Sotona je vrlo vješto ubijedio ljude da ne postoji,također ubijedio je ljude da Bog ne postoji.
Istina o Bogu
- Dozer
#702 Re: Istina o Bogu
Budimo bar malo realni, i iskreni, i povezimo neke stvari iz proslosti s danasnjim znanjima.
Poznato je da u indijskim vedama starim 4000+ godina postoje vrlo detaljni opisi tadasnjih desavanja kojima su tadasnji ljudi prisustvovali, i koje su opisivali u skladu sa svojim tadasnjim znanjima i shvatanjima. A ti opisi, kada bi se te stvari desile.danas, bile bi opisane daleko drugacije i sigurno ne bi ukljucivala nikakve bogove. Ukratko, svi ti opisi ukazuju na daleko napredniju tehnologiju kojoj su Indijci tada svjedocili, ali je nisu razumjeli, pa su je sebi objasnjavali kao da se radi o bogovima. Tu je i Krisna i razni drugi likovi, ali koji na svim crtezima i ilustracijama bas i ne izgledaju kao ljudi. Ima tu i more opisa letecih masina koje bljuju vatru, koje unistavaju cijele gradove, itd. itd.. Koga zanima, moze pogledati najstariji i najveci indijski ep Mahabharata.
I ovakvih "legendi", zapisa i crteza ima sirom planete, kod skoro svih naroda, i svi su stari minimalno 4000 godina.
S danasnjom pamecu i znanjem sasvim je jasno da su tadasnji ljudi imali priliku vidjeti prisustvo neke naprednije civilizacije, a koja je radi te ogromne tehnoloske razlike protumacena kao prisustvo bogova na Zemlji, jer skoro svi opisi uvijek ukljucuju spustanje tih bogova s neba.
Ako cemo ovo prenijeti na danasnje 3 abrahamske religije i njihova vjerovanja i zapise o obracanju boga pojedinim "poslanicima", vidjecemo da se zapravo radi o identicnom sablonu kao i vijekovima ranije, ali i o identicnom tumacenju. Uvijek je bog sisao s neba i obratio se nekome, a onda je taj sirio dalje "boziju rijec".
Jedini problem je sto je taj "bog" vjerovatno od krvi i mesa, samo daleko napredniji od tadasnjih ljudi. Sigurno i od nas danas.
Sto se mene tice, ljudski "bogovi" su oduvijek bili pripadnici naprednije vrste, samo uvijek pogresno tumaceni, a mi smo geneticki eksperiment/proizvod.
I za ovo postoje hiljade dokaza sirom planete, i danas jasno vidljivih, kao i raznih zapisa na razne nacine. A tu je i prosta logika.
Problem je sto se ne zele prihvatiti, jer to bi promijenilo vazecu istoriju iz temelja, i ozbiljno nagrdilo trenutne religije.
Poznato je da u indijskim vedama starim 4000+ godina postoje vrlo detaljni opisi tadasnjih desavanja kojima su tadasnji ljudi prisustvovali, i koje su opisivali u skladu sa svojim tadasnjim znanjima i shvatanjima. A ti opisi, kada bi se te stvari desile.danas, bile bi opisane daleko drugacije i sigurno ne bi ukljucivala nikakve bogove. Ukratko, svi ti opisi ukazuju na daleko napredniju tehnologiju kojoj su Indijci tada svjedocili, ali je nisu razumjeli, pa su je sebi objasnjavali kao da se radi o bogovima. Tu je i Krisna i razni drugi likovi, ali koji na svim crtezima i ilustracijama bas i ne izgledaju kao ljudi. Ima tu i more opisa letecih masina koje bljuju vatru, koje unistavaju cijele gradove, itd. itd.. Koga zanima, moze pogledati najstariji i najveci indijski ep Mahabharata.
I ovakvih "legendi", zapisa i crteza ima sirom planete, kod skoro svih naroda, i svi su stari minimalno 4000 godina.
S danasnjom pamecu i znanjem sasvim je jasno da su tadasnji ljudi imali priliku vidjeti prisustvo neke naprednije civilizacije, a koja je radi te ogromne tehnoloske razlike protumacena kao prisustvo bogova na Zemlji, jer skoro svi opisi uvijek ukljucuju spustanje tih bogova s neba.
Ako cemo ovo prenijeti na danasnje 3 abrahamske religije i njihova vjerovanja i zapise o obracanju boga pojedinim "poslanicima", vidjecemo da se zapravo radi o identicnom sablonu kao i vijekovima ranije, ali i o identicnom tumacenju. Uvijek je bog sisao s neba i obratio se nekome, a onda je taj sirio dalje "boziju rijec".
