Gledam na youtube snimak iz Budimpešte i vidim da mu je komplet bubnjeva daleko manji od Nickovog. Nick je baš imao veliku bateriju bubnjeva i mogao je razne prelaze da radi, što ovaj. Ovi bubnjar s ovim manjom baterijom neće moći.Digla_da_kreci wrote: ↑27/05/2025 23:58 Oho pocela Run for your lives turneja![]()
Znaci dobra setlista, sad cu bas pogledati. Kakav je bio Dawson, fali li Nicko?
Ici cu i ja aBd nesto kasnijeg datuma.![]()
Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Moderator: _BataZiv_0809
- Better Man
#2251 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
-
doktor78
-
Messier
#2253 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
ja kad udjem na koncert,ne znam ni ko svira.
ovi traze set listu.
ovi traze set listu.
- Rugafet
#2254 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Večeras, Pantera, Suicidal Tendencies i Metallica 
- ultima_palabra
- Rugafet
#2256 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Wow!!!! Samo to mogu reci.
Na Ticketmasteru piše da show počinje u 6PM, krećem sat ranije očekujući gust promet (inače je u ATL doslovno haos sto se saobracaja tiče) i nekako je išlo do nekih 5 milja do MB stadiona tek tamo je ludnica bila. Policija na sve strane regulise saobracaj, milion čunjeva, zatvorene ulice… ma dilolu. Uglavnom ostao sam tu u pm dugo. Naravno, zakasnim na ST mada nije mi ni zao iskreno. Dodjem kad je Pantera pržila na veliko. Šta znam dobri su mi, Phill onako blentav, trci i skače ko lud, i normalno bos je. I onda kreće show. Kad je zagrmio Creepeng death, ne znam, ne može se opisat. Trans totalus. Enetr, Seek&Destroy, Nothing else metters je priča za sebe sa ugašenim svijetlima i James u centru svemira, za kraj Master of puppets. Pa bina koja ide u krug, bubnjevi koji izlaze iz poda na pet različitih pozicija, (pod se otvara i zatvara na tim mjestima kao šiber u auta) osam ooogromnih “okruglih” srceenova, scenski efekti, vatre, iskre, ma čista desetka. I inače uzivo zvuče mi stvarno super, Jamesova glasčina uhhh. Sve u svemu, ne može bolje. mega giga. Da sad u petak sviraju opet npr išao bi bez razmišljanja.
Metallica, sjedi pet!!!
Na Ticketmasteru piše da show počinje u 6PM, krećem sat ranije očekujući gust promet (inače je u ATL doslovno haos sto se saobracaja tiče) i nekako je išlo do nekih 5 milja do MB stadiona tek tamo je ludnica bila. Policija na sve strane regulise saobracaj, milion čunjeva, zatvorene ulice… ma dilolu. Uglavnom ostao sam tu u pm dugo. Naravno, zakasnim na ST mada nije mi ni zao iskreno. Dodjem kad je Pantera pržila na veliko. Šta znam dobri su mi, Phill onako blentav, trci i skače ko lud, i normalno bos je. I onda kreće show. Kad je zagrmio Creepeng death, ne znam, ne može se opisat. Trans totalus. Enetr, Seek&Destroy, Nothing else metters je priča za sebe sa ugašenim svijetlima i James u centru svemira, za kraj Master of puppets. Pa bina koja ide u krug, bubnjevi koji izlaze iz poda na pet različitih pozicija, (pod se otvara i zatvara na tim mjestima kao šiber u auta) osam ooogromnih “okruglih” srceenova, scenski efekti, vatre, iskre, ma čista desetka. I inače uzivo zvuče mi stvarno super, Jamesova glasčina uhhh. Sve u svemu, ne može bolje. mega giga. Da sad u petak sviraju opet npr išao bi bez razmišljanja.
Metallica, sjedi pet!!!
- Chloe
- Photo mod
#2257 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
https://www.klix.ba/magazin/muzika/aco- ... /250606123
E klixe, klixe ....
Bitno je Acu promovirati a ni slova o ovome

E klixe, klixe ....

-
nekome
#2258 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
vidio sam na IGu, je li iko odavdje bio?Chloe wrote: ↑07/06/2025 06:39 https://www.klix.ba/magazin/muzika/aco- ... /250606123
E klixe, klixe ....
bilo je i prije par mjeseci
- Chloe
- Photo mod
#2259 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ako misliš na koncert, nije prije bio.nekome wrote: ↑07/06/2025 13:28vidio sam na IGu, je li iko odavdje bio?Chloe wrote: ↑07/06/2025 06:39 https://www.klix.ba/magazin/muzika/aco- ... /250606123
E klixe, klixe ....
bilo je i prije par mjeseci
-
Dobrinjac-u-Pragu
#2260 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Prosle nedelje sam bio na koncertu Bijelog Dugmeta u Pragu (klub mali, mozda 500 ljudi bilo max.).
