabraniti ljudima da pričaju?Haris.ba wrote: ↑12/06/2025 10:25Znaci, zabraniti ljudima da pricaju? Svako ima pravo da se oglasava.DaysleepeR wrote: ↑12/06/2025 10:16 Padamo ko kruške na ovim provokacijama...
Pa svakom na čast.
Primjeni na sebe da ces cuti u javnosti sto ti se ne svidja.
Svako ima pravo da prica sta hoce sve dok je to u skladu sa zakonom.
Za ovakve stvari treba da se oglasi MVP ili Predsjedavajući VM, Predsjedavajući Predsjedništva, a ne federalni ministar.
Ja svaki minut čujem nešto što mi se ne sviđa. Niti se svađam non stop niti vadim noževe.
Pristajem na to da se mali milion stvari dešava koje mi se ne dopadaju, a sve radi toga što sam svjestan da živimo u demokratiji.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4739 Re: "Trojka"
Gaza je pitanje koje lako potpaljuje glasacku bazu DFSDA i NiP.Haris.ba wrote: ↑12/06/2025 10:02Ja, i? To njima trebaju razlozi da pricaju? Treba nista raditi da oni ne bi svoje pricali?_BataZiv_0809 wrote: ↑12/06/2025 09:58Pa da Avdo, Reuf, Jahja i kompanija krenu medijski orgijati i skupljati politicke poene za bracni par. Hehe.
Kad moze parada, mogu i rabini.
Ne treba im davati besplatne centarsuteve.
- Haris.ba
#4740 Re: "Trojka"
Gdje pise da se ne moze oglasiti federalni ministar? Svako moze komentarisati sta god hoce. Da li to ima osnova i logike je druga stvar, da li ima nadleznosti je isto. A, sto se treba oglasiti neko iz VM oko skupa rabina u Sarajevu? I sto to dvoje, kakva je njihova nadleznost. Mozda onda bolje Hurtic kao ministar za ljudska prava?DaysleepeR wrote: ↑12/06/2025 10:29 Kad sam ja rekao da treba zabraniti ljudima da pričaju?
Za ovakve stvari treba da se oglasi MVP ili Predsjedavajući VM, Predsjedavajući Predsjedništva, a ne federalni ministar.
Ja svaki minut čujem nešto što mi se ne sviđa. Niti se svađam non stop niti vadim noževe.
Pristajem na to da se mali milion stvari dešava koje mi se ne dopadaju, a sve radi toga što sam svjestan da živimo u demokratiji.
Mislim da veoma grijesis. To je pitanje koje potpaljuje ljude neovisno od stranackih simpatija. Prepustiti da narativ bude da jedni ko brinu za Palestince, a drugi ne brinu je najgori moguci odabir. I ti kao da zaboravljas da Nip cilja na bukvalno isto biracko tijelo ko Sda. To je Sda 2018._BataZiv_0809 wrote: ↑12/06/2025 10:33
Gaza je pitanje koje lako potpaljuje glasacku bazu DFSDA i NiP.
Ne treba im davati besplatne centarsuteve.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4741 Re: "Trojka"
Da, ali Konferenciju rabina ne tumace svi isto. Znas i sam sta bi Avdo pisao da se to odrzalo i kako bi potpaljivao mase da je to odgovornost Konakovica.Haris.ba wrote: ↑12/06/2025 10:36
Mislim da veoma grijesis. To je pitanje koje potpaljuje ljude neovisno od stranackih simpatija. Prepustiti da narativ bude da jedni ko brinu za Palestince, a drugi ne brinu je najgori moguci odabir. I ti kao da zaboravljas da Nip cilja na bukvalno isto biracko tijelo ko Sda. To je Sda 2018.
Predzadnju recenicu sam bukvalno i doslovno i ja napisao.
-
HelaS
#4742 Re: "Trojka"
Pogrešno si ti ovo rezonovaoHaris.ba wrote: ↑12/06/2025 10:25Ljudsko pravo je imati misljenje i javno ga iznijeti (krsi li to misljenje koji zakon?). Mora se nauciti biti tolerantan. A, ne samo tolerantan na ono sto se tebi svidja.HelaS wrote: ↑12/06/2025 10:24
Ratni i poslijeratni migracijski seljakluk, koji je zavladao Sarajevom, jednostavno je to spriječio. Njihovom retorikom, retrogradnom, samo ćemo zatvoriti grad za sve ljudske vrijednosti, kulturu i ljudska prava, sve ono što smo postigli, nekakvi primitivni narativi sve će poništiti![]()
Po tvome se smije pricati samo ono sto ti smatras da treba. Ko je tebe postavio za arbitra javne misli?
