Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- pezzar
#24226 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa hajmo onda Šteti psovati što nije završeno Vlakovo - Mostarsko? Niđe veze.
I ti semafori, jbt led ko da ste u Istanbulu pa ta vožnja traje 3 sata. Strpljenje nula bodova. Hrak pljuc, pa u krug. Ništa ne valja. Samo treba srati. Ako me išta otjera odavde, to će bit bošnjakluk.
I ti semafori, jbt led ko da ste u Istanbulu pa ta vožnja traje 3 sata. Strpljenje nula bodova. Hrak pljuc, pa u krug. Ništa ne valja. Samo treba srati. Ako me išta otjera odavde, to će bit bošnjakluk.
-
PM72
#24227 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nek se svak vrati na svoje...aneks 7.I biće boljepezzar wrote: ↑11/06/2025 13:50 Pa hajmo onda Šteti psovati što nije završeno Vlakovo - Mostarsko? Niđe veze.
-
Trappist
#24228 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
sta ti dodje steta ? Niko ga ni ne spominje osim tebe.pezzar wrote: ↑11/06/2025 13:50 Pa hajmo onda Šteti psovati što nije završeno Vlakovo - Mostarsko? Niđe veze.
- Laplace
#24229 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Taman za sljedeća četiri mandata, eventualno bi im trebao i peti, za svaki slučaj.splinter wrote: ↑11/06/2025 13:22Ovo rade od februara nekada, mislim ovdje ima dužine možda 60, 70 metara. Inače, ova ulica je bukvalno kao neki bajpas za dobar dio tog dijela grada i jako je prometna. Međutim, od kada su počeli radovi, često je bila zatvarana za saobraćaj na po nekoliko sati, a vrlo često od 8, pola 9 ujutro pa do pola 5 popodne, dakle cijeli dan. Ne vidim da će se uskoro završiti. Jedna jača ljetna kiša, odnosno onaj pravi ljetni pljusak i ulica neće biti uslovna za saobraćaj neko vrijeme. Iz onih kablova kojima sada ide voda često ista i curi u manjem ili većem mlazu. Možda da taj cijeli potez ima 6 šahtova ako i toliko i isto toliko priključaka.laik1981 wrote: ↑11/06/2025 12:52 Cudo se neko sjetio da posveti clanak uzasu koji je postao uobicajen prizor za mnoge sarajevske ulice.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/katastr ... /250611050
Umjetnost je to raditi 4 mjeseca i ne završiti. Mislim shvatam da su radovi, da je obnova mreže, veliki je projekat, sve ok i sve super, ali da li je moguće da će tih jebenih nekoliko desetaka metara nagurati na pola godine.
Također onaj potez od Baščaršije do vječne vatre rade od decembra mjeseca, Ok, ne cijeli potez, ali na toj dionici su radovi od tada i još trajum, pa je i dalje najveći dio tog puta raskopan i jedna traka je neupotrebljiva. Fakat ne znam kako i kada misle završiti cijeli grad, ali teško da mogu u narednih 15-tak godina.
jednom sam dok smo prolazili ovom ulicom (Josipa Stadlera) komentarisao s jednim likom koji je peziju zaradio u vodovodu, onaj pravi prijeratni old school i čovjek zagleda šta rade i komentariše: Ovi pojma nemaju šta rade, pa ovu rupu su kopali i zatrpavali i ponovo kopali 3 puta u zadnjoj hefti.
I meni se čini da su ovi iz Mibrala poprilično neuki i da je to skupljeno s brda s dola. Mislim radnicima svaka čast, ljudi su radili po snijegu, sada rade po cicvari, ali očito da tu nema stručnog kadra kako treba.
Vjerovatno rade kao moji kolege. Čovjek dođe na posao oko 8:20 (radno vrijeme mu od 7:00),ulazi i pita ko će sa njim vani na kafu.
