SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Pandakonda
#93076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da li je zakonski moguce da 2 osobe budu odgovorne za 2 odvojena prekrsaja ? Konkretno u ovom slucaju obojica su napravili prekrsaj, ovaj radio polukruzno preko 2 pune dok je ovaj isao debelo preko ogranicenja. Ne znam zasto bi krivica bila samo na jednom. To je onda igra kokos/jaje jer do udesa ne bi ni doslo da se ovaj nije okretao, a isto tako ne bi doslo da je ovaj vozio u skladu sa ogranicenjem (ili barem bez smrtnog ishoda).
- Ateista
#93077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovdje nije uopste to u pitanju, i mene jako nervira romantizovanje i uzdizanje takvih likova i pravljenje od njih nekih legendi. Degutantno je i to sto toliko ljudi uopste zna ko su oni, prepoznaju ih kad ih vide na ulici ili na slici, prepoznaju ih po autu koji voze, tetovazi, odjeci ili cemu vec, ja do ove situacije pojma nisam imao ko je lik i cime se bavi, ne bih ga prepoznao ni da sjedne pored mene, kako njega tako i puno tih slicnih debila sa kojima nemam apsolutno nista zajednicko.
Ovdje je stvar iskljucivo pogresnog interpretiranja propisa i krivice kod nesrece, te subjektivnog gledanja na ovakve situacije. Ni meni ga nikako ne moze biti zao, cak sta vise malo mi je i drago sto je jedan debil manje u ovom gradu, ali i pored toga mogu objektivno i nepristrano reci da na osnovu informacija koje imamo on nije uzrokovao udes u kojem je poginuo, vec vozac koji je nepropisno skrenuo, a to bih isto tvrdio i da mi je vozac Passata najblizi rod.
- Ateista
#93078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svako jeste odgovoran za svoj prekrsaj, i kod udesa ako se ti prekrsaji dokazu, svi vozaci koji su bili u nekom prekrsaju (ako prezive) bi dobili kaznu za svoj prekrsaj.Pandakonda wrote: ↑10/06/2025 09:52 Da li je zakonski moguce da 2 osobe budu odgovorne za 2 odvojena prekrsaja ? Konkretno u ovom slucaju obojica su napravili prekrsaj, ovaj radio polukruzno preko 2 pune dok je ovaj isao debelo preko ogranicenja. Ne znam zasto bi krivica bila samo na jednom. To je onda igra kokos/jaje jer do udesa ne bi ni doslo da se ovaj nije okretao, a isto tako ne bi doslo da je ovaj vozio u skladu sa ogranicenjem (ili barem bez smrtnog ishoda).
Pored toga se utvrdjuje koji prekrsaj je uzrok udesa, nekad jedan a nekad moze biti i vise njih i moze biti podijeljena krivica.
Najbanalniji primjer je kad neko udari nepropisno parkirano vozilo, ako zove policiju morali bi i nepropisno parkiranom napisati kaznu za parkiranje, ali je udes uzrokovao iskljucivo onaj ko je vozio i na njemu je odgovornost, njegovo osiguranje placa stetu.
- Logovan
#93079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Opet se ne slažem, ne ide da u istu ravan dovodiš sprint/električni skuter sa motoristom.zdruzdjo wrote: ↑09/06/2025 23:07 hajmo ovako.
Umjesto olimpijca cemo reci da je momcic sa elektricnim skuterom vozio biciklistickom stazom 50-km/h. Znaci brzina el skutera je nedozvoljena kao sto je nedozvoljeno da neko sprinta(namjerno sam rekao sprint jer je brzi od obicnog rekreativnog dzogiranja) na djelu kuda hodaju pjesaci/djeca/starci....
Eto.
Znaci da je taj neko vozio/slektricni skuter sporije ili da je ovaj rekreativno lagano dzogirao taj bi metak pao negdje ispred. Ali potez obaraca pistolja u mom hipotetickom slucaju nosi istu krivicu kao i namotavanje preko dvije pune linije.