Jedini problem je sto je taj "bog" vjerovatno od krvi i mesa, samo daleko napredniji od tadasnjih ljudi. Sigurno i od nas danas.
Sto se mene tice, ljudski "bogovi" su oduvijek bili pripadnici naprednije vrste, samo uvijek pogresno tumaceni, a mi smo geneticki eksperiment/proizvod.
I za ovo postoje hiljade dokaza sirom planete, i danas jasno vidljivih, kao i raznih zapisa na razne nacine. A tu je i prosta logika.
Problem je sto se ne zele prihvatiti, jer to bi promijenilo vazecu istoriju iz temelja, i ozbiljno nagrdilo trenutne religije.
Last edited by Dozer on 11/06/2025 20:22, edited 1 time in total.
- Voddaa
#703 Re: Istina o Bogu
Mhm - a ko/sta je uzrok tih drugih naprednih civilizacija ako postoji uzrok? Sta je uzrok svega sto postoji ako postoji uzrok? To je definicija Boga, bez obzira da li je neko pogresno poistovjecen sa Bogom.Dozer wrote: ↑11/06/2025 20:03 Budimo bar malo realni, i iskreni, i povezimo neke stvari iz proslosti s danasnjim znanjima.
Poznato je da u indijskim vedama starim 4000+ godina postoje vrlo detaljni opisi tadasnjih desavanja kojima su tadasnji ljudi prisustvovali, i koje su opisivali u skladu sa svojim tadasnjim znanjima i shvatanjima. A ti opisi, kada bi se te stvari desile.danas, bile bi opisane daleko drugacije i sigurno ne bi ukljucivala nikakve bogove. Ukratko, svi ti opisi ukazuju na daleko napredniju tehnologiju kojoj su Indijci tada svjedocili, ali je nisu razumjeli, pa su je sebi objasnjavali kao da se radi o bogovima. Tu je i Krisna i razni drugi likovi, ali koji na svim crtezima i ilustracijama bas i ne izgledaju kao ljudi. Ima tu i more opisa letecih masina koje bljuju vatru, koje unistavaju cijele gradove, itd. itd..
Problem je sto se ne zele prihvatiti, jer to bi promijenilo vazecu istoriju iz temelja.
- Ludzak
#704 Re: Istina o Bogu
Jeste. Sotona je za sve kriv.
Ako ubjeđuje da bog ne postoji, onda ubjeđuje ljude da ni on sam ne postoji. Ko je sotonu stvorio? Ako bog ne postoji, ne postoji ni sotona.
- Dozer
#705 Re: Istina o Bogu
A zasto mora postojati uzrok?
Ako i postoji, mozda ga nikad ne otkrijemo/saznamo, ali je u svakom slucaju besmisleno podvoditi ga pod nekakvo natprirodno bice poput religijskog boga.
Gledajuci tako i trazeci uzrok, onda je teoretski BigBang = teoretski Bog, zar ne?
Ili, hajmo dalje, ako sve mora imati uzrok, sta je uzrokovalo boga?
- Voddaa
#706 Re: Istina o Bogu
Ako procitas ponovo moj post vidjet ces da nisam rekao da uzrok mora postojati, vec “ako postoji uzrok” i ponovio dva puta. Da li ti mislis da nema uzroka/da uzrok ne mora postojati za sve sto postoji?Dozer wrote: ↑11/06/2025 20:25A zasto mora postojati uzrok?
Ako i postoji, mozda ga nikad ne otkrijemo/saznamo, ali je u svakom slucaju besmisleno podvoditi ga pod nekakvo natprirodno bice poput religijskog boga.
Gledajuci tako i trazeci uzrok, onda je teoretski BigBang = teoretski Bog, zar ne?