- pezzar
#24230 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Spominješ i ti i ostali na prethodne dvije stranice. Ne dođe mi ništa, samo često imam potrebu da branim nekog ili nešto od dežurnih pljuvača. Uostalom Šteti se pljuje zbog semafora, ne meni. Šteti se nabraja šta nije asfaltirano, ne meni. Šteta u narativu ispada najgori i najnesposobniji ministar, a to znate da jednostavno nije istina.Trappist wrote: ↑11/06/2025 14:00sta ti dodje steta ? Niko ga ni ne spominje osim tebe.pezzar wrote: ↑11/06/2025 13:50 Pa hajmo onda Šteti psovati što nije završeno Vlakovo - Mostarsko? Niđe veze.
-
El_comadante
#24231 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ako imamo zastoje u izgradnji saobraćajnica u Kantonu, a evidentno da imamo, normalno da ću fakturisati Ministru saobraćaja a ne recimo Ministru zdravstva ili za boračka pitanja.pezzar wrote: ↑11/06/2025 14:08Spominješ i ti i ostali na prethodne dvije stranice. Ne dođe mi ništa, samo često imam potrebu da branim nekog ili nešto od dežurnih pljuvača. Uostalom Šteti se pljuje zbog semafora, ne meni. Šteti se nabraja šta nije asfaltirano, ne meni. Šteta u narativu ispada najgori i najnesposobniji ministar, a to znate da jednostavno nije istina.Trappist wrote: ↑11/06/2025 14:00sta ti dodje steta ? Niko ga ni ne spominje osim tebe.pezzar wrote: ↑11/06/2025 13:50 Pa hajmo onda Šteti psovati što nije završeno Vlakovo - Mostarsko? Niđe veze.
- pezzar
#24232 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Rekonstrukcija vodovodne mreže i loš izvođač je u Štetinom resoru? Aha, izvini onda.
- Hannibal41
#24233 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
jedino prugu dobro rade, i dosta radnika je na bausteli bgm
-
mistek
#24234 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Problem je što smo navikli da niko ništa ne radi, pa je kao saobraćajna infrastruktura ok.
Eto i taj Šteta je došao na mjesto ministra 2018. godine. Dakle, praktično je 7 godina ministar.
Sramota je da:
- Nulta transverzala ne izgleda ni pedalj bolje i drugačije nego te 2018.
- Prve transverzala nije dobila niti metra funkcionalne nove saobraćajnice (nego zapravo stagnira haotično).
- Deveta transverzala nije dovršena i evo već 9 mjeseci u prometu je neuslovan kružni tok, sve dok neko ne pogine.
- Dvanaesta transverzala nije promijenjena ni za pedalj.
- Južna longitudinala nije promijenjena ni za pedalj (eto biće u narednim mjesecima s ovih spektakularnih 200m na Grbavici).
- Sjeverna longitudinala nije promijenjena ni za pedalj (ovo je možda nerealno očekivanje svakako).
- Semafora nikad više, protok nikad lošiji, zeleni val nestvarno sjeban - nigdje nije nekim jednostavnim rješenjima omogućen fluidniji saobraćaj (recimo da je raskrsnicu po raskrsnicu gdje može izdvajao desno skretanje i da za desno skretanje vazda vrijedi zeleno, na KT pravio posebna odvajanja za prvi izlaz i sl.).
- Pješački prijelazi neosvjetljeni, nesigurni, užasni kao i prije 10, 20 ili 50 godina.
- Ništa nije urađeno na stvaranju zatvorenog sistema naplate što se tiče korištenja tramvajskog saobraćaja (nove stanice, rampe, čuda).
- Urađene smiješne stvari u kontekstu praćenja javnog saobraćaja (da bar na svaku stanicu postavljen displej koji govori kad će doći tramvaj ili ploča s rasporedom učestalosti).
Sva priča se svodi na nabavku tramvaja/trolejbusa i na prugu prema Hrasnici. Ok, lijepo, super, ali se dio ovog iznad MORAO uraditi. Sedam je godina, nije jedna, nisu dvije. Po meni: nulta riješena, prva barem do Pennya, deveta završena, dvanaesta riješena, osvjetljavanje pješačkih, zeleni val i displeji na stanicama - minimum da bi se ocijenio kao uspješan.
Eto i taj Šteta je došao na mjesto ministra 2018. godine. Dakle, praktično je 7 godina ministar.
