Messier wrote: ↑11/06/2025 13:56
Entropio wrote: ↑07/06/2025 23:19
_BataZiv_0809 wrote: ↑07/06/2025 18:33
Jesi se to ozenio?
Vazda si dobre koke vodao
Normalno, samo kvalitetna grla.
Nego, nesto me ove godine privlaci Lastovo. Ima li neko preporuku neku?
Imas katamaran iz Splita, cca 3 sata.
Imas , ako ides autom, 5 sati trajekt, prodje u trenu .
Tamo imas jedan hotel u poluraspadu, napravljen za jna familije kad dodju u posjetu, neke 80te.
I ima privatnog smjestaja za cca 100-120 eura dan , sad kad se bukira.
Sve znam o Lastovu, ovo ce mi biti peta godina tamo i oko 10 07 sam dole na 4, 5 sedmica
Imas 2 bankomata na otoku, prosle godine se zatekli prazni, cekali 5 dana da dodju iz Splita, da ih napune.
I ako biras, biraj Pasadur..ne Zaklopaticu, Skrivenu Luku, Uble ili grad Lastovo, koji je u brdu, valjda zbog odbrane od pomorskih napada nekad davno.
Malo stanovnistva, divljina.
U osnovnu skolu ide 20tak djece, dvoje u prvi, niko u drugi , troje u treci, niko u cetvrti, petero u peti i svi skupa imaju nastavu. Jebes Afriku.
Imas i kampove , ako ste ti tipovi, tamo su komune ko Vigo Mortensen , Kapetan Fantastik varijante.
Znaci dvije varijante za smjestaj, hotel Solitudo , nadji broj, trazi Zeljka i pregovaraj s njim.
Insistiraj na sobama na nizim katovima, jer prolazis kroz katakombe ako zavrsis na vrhu. I soba s balkonom, ako ste pusaci.
U hotelu kuhinju drze bosanke, makedonke i srbijanke.
Odrzavanje neki likovi iz Doboja.
Klima nije pet dana radila pretprosle godine , ceka se lik s Korcule, iz Blata da dodje..upada lik, Alipasinac

Za nekih 140 eura mozes dobiti dobru sobu sa doruckom i vecerom, za dvoje plus dijete.
Il to, il u produzetku Malo Lago apartmani, iza ronilackog kluba, a to je sad oko 110 eura bez klope, sto nije nebitno obzirom da je prvi ducan Studenca 12 km od smjestaja, a imaju samo 3 prodavnice na otoku, jedna u luci, jedna u gradu gore i jedna na putu prema gradu.
Kraj svijeta, mjesto za mene