Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
Hakiz

#7476 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hakiz »

SaraFina wrote: 11/06/2025 23:41
Hakiz wrote: 11/06/2025 23:36 Natjerat će nas da na graničnim prelszima moramo proći procedure izlaska i ulaska u EU, nećemo moći sami skeniratim pasoše na mašini. Davat ćemo otiske prstiju i fotografije. Popunjavat ćemo ETIAS formular.

Imat ćemo velike probleme.
Ko? Hrvati? Pa htjeli bi oni to ekstremniji. No u EU. Pa bi morali imati i neko suvislo objašnjenje zašto nam uvode te mjere. Ne mogu reci zbog otkazivanja rabinskog sijela u Šeheru. Nego Bošnje su sigurnosno bezbjedonosne prijetnja. A onda navesti “saznanja” sigurnosno bezbjedonosne agencija. I naravno nema tu laganja i sitnoćarskog HDZ glupiranja. Jer pazi i druge EU zemlje imaju saznanja o nama da li smo bezbjedonosne prijetnja. Tako da mogu popušiti. I ništa vise. Ako si ovo ozbiljno mislio.

Probala je to Kolinda. Sa onih 10.000 ekstrema na granici EU. Pa je marsnuli.
To su procedure koje već imaju ili će biti uvedene svima koji nisu iz EU. Ironija.

Vidi se da imaš EU pasoš :lol:

https://travel-europe.europa.eu/etias_en

https://travel-europe.europa.eu/ees_hr
Last edited by Hakiz on 12/06/2025 00:01, edited 1 time in total.
avetinja

#7477 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by avetinja »

SaraFina wrote: 11/06/2025 22:45
A razumijem ja tu mržnju prema muslimanima u njihovom okruženju. No ne razumijem šta oni imaju nas mrziti i miješati svoje interese s ekstremističkim interesima susjeda? Niti smo mi njima prijetnja neka, niti smo mi neki reprezentativni primjeri muslimana. Tako da je ta fascinacija totalno bez utemeljenja. I ja lično mislim da to ovaj majmun koji eksploatiše Hercegovce i HDZ pravi ujdurmu. I da je cijela priča sitnošićarska a ne neka planetarno bitna. Kakvi sudionici. Takve vijesti ono.
Nisam rekao da je to neka velika zavjera ili nešto slično, vjerovatno HNS radi dosta u vezi svih tih dešavanja, samo mi je čudno za ove rabine, jer to nije bezvezna organizacija. Morala je kapnuti baš dobra lova za ovu igranku.

Što se tiče Izraela, oni su prodavali oružje Srbima za vrijeme rata čime su saučesnici u genocidu, iako je Zapad "savjetovao" da to ne rade. Ti podaci o izraelskom oružju su pronađeni i u Mladićevom vojničkom dnevniku. Čini mi se da sve završilo na sudu, ali ništa od toga nije bilo, naravno.
Last edited by avetinja on 12/06/2025 00:01, edited 1 time in total.
SaraFina

#7478 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

Hakiz wrote: 11/06/2025 23:58
Hakiz wrote: 11/06/2025 23:36 Natjerat će nas da na graničnim prelszima moramo proći procedure izlaska i ulaska u EU, nećemo moći sami skeniratim pasoše na mašini. Davat ćemo otiske prstiju i fotografije. Popunjavat ćemo ETIAS formular.

Imat ćemo velike probleme.
Ko? Hrvati? Pa htjeli bi oni to ekstremniji. No u EU. Pa bi morali imati i neko suvislo objašnjenje zašto nam uvode te mjere. Ne mogu reci zbog otkazivanja rabinskog sijela u Šeheru. Nego Bošnje su sigurnosno bezbjedonosne prijetnja. A onda navesti “saznanja” sigurnosno bezbjedonosne agencija. I naravno nema tu laganja i sitnoćarskog HDZ glupiranja. Jer pazi i druge EU zemlje imaju saznanja o nama da li smo bezbjedonosne prijetnja. Tako da mogu popušiti. I ništa vise. Ako si ovo ozbiljno mislio.

To su procedure koje već imaju ili će biti uvedene svima koji nisu iz EU. Ironija.