Sramota je da:
- Prve transverzala nije dobila niti metra funkcionalne nove saobraćajnice (nego zapravo stagnira haotično).
- Deveta transverzala nije dovršena i evo već 9 mjeseci u prometu je neuslovan kružni tok, sve dok neko ne pogine.
- Južna longitudinala nije promijenjena ni za pedalj (eto biće u narednim mjesecima s ovih spektakularnih 200m na Grbavici).
- Sjeverna longitudinala nije promijenjena ni za pedalj (ovo je možda nerealno očekivanje svakako).
- Semafora nikad više, protok nikad lošiji, zeleni val nestvarno sjeban - nigdje nije nekim jednostavnim rješenjima omogućen fluidniji saobraćaj (recimo da je raskrsnicu po raskrsnicu gdje može izdvajao desno skretanje i da za desno skretanje vazda vrijedi zeleno, na KT pravio posebna odvajanja za prvi izlaz i sl.).
- Pješački prijelazi neosvjetljeni, nesigurni, užasni kao i prije 10, 20 ili 50 godina.
- Ništa nije urađeno na stvaranju zatvorenog sistema naplate što se tiče korištenja tramvajskog saobraćaja (nove stanice, rampe, čuda).
- Urađene smiješne stvari u kontekstu praćenja javnog saobraćaja (da bar na svaku stanicu postavljen displej koji govori kad će doći tramvaj ili ploča s rasporedom učestalosti).
Sva priča se svodi na nabavku tramvaja/trolejbusa i na prugu prema Hrasnici. Ok, lijepo, super, ali se dio ovog iznad MORAO uraditi. Sedam je godina, nije jedna, nisu dvije. Po meni: nulta riješena, prva barem do Pennya, deveta završena, dvanaesta riješena, osvjetljavanje pješačkih, zeleni val i displeji na stanicama - minimum da bi se ocijenio kao uspješan.
-
laik1981
#24235 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Dobre stvari su uradjene samo u oblasti javnog transporta. Pruga, trola do Vogosce, nove trole i tramvaji. Za te stvari kapu skinuti. Ostalo bruka i sramota. Grad prekopan. Od prasine se ne moze opstati. Odvaljivanje tockova i svakodnevno guzvanje od jutra do mraka. Za sve to je kriva Vlada KS skupa sa opcinama, kao i nesposobne firme koje su angazovali da izvode radove. Postavljaju nenormalno duge rokove za izvodjenje, a onda ni to ne mogu ispostovati. Jedno te isto prekopvaju po nekoliko puta. Cekalusa do pola makadam i tako mjesecima, a prikljucci odradjeni preko trotoara tako da se zna da ce biti nova doza prekopavanja. I tu je nekoliko desetina metara. Ne kontam sto ne rade ulicu po ulicu od pocetka do kraja vec raskopaju na pedeset mjesta i to tako stoji raskopano vjecnost. Sto splinter rece pola godine ce im trebati ako ne i vise za 50-70 metara u Josipa Stadlera, a nije ta ulica jedina. Ove nebuloze postale praksa. Ovo nigdje nema, pa neka prica ko sta hoce.
- DaysleepeR
#24236 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
U prošlom mandatu Vlada KS ona Fortina je aktivirala voz do Hadžića.
Super voz, jeftin, tačan, staje na svakoj stanici, vozi te u centar Sarajeva.
Kod mene kolege s posla koji žive u Hadžićima prestale autom dolaziti na posao.
Došli izbori, u Hadžićima najviše glasova dobila SDA koja im 25 godina nije prstom makla da ih uveže sa Sarajevom.
To je sve što treba znati o našem narodu.
I da je sve tip top, džaba je.
Super voz, jeftin, tačan, staje na svakoj stanici, vozi te u centar Sarajeva.
Kod mene kolege s posla koji žive u Hadžićima prestale autom dolaziti na posao.
Došli izbori, u Hadžićima najviše glasova dobila SDA koja im 25 godina nije prstom makla da ih uveže sa Sarajevom.
To je sve što treba znati o našem narodu.
I da je sve tip top, džaba je.