-
teodati
#707 Re: Istina o Bogu
U krivu si, nisu to besmislena pitanja, i postavili su ih jako pametni ljudi, upravo odgovori na to nam daju sliku onoga pravoga Boga koji postoji, a ne neku bajku koja je i nerazumna i nelogična, i koja niti ne postoji, to je moje mišljenje.-Chesterfield- wrote: ↑10/06/2025 23:01Postoje pitanja koja su sama po sebi besmislena i više zbunjuju nego što vode istini. Na primjer, pitanje „može li Bog stvoriti okrugli trokut“ nema smisla jer se radi o proturječja. Slično je i s idejom da Bog ima sina. Ako je Bog apsolutan, savršen, vječan i iznad svega stvorenog, kako može imati sina koji bi bio Njegov doslovni nastavak, partner ili zamjena? Takvom predstavom Bogu se pripisuje ograničenje, dijeljenje i sličnost sa stvorenjima, a to nije svojstveno Bogu.teodati wrote: ↑10/06/2025 21:10Baš mi je drago što te zanima istina o Bogu, pa eto još nekih pitanja da bi istina o tome bila i jasna i javna i neopoziva:-Chesterfield- wrote: ↑09/06/2025 23:43
Zato, razumijevanje tih ajeta u Kur’anu ne umanjuje Allahovu uzvišenost, naprotiv, ono je dokaz Njegove mudrosti i savršenstva. On postavlja pitanja ne zbog sebe, nego zbog nas, da bi istina bila jasna, javna i neopoziva.
"Je li Bog svjesno vječno biće?"
"Koga Bog još nije vidio?"
"Može li Bog napraviti okrugli trokut?"
Eto tri pitanja koja nisu zbog Boga nego zbog nas, da nam istina o tome bude jasnija, svatko neka odgovori sam za sebe, i pokuša to objasniti svojim riječima, izvolite.
Jedva čekam odgovore.![]()
Istina o Bogu nije neshvatljiva niti zamršena, ona je jednostavna i čista, Bog je jedan, nije rodio niti je rođen, i niko Mu nije ravan. Sve drugo su pokušaji da se Božanska stvarnost svede na ljudske mjere i razumijevanja. Bog se ne opisuje teorijama, nego onako kako je sam Sebe opisao kroz Svoje riječi.
-
teodati
#708 Re: Istina o Bogu
Još nisi izgleda savladao dijeljenje s nulom, ali ima vremena, garant!
- -Chesterfield-
#709 Re: Istina o Bogu
Daj nam odgovore na ta tri pitanja.teodati wrote: ↑11/06/2025 21:56U krivu si, nisu to besmislena pitanja, i postavili su ih jako pametni ljudi, upravo odgovori na to nam daju sliku onoga pravoga Boga koji postoji, a ne neku bajku koja je i nerazumna i nelogična, i koja niti ne postoji, to je moje mišljenje.-Chesterfield- wrote: ↑10/06/2025 23:01Postoje pitanja koja su sama po sebi besmislena i više zbunjuju nego što vode istini. Na primjer, pitanje „može li Bog stvoriti okrugli trokut“ nema smisla jer se radi o proturječja. Slično je i s idejom da Bog ima sina. Ako je Bog apsolutan, savršen, vječan i iznad svega stvorenog, kako može imati sina koji bi bio Njegov doslovni nastavak, partner ili zamjena? Takvom predstavom Bogu se pripisuje ograničenje, dijeljenje i sličnost sa stvorenjima, a to nije svojstveno Bogu.teodati wrote: ↑10/06/2025 21:10
Baš mi je drago što te zanima istina o Bogu, pa eto još nekih pitanja da bi istina o tome bila i jasna i javna i neopoziva:
"Je li Bog svjesno vječno biće?"
"Koga Bog još nije vidio?"
"Može li Bog napraviti okrugli trokut?"
Eto tri pitanja koja nisu zbog Boga nego zbog nas, da nam istina o tome bude jasnija, svatko neka odgovori sam za sebe, i pokuša to objasniti svojim riječima, izvolite.
Istina o Bogu nije neshvatljiva niti zamršena, ona je jednostavna i čista, Bog je jedan, nije rodio niti je rođen, i niko Mu nije ravan. Sve drugo su pokušaji da se Božanska stvarnost svede na ljudske mjere i razumijevanja. Bog se ne opisuje teorijama, nego onako kako je sam Sebe opisao kroz Svoje riječi.
-
teodati
#710 Re: Istina o Bogu
Pu pusti da i drugi iznesu svoje mišljenje, kuda se žuriš, jel, nema ništa na silu, dati ću poslije i ja svoje odgovore, ali imaš jedan točan odgovor, bravo za tebe, e da!Dozer wrote: ↑11/06/2025 00:11Ne. Bog je proizvod ljudskog uma koji je na taj nacin pokusao dati odgovore na pitanja o sebi samom (nama), kao i svemu ostalom sto nije razumio i znao objasniti.
Bog nije bice, nego samo imaginacija koju su izmislili ljudi.