Žao mi je ako si se prepoznao
- Haris.ba
#4743 Re: "Trojka"
Narusena tolerantnost, srdacnost?HelaS wrote: ↑12/06/2025 10:57 Pogrešno si ti ovo rezonovao Ne branim ja pričanje ljudima, naprotiv. Upravo podržavam pravo svima na njihova mišljenja, na svaku slobodu uokvirenu zakonima. Ovdje sam prigovorio na migracijski seljakluk koji je napao Sarajevo i poremetio mu "duh", narušio tolerantnost njegovog stanovništva, srdačnost, itd. da sad ne pišem roman. Unesen, donesen nam je taj primitivni narativ provincije, vukojebine, kultura koja nikad nije ustala sa srednjevjekovne. Tačno se osjeti neki jad, neka ružna politika konfrontacije sa drugim koji su drugačiji, neko povlačenje ka dnu...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4744 Re: "Trojka"
po defaultu više vjerujem opoziciji nego poziciji...posebno još kad je pozicija skupina nafuranih idiotaizvrsni direktor wrote: ↑12/06/2025 07:34uh kako su ti drage lazi diareje pa po principu "jebo obraz" zanemarujes cinjenice, jer "koga briga sta je laz a sta istina kad se nema obraza"![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#4745 Re: "Trojka"
znam da po defaultu vjerujes i dijelis sve lazi servirane iz sdfa kuhinje...znamo svi ovdje toJoseMujica wrote: ↑12/06/2025 11:48po defaultu više vjerujem opoziciji nego poziciji...posebno još kad je pozicija skupina nafuranih idiotaizvrsni direktor wrote: ↑12/06/2025 07:34uh kako su ti drage lazi diareje pa po principu "jebo obraz" zanemarujes cinjenice, jer "koga briga sta je laz a sta istina kad se nema obraza"![]()
- dr_Evil
#4746 Re: "Trojka"
Iskreno Mujica, kud ces bolan dopustit sebi da te impresionira DIAJoseMujica wrote: ↑12/06/2025 11:48po defaultu više vjerujem opoziciji nego poziciji...posebno još kad je pozicija skupina nafuranih idiotaizvrsni direktor wrote: ↑12/06/2025 07:34uh kako su ti drage lazi diareje pa po principu "jebo obraz" zanemarujes cinjenice, jer "koga briga sta je laz a sta istina kad se nema obraza"![]()
- drug_profi
#4747 Re: "Trojka"
Provokacija jeste.
Ali trebalo je pametnije nekako
Opet, nije previse stete napravljeno. Vjerujem da je prizeljkivano nasilje.
- Styling
#4748 Re: "Trojka"
Sarajevo je uvijek imalo epitet "otvorenog grada, grada tolerancije". Moram priznati da nas je ta tolerancija kostala i da je rat najbolje pokazao svu nasu naivnost u toleranciji. Cak i sada, dok svi oko nas drze svoje stavove beskurpulozno i bezuslovno, od #sarajeva se ocekuje da bude tolerantno i da, jednostavno, trpi i suti.HelaS wrote: ↑12/06/2025 10:57Pogrešno si ti ovo rezonovaoHaris.ba wrote: ↑12/06/2025 10:25Ljudsko pravo je imati misljenje i javno ga iznijeti (krsi li to misljenje koji zakon?). Mora se nauciti biti tolerantan. A, ne samo tolerantan na ono sto se tebi svidja.HelaS wrote: ↑12/06/2025 10:24
Po tvome se smije pricati samo ono sto ti smatras da treba. Ko je tebe postavio za arbitra javne misli?Ne branim ja pričanje ljudima, naprotiv. Upravo podržavam pravo svima na njihova mišljenja, na svaku slobodu uokvirenu zakonima. Ovdje sam prigovorio na migracijski seljakluk koji je napao Sarajevo i poremetio mu "duh", narušio tolerantnost njegovog stanovništva, srdačnost, itd. da sad ne pišem roman. Unesen, donesen nam je taj primitivni narativ provincije, vukojebine, kultura koja nikad nije ustala sa srednjevjekovne. Tačno se osjeti neki jad, neka ružna politika konfrontacije sa drugim koji su drugačiji, neko povlačenje ka dnu...
Žao mi je ako si se prepoznao
Cinjenica je da se demografija gada promijenila, prvenstveno zbog nekontrolisanog doseljavanja ruralnog stanovnistva tokom posljeratnih godina, gdje se bez ikakvih papira ljudima dozvoljavalo da prave kuce i naseljavaju grad, jer trebalo je glasacko tijelo.
Naravno da trebamo biti tolerantni i otvoreni, ali pouceni iskustvima iz proslosti, mislim da i nasa tolerancija treba imati granice.
-
PM72
#4749 Re: "Trojka"
Nije kasno ni u subotudrug_profi wrote: ↑12/06/2025 12:01 Provokacija jeste.
- Ludzak
#4750 Re: "Trojka"
To je kad se ne razmisli, već na prvu napadaj.
Svakakva ljaga je dolazila u Sarajevo. Trebalo je dopustiti i ovim kleronacionalistima, Rabinima, hebat ih. Nek održe dva sata sastanka, i svak svojoj kući.
Svakakva ljaga je dolazila u Sarajevo. Trebalo je dopustiti i ovim kleronacionalistima, Rabinima, hebat ih. Nek održe dva sata sastanka, i svak svojoj kući.