- nepass1
#24237 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Steta obicni pozer, u biti svi oni.mistek wrote: ↑11/06/2025 14:52 Problem je što smo navikli da niko ništa ne radi, pa je kao saobraćajna infrastruktura ok.
Sramota je da:
Za prugu je bilo daj da im se dokazemo da kupimo narod. I jesu nas kupili, prvog mene je prevario. Pa sam pricao treba vise steta u ks.
Ustvari on isti kao svi do sad. Pricaj samo sto ti se svidja, probleme pod tepih, ne spominji nigdje nista.
- drug_profi
#24238 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa cekaj moraju i gradjevinci imati slobodno popodne da rade s djecom zadacu, i vikendom da idu na izlet.
Polako, zavrsice se.
Polako, zavrsice se.
- klixoris
#24239 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa nista, najbolje da onda vratimo SDA koja to Stetino “nedovoljno za 7 godina” nije bila u stanju uraditi ni za 30 godina i mirna Bosna
Evo, u Hadzicima su ih potvrdili na vlasti. Zadovoljni ljudi
Volio bih i ja da je uradjeno vise, ali zaboravljamo da se radi o nakaradnom sistemu funkcionisanja koji je gradjen i zarazen zelenim termitima vec 30 godina. Tromi procesi jer su takvi zakoni, opstrukcije od salterskog radnika pa navise. Dodaj tu i koruptivne apetite sefova stranki, ukljucujuci i Trojkine, pritiske na one koji bi i radili, i imamo sto imamo.
Vazda sam govorio - nas Njemacka sutra da okupira, onako vrijednom Swabi bi trebalo najmanje 15 godina da ocisti i sredi zeleno-termitski sistem i svede ga na nulu od koje ce poceti nesto graditi. I to da cisti ne postujuci razna “prava”, nego da suta i daje otkaze kako stigne…
Vise drzave smo imali i bolje je javna uprava funkcionisala u ratu 90-ih nego sada.
U toliko nakaradnom sistemu zivimo.
Volio bih i ja da je uradjeno vise, ali zaboravljamo da se radi o nakaradnom sistemu funkcionisanja koji je gradjen i zarazen zelenim termitima vec 30 godina. Tromi procesi jer su takvi zakoni, opstrukcije od salterskog radnika pa navise. Dodaj tu i koruptivne apetite sefova stranki, ukljucujuci i Trojkine, pritiske na one koji bi i radili, i imamo sto imamo.
Vazda sam govorio - nas Njemacka sutra da okupira, onako vrijednom Swabi bi trebalo najmanje 15 godina da ocisti i sredi zeleno-termitski sistem i svede ga na nulu od koje ce poceti nesto graditi. I to da cisti ne postujuci razna “prava”, nego da suta i daje otkaze kako stigne…
Vise drzave smo imali i bolje je javna uprava funkcionisala u ratu 90-ih nego sada.
- pezzar
#24240 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ok, evo može se napisati i opravdana kritika. A ne, "jbo ga trojka nije ništa uradila", a evidentno je puno stvari, i to čak kad nisu izborne godine.
Npr. kraj Džemala Bijedića, Majdanska, kod Vojne bolnice, prelaz Blažuj, dakle stvari koje su decenijama bile katastrofa.
- drug_profi
#24241 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Dzaba uspjesi. Oni se zaborave. Ostaje ono sto ljude zulja.
- drug_profi
#24242 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Dzaba uspjesi. Oni se zaborave. Ostaje ono sto ljude zulja.
- problemnatravunu
#24243 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
mistek wrote: ↑11/06/2025 14:52 Problem je što smo navikli da niko ništa ne radi, pa je kao saobraćajna infrastruktura ok.
Sramota je da:
@mistek dobro nabrojano, potpuno si u pravuklixoris wrote: ↑11/06/2025 17:23 Pa nista, najbolje da onda vratimo SDA koja to Stetino “nedovoljno za 7 godina” nije bila u stanju uraditi ni za 30 godina i mirna Bosna
@klixoris SDA kleronaci hobotnica je duboko uhvatila korijene , treba tu dug i bolan proces oslobađanja
-
HelaS
#24244 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kasno, Marko....PM72 wrote: ↑11/06/2025 13:52Nek se svak vrati na svoje...aneks 7.I biće boljepezzar wrote: ↑11/06/2025 13:50 Pa hajmo onda Šteti psovati što nije završeno Vlakovo - Mostarsko? Niđe veze.