Nemaju. Možda će biti uvedene. Tako da si mamac dzaba zabacio! 🧔🏼‍♀️
SaraFina

#7479 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

avetinja wrote: 11/06/2025 23:59
SaraFina wrote: 11/06/2025 22:45
A razumijem ja tu mržnju prema muslimanima u njihovom okruženju. No ne razumijem šta oni imaju nas mrziti i miješati svoje interese s ekstremističkim interesima susjeda? Niti smo mi njima prijetnja neka, niti smo mi neki reprezentativni primjeri muslimana. Tako da je ta fascinacija totalno bez utemeljenja. I ja lično mislim da to ovaj majmun koji eksploatiše Hercegovce i HDZ pravi ujdurmu. I da je cijela priča sitnošićarska a ne neka planetarno bitna. Kakvi sudionici. Takve vijesti ono.
Nisam rekao da je to neka velika zavjera ili nešto slično, vjerovatno HNS radi dosta u vezi svih tih dešavanja, samo mi je čudno za ove rabine, jer to nije bezvezna organizacija. Morala je kapnuti baš dobra lova za ovu igranku.
Pa nije to toliko ni čudno. Svjesni su rabini da trenutno u svijetu ne vlada bas nešto prijateljski odnos prema Zidovima zbog dogadjanja u Palestini. Pa kad im Amir ponudio Sarajevo uz Covketovo sufliranje mislili su proći će to. Bezvezna država i sl. Nije to ništa slučajno.
swanfilter

#7480 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

Pa, jel to ono prorocanstvo o savezu islamskog i pravoslavnog vs krscanskog bloka. Il su ono i ostali bili sa njima ...
Hakiz

#7481 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hakiz »

SaraFina wrote: 12/06/2025 00:00

Na aerodromu u Lisabonu već uveden EES. Imam druga tamo, prošao tu proceduru prije 5 dana kada se vratio iz BiH u Portugal.

Idu postepeno, država po država, prelaz po prelaz.

Portugalci se bune, hoće da ukinu, problem im, ne samo putnicima nego i osoblju. Ako se prije čekalo sat da se uđe sada se čeka i do 4-5 sati. Gužve nesnosne.

ETIAS uvode haman 10 godina. Skupo, serveri, prostor za servere, struja koju troše itd :lol:
SaraFina

#7482 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

Hakiz wrote: 12/06/2025 00:05

Na aerodromu u Lisabonu već uveden EES. Imam druga tamo, prošao tu proceduru prije 5 dana kada se vratio iz BiH u Portugal.

Idu postepeno, dtžava po država, prelaz po prelaz.

Portugalci se bune, hoće da ukinu, problem im, ne samo putnicima nego i osoblju. Ako se prije čekalo sat da se uđe sada se čeka i do 4-5 sati. Gužve nesnosne.
Ima portugalsku vizu u BH pasosu, a maltretirali ga na ulazu u Portugal? Ili šta podrazumijevaš pod tim “kad se vratio iz BiH u Lisabon?”
Na granici sa Madjarskom i SLO nema ništa. HR takodjer.
Hakiz

#7483 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hakiz »

SaraFina wrote: 12/06/2025 00:09

Ima portugalsku vizu u BH pasosu, a maltretirali ga na ulazu u Portugal? Ili šta podrazumijevaš pod tim “kad se vratio iz BiH u Lisabon?”
Živi u Portugalu, pokušava dobiti državljanstvo, ima naš pasoš. Viza ne treba.

Kako nije državljanin EU, mora proći EES i ETIAS (kada proradi). Ne samo mi iz BiH i sličnih vukojebina, to će morati svi koji nisu EU, i Amerikanci i Australijanci itd. Svi.

EES eksperimentalno uveden na neke prelaze da se vidi kako funkcioniše u praksi. Lisabon aerodrom jedan od tih prelaza. Kako se čini, za sada loše ide.
Last edited by Hakiz on 12/06/2025 00:16, edited 1 time in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#7484 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sime_cipol »

Samo treba reći da cemo primiti Palestince iz Gaze i Izrael je na našoj strani, a susjedi i komsije ce se usrati. A Dodik nek blokira, a Covic nek poteze vitalni nacionalni interes :D
Hakiz

#7485 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hakiz »

sime_cipol wrote: 12/06/2025 00:15 Samo treba reći da cemo primiti Palestince iz Gaze i Izrael je na našoj strani, a susjedi i komsije ce se usrati. A Dodik nek blokira, a Covic nek poteze vitalni nacionalni interes :D
Tramp odmah ukida carine, još će nam i platiti.
Last edited by Hakiz on 12/06/2025 00:17, edited 1 time in total.
SaraFina

#7486 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

Hakiz wrote: 12/06/2025 00:12

Kako nije državljanin EU, mora proći EES i ETIAS (kada proradi). Ne samo mi iz BiH i sličnih vukojebina, to će morati svi koji nisu EU, i Amerikanci i Australijanci itd. Svi.
Ne može sa BH pasosem živjeti u Portugalu i imati regularan boravak te čekati državljanstvo, bez vize. Postoji procedura u EU zemljama. Moraš imati boravak neograničeni i vizu neograničenu (u najboljem slučaju vizu na 5 ili 10 godina) da bi aplicirao za državljanstvo. A ako ima vizu, nema šanse da je prošao tu provjeru.
swanfilter

#7487 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

Rade nam o glavi dobro iza sjene. Valjda je samo Kabiriju grad Sa izbor prije Mostara u kojem stoluje.

