Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
doff wrote: ↑07/06/2025 09:20
Neki dan je neko spominjao da se ne naplaćuje zamjena sim za esim
Hmm, baš čudno.
Ja sam 2 fizičke zamijenio za eSIM i nisu mi ništa naplatili, doduše moje su kartice bile na bonove, možda je za pretplatnike drugačije.
Zasto ste uopste presli na novotel?
Ja sam imao problem sa bht prilikom preseljenja. Tako da zelim da ih otkantam. Ali sta dobijam sa novotelom. Sad imam dvije pretplate u bht koje placam 23 i 27KM neki mali ko popust imam. U novotelu cu dvije pretplate isto placati. Samo dobijam zajebanciju oko promjene broja i izgleda slabiju mrezu.
Sto se tice minuta i gb u bht imam 1150min free i 25gb neta free, sms valjda 100 free.
U julu mi prva pretplata istice pa evo sve kontam hocu li na kraju ja biti na gubitku sa prelaskom.
Zanemarujem ovo 24m 13KM pretplata. Proci ce i to.
nepass1 wrote: ↑09/06/2025 19:55
Zasto ste uopste presli na novotel?
Ja sam imao problem sa bht prilikom preseljenja. Tako da zelim da ih otkantam. Ali sta dobijam sa novotelom. Sad imam dvije pretplate u bht koje placam 23 i 27KM neki mali ko popust imam. U novotelu cu dvije pretplate isto placati. Samo dobijam zajebanciju oko promjene broja i izgleda slabiju mrezu.
Sto se tice minuta i gb u bht imam 1150min free i 25gb neta free, sms valjda 100 free.
U julu mi prva pretplata istice pa evo sve kontam hocu li na kraju ja biti na gubitku sa prelaskom.
Zanemarujem ovo 24m 13KM pretplata. Proci ce i to.
Gledaj malo širu sliku. Na prepaidu je novotel pregazio sve. A što se tiče postpaida povoljnije je također. Jedina mana je lošija mreža u nekim područjima.
Meni na postpaidu za 9,99 KM mjesečno: 30 GB interneta (BiH i Zapadni Balkan), 500 minuta prema svim mobilnim i fiksnim mrežama u BiH i 100 SMS poruka u BiH, te neograničeni razgovori u novotel mreži, mi je sasvim OK ponuda za tu cifru.
crnivrag wrote: ↑09/06/2025 20:19
Meni na postpaidu za 9,99 KM mjesečno: 30 GB interneta (BiH i Zapadni Balkan), 500 minuta prema svim mobilnim i fiksnim mrežama u BiH i 100 SMS poruka u BiH, te neograničeni razgovori u novotel mreži, mi je sasvim OK ponuda za tu cifru.
Ja koliko vidim to kosta 24.90KM i to je najjeftinija opcija koju nude osim ovih sa 1000minuta prema novotel mrezi itd
I ovaj gore kakvu siru sliku da gledam. Gledam sta dobijem za svoju lovu i to je to. Gdje je ubio sa prepaid novotel? Osnovna stvar mobilne mreze je upravo mreza?! Ogromna je mana ako nemam mrezu gdje boravim!
Ja koliko vidim to kosta 24.90KM i to je najjeftinija opcija koju nude osim ovih sa 1000minuta prema novotel mrezi itd
I ovaj gore kakvu siru sliku da gledam. Gledam sta dobijem za svoju lovu i to je to. Gdje je ubio sa prepaid novotel? Osnovna stvar mobilne mreze je upravo mreza?! Ogromna je mana ako nemam mrezu gdje boravim!
Imaju popust od 50%. On topic sad mi u 7 mjesecu ističe kartica od njih, da li sam dobro sračunao da do 10 mjeseca važi?
Nisam ni ja na Novotel. Bio sam i imao problem s brzinom. Ali imao sam i na Haloo isto tako.
bogata_sirotinja wrote: ↑11/06/2025 09:57
Kako misliš koja je razlika, pa u DUO Plus paketu dobiješ dvije mreža Plus pretplate, dakle dva broja sa mreža Plus tarifom za 26KM.
Ma imam dva broja i oni mi poslali ponudu tu. Ne kontam isto mi sve na dva broja.
obje pretplate idu na dvije godine ugovor. razlika je sto duo paket je obje godine 13 KM po broju, a u mreza plus (1 broj) ide godina po promo cijeni 13 KM, a druga godina je 18 KM.
Opet bolje od ostalih...
Sve dalje od RS-a je lošija brzina, meni u Zenici varira 30-50 download. Trenutno sam u Banja Luci i bude oko 100-150mbps. Jebiga mtel je manje zastupljen u ostalim gradovima i manje tornjeva dok je vamo na svakom koraku.
Ali Eronet(Haloo) puno bolje pokriva van svoje teritorije nego Mtel(Novotel).
Ovdje gdje nisam imao signala apsolutno nikako, na Haloo(Eronet) ima signal, a nije baš da je između Kaknja i Zenice neko bitno područje za Eronet.