Moji utisci su sljedeci:
1. Goran jos uvijek maestro na gitari iako je ostario
2. Alen jedini pjeva normalno i njegove pjesme su jedine koje se mogu slusati (sto se podudara sa mojom listom pjesama koje volim od Dugmeta)
3. Tifa ne moze vise ni da recituje a kamoli da pjeva. Poslao svojoj mami snimak kako "pjeva" Esmu (posto je to njena omiljena pjesma), nije mogla uopste da prepozna koju pjesmu Tifa pokusava da "pjeva"
4. Atmosfera mnogo mnogo bolja nego 2005. na Kosevu
5. Bend je mnogo uigraniji i sigurniji kad izvode pjesme
6. Pjesme Bebeka su pjevali i Alen i Tifa ali nedostajale su mi dvije koje nisu bile na listi (Selma i Bitanga i princeza)
7. Alen jos uvijek moze da digne publiku, trci, hoda, animira raju, Tifa sjedi i nada se da raja preuzeti pjesmu
8. Nije bilo Goranovih eksperimenata sa folk instrumentima, sto je super
9. Najbolje pjesme na koncertu bile (Lipe cvatu, Pljuni i zapjevaj, Ako ima boga, Zamisli i Bosanac)
Sve u svemu 8/10 zbog Tifine nesposobnosti da pjeva ali Alen i Goran su majstori svog zanata jos uvijek.
Moji utisci su sljedeci:
2. Alen jedini pjeva normalno i njegove pjesme su jedine koje se mogu slusati (sto se podudara sa mojom listom pjesama koje volim od Dugmeta)
3. Tifa ne moze vise ni da recituje a kamoli da pjeva. Poslao svojoj mami snimak kako "pjeva" Esmu (posto je to njena omiljena pjesma), nije mogla uopste da prepozna koju pjesmu Tifa pokusava da "pjeva"
6. Pjesme Bebeka su pjevali i Alen i Tifa ali nedostajale su mi dvije koje nisu bile na listi (Selma i Bitanga i princeza)
7. Alen jos uvijek moze da digne publiku, trci, hoda, animira raju, Tifa sjedi i nada se da raja preuzeti pjesmu
9. Najbolje pjesme na koncertu bile (Lipe cvatu, Pljuni i zapjevaj, Ako ima boga, Zamisli i Bosanac)
Sve u svemu 8/10 zbog Tifine nesposobnosti da pjeva ali Alen i Goran su majstori svog zanata jos uvijek.
- Chloe
- Photo mod
#2261 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Meni je Alen totalno loš pjevač, i pjesme koje je on pjevao u BD nisu mi nikad bile favoriti, mada sam ih slušala i slušam, ali baš mi je drago da je u formi....Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑07/06/2025 22:12 Prosle nedelje sam bio na koncertu Bijelog Dugmeta u Pragu (klub mali, mozda 500 ljudi bilo max.).
Moji utisci su sljedeci:
A šta je sa Bebekom? Zar nije s njima?
-
Dobrinjac-u-Pragu
#2262 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
koliko znam, Zeljko i Goran su posvadjani... valjda pare opet...Chloe wrote: ↑07/06/2025 22:19Meni je Alen totalno loš pjevač, i pjesme koje je on pjevao u BD nisu mi nikad bile favoriti, mada sam ih slušala i slušam, ali baš mi je drago da je u formi....Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑07/06/2025 22:12 Prosle nedelje sam bio na koncertu Bijelog Dugmeta u Pragu (klub mali, mozda 500 ljudi bilo max.).
Moji utisci su sljedeci:
Sve u svemu 8/10 zbog Tifine nesposobnosti da pjeva ali Alen i Goran su majstori svog zanata jos uvijek.![]()
![]()
i da budem iskren, meni zeljkove pjesme u vecini slucajeva (volim moza petinu njegovih pjesama) nisu omiljene, ipak sam dijete osamdesetih, pa mi je Alen najdrazi pjevac a i pjesme njegove su po meni podcjenjene... zasluzuju vise respekta...
Last edited by Dobrinjac-u-Pragu on 07/06/2025 22:23, edited 1 time in total.
-
HelaS
#2263 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Pa zna se, nekoliko puta je pričao. Zadnje je da na ovim BD koncertima hoće da pjeva i svoje pjesmeChloe wrote: ↑07/06/2025 22:19Meni je Alen totalno loš pjevač, i pjesme koje je on pjevao u BD nisu mi nikad bile favoriti, mada sam ih slušala i slušam, ali baš mi je drago da je u formi....Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑07/06/2025 22:12 Prosle nedelje sam bio na koncertu Bijelog Dugmeta u Pragu (klub mali, mozda 500 ljudi bilo max.).