Zasto vec 1.500 godina nema novih poslanika?
Jer se tada vec shvatilo da jos jedna ta prica nece proci, pa se "reklo" da ih vise nece biti.
Posto ne postoji, nije vidio nikoga."Koga Bog još nije vidio?"
Ne. Ovo spada u oksimorone, tipa cosak u okrugloj sobi, ili cupava kosa na celavoj glavi."Može li Bog napraviti okrugli trokut?"
Eto dobio si odgovore, a sad ti daj svoje odgovore na svoja pitanja. Uz obrazlozenja za svako, logicno.Eto tri pitanja koja nisu zbog Boga nego zbog nas, da nam istina o tome bude jasnija, svatko neka odgovori sam za sebe, i pokuša to objasniti svojim riječima, izvolite.
-
teodati
#711 Re: Istina o Bogu
I tebi se nekud žuri, pa pusti druge prvo da iznesu svoje mišljenje, da vidimo kako razmišljamo, bez brige, svi ćemo dobiti i te kako prave odgovore.-Chesterfield- wrote: ↑11/06/2025 22:05Daj nam odgovore na ta tri pitanja.teodati wrote: ↑11/06/2025 21:56U krivu si, nisu to besmislena pitanja, i postavili su ih jako pametni ljudi, upravo odgovori na to nam daju sliku onoga pravoga Boga koji postoji, a ne neku bajku koja je i nerazumna i nelogična, i koja niti ne postoji, to je moje mišljenje.-Chesterfield- wrote: ↑10/06/2025 23:01
Postoje pitanja koja su sama po sebi besmislena i više zbunjuju nego što vode istini. Na primjer, pitanje „može li Bog stvoriti okrugli trokut“ nema smisla jer se radi o proturječja. Slično je i s idejom da Bog ima sina. Ako je Bog apsolutan, savršen, vječan i iznad svega stvorenog, kako može imati sina koji bi bio Njegov doslovni nastavak, partner ili zamjena? Takvom predstavom Bogu se pripisuje ograničenje, dijeljenje i sličnost sa stvorenjima, a to nije svojstveno Bogu.
- -Chesterfield-
#712 Re: Istina o Bogu
Sada ćeš reći da smo svi bogovi jer to u Bibliji piše. I da je njegov prvi odgovor tačan.teodati wrote: ↑11/06/2025 22:10Pu pusti da i drugi iznesu svoje mišljenje, kuda se žuriš, jel, nema ništa na silu, dati ću poslije i ja svoje odgovore, ali imaš jedan točan odgovor, bravo za tebe, e da!Dozer wrote: ↑11/06/2025 00:11Ne. Bog je proizvod ljudskog uma koji je na taj nacin pokusao dati odgovore na pitanja o sebi samom (nama), kao i svemu ostalom sto nije razumio i znao objasniti.
Jer se tada vec shvatilo da jos jedna ta prica nece proci, pa se "reklo" da ih vise nece biti.
Posto ne postoji, nije vidio nikoga."Koga Bog još nije vidio?"
Ne. Ovo spada u oksimorone, tipa cosak u okrugloj sobi, ili cupava kosa na celavoj glavi."Može li Bog napraviti okrugli trokut?"
Eto dobio si odgovore, a sad ti daj svoje odgovore na svoja pitanja. Uz obrazlozenja za svako, logicno.Eto tri pitanja koja nisu zbog Boga nego zbog nas, da nam istina o tome bude jasnija, svatko neka odgovori sam za sebe, i pokuša to objasniti svojim riječima, izvolite.
![]()
-
belfy
#713 Re: Istina o Bogu
to je bio tvoj problem druze teodati, a ne moj. jesi zaboravio da si tada dosao do pitanja gdje mi nisi znao dati odgovor, pa se javili Hakiz i apsidejzi preko kojih si nasao izlaz, a ja ih nakon toga nagrdio da su ti pruzili isti? zaboravljas li tako lako?
- Dozer
#714 Re: Istina o Bogu
Procitao sam, i shvatio, i zato sam i postavio pitanja koja jesam.Voddaa wrote: ↑11/06/2025 21:34Ako procitas ponovo moj post vidjet ces da nisam rekao da uzrok mora postojati, vec “ako postoji uzrok” i ponovio dva puta. Da li ti mislis da nema uzroka/da uzrok ne mora postojati za sve sto postoji?Dozer wrote: ↑11/06/2025 20:25A zasto mora postojati uzrok?