-
noviclan
#93080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sarajevo: U Aerodromskom naselju bačena bomba, policija na terenu
http://www.klix.ba/clanak/250610063

Svaka cast fotografu csi capajebo

-
Naslovnica
#93081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Otkud znaju da je bačena, možda je nekome ispala?

btw, fotograf izgleda slikao plavku?
btw, fotograf izgleda slikao plavku?
- nepass1
#93082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bas me zanima bi li se mogao tuziti mup jer nije radio svoj posao. Sto puta sam pomislio kad izlazim ispred zgrade od 10ak nepropisno parkiranih auta koja su uvjek tu jer nikad ne pisu kazne da nor ne vidim auto koje ide i kad izadjem napravim udes. Ja sam kriv ali nepropisno parkirano auto mi blokira vid.Ateista wrote: ↑10/06/2025 10:07Svako jeste odgovoran za svoj prekrsaj, i kod udesa ako se ti prekrsaji dokazu, svi vozaci koji su bili u nekom prekrsaju (ako prezive) bi dobili kaznu za svoj prekrsaj.Pandakonda wrote: ↑10/06/2025 09:52 Da li je zakonski moguce da 2 osobe budu odgovorne za 2 odvojena prekrsaja ? Konkretno u ovom slucaju obojica su napravili prekrsaj, ovaj radio polukruzno preko 2 pune dok je ovaj isao debelo preko ogranicenja. Ne znam zasto bi krivica bila samo na jednom. To je onda igra kokos/jaje jer do udesa ne bi ni doslo da se ovaj nije okretao, a isto tako ne bi doslo da je ovaj vozio u skladu sa ogranicenjem (ili barem bez smrtnog ishoda).
Pored toga se utvrdjuje koji prekrsaj je uzrok udesa, nekad jedan a nekad moze biti i vise njih i moze biti podijeljena krivica.
Najbanalniji primjer je kad neko udari nepropisno parkirano vozilo, ako zove policiju morali bi i nepropisno parkiranom napisati kaznu za parkiranje, ali je udes uzrokovao iskljucivo onaj ko je vozio i na njemu je odgovornost, njegovo osiguranje placa stetu.
Ili bi bilo sto nisi zvao da dodjubsa paukom pa da ja onda imam preglednost?!
Ili jucer gledam lik na a trans skrecevpreko duple pune na petrol. Jedno 30-45 sec je stajao i cekao. Naletis 60 i spucas ga.
Po mom misljenju za nekih 50% udesa po gradu je kriv mup jer ih nigdje nema
- madesa
#93083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dobra plavka 
- dječak sa šibicama
#93084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobra plavka, da 
U saobracaju mislim ide sistem ko je skrivio nezgodu, taj je kriv. Bengele je sam sebe ubio, ali vozac automobila ce odgovarati jer je skrivio nezgodu. Imao je takvu nesrecu, onaj se mogao u banderu zakucati, ali nije.
Ides vozis, samoubica odluci da se ubije, izadje na pjesacki i pod tvoje vozilo. Ti si kriv, i to je to. Odes u zatvor, a on htio da se ubije, ko te pita.
U saobracaju mislim ide sistem ko je skrivio nezgodu, taj je kriv. Bengele je sam sebe ubio, ali vozac automobila ce odgovarati jer je skrivio nezgodu. Imao je takvu nesrecu, onaj se mogao u banderu zakucati, ali nije.
Ides vozis, samoubica odluci da se ubije, izadje na pjesacki i pod tvoje vozilo. Ti si kriv, i to je to. Odes u zatvor, a on htio da se ubije, ko te pita.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#93085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jos se raspravlja Jel vozac Passata kriv 
- DaysleepeR
#93086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Potpuno besmislena rasprava, jedno djelo ne poništava drugo, osim kada je u pitanju samoodbrana a i nju je jako teško dokazati.
Mrtvom čovjeku se ne može izreći kazna, živom može.
Gotova priča.
Mrtvom čovjeku se ne može izreći kazna, živom može.
Gotova priča.
-
Sociolog
#93087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobra plavka, inspektorka, sta je vecdječak sa šibicama wrote: ↑10/06/2025 11:33 Dobra plavka, da
Znas, li mahalski, jeko je?