Moji utisci su sljedeci:Sve u svemu 8/10 zbog Tifine nesposobnosti da pjeva ali Alen i Goran su majstori svog zanata jos uvijek.SpoilerShow1. Goran jos uvijek maestro na gitari iako je ostario
9. Najbolje pjesme na koncertu bile (Lipe cvatu, Pljuni i zapjevaj, Ako ima boga, Zamisli i Bosanac)![]()
![]()
- Chloe
- Photo mod
#2264 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Nisam u toku.
Šteta što nije a njima, Bebek je odličan unazad godinama nakon dobrog perioda bruke na svirkama. Meni je najdraži od pjevača BD.
-
HelaS
- Chloe
- Photo mod
- ultima_palabra
#2267 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Bijelo dugme je komercijala od pocetka do kraja.
-
Messier
#2268 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Pa Skillet je prekosutra u Zg, a ja tu.
-
RJ57
#2269 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
to nije dugme, dugme je završilo svoje sa ona tri koncerta
- Better Man
#2270 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Najbolje Bijelo Dugme je bilo dok je Bebek bio pjevač. Glede sve trojice pjevača Dugmeta, jedino je Alne sačuvao glas i može otpjevati svoje pjesme identično kao i 80-tih. I sto tako bi mogao da otpjeva i pjesme Divljih Jagoda bez problema. Voljeli ga ili ne, jedno mu se mora priznati, a to da je teški profesionalac. Sad da Bebek izađe s njima na scenu i da pjeva pjesme iz svijeta ere, Alen bi ih bolje otpjevao. Ima službeni spot za Sanjao sam noćas da te nemam sa koncerta iz Zagrebarke arene. Tifa se pati dok pjeva, a Alenns tako.lakoćom pjeva da je nevjerovatno. Jednostavno plovi kroz pjesmu.
- Better Man
#2271 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ona tri koncerta su bila zešći odron. Bruka i sramota. Bend bio totalno raštimovan, a ozvučenje kao da svira prastari pokvareni radio. Ovo sad je daleko bolje i kvalitetnije odrađeno. Mada Tifa više ne može da pjevača, a to je sve posljedica njegovog načina života.
-
RJ57
#2272 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
što se zvuka tiče da, otprilike, s tim da je zagreb još i najbolje uspio. ozvučenje je bilo totalno poddimenzionirano, ali to je još bilo dugme, kakvo god da bilo. goran, pjevači, zoran, vlado, bubnjari .. svi su bili tu. sve poslije toga je nešto drugo, tezgarenje, za mene to jednostavno više nije dugme!Better Man wrote: ↑11/06/2025 20:55Ona tri koncerta su bila zešći odron. Bruka i sramota. Bend bio totalno raštimovan, a ozvučenje kao da svira prastari pokvareni radio. Ovo sad je daleko bolje i kvalitetnije odrađeno. Mada Tifa više ne može da pjevača, a to je sve posljedica njegovog načina života.
p.s. za mene je najbolji koncert dugmeta ikada onaj zadnji sa bebekom u skenderiji. taj dan je sve ferceralo. ne sjećam se više kada je to tačno bilo, mislim negdje najesen 1983.
- Better Man
#2273 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
I da spomenem pokojnog Lazu Ristovskog, duša od čovjeka, i on je bio na ta tri koncerta. Tad je već bolest bila uzela maha i nije još dugo poživio.RJ57 wrote: ↑13/06/2025 14:37što se zvuka tiče da, otprilike, s tim da je zagreb još i najbolje uspio. ozvučenje je bilo totalno poddimenzionirano, ali to je još bilo dugme, kakvo god da bilo. goran, pjevači, zoran, vlado, bubnjari .. svi su bili tu. sve poslije toga je nešto drugo, tezgarenje, za mene to jednostavno više nije dugme!Better Man wrote: ↑11/06/2025 20:55Ona tri koncerta su bila zešći odron. Bruka i sramota. Bend bio totalno raštimovan, a ozvučenje kao da svira prastari pokvareni radio. Ovo sad je daleko bolje i kvalitetnije odrađeno. Mada Tifa više ne može da pjevača, a to je sve posljedica njegovog načina života.
p.s. za mene je najbolji koncert dugmeta ikada onaj zadnji sa bebekom u skenderiji. taj dan je sve ferceralo. ne sjećam se više kada je to tačno bilo, mislim negdje najesen 1983.
-
RJ57
#2274 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
sjajna set lista oasis-a, nažalost malo prekratko
par jarana mi je bilo na koncertu, vidjećemo šta kažu
par jarana mi je bilo na koncertu, vidjećemo šta kažu
- GandalfSivi
#2275 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Psihomodo odlicno odradio gazu, ali Djuro je Djuro… Dobre obje grupe, prve dvije nisam slusao…