A uzrok - ne znam. I meni to nije problem reci. Ono sto trenutno znam jeste da taj uzrok, ako i postoji, sigurno necemo saznati tako brzo, kao i da je religijski bog besmislica.
-
teodati
#715 Re: Istina o Bogu
Nije tako, nego ti nisi uopće razumio što sam napisao, pa si sasvim drugu stvar objašnjavao, pogrešno dakako, svatko to može tamo pročitati.
-
teodati
#716 Re: Istina o Bogu
Pa istina je da u Bibliji piše da smo i mi ljudi Bogovi (što bi značilo da smo potomci ne majmuna nego Bogova koji su napravili ovaj materijalni svijet, za životinje recimo to ne piše, samo kažem), ali to nema veze sa uzrokom svega, dakle ne govorim o prvom odgovoru.-Chesterfield- wrote: ↑11/06/2025 22:14Sada ćeš reći da smo svi bogovi jer to u Bibliji piše. I da je njegov prvi odgovor tačan.teodati wrote: ↑11/06/2025 22:10Pu pusti da i drugi iznesu svoje mišljenje, kuda se žuriš, jel, nema ništa na silu, dati ću poslije i ja svoje odgovore, ali imaš jedan točan odgovor, bravo za tebe, e da!Dozer wrote: ↑11/06/2025 00:11
Ne. Bog je proizvod ljudskog uma koji je na taj nacin pokusao dati odgovore na pitanja o sebi samom (nama), kao i svemu ostalom sto nije razumio i znao objasniti.
Posto ne postoji, nije vidio nikoga.
Ne. Ovo spada u oksimorone, tipa cosak u okrugloj sobi, ili cupava kosa na celavoj glavi.
Eto dobio si odgovore, a sad ti daj svoje odgovore na svoja pitanja. Uz obrazlozenja za svako, logicno.![]()
![]()
-
teodati
#717 Re: Istina o Bogu
Inače, najvažniji je odgovor na prvo pitanje, ako se točno odgovori, otvara se put prema pravoj istini i o svemu ostalome, inače se ostaje u lijepoj bajci, ali ipak samo bajci, ništa više, a nas sve zanima prava istina, barem mene. 
- Dozer
#718 Re: Istina o Bogu
Cekaj....sad te zanima istina, a tvrdis da je znas... Ako je znas, zasto te onda zanima...? Ljude obicno zanima da saznaju nesto sto ne znaju, a ako nesto znamo, onda tu nema sta da nas zanima jer nemamo sta otkriti, posto to vec znamo.
Da se prvo dogovoris sam sa sobom?
Da se prvo dogovoris sam sa sobom?
-
belfy
#719 Re: Istina o Bogu
jasta... eno imas istu ponudu na drugoj temi, pa da vidimo gdje cemo zavrsiti. jel moze?teodati wrote: ↑12/06/2025 21:01Nije tako, nego ti nisi uopće razumio što sam napisao, pa si sasvim drugu stvar objašnjavao, pogrešno dakako, svatko to može tamo pročitati.
-
belfy
#720 Re: Istina o Bogu
kako je ubijedio ljude da ne postoji docim sve i jedan covjek na planeti, makar on bio i ateista, zna za istog? a sve i jedan vjernik, sto je barem 3/4 ljudi na svijetu vjeruju da isti postoji...
da, bas je to vrlo vjesto ubjedio... doduse, ateiste jeste, ali ne on, nego najprije sopestevno promisljanje, pa potom vjernici i same vjerske knjige. osim ako ne mislis da iste i isti ne poticu od tog Sotone.
sta li si mislio kada si ovo pisao je upitno, a pogotovo ovaj drugi dio. ubijedio ljude i da Bog ne postoji... opet vrijedi recenica iznad sto je napisah.
plitko razmisljanje. jako plitko... a ti si se bas udubio u temu i ovako nesto je, u najmanju ruku, neocekivano...
-
belfy
#721 Re: Istina o Bogu
druze Dozer, i tebi je receno vec vise puta da ti je prica ista kao i od strane ovih koju zastupaju religijisku stranu...Dozer wrote: ↑11/06/2025 20:03 Budimo bar malo realni, i iskreni, i povezimo neke stvari iz proslosti s danasnjim znanjima.
da te se pita zasto se te i takve "napredne civilizacije" ne javljaju vise od tada doci ce isti odgovor kao i zasto vjernici cekaju "iduceg/posljednjeg mesiju". jel tako?