- Ateista
#93088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni je vala ta plavka bezveze skroz...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#93089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja procito pavlaka u pm
vidi se da ima jaka ramena nije moj tip
ja volim krhke koke
vidi se da ima jaka ramena nije moj tip
ja volim krhke koke
- Ateista
#93090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sumnjam da bi takva tuzba mogla proci, sigurno oni imaju izvlakuse kako ne mogu sve pokriti i slicna prica. Da su dijelom krivi za neke stvari, sigurno jesu, jer za mnoge stvari se zna da se redovno desavaju ali se ne radi nista, a moglo bi se rijesiti da se hoce.nepass1 wrote: ↑10/06/2025 10:58Bas me zanima bi li se mogao tuziti mup jer nije radio svoj posao. Sto puta sam pomislio kad izlazim ispred zgrade od 10ak nepropisno parkiranih auta koja su uvjek tu jer nikad ne pisu kazne da nor ne vidim auto koje ide i kad izadjem napravim udes. Ja sam kriv ali nepropisno parkirano auto mi blokira vid.Ateista wrote: ↑10/06/2025 10:07Svako jeste odgovoran za svoj prekrsaj, i kod udesa ako se ti prekrsaji dokazu, svi vozaci koji su bili u nekom prekrsaju (ako prezive) bi dobili kaznu za svoj prekrsaj.Pandakonda wrote: ↑10/06/2025 09:52 Da li je zakonski moguce da 2 osobe budu odgovorne za 2 odvojena prekrsaja ? Konkretno u ovom slucaju obojica su napravili prekrsaj, ovaj radio polukruzno preko 2 pune dok je ovaj isao debelo preko ogranicenja. Ne znam zasto bi krivica bila samo na jednom. To je onda igra kokos/jaje jer do udesa ne bi ni doslo da se ovaj nije okretao, a isto tako ne bi doslo da je ovaj vozio u skladu sa ogranicenjem (ili barem bez smrtnog ishoda).
Ili bi bilo sto nisi zvao da dodjubsa paukom pa da ja onda imam preglednost?!
Ili jucer gledam lik na a trans skrecevpreko duple pune na petrol. Jedno 30-45 sec je stajao i cekao. Naletis 60 i spucas ga.
Po mom misljenju za nekih 50% udesa po gradu je kriv mup jer ih nigdje nema
Vecina njihovog posla se svodi na gluposti koje su manje bitne, a gdje najlakse mogu nabiti normu i napuniti budzet.
-
esso_sa
#93091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Grehota je a ne obavijestiti ga…. @karanananoviclan wrote: ↑10/06/2025 10:53 Sarajevo: U Aerodromskom naselju bačena bomba, policija na terenu
-
noviclan
#93092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Spoiler
Show
esso_sa wrote: ↑10/06/2025 12:45Grehota je a ne obavijestiti ga…. @karanananoviclan wrote: ↑10/06/2025 10:53 Sarajevo: U Aerodromskom naselju bačena bomba, policija na terenu
Svaka cast fotografu csi capajebo![]()
- drndalo
- drug_profi
#93094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U vezi Bengele smrti.
Brzina je kriva za smrt.
I tu treba stati pa posteno ocijeniti ko je koliko pridonjeo tom ishodu.
Brzina je kriva za smrt.
I tu treba stati pa posteno ocijeniti ko je koliko pridonjeo tom ishodu.
- Laplace
#93095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad bismo se svi ovoga držali (da niko nema šta tražiti u tuđoj traci), siguran sam da bi 2/3 ili više nesreća bilo izbjegnuto.Naslovnica wrote: ↑09/06/2025 12:17Pišu se svakakve vadione i nebuloze.ITNet wrote: ↑09/06/2025 12:08Ma hajde molim te tko je pisao sad neka vadiona, pisu se ovdje nebuloze svako malo pa i par stranica unazad, trebam sad svaki da ti nadjem i qvotam nestoNaslovnica wrote: ↑09/06/2025 11:07
Niko nije napisao ono što je @ITNet ovdje iznio.
Gaženje, tjeranje sa ceste i sl? De ba...