Mene ovo podsjeca na skup Erdoganove stranke u Sa. I opet mi pred svijetom vaki, naki ...
SaraFina

#7488 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

sime_cipol wrote: 12/06/2025 00:15 Samo treba reći da cemo primiti Palestince iz Gaze i Izrael je na našoj strani, a susjedi i komsije ce se usrati. A Dodik nek blokira, a Covic nek poteze vitalni nacionalni interes :D
Hercegovina ko stvorena klimatski i reljefno za Palestince. Osjećali bi se ko kod kuće.
canvra888

#7489 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by canvra888 »

Vjecita_zavrzlama wrote: 11/06/2025 22:34
avetinja wrote: 11/06/2025 22:22 Na stranu sve, čudan je ovoliki interes Jevreja za Sarajevo.

Ova organizacija nije neka bezvezna Kabirijeva prčija, nego društvo koje sastanči po Njemačkoj, Engleskoj, Austriji, Francuskoj (ako sam dobro informisan) i odjednom im te i slične zemlje nisu u interesu nego Sarajevo.

Ako je HNS mućka, morali su ogromnu lovu dati za lobi. Za motiv se ne brinem, imaju ga oboje.

Sjećam se da je pred izbore TikTokom kružio propagandni video sa hrvatskim naratorom koji govori da su moćni Jevreji odlučili investirati u svoj dolazak u BiH na štetu Bošnjaka i države.

Također smo se na nekoj društvenoj mreži zakačili sa njima, gdje su masovno dolazili i pisali da smo mi na redu nakon Hamasa.

Baš neka morbidna fiksacija na Sarajevo, Bošnjake i BiH.
Glupi smo i to ti je :D

Zato albanci pametno priznase cak Jeruzalem ko glavni grad.Vidi se ko ima gotovo 3 drzave a ko nema ni jedne
Jest, trenutni genocid koji sprovode Izraelci sigurno ima veze sa ambicijama Srba i Hrvata za rasparčavanje BiH na tri države, koje traju još od prošlog milenija. Kakvo rezonovanje, čovječe.
Hakiz

#7490 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hakiz »

SaraFina wrote: 12/06/2025 00:17

Ne može sa BH pasosem živjeti u Portugalu i imati regularan boravak te čekati državljanstvo, bez vize. Postoji procedura u EU zemljama. Moraš imati boravak neograničeni i vizu neograničenu (u najboljem slučaju vizu na 5 ili 10 godina) da bi aplicirao za državljanstvo. A ako ima vizu, nema šanse da je prošao tu provjeru.
Mislim da ću vjerovati njemu. A nije mi cilj ni tebe ni druge ubjeđivati, pa ti meni slobodno nemoj vjerovati.

Da dalje ne začatavamo temu.

Važi?
SaraFina

#7491 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

Hakiz wrote: 12/06/2025 00:21

Mislim da ću vjerovati njemu. A nije mi cilj ni tebe ni druge ubjeđivati, pa ti meni slobodno nemoj vjerovati.

Da dalje ne začatavamo temu.

Važi?
Pa vjeruj. Nemam ja ništa protiv. Mozes i provjeriti. Udji fino na sajt agencije za strance. Presaltaj na engleski jezik i izaći će ti koji su preduvjeti da bi neko aplicirao ta portugalsko državljanstvo. Sa pasosem zemlje koja nije u EU, mora imati vizu i boravak. Jednostavno. Duže od tri mjeseca bez vize ne mozes nigdje boraviti kao turista. U kalendarskoj godini imaš pravo 6 mjeseci. I nećemo zacatavati.
swanfilter

#7492 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

Taj najavljeni sistem prijave prilikom prvog ulaska u Schengen jos nije zazivio. Ispuni se formular i plati taksa, jel u iznosu od 20 eura. Slagacu, za period od 2 ili 5 godina.