Last edited by belfy on 13/06/2025 01:14, edited 1 time in total.
-
belfy
#722 Re: Istina o Bogu
ali kakve veze ima sta pise u Bibliji? nije ona naucna knjiga, jel tako? sta bi tebi znacilo to da sutra napokon razumijes da si potomak nekog zajednickog pretka majmuna i covjeka? da li bi se osjecao manje bitnim? da li bi se osjecao glupljim? sta bi to promijenilo u tvom zivotu?teodati wrote: ↑12/06/2025 21:07Pa istina je da u Bibliji piše da smo i mi ljudi Bogovi (što bi značilo da smo potomci ne majmuna nego Bogova koji su napravili ovaj materijalni svijet, za životinje recimo to ne piše, samo kažem), ali to nema veze sa uzrokom svega, dakle ne govorim o prvom odgovoru.-Chesterfield- wrote: ↑11/06/2025 22:14Sada ćeš reći da smo svi bogovi jer to u Bibliji piše. I da je njegov prvi odgovor tačan.![]()
- Dozer
#723 Re: Istina o Bogu
Naravno da nije tako. Ja nisam vjernik u bilo kojem smislu, pa tako ni u ovom gore opisanom. Samo se vodim dostupnim i svima jasno vidljivim dokazima, i logikom. Aosolutno je suludo misliti da smo sami u svemiru, kao sto je i potpuno kontradiktorno misliti da evolucija napreduje brzinom kojom je napredovao Homo sapiens, tj. mi.belfy wrote: ↑13/06/2025 01:07druze Dozer, i tebi je receno vec vise puta da ti je prica ista kao i od strane ovih koju zastupaju religijisku stranu...Dozer wrote: ↑11/06/2025 20:03 Budimo bar malo realni, i iskreni, i povezimo neke stvari iz proslosti s danasnjim znanjima.
da te se pita zasto se te i takve "napredne civilizacije" ne javljaju vise od tada doci ce isti odgovor kao i zasto vjernici cekaju "iduceg/posljednjeg mesiju". jel tako?
Na kraju krajeva, Roswell 1947 je priznat, zar ne?
Imas i konacno pustene moderne snimke i svjedocenja US NAVY pilota, ali i ne samo njih, nego i drugih vojski, drugih drzava. Imas svjedocenja vrlo visokih drzavnih zvanicnika, sto bivsih, sto trenutnih, itd.itd.
Zaista mislis da je sva tehnika i tehnologija koju danas imamo tek tako rapidno nastala iz nase pameti? I to sve za samo nekih 100-injak godina, cak i manje, a prije toga smo stotine hiljada godina potrosili na tucanje kamena...?
Da li se javljaju, i da li su u stvari oduvijek tu, a danas saradjuju s nekim nasim vladama, ti i ja to ne znamo zasigurno. Ali postoje insiderska svjedocenja i o tome.
X puta do sada sam rekao zasto se to krije, a ova tema je samo jos jedan u nizu dokaza da ljudska vrsta jos uvijek nije spremna da sazna ko su oduvijek "nasi" bogovi.
I nema tu potrebe za bilo kakvim vjerovanjem, samo i jedino hladna logika potkrijepljena dostupnim mnogobrojinim dokazima koje su nam ostavili oni prije nas.
Prica o ovome ti dodje kao prica o saobracajki negdje u Njemackoj, koju je neko snimio i postavio na internet, a ti kazes da je to "montaza".
-
teodati
#724 Re: Istina o Bogu
Nije ovo tema o "teoriji svega", tamo to pitaj, ovdje razgovaramo o tome, postoji li uzrok svega, i što je to ili tko, svejedno, drži se teme, ima svatko pravo reći svoje mišljene, ok?Dozer wrote: ↑12/06/2025 22:43 Cekaj....sad te zanima istina, a tvrdis da je znas... Ako je znas, zasto te onda zanima...? Ljude obicno zanima da saznaju nesto sto ne znaju, a ako nesto znamo, onda tu nema sta da nas zanima jer nemamo sta otkriti, posto to vec znamo.
Da se prvo dogovoris sam sa sobom?![]()
-
teodati
#725 Re: Istina o Bogu
U Bibliji piše da postoji i Sotona i Bog, ali zanimljivo ama baš nigdje ne piše da su to neka svjesna bića, toga nema, zašto onda vjeruješ u to, ako vjeruješ Bibliji onda treba tumačiti što tamo piše a ne dogme neke crkve, je tako ili nije?