To što je @House - ušao si u moju traku u krivini, ne kontam, treba da se sklanjam i idem u provaliju zbog tebe? Normalno je malo se korigovati ako se može izbjeći, ali dovoditi sebe u opasnost zbog nekakvog Rossija?
Aha kolega kao trola kad je izjavio to da bi pokosio nekog motoristu da je u njegovoj traci, a eto i ti bi ga pokosio ako je motorista slucajno u tvojoj traci, A to nije zagovaranje, jel to ti je ok? Ne treba mu se mozda pomaknuti da se izbjegne sudar?
U koju crnu provaliju nije KAMION da ide na tebe, motor je u pitanju sirine 20cm mozes se maknuti malo u stranu ako se desi neka situacija, Kontas? Znas li koliko puta se mora motorista maknuti u stranu jer neki debil sa autom pretice? I po prekidanoj i po punoj, sjeku se krivine, lola te vidi da si motoru i krene da pretice prema tebi, jer eto mozes se ti sa motorom se maknuti. Pa gledaj sudara i sta rade debili na cestama preticu vise gdje ne treba nego da treba, Daj ba citate li sta pisete.
Svaki motorista kad sjedne da vozi mora vise brinuti o debilima u autima nego sto neko u autu mora brinuti o debilima na motoru
Ali što se tiče motoriste u mojoj traci - kao prvo, nema on šta da traži u mojoj traci (kao i ja u njegovoj).
On sam sebe ugrožava ako je u tuđoj traci. Šta ti radiš u tuđoj traci?
Što se tiče micanja 20cm u stranu, lakše je onom na motoru iskontrolisati tih 20cm (ako je iole normalan), nego šticaru.
Pa ti kalkuliši kada siječeš nepreglednu krivinu ko je tamo. U svakom slučaju, sam si sebi kriv ako svjesno siječeš krivinu.
Kao drugo, naravno da ću se pomaći i neću svjesno ići da ubijem debila, ali ako ga ne mogu izbjeći bez rizika, ne pada mi na pamet da ja izlijećem sa ceste u provaliju ili na livadu, pa ti to protumači kako hoćeš.
To šta rade ovi u automobilima je sasvim irelevantno u kontekstu ove priče i svima poznato.
Ova priča je isključivo vezana za one motoriste koji svjesno ulaze u rizike dovodeći sebe i druge u opasnost.
Ja itekako čitam šta pišem ali izgleda da ti ne čitaš šta pišeš.
-
nekome
#93096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dobra plavka, da
a vezano za ovog motoristu eto neka nije bio motor i neka nije bilo poginulih, opet bi vozac automobila koji ide svojim putem ali prebrzo snosio dio odgovornosti za nesrecu jer iako je ovaj drugi skrivio i glavni krivac ipak nije jedini
a vezano za ovog motoristu eto neka nije bio motor i neka nije bilo poginulih, opet bi vozac automobila koji ide svojim putem ali prebrzo snosio dio odgovornosti za nesrecu jer iako je ovaj drugi skrivio i glavni krivac ipak nije jedini
-
last mohicans
#93097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad levat s c4 kod Hoseta, stao na kraju trake za bus, kao dokle ga ne fata kamera, a pola auta nakosio i zauzeo krajnju desnu traku i stoji parkiran.
Ljudi se sklanjaju da ga zaobiđu i prelaze u drugu traku. Ne mogu da vjerujem koje ugrozavanje ostalih vozača..
-
gidra
#93098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
na tom proširenju imaju kamere sa obje strane, na početku proširenja i jedna iznad ulaza u Hoše, ne možeš zajebati.last mohicans wrote: ↑10/06/2025 14:49 Sad levat s c4 kod Hoseta, stao na kraju trake za bus, kao dokle ga ne fata kamera, a pola auta nakosio i zauzeo krajnju desnu traku i stoji parkiran.Ljudi se sklanjaju da ga zaobiđu i prelaze u drugu traku. Ne mogu da vjerujem koje ugrozavanje ostalih vozača..
- karanana
#93099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
oooo mladja inspektorica.....bas fino.