Ako kolega ima stalni boravak u Portugalu, onda pored pasosa sigurno da posjeduje i dozvolu, portugalski dokument. Vizu mu sigurno ne lijepe.

Znaju na granici pocrveniti i zbog drugih problema.
SaraFina

#7493 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

swanfilter wrote: 12/06/2025 00:30

Taj najavljeni sistem prijave prilikom prvog ulaska u Schengen jos nije zazivio. Ispuni se formular i plati taksa, jel u iznosu od 20 eura. Slagacu, za period od 2 ili 5 godina.

Ako kolega ima stalni boravak u Portugalu, onda pored pasosa sigurno da posjeduje i dozvolu, portugalski dokument. Vizu mu sigurno ne lijepe.

Znaju na granici pocrveniti i zbog drugih problema.
Da. Viza je plastificirana poput bankomat karte. I ima sliku. Dokument. Na poleđini ima broj i opis na osnovu čega je posjeduješ. A na prednjoj strani slika i piše koliko traje. Kad je izvadjena i gdje. Ovdje se radi o tome da Hakiz kaže da čovjek živi u Portugalu sa BH pasosem, čeka državljanstvo a nema vize. I prošao je kompletnu proceduru. Sto meni nema logike.
Quaresma

#7494 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Quaresma »

SaraFina wrote: 11/06/2025 23:35
Quaresma wrote: 11/06/2025 23:23
SaraFina wrote: 11/06/2025 23:10
Daj link. Nemam ja FB.
nista posebno, dosta nasih komentarise. tu i tamo neki njemac. ostalo klasika neki profili si random imenima i profilnim slikama.
Tresla se gora, rodio se miš. Taj rad.
.
Sanjarko

#7495 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sanjarko »

Pa ja da se pitam bi ih primio i prije ovoga svega, ali i Jevreje koji bježe iz Izraela radi Shejtanjahuove strahovlade, i bilo ih je prije ovoga rata u Gazi i drugoga.

A da se pitam i Romima bi dao dio zemljišta da imaju svoju simboličnu državu u našoj Bosani.

Ili nešto slično. Ali ja se ne pitam.
Sanjarko

#7496 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sanjarko »

Vjecita_zavrzlama wrote: 11/06/2025 22:34
avetinja wrote: 11/06/2025 22:22 Na stranu sve, čudan je ovoliki interes Jevreja za Sarajevo.

Ova organizacija nije neka bezvezna Kabirijeva prčija, nego društvo koje sastanči po Njemačkoj, Engleskoj, Austriji, Francuskoj (ako sam dobro informisan) i odjednom im te i slične zemlje nisu u interesu nego Sarajevo.

Ako je HNS mućka, morali su ogromnu lovu dati za lobi. Za motiv se ne brinem, imaju ga oboje.

Sjećam se da je pred izbore TikTokom kružio propagandni video sa hrvatskim naratorom koji govori da su moćni Jevreji odlučili investirati u svoj dolazak u BiH na štetu Bošnjaka i države.

Također smo se na nekoj društvenoj mreži zakačili sa njima, gdje su masovno dolazili i pisali da smo mi na redu nakon Hamasa.

Baš neka morbidna fiksacija na Sarajevo, Bošnjake i BiH.
Glupi smo i to ti je :D

Zato albanci pametno priznase cak Jeruzalem ko glavni grad.Vidi se ko ima gotovo 3 drzave a ko nema ni jedne
Zato šta imamo suosjećanja i ne samo prema Palestincima nego i Jevrejima i nismo p*čke da ovako na podmukao način bilo kome radimo o glavi.
Ludzak

#7497 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Ludzak »

Imate suosjećanja kako prema Palestincima, tako i prema Jevrejima. Kako da ne... :roll:
Još niste našli razliku između Izraelaca, cionista, i Jevreja, a kao imate suosjećanja.
Point.

#7498 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Point. »

Ludzak wrote: 12/06/2025 06:26 Imate suosjećanja kako prema Palestincima, tako i prema Jevrejima. Kako da ne... :roll:
Još niste našli razliku između Izraelaca, cionista, i Jevreja, a kao imate suosjećanja.
A ti kao jesi? Ko si ti, ko smo mi.
banjaluka078

#7500 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

Ludzak wrote: 12/06/2025 06:26 Imate suosjećanja kako prema Palestincima, tako i prema Jevrejima. Kako da ne... :roll:
Naravno da postoji razlika.
Normalni ljudi s humanom porukom su uvijek dobrodošli.

Post Reply