-
BadBoy
#24245 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hajmo stvari nazvati pravim imenom. Nakon 30 godina sranja, nije to samo SDA i zeleni termiti. Takav narod. Takva japija.klixoris wrote: ↑11/06/2025 17:23 Pa nista, najbolje da onda vratimo SDA koja to Stetino “nedovoljno za 7 godina” nije bila u stanju uraditi ni za 30 godina i mirna Bosna
Tako će nam biti ko god bio na vlasti.
- pezzar
#24246 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I da, htio sam dodati nešto. Toliko imamo subvencioniranih korisnika javnog prevoza (i radnici i neradnici i penzioneri i đaci i studenti, jbt pa ko je ostao), da je upitno je li uopšte isplativo imati službu za kontrolu karata.
Toliko se malo ljudi može teoretski švercati da je gubitak na njihovima kartama vjerovatno zanemariv.
Toliko se malo ljudi može teoretski švercati da je gubitak na njihovima kartama vjerovatno zanemariv.
- Logovan
#24247 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
https://www.klix.ba/biznis/privreda/naj ... /250612007
Evo radit će raskrsnicu na Vracama, valjda se ne oduži
Evo radit će raskrsnicu na Vracama, valjda se ne oduži
-
Naslovnica
#24248 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ko je angažovao lošeg izvođača i po kojem ugovoru?
Ista ona Vlada čiji je član i ministar Jazuk.
Meni je signifikantna šutnja svih nadležnih na evidentne probleme i zastoje u KS.
Za sve loše odgovoran je neko drugi, mi nismo.
Za sve dobro odgovorni smo mi.
Oglasiće se oni kada bude vrijeme slikanja, u to ne sumnjam.
-
Naslovnica
#24249 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Logovan wrote: ↑12/06/2025 09:35 https://www.klix.ba/biznis/privreda/naj ... /250612007
Evo radit će raskrsnicu na Vracama, valjda se ne oduži![]()
Još jedno gradilište u najavi.
Dajte ba prvo završite nešto grob ga jebo, haos je u gradu.
Ali važno je izbaciti slike nekakve, opet oni iznad stola, nekakve mape, ko Dwight D. Eisenhower pred D-Day.
Pa nisu normalni Selene mi male.
- Haris.ba
#24250 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tema je izgradnja saobraćajnica osim pruge. Uradjene su dobre stvari sa javnim saobracajem. Ja ne ocekujem sada ogromne kilometraze cesta. Para nema. Ali, ocito je da steka u izgradnji cesta i na manjim projektima.
Nacelnik NS se slika pred izbore sa projektom famoznog kruznog na Grbavici. I sada pocinje da se radi. Evo, papazjaniju sa nultom necu spominjati. To bilo u programu dok je Forto bio premijer. Sada ne znamo ni sta je u programu Uka. Ni otvaranje nezavrsenog kruznog na devetoj ko biva zbog poplava (pred izbore). Koji se pravio koliko? 6 godina. I jos nije zavrsen. ne bi me cudilo da zvanicno otvorenje sa slikanjem bude pred izbore 2026.
Izmjestanje Alipasine na prvoj da bi se tunel uopce mogao koristiti se i ne spominje.
Tanovic o ovome pricao u svojoj predizbornoj kampanji. Zamjeni Benjaminu sa Tanovicem, isti tekst bio prije 4 godine.Naslovnica wrote: ↑12/06/2025 09:40Logovan wrote: ↑12/06/2025 09:35 https://www.klix.ba/biznis/privreda/naj ... /250612007
Evo radit će raskrsnicu na Vracama, valjda se ne oduži![]()
![]()
![]()
![]()
Još jedno gradilište u najavi.
Dajte ba prvo završite nešto grob ga jebo, haos je u gradu.
Ali važno je izbaciti slike nekakve, opet oni iznad stola, nekakve mape, ko Dwight D. Eisenhower pred D-Day.
Pa nisu normalni Selene mi male.