kao fabrika i atmosfera, kita i pretesko za bilo sta ozbiljnije..
ih od kad ja znam za hpa mk4 i turbo kitove
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Hvalaartur morgan wrote: ↑10/06/2025 21:57 Evo imas ovdje
https://youtu.be/_uKAAIAxpq4?si=s5Tld_twPzs8D3Xg
Na pravim autima to radi kako treba.semsasuljakovic wrote: ↑10/06/2025 21:48 Kako ugasiti automatsko kočenje na Golf 7?
Izludi me jebte.. Danas se lik prestrojio da skrene lijevo (dakle van moje trake), ali kako je u pitanju blagi zavoj ovaj
me moj Golf haman zakuca u mjestu.
Ili nedavno, kesa se vijori na putu - isto me zakuca u mjestu.
Dakle apsolutno želim ugasiti to smeće od opcije.
dobar ako zelis da se druzis sa majstorom i ovo ti je opcenito za njemacka vozila.
Crko benvej pa ljut
To uopšte nije tačno. Prelazim oko 12k godišnje sa svojim Golfom 7 (na satu 238 hiljada kilometara), i u godinu i pol koliko ga imam - kod majstora sam bio samo jednom (nije radilo puhanje zraka u šajbu). Drugi put je bio redovni mali servis.
Ma tjesi se jarane, da ga dignes na dizalicu i pocnes gledat sta sve treba da bi ti auto bilo po PS-u milju bi mogao nabrojati.semsasuljakovic wrote: ↑11/06/2025 12:36To uopšte nije tačno. Prelazim oko 12k godišnje sa svojim Golfom 7 (na satu 238 hiljada kilometara), i u godinu i pol koliko ga imam - kod majstora sam bio samo jednom (nije radilo puhanje zraka u šajbu). Drugi put je bio redovni mali servis.
Eh, sad, drugi par opanaka je kad porediš Toyotu i Golfa koji godišnje prelaze 60-70 hiljada. Ali koliko je takvih vozača uopšte?
Brate idalje ljudi kupuju i to masovno, nema objasnjenjakabal1337 wrote: ↑11/06/2025 12:53 Pa zar nije tako, kada se gleda sa realne strane.
Evo pomenuo je golfa 7, na kojem su svi bitniji moduli zakljucani. Ako ti crkne umjesto sto bi ubacio drugi i gas, sipak.
Mehaniku su usrali, i svake godine je sve gore i gore iz aspekta odrzavanja.
Dobro anti-korozivna zastita je na boljem nivou od 6-ce.
Mercedes q vise ne valja ugledali se na bmw-a i njihov nivo kvaliteta ovaj plastike i lanaca.
Kupis sebi toyoticu benzin ( nije kao da ti golf ima nekakvu aman zaman unutrasnjost). Ustedit ces pare na odrzavanju 100%.
Ne kazem ja da toyotino govno mirise, al sigurno manje smrdi.
Ako bas zelis vw golf 6 znaj da.
2.0 tdi je ok motor ( ali ljusti se pumpa visokog pritiska jer je Bosch napravio namjerno tako)
1.6 tdi - ne znaci da ce ali velika mogucnost
mjenjac 5-brzina ( lezajevi mana, vuku problem preblem dugi niz godina)
KAIS PUMPE ULJA - koliko su stara vozila pametno bi bilo da se zamjeni.
Zna im otici hladnjak ulja - plastika jbg, a nase radnje dijelova NE ZELE da uvezu potpuno aluminijski hladnjak ulja sa kucistem.
Eh sad golf 7
1.6 tdi dobar ali sa bosch diznama
isto kais pumpe ulja
al ti ovdje sada semering ne kosta 10-15 KM, vec 100 KM hahahaha u usta ih jebem, ovako kosta i nazad semering iza zamajca. Jer eto mora i kuciste...
Zipa ovo sad da ti ode npr bregasta, nema kupi jednu i ubaci.
Eto pogledaj kako im je dobra GTD izvedba ( CUNA kodna oznaka motora)
Pa one gumice dekla kada kupujes u ovlastenom vise se isplati aftermarket deklo kupiti ( bar dobijes nov pcv).
Glupa vozila, ali ti kupi ako ti nije zao para. Ne kazem ja da ti ne mozes voziti 5 godina da ne das pare na odrzavanje, ali ima da ti auto bude GROB
Na kraju dana bolje ti cekati u redu na benzinskoj nego kod